Så tjänar vi pengar >

Lista: Snabblån som har utbetalning på helgen

Om du vill låna under en helg kan det ofta bli svårt att få ut pengarna i tid. Hos de flesta långivare måste du först vänta till en vardag innan en utbetalning görs. Det gäller dock inte för alla långivare.

Det är idag fullt möjligt att erbjuda utbetalningar även under helgerna, men det är inte många företag som erbjuder det idag. Med digitaliseringen har det däremot blivit enklare och det går att göra det hos en del svenska låneföretag. Det man däremot ska tänka på är att det inte alltid är att rekommendera, inte minst då det finns risker med att låna på impuls.

Men om det är aktuellt för dig kan du nedan läsa mer om hur ett lån under helger fungerar och vad du bör tänka på. Du hittar också vår lista över flera topprankade låneföretag som erbjuder snabblån med utbetalning på helgen. Vi går också igenom en del om dessa aktörer och hur mycket du kan låna som mest.

Möjligt att låna under helgen

Med digitaliseringen har det blivit möjligt att få utbetalningar även under helgerna. Det handlar framförallt om vilka banker man använder. Det många låneföretag idag gör är att erbjuda utbetalningar från konton hos flera olika banker. Om du har ett konto hos en utav dessa, kan de allt som oftast erbjuda omedelbara utbetalningar.

Det kan dock vara bra att läsa mer på långivarens sida. En del kan påstå att man erbjuder omedelbara utbetalningar, men nämner inte att det endast gäller för låntagare som använder sig utav specifika banker.

Det är därför viktigt att man läser på noga innan man söker ett lån. Det här gäller framförallt när du söker ett lån under helgen och omedelbart behöver pengarna, exempelvis om det gäller något akut ändamål. Annars finns risken att du först får pengarna efter en till två bankdagar, beroende på hur snabbt långivaren arbetar.

Allt fler långivare har däremot börjat erbjuda omedelbara utbetalningar. Även om det idag inte finns jättemånga aktörer som erbjuder det, kommer det troligtvis bli många fler inom en nära framtid. Inte minst med tanke på hur många låntagare som vill ha snabbare utbetalningar som inte är begränsade till kontorstider.

Bra för akuta ändamål

Att låna under helgen kan låta konstigt, det är trots allt sällan man tar ett lån under impuls. Det kan däremot finnas en del tillfällen där det kan vara smidigt med ett lån som utbetalas under helgen.

Om du akut behöver pengar av någon anledning kan det ibland inte räcka med att vänta tills nästa vardag. Det kan därför vara enklare med en omedelbar utbetalning om man behöver lite extra pengar under helgen. Det kan exempelvis handla om oförutsedda utgifter som man inte är rustad för.

Det man dock ska tänka på är att inte ta impulslån när det inte behövs. Du ska trots allt betala tillbaka pengarna, plus betala ränta och eventuellt även startkostnader för ditt lån. Det är därför viktigt att man endast lånar pengar när det behövs och när man vet att man kommer kunna betala tillbaka pengarna inom avtalad tid.

Låna endast ett snabblån om du behöver det

Du bör som sagt endast låna om du behöver det. Exakt när man behöver låna pengar och när det är onödigt kan vara svårt att avgöra. I slutändan vet man bäst själv och får själv avgöra när det känns rimligt att låna pengar.

Det är däremot viktigt att man inte utsätter sig för onödiga utgifter eller eventuella skuldfällor. Att exempelvis låna pengar för en krogrunda eller för ett köp som du kanske inte behöver göra precis nu är bra sätt att plocka på sig skulder och onödiga kostnader. Det är därför bättre att undvika det.

Du bör också undvika att ta lån för att betala räkningar. Det är annars ett lätt sätt att hamna i skuldfällor, vilket kan leda till en personlig konkurs i allra värsta fall. Det är därför bättre att undvika sådant och inte ta lån för att temporärt fixa ekonomiska problem. Sök istället hjälp om du har problem med din privatekonomi.

Inte många långivare som erbjuder det idag

Anledningen till att man inte ofta ser lån med utbetalning på helgen handlar om tillgänglighet. Det är inte alla långivare som vill sköta om sina utbetalningar så att den här möjligheten erbjuds, inte minst då det kräver mer resurser och organisering. Vidare är det inte heller alla företag som anser att det är nödvändigt.

Det tillkommer däremot hela tiden nya långivare som erbjuder det och det ser ut att bli allt vanligare år efter år. Idag är det inte jättesvårt att hitta långivare som erbjuder utbetalningar på helger. Det har även blivit vanligare med utbetalningar på vardagar efter kontorstider.

Då det kräver att långivaren har flera bankkonton med flera olika banker finns det en del begränsningar. Det är inte alla företag som vill ha flertalet bankkonton och vidare kan det ändå finnas vissa banker man inte har konton hos, även om man erbjuder omedelbara utbetalningar hos de större bankerna.

Med Swish har det också blivit enklare att erbjuda den här möjligheten och allt fler långivare erbjuder idag Swish-betalningar för att betala ut pengar på kvällar och helger. Däremot är det enklare att hitta lån med direktutbetalning.

Hitta snabblån som har utbetalning på helgen

Om du vill ta ett lån hos ett företag som erbjuder omedelbara utbetalningar, även under helgerna, har du ett par olika alternativ. Det är ändå en bra idé att dubbelkolla på långivarens sida för att försäkra sig om att ingenting förändrats eller att det tillkommer specifika krav för att man ska få en utbetalning under helgen.

Nedan kan du se en lista över flertalet svenska aktörer som idag erbjuder omedelbara utbetalningar och som även erbjuder dig chansen att låna pengar under helgen. 

Ferratum

Ferratum är en väldigt stor långivare i Sverige som erbjuder dig chansen att låna allt mellan 1 000 och 45 000 kronor med en löptid på allt mellan 30 dagar och 5 år. Du måste vara minst 21 år och man använder sig inte utav UC för kreditupplysningen. Man är också okej med ett visst antal betalningsanmärkningar och betalar ut under helgtider.

Expresskredit

Expresskredit har funnits ganska länge på marknaden och vänder sig till alla som är över 18, även om man har betalningsanmärkningar. Man använder sig inte utav UC och erbjuder lån under 1 till 12 månader på allt mellan 1 000 och 30 000 kronor.

Smspengar

Smspengar är en erfaren aktör som erbjuder lån på allt mellan 1 000 och 30 000 kronor med löptider på 1 till 12 månader. Du måste vara minst 18 år gammal och du kan självfallet få lånet under helger eller på kvällar.

Lumify

Lumify erbjuder lån på 2 000 till 20 000 kr med en löptid på 1 till 48 månader. De erbjuder utbetalning på helgen samt att du kan låna utan UC. 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot