MoreBanker

Snabblån - Ansök och få svar på 3 minuter

Behöver du ett snabblån – Låt MoreBanker hjälpa dig med att hitta det bästa och billigaste lånet för ditt behov

- - Överväger du ett snabblån? Läs mer här - -VAD ÄR ETT SNABBLÅN?

Ett snabblån är en snabb och enkel typ av lån som ger dig en klar överblick över hur mycket pengar lånet kostar dig från början. Ett snabblån är kortsiktigt och du vet precis över hur lång tid du ska betala tillbaka på lånet och kan därför planera när du är skuldfri. Snabblånet har exploderat i popularitet under de senaste åren, och för bra anledningar. Med ett snabblån ställer långivarna nämligen inte några frågor kring vad pengarna ska användas till, och du kan låna utan att uppvisa någon säkerhet. Morebanker erbjuder inga lån, utan är enbart en jämförelsetjänst som hjälper dig att skapa en överblick över de bästa lånen på marknaden.

 

KAN JAG FÅ ETT SNABBLÅN?

Själva ansökningsprocessen är oerhört enkel och du behöver inte träffas i banken en enda gång. Du ska dock uppfylla några krav för att kunna ta snabblån.

●      Du ska ha fyllt 18 år

●      Du ska kunna bekräfta din identitet med NemID (BankID), som också används för att skriva under på låneavtalen

●      Du får inte vara registrerad hos Kronofogden

●      Du ska gärna ha en fast inkomst

Kan jag få ett snabblånFör att kunna ta ett lån ska du vara myndig så att du kan binda dig juridiskt. Du ska alltså vara minst 18 år. Eftersom de flesta unga på 18-19 år studerar eller har en låg inkomst är utbudet av finansieringsföretag särskilt begränsat för denne åldersgrupp. Den strama kreditpolitiken är mindre strikt för unga mellan 20-25 år, och vid +25 finns det inte längre någon begränsad åldershänsyn. Till den digitala ansökningsprocessen ska du använda NemID (BankID) för att bekräfta din identitet och göra en digital underskrift. I gengäld kan du klara hela ansökningsprocessen online och slipper att stå i banken för att besvara omfattande frågor.

Om du tidigare har haft problem med att hålla betalningsdeadlines kan du ha registrerats i skuldregistret. Många långivare ställer krav om att du inte får vara registrerad som en dålig betalare hos Kronofogden. Det är inte särskilt roligt att vara registrerad som en dålig betalare, men om skadan är skedd kan du tas bort från registret genom att betala dem som har anmält dig som en dålig betalare. I ansökningen blir du ombedd att dokumentera din inkomst. Om du har en fast och stabil ekonomi kommer detta att förbättra dina chanser hos långivaren som beräknar huruvida du har ekonomiskt utrymme för att betala tillbaka på lånet. Om du har delad ekonomi med en make förbättras dina möjligheter och du kommer att kunna låna mer och under bättre villkor.

 

NYA REGLER FRÅN ÅRSSKIFTET PÅ KORTSIKTIGA SNABBLÅN

Den förste januari 2017 trädde nya regler i kraft som säkerställer ökat konsumentskydd på snabblån med en löptid på mindre än tre månader. Från att långivare ger ut ett erbjudande tills dess att det accepteras infördes en obligatorisk betänketid på 48 timmar. Det är förbjudet för långivare att kontakta användaren för att följa upp om ett erbjudande. När den obligatoriska betänketiden har passerat är det upp till användaren att kontakta långivaren för att genomföra lånet. Betänketiden gäller bara för kortsiktiga lån på under tre månader och sker med målet om att undgå impulsköp.

 

ÄR ETT SNABBLÅN DYRT ELLER BILLIGT?

Med ett snabblån har du garanterad kontroll över utgifterna som är bundna till lånet och du kan utarbeta en precis budget som garanterar att skulden inte växer dig över huvudet. Därför är snabblån en god möjlighet om du eftersöker ett lätt och snabbt lån med klarhet över kostnaderna. När du söker ett snabblån kommer den upplysta räntan att vara en standardränta som därefter anpassas till din ålder, beloppsstorlek, lånets löptid och andra omständigheter.

 

ÄR ETT SNABBLÅN DET BÄSTA LÅNET FÖR DIG?

Alla lån kostar pengar i form av räntor, vilket är den avgift som du ska betala för att låna pengar under en given period. Ett alternativ till ett snabblån är att upprätta en kassakredit i sin bank. En nackdel med kassakrediten är att man inte noterar de extra pengarna man har tillgång till och spenderar därför ofta mer än vad som ursprungligen planerats. Om du överväger att låna ett större belopp bör du också läsa vad vi skriver om konsumtions-lån. Det finns många likheter mellan snabblån och konsumtions-lån, men till större belopp kan ett konsumtions-lån vara en mer fördelaktig lösning. Ett konsumtions-lån är en enkel online ansökningsprocess, men kan betyda att du ska uppvisa en säkerhet för lånet. Du kan jämföra erbjudanden på de bästa konsumtions-lånen här. Om du är i behov av pengar i händerna under kortare perioder kan ett snabblån vara en bra och enkel lösning. Till skillnad från en kassakredit är ett snabblån tillfälligt och man riskerar därför inte att tappa kontrollen. När du tar ett snabblån har du kontroll över utgifterna och kan planlägga din budget kring hur länge du ska betala av på lånet.

 

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED SNABBLÅN

Fördelar och nackdelar med snabblånNär du önskar att ta ett lån är det mycket viktigt att du tittar dig väl omkring först. Det behöver dock inte vara så svårt att hitta de billigaste snabblånen på marknaden. Vi rekommenderar att du använder dig av en av de många jämförelsesidorna som finns. På så sätt kan du hålla dig borta från dyra snabblån och bara kunna hitta de billigaste på marknaden. Om du efterlängtar att ta ett snabblån finns det några enkla råd du ska följa för att kunna få pengarna så snabbt som möjligt. Gå till en jämförelsesida såsom exempelvis Morebanker för att hitta de billigaste lånen online. Välj det beloppet som du önskar att låna, och sortera därefter lånen så att du får det lånet överst som erbjuder den lägsta räntan. Därefter fyller du i en online låneansökning och skickar den till långivaren. Därefter kommer du att få svar på huruvida du är godkänd för att få lånet utbetalat inom loppet av några få minuter. Du ska vara uppmärksam på att det finns en väntetid på 48 timmar innan långivaren får överföra pengarna till ditt konto. Väntetiden syftar på en period där du har möjlighet att ångra att du har skickat in en ansökan för att ta lånet. Detta är tack vare nya regler för snabblån som trädde i kraft den 1 januari 2017. Detta tillåter dig att överväga om du önskar att ta ett lån online eller inte.

Det har under de senaste åren kommit en mängd nya lån på marknaden där det är möjligt att välja lån med kort löptid och lite längre löptid. Några av de nya långivarna som erbjuder mycket billiga lån enkelt och snabbt är Spargo Finans, Leasy minilån, Santander Consumer Bank och Bank Norwegian. Dessa är riktigt bra alternativ när du ska ut och hitta lån med låg ränta. Ingen av dem ställer frågor kring vad du ska använda pengarna till. Detta är helt upp till dig. Du ska naturligtvis vara uppmärksam på att pengarna ska betalas tillbaka till långivaren. Vilka av långivarna som kan se till så att du har pengarna snabbast är lite svårt att svara på, men de flesta långivarna kan idag betala ut pengarna mycket snabbt direkt till ditt bankkonto. En av de stora fördelarna med att ta ett snabblån framför ett lån i de konventionella bankerna är att du kan göra det utan att uppvisa säkerhet. En normal bank kommer oftast kräva en form av säkerhet samt att du har en fast inkomst om du önskar att ta ett lån hos dem. Det kan vara säkerhet i form av fast egendom såsom ditt hus eller lägenhet, eller så kan det vara säkerhet i andra objekt som du äger. Ett snabblån utan säkerhet är därför en möjlighet för dig som kanske ännu inte äger en egen bostad eller andra objekt av värde.

Om du lånar utan behov av att uppvisa någon säkerhet kommer långivarna nästan alltid att kräva att du inte är registrerad hos Kronofogden. Om du är registrerad hos Kronofogden rekommenderar vi att du tar hand om att betala din existerande skuld så att du kan bli borttagen från skuldregistret igen. Möjligheten för att låna är alltså väsentligt större om du har en fast inkomst, har fast egendom och du inte är registrerad hos Kronofogden.

 

LÅNGIVARE AV SNABBLÅN

Det finns idag en lång rad av långivare för snabblån i Sverige, och det kommer hela tiden fler. Det är dock normalt att de olika långivarna av snabblån har flera olika märken under sig. Ett exempel är Leasy som har några av de mest populära snabblånen på marknaden. De har dels egna lån såsom exempelvis Leasy Lavrente, Leasy Minilån och Leasy kontantlån. Båda lånen kan du hitta här på sidan. Utöver dessa lån är det också Leasy som står bakom lån såsom Spargo Finans, Føniks Privatlån, Modus Finans och Nordic lån. Oavsett vilket av dessa lån som du ansöker om är det alltså i slutändan Leasy som du tar lånet hos. Du ska dock vara uppmärksam på att du väljer det billigaste av lånen och på det sättet får ett lån med den lägsta möjliga räntan. En av de andra långivarna som också har en del olika märken under sig är Basisbank. Deras viktigaste märken är Lånlet och Selene Finans. Som vid tagandet av alla andra snabblån ska du här vara mycket uppmärksam på de samlade kreditkostnaderna när du tar ett lån hos Basisbank.

Här på Morebanker uppger vi såsom lagen föreskriver det alltid de samlade kreditkostnaderna på ett lån. De samlade kreditkostnaderna täcker det belopp som du har lånat samt alla kreditkostnader inklusive grundavgifter, räntor och andra avgifter. Detta belopp ska du vara särskilt uppmärksam på när du tar snabblånet. Eftersom det finns så många långivare kanske du frågar dig själv hur du hittar det bästa lånet på marknaden. Här är vår rekommendation att du använder vår sorteringsfunktion så att du därmed kan välja det billigaste lånet till ditt behov. Du ska vara uppmärksam på att den slutliga räntan ofta hänger samman med din generella ekonomiska situation. Ju bättre denne är desto billigare kommer du att kunna låna. Därför uppmanar vi dig att du alltid ansöker hos minst 3 långivare, så att du därmed kan välja att ta lånet hos den långivare som i slutändan erbjuder dig den billigaste räntan.

 

HITTA DET BILLIGASTE OCH BÄSTA SNABBLÅNET

När du ska ta ett snabblån handlar det om att hitta det billigaste och bästa av alla. Det är sällan samma snabblån som är billigast och bäst för alla - det beror på personen och hans situation vid ansökan. Därför säger man sällan att lånet som de flesta tar är rätt för dig. Du kan inte basera det som är bäst för dig som låntagare på andras erfarenhet. Med detta sagt är det alltid en bra idé att höra andras rekommendationer. Men var alltid kritisk och försök att kika på marknaden på egen hand. En jämförelsesida som den här är ett av de bästa sätten att hitta fram till det bästa och billigaste lånet för dig. Här kan du nämligen sortera efter dina behov och samtidigt läsa andra personers recensioner av de pågående lånen.

Se till så att du tittar igenom marknaden noggrant innan du väljer ett lån. Här finns en stor mängd möjligheter och långivare, och även om många av dem ser ut att erbjuda detsamma är detta långt ifrån alltid fallet. Sätt dig noggrant in i de lånen som du överväger och se till så att du läser det finstilta. Om du sätter dig in i de olika lånen kommer det sällan att dyka upp oönskade utmaningar och överraskningar då du redan känner till de som potentiellt kan uppstå. Kom ihåg att det inte är nog att bara sätta sig in i ett eller ett par lån. Om du inte väljer att undersöka mer än så finns det en stor risk för att du mister ett bättre erbjudande då du förhastade dig. Ta god tid på dig när du ska välja ett lån. På det sättet hittar du fram till det snabblånet som är både billigt och bäst för precis dig.

När är ett snabblån den bästa lösningen? Ett snabblån är likt andra lån inte bara något som man går ut och tar för skojs skull. Att ta ett lån är en seriös handling eftersom de pengarna som lånas ska betalas tillbaka senare. Ett snabblån bör därför vara något som du likt andra lån överväger noggrant. En av de saker som du ska överväga i förbindelse med ett snabblån är när ett Billigaste snabblånetsnabblån faktiskt är en bra lösning. Det är exempelvis inte alltid den bästa lösningen att gå ut och ta ett snabblån även om du står i en situation där du verkligen är i behov av pengarna. Istället för att omedelbart vända sig till ett lån är det viktigt att du överväger andra möjligheter som inte kräver att du ska betala tillbaka ränta och liknande. Ofta är ett lån inte nödvändigt då det i regel är möjligt att klara sig igenom den pågående situationen med lite tålamod och viljestyrka.

Väldigt många tror att ett snabblån är en lösning för dem som har ekonomiska problem och i behov av en hjälpande hand. Tvärtom är dock ett snabblån berättigat åt de som har sin ekonomi i ordning, eftersom ett snabblån såsom tidigare nämnt kräver att det betalas tillbaka förhållandevis snabbt efter dess att lånet har tagits. Ofta ligger en tillbakabetalningsperiod för ett snabblån på 30 dagar. Ett snabblån kan därför vara den rätta lösningen om du har en god ekonomi, men under en viss tidpunkt har akut behov av pengar för en oförutsebar utgift. Din ekonomi ska alltså kunna räcka för att betala tillbaka lånet inom den givna tillbakabetalningsperioden utan problem. Låt bli med att ta snabblån om det du behöver pengarna till är någonting som kan vänta. Detta är inget skäl till att gå ut och ta ett onödigt lån. Om du gör det kan det sluta med att du i slutändan får problem.

 

DÄRFÖR SKA DU GÅ EFTER DE NYA SNABBLÅNEN

Marknaden är fylld med olika lån och långivare. Hela tiden kommer det nya lån och gamla försvinner. Ett av skälen till att detta sker är att marknaden ofta ändras, vilket antingen resulterar i att långivare kan ge sina låntagare bättre och billigare lån, eller att långivaren behöver göra sina lån dyra. Ofta sker det en utveckling som resulterar i att de olika långivarna kan skapa billigare och bättre möjligheter. Därför är det en riktigt bra idé att hålla ögonen öppna efter de nya lånen som dyker upp. Om du är van vid att ta lån då och då har du säker en gammal preferens som du håller dig till. Detta har sina fördelar då du på det sättet känner till lånet ganska väl. Dock ska du vara uppmärksam på att detta lån antagligen inte kommer att vara det bästa och billigaste, även om det var det för två år sedan. Marknaden utvecklas konstant, och därför gäller det att följa med när det kommer till de nya lånen om du vill ha det bästa och billigaste lånet. Även om det hela tiden kommer nya lån betyder inte detta att alla de gamla försvinner. Många gånger sker det bara en liten ändring i räntorna eller liknande så att de kan följa med sina konkurrenter. Låt dock bli med att hålla dig till samma lån varje gång. Jämför och sätt dig istället in i olika lån varje gång du sätter dig ner och överväger huruvida du ska låna eller inte.

 

SNABBLÅN ÄR GRATIS - I REGEL

En av de stora fördelarna med att ta snabblån är att de i många fall är ett lån som är gratis att ta. Dock ska du se till så att du är uppmärksam på att detta uteslutande gäller om du klarar av att betala tillbaka inom betalningsperioden, det vill säga 30 dagar. Så länge du betalar tillbaka inom 30 dagar kommer det alltså inte att förekomma räntor på ditt lån. 30 dagar är en mycket kort tid, men om du har en ekonomi som kan klara av det så är ett gratis snabblån en förträfflig lösning. Ett snabblån är inte det svåraste slaget att betala tillbaka eftersom tillbakabetalningsperioden ofta är ganska kort och att det därför inte heller är så stora belopp som lånas. Små belopp är uppenbarligen lättare att betala tillbaka än stora, och det kan göras på mycket få dagar. Om du inte har möjligheten att betala tillbaka på de 30 dagarna är du i behov av att betala räntor. Fördelen med detta är dock att du kan be om en längre tillbakabetalningsperiod, vilket ger dig bättre möjligheter för att kunna betala tillbaka till långivaren i tid.

 

SNABBLÅN OCH KRONOFOGDEN

Det finns många fördelar med att ta ett snabblån framför andra lån, och många av dessa fördelar omfattar att du inte ska visa upp en säkerhet eller visa att du har ett stort ekonomiskt utrymme m.m. Dock ska du med de flesta snabblån visa att du inte är registrerad hos Kronofogden, vilket du också ska när du tar andra lån. Det är inte många långivare som vill låna dig pengar om du är registrerad hos Kronofogden. Detta betyder nämligen att du är skyldig en långivare pengar för att du inte har varit en bra tillbakabetalare. Grunden till att många långivare inte vill låna pengar till en person som är registrerad hos Kronofogden är för att det kan resultera i att de själv sätter sig i en sådan situation, vilket påverkar deras ekonomi negativt. Om de har många låntagare som inte betalar tillbaka i tid kommer det att sluta med att de upplever ett underskott. Inga lån till Kronofogden-registrerade är därför en säkerhet och detta är skälet till varför du ser detta krav hos många långivare. Såsom tidigare nämnt kan du bli borttagen från Kronofogden så länge du ser till så att du betalar tillbaka din skuld till den berörda långivaren.Vad är snabblån

 

VAD ÄR SNABBLÅN OCH VARFÖR VÄLJA DEN HÄR TYPEN AV LÅN?

Snabblån är ett lån som är känt under många namn, men det som kännetecknar lånet är att det är ett mindre lån som är lätt att betala tillbaka. Ett snabblån är ett lån som du som låntagare inte ska uppvisa säkerhet för när du önskar att ta ett lån och ansöker om detta. Pengarna som du ansöker om betalas ut inom loppet av en mycket kort till, och det är särskilt ett av skälen till att snabblånet har blivit så populärt under de senaste åren. Snabblån är ofta ett lån som erbjuds av internetbanker eller finansiella verksamheter. Det finns många goda grunder till varför man bör välja just ett snabblån. En av dessa är att det såsom nämnt är förhållandevis enkelt att betala tillbaka. Anledningen till detta är att det i regel är små belopp som lånas, och det kommer därför inte att påverka din ekonomi på ett negativt sätt när du ska betala tillbaka pengarna – heller inte även om det finns räntor.

Den stora flexibiliteten som lånet ger utrymme till är också ett av skälen till att välja ett snabblån. Med flexibilitet menar man att det många gånger är möjligt att anpassa sin tillbakabetalningsperiod så att den passar ens pågående situation. På det sättet kommer du med stor sannolikhet inte att nå en situation där du i slutänden inte kan betala tillbaka. Ett tredje skäl till att snabblån är en bra lösning är att det går både snabbt och enkelt. Det tar såsom tidigare nämnt ingen tid förrän du står med pengarna i handen, och själva låneprocessen är enkel som få. Det med att man inte behöver uppvisa någon säkerhet är en stor fördel, och det betyder också att du inte ska ha dåligt samvete över vad du använder pengarna till. Snabblån till studenter


Ett snabblån är ett bra lån för många, men några som det kan gynna särskilt mycket är för just studenterna. Som studerande har man inte ett särskilt stort ekonomiskt utrymme om det skulle uppstå oförutsebara utgifter. Det är få studenter som här och nu har råd till att exempelvis ersätta en tandskada eller en tvättmaskin – även om de har en välbalanserad ekonomi. Det är i en sådan situation då ett snabblån kan vara särskilt gynnande. Ett snabblån ger studenter möjligheter att kunna låna ett mindre belopp som ska täcka en akut utgift som de för närvarande inte har råd till att betala. Som studerande kan det vara en fördel att välja en kort tillbakabetalningsperiod i form av 30 dagar, men för vissa kommer det att vara bättre att ange en längre period. Vad du ska välja kommer att bero på hur mycket pengar du varje månad har råd till. Om du är en av de med billig hyra och ett stabilt inbringande studiejobb vid sidan om kommer det i många fall att vara en möjlighet att använda den korta tillbakabetalningsperioden. Dock ska du välja den lösningen som du känner dig mest trygg med. Inkomsten är låg som student, och det gäller därför att verkligen prioritera pengarna rätt.

 

ANVÄND PENGARNA SOM DU VILL

När du väljer att ta ett snabblån kan du använda pengarna lite som du vill. Det är en av de sakerna som gör snabblån till något ganska särskilt. När du har fått pengarna på ditt konto är det inte någon som kikar över axeln när du använder dem. Det finns inga regler för vad du måste använda pengarna till, och det finns ingen som frågar dig om vad du har tänkt dig att använda dem till. Detta kan ge andrum till många då de annars vanligtvis blir tvungna att informera långivaren om vad det berörda beloppet ska användas till för att få lov att låna. Långivaren av snabblån låter dig använda pengarna på ett anonymt sätt eftersom det enda som de bryr sig om är huruvida du betalar tillbaka pengarna som du ska, och inom den avtalade tiden. Även om det inte är en bra idé att låna pengar till små behov är det fortfarande möjligt för dig att använda pengarna på detta. Det är ingen som lyfter pekfingret för att du använder pengarna på detta sätt för en ny tvättmaskin.

 

FÖRDELARNA MED ATT TA ETT LÅN ONLINE

Det är inte bara snabblån där det finns en lång rad med fördelar. Det är även själva principen med att ta lånet online som det finns ett flertal fördelar med. När du väljer att ansöka om ett lån online kommer du att upptäcka att det inte ställs så stora krav på dig som om du väljer att ansöka om ett lån i en fysisk bank. Om du väljer att ta ett lån i en fysisk bank kommer du att uppleva hur det ställs förhållandevis högre krav på dig och din ekonomi. Många gånger ska du visa upp en del dokumentation och ge andra bevis för att det är möjligt för dig att hålla avtalen som du gör med banken. Dessa krav finns inte i samma grad när du väljer att ta ett lån genom en online långivare. I en fysisk bank läggs det också större vikt på den kreditvärdering som görs av dig, och samtidigt kommer det också ofta vara någon som håller ett öga på vad du använder de lånade pengarna till.

Några av de stora fördelarna med att låna online är att du kan vara helt anonym när du använder pengarna. Ofta är låneprocessen också mycket kortare än om du tar ett lån i en fysisk bank. Det vill säga att du inom loppet av en kort tid kan ha pengarna tillhands. Ett online lån ger dig också möjligheten att låna när som helst och var som helst så länge du har en dator, platta eller smartphone i närheten. Om du skulle vara i behov av pengarna medan du är ute och reser, står på en parkeringsplats eller är på en fest kommer du att kunna ta lånet. Även om det finns många fördelar med online lån finns det också fördelar med de fysiska. Särskilt är det en fördel med de fysiska bankerna att du kan få lov att sätta ansikten på de som du lånar av. Detta kan skapa en större trygghet och trovärdighet. Vilken typ av lån som du föredrar är helt upp till dig själv.

 

HUR FASTSTÄLLS RÄNTAN?

När du sitter och kikar på de olika lånen kommer du snabbt att upptäcka att det är få långivare som sätter en specifik ränta. Många skriver en ram för hur räntan ungefär ligger, exempelvis 2-5 %. Anledningen till att de gör detta är för att de inte kan fastställa en konkret ränta innan de har fått information om dig, såsom lön. När de fastställer en ränta baserar de den nämligen på de uppgifterna som du har angett vid en ansökning. Huvudsakligen räknas räntan ut baserat på bakgrunden av den kreditutvärdering som långivaren gör av dig för att få bättre koll på ens information och ekonomi. Räntan blir alltså fastställd så att den matchar din ekonomi samtidigt som den ger dem en viss säkerhet. Den slutliga räntan får du först en inblick i när du har skickat en ansökan och därefter mottagit ett låneerbjudande. Du bör vara uppmärksam på att ju större av en risk som långivarna ser i att låna dig pengar, desto högre kommer räntan att vara. Om långivaren däremot kategoriserar dig som en stabil tillbakabetalare kommer räntan att ligga något lägre. Detta fungerar som en säkerhet för bankerna själva.

 

VAD ÄR KREDITVÄRDERING?

Vad är kreditvärderingFör att förstå det hela lite bättre är det nödvändigt för dig att förstå vad en kreditvärdering är för någonting. När du hör kreditvärdering kommer du i många sammanhang att höra om kreditvärdighet. Skälet till detta är att de är knutna tätt samman. Kort sagt är en kreditvärdering nämligen en evaluering av din kreditvärdighet som låntagare. Denne tas av långivare. De värderar dina förmågor och möjligheter att kunna betala tillbaka pengarna som ger dig möjligheten att låna.

En kreditvärdering är särskilt en viktig del av att ta ett lån i en fysisk bank eftersom de är mycket strikta med denne. När det kommer till långivare online lägger de inte lika stort fokus här i förbindelse till bedömningar, huruvida du är lämplig för ett lån eller inte, men de räknar fortfarande din ränta utifrån detta.

 

 

FÖRSTÅ DE MEST ESSENTIELLA SIFFRORNA

En av de viktigaste siffrorna i förbindelse med lån är ÅOP, vilket står för Årliga Omkostnader i Procent. När du ska besluta dig för vilket lån du önskar att ta är ÅOP en av de mest effektiva sakerna att titta på när du ska jämför de olika lånen. För just den här anledningen är alla långivare enligt lagen förpliktade till att visa dig den här siffran. Detta ger också dig som lånar en större öppenhet, då du enklare kommer att kunna hitta fram till det lånet som passar dig bäst. ÅOP är de samlade kostnaderna som finns vid ett lån angivet i procent och uträknat på en bakgrund av faktorer som bland annat den berörda långivaren och tillbakabetalningsperioden. Det vill säga att om du väljer att låna 5 000 kr med en tillbakabetalningsperiod på ett år eller mindre kommer kostnaderna att vara lägre för dig än om du hade valt en längre tillbakabetalningsperiod. Om du har en ekonomi som tillåter det kommer den korta tillbakabetalningsperioden därför att vara den bästa.

 

NÄR ÄR PENGARNA I DITT FÖRVAR?

Det skiljer sig ganska mycket när du kan få pengarna i ditt förvar, men fördelen med ett snabblån är som sagt att du inom loppet av en mycket kort tid kan stå med pengarna i handen. Själva låneprocessen är mycket kort, och det kan ta mindre än en kvart, så därför kan pengarna vara i ditt förvar redan inom loppet av en enda dag eller två. Dock ska du vara uppmärksam på att det kan ta en extra dag för pengarna att registreras på ditt NemKonto (BankID).

 

VAR KRITISK MOT BRA OCH DÅLIGA RECENSIONER

Alla långivare kommer vid ett eller annat tillfälle både att ha mottagit bra och dåliga recensioner. Därför är det viktigt att du är kritisk när du kikar på dessa. Givetvis finns det en god chans att en berörd långivare kommer att vara mindre bra att använda om denne har fått nästan uteslutande dåliga recensioner. Om du dock hittar en av de många som har blandade recensioner gäller det att använda sitt kritiska sinne. Det finns alltid folk som överdriver och i vissa fall kommer det att vara deras eget fel att de har haft en dålig upplevelse. Var kritisk och förnuftig när du ska välja en långivare.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor