MoreBanker

Jämför snabblån på 1 minut och hitta ditt billigaste lån!

Låna pengar snabbt - Hitta det billigaste lånet 2021

Snabblån är ett litet lån med en kort återbetalningstid, och passar dig som står i en situation där du behöver pengar akut. Dessutom går hela processen från att du ansöker om att låna pengar till att du får utbetalt pengarna väldigt snabbt - just därför det fått namnet snabblån. Jämför här för att hitta ditt billigaste snabblån ännu snabbare...

Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK

Snabblån - för dig som behöver låna pengar snabbt

Snabblån är ett lån som är känt under många namn; mikrolån, internetlån och mobillån. Det som kännetecknar ett snabblån är att det är ett mindre lån med en kort löptid. 

Vad är snabblån? 

Ett snabblån är en snabb och enkel typ av lån som ger dig en klar överblick över hur mycket lånet kommer att kosta redan från start. Ett snabblån är en kortsiktig lösning, vilket gör att du vet hur lång tid det kommer att ta att betala tillbaka lånet och planera när du är skuldfri. 

Ett snabblån är ett lån där du som låntagare inte behöver uppvisa någon form av säkerhet när du önskar att ta ett lån och ansöker om detta. Pengarna som du ansöker om betalas ut snabbt precis som namnet antyder, och det är en av anledningarna till att snabblånet har blivit så populärt de senaste åren. 

Snabblån är ofta ett lån som erbjuds av internetbanker och är oftast på små belopp och är därför förhållandevist enkelt att betala tillbaka.

Snabblån är för dig som:Snabblån - för dig som vill låna pengar snabbt

 • Vill ha pengarna snabbt
 • Vill använda pengarna till vad du vill
 • Vill ansöka snabbt och smidigt på nätet

Ett snabblån betalas ut snabbt, långivarna ställer inga frågor angående vad pengarna ska användas till. Det är enkelt och smidigt att ansöka om snabblån online.

Detta kan alltså vara en bra lösning när det kommer en oförutsedd utgift i slutet av månaden och plånboken gapar tomt för lönen kommer först nästa vecka...

 

Morebanker erbjuder inga lån, utan är enbart en jämförelsetjänst som hjälper dig att få en överblick över de bästa snabblånen på marknaden.

Vanliga frågor och svar om snabblån 

✅Vad är snabblån?

Ett snabblån är ett mindre lån som har en kort löptid. Snabblån går också under namnen: sms-lån, mikrolån och mobillån.

✅Vad är skillnaden mellan ett snabblån och smslån?

Ett snabblån och smslån är samma typ av lån och det är därför ingen skillnad på dem. Det finns ingen officiell förklaring till vad ett snabblån/smslån är. Men generellt sett ses SMS-lån som ett lån för mindre belopp som ska återbetalas inom ett år. 

✅Om jag har en betalningsanmärkning, kan jag då ta ett snabblån utan UC?

Ja, det brukar gå bra och de flesta långivare av snabblån erbjuder lån utan UC samt beviljar lån trots att du har en betalningsanmärkning. 

✅Hur fort kan jag få ett snabblån utbetalt?

Det kan skilja sig mellan de olika långivarna. Men själva låneprocessen är kort och därför kan pengarna vara på ditt konto redan inom loppet av en eller två dagar. 

Krav för att ta ett snabblån 

Att ansöka om ett snabbt lån är oerhört lätt och du behöver inte gå till banken en enda gång!

Du ska däremot uppfylla några krav för att kunna ta snabblån:

 • Du ska vara 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en fast inkomst
 • Ett svenskt mobilabonnemang eller BankID
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Konsten att hitta det billigaste och bästa snabblånet

Billigaste snabblånetNär du ska ta ett snabblån handlar det om att hitta det billigaste och bästa av alla. Det är sällan samma snabblån som är billigast och bäst för alla - det beror på personen och situationen man står i när man ansöker.

Därför är sällan lånet som de flesta tar rätt för dig. Det betyder att du inte kan basera det som är bäst för dig baserat på andra låntagarens erfarenheter. Med det sagt är det alltid en bra idé att höra andras rekommendationer. 

Men var alltid kritisk och försök att undersöka på marknaden på egen hand. En jämförelsesida som Morebanker är ett av de bästa sätten att hitta det bästa och billigaste lånet för dig.

Här kan du nämligen sortera efter dina behov och samtidigt läsa andra låntagares recensioner av de olika lånen.

 

Du hittar det billigaste och bästa lånet för dig genom att undersöka marknaden

Ta dig tid att sätta dig in i marknaden och i de lån som du överväger att ta. På så sätt kan du undvika otrevliga överraskningar. Kom ihåg att ju fler lån du väljer att sätta dig in i desto större chans har du att hitta det billigaste och bästa snabblånet just för dig!

Ränta snabblån

Det är svårt att skriva en specifik ränta eftersom många långivare skriver hur räntan ungefär kommer till att ligga. Men du ska vara uppmärksam på den effektiva räntan innan du tar ett lån hos någon långivare. Anledningen till detta är för att de inte kan fastställa en konkret ränta innan de har fått information om dig.

Räntan fastställs alltså baserat på de uppgifter du har angett när du ansöker om ett lån. Huvudsakligen räknas räntan utifrån den kreditvärdering som långivaren gör av dig som baseras på din ekonomi, ju lägre kreditvärdighet desto högre ränta. Räntan kommer alltså att fastställas baserat på din ekonomi samtidigt som det garanterar långivaren en säkerhet.

Den slutliga räntan får du först när du har skickat en ansökan och därefter mottagit ett låneerbjudande. Du bör vara uppmärksam på att ju större risk som långivarna ser i att låna dig pengar, desto högre kommer räntan att vara. Om långivaren däremot kategoriserar dig som en stabil återbetalare kommer räntan att ligga något lägre. 

Hitta snabblån online 

Morebanker hjälper dig att jämföra snabblån online så att du lätt och enkelt kan hitta ditt perfekta lån. Dessutom är det enkelt att ansöka om ett litet lån på nätet och det krävs bara internet, att du har ditt BankID till hands och ett snabblån är bara några få klick bort.

Som regler får du ett preliminärt svart direkt på skärmen om du är beviljad lånet eller inte. Pengarna betalas först ut när du fått ditt slutgiltgliga beslut.

Kom ihåg att alltid läsa igenom villkoren innan du tecknar ett lån.

Vanliga lånebelopp för snabblån att teckna online:

Låna 1.000 krSnabblån online
Låna 2.000 kr
Låna 3.000 kr
Låna 4.000 kr
Låna 5.000 kr

Att välja mellan långivare av snabblån 

Det finns idag många långivare för snabblån i Sverige att välja mellan, med både kort och längre löptid, och samtidigt som det hela tiden kommer fler.

Det kan därför vara riktigt svårt att veta vart man ska börja när man har bestämt sig för att ta ett snabblån.

Här på Morebanker uppger vi alltid den totala kreditkostnaden (summan av alla kostnader som uppkommer med ett lån) på ett lån såsom lagen föreskriver. Detta belopp ska du vara särskilt uppmärksam på när du tar ett lån, oavsett vilken långivare du väljer.

Men hur hittar man det bästa lånet på marknaden?

Vi rekommenderar att du använder vår sorteringsfunktion samt ansöker hos minst 3 långivare. På så sätt kan du se och välja det bästa och billigaste snabblånet från den långivare som erbjuder dig lägst ränta. 

Viktigt att tänka på innan du väljer snabblån

Var uppmärksam på långivarens recensioner

Alla långivare kommer vid ett eller annat tillfälle både att ha mottagit bra och dåliga recensioner. Därför är det viktigt att du är kritisk när du undersöker detta innan du ansöker om lån.

Givetvis finns det en chans att en långivare kommer att vara mindre bra om denna uteslutande har fått dåliga recensioner. Många långivare har blandade recensioner, därför är det viktigt att tänka kritisk och förnuftigt när du ska välja en långivare.

Välj bland nya snabblån för ett billigare och bättre lån

Marknaden är fylld med olika lån och långivare och det kommer hela tiden nya lån och gamla försvinner. Ett av skälen till att detta sker är att marknaden ofta ändras, vilket antingen resulterar i att långivare kan ge sina låntagare bättre och billigare lån.

Några av de nya långivare som erbjuder mycket billiga lån är Spargo Finans, Leasy minilån, Santander Consumer Bank och Bank Norwegian. Dessa är bra alternativ när du ska hitta ett lån med låg ränta. 

Om du är van vid att ta lån har du säkert en gammal preferens som du håller dig till. Detta har sina fördelar då du på det sättet känner till lånet väl.

Men du ska vara uppmärksam på att detta lån antagligen inte kommer att vara det bästa och billigaste, även om det var det för två år sedan. Detta beror på att marknaden konstant utvecklas och det gäller att hänga med och det bästa sättet är att sätta sig ner och jämföra de olika snabblånen.

Att förlänga snabblån

Hos några långivare kan du ansöka om att förlänga ditt snabblån och gäller oftast de snabblån som har en löptid på en eller flera månader. När du förlänger ett snabblån skjuter du upp återbetalningen av lånet och istället betalar du bara räntan under den månaden.

Detta kan bli svårt rent ekonomiskt eftersom ett snabblån är ett lån med en hög ränta. Därför rekommenderas det inte att skjuta upp ett snabblån. Enligt lag är det heller inte möjligt att skjuta upp ett snabblån mer än en gång. 

Räntefria snabblån

Det finns olika anledningar till varför långivare väljer att erbjuda räntefria lån. Men vanligtvis är det ett erbjudande för nya kunder. Ett snabblån utan ränta passar perfekt om du har möjlighet att betala tillbaka lånet under den korta betalningsperioden. Ett räntefritt lån ska i princip alltid betalas tillbaka inom loppet av 30 dagar. Kontrollera alltid i dina villkor om ditt lån är helt räntefritt eller inte. 

Nya regler om snabblån 

Den 1 september 2018 trädde den nya lagen för högkostnadskrediter i kraft som säkerställer ökat konsumentskydd på snabblån. Lagen är ett tillägg till konsumentkreditlagen och dess främsta effekter är att högkostnadskrediter såsom snabblån får ett räntetak.

Vad betyder den nya lagen för dig: 

 • Lägre ränta
  Efter lagändringen får räntan på ett snabblån inte vara högre än 40 % inklusive gällande referensränta. 

 • Begränsning på avgifter vid försenad betalning och löptid 
  Vid eventuell försenad betalning är det endast tillåtet att ta ut dröjsmålsränta och inte lägga till några tilläggsavgifter, utöver påminnelseavgift och kostnader för inkassotjänster. Däremot omfattar inte reglerna om ett låneärende går till kronofogden eller rättegång. Med den nya lagen är det heller inte tillåtet att utöka löptiden mer än en gång. 

Snabblån och Kronofogden

Det finns många fördelar att ta ett snabblån såsom att det är snabbt, du får använda pengarna till vad du vill och ansökningsprocessen är enkel där du inte behöver visa upp om du har ett stort ekonomiskt utrymme.

Är du däremot registrerad hos Kronofogden, kan du inte ta ett snabblån precis som när du ska ta andra lån. Det är inte många långivare som vill låna dig pengar om du har en betalningsanmärkning, eftersom du är skyldig en annan långivare pengar för att du inte har kunnat betala tillbaka en tidigare skuld. 

Anledningen till att många långivare inte vill låna pengar till en person med en betalningsanmärkning är för att det kan resultera i att de själv sätter sig i en situation där en låntagare inte kan betala tillbaka, vilket påverkar deras verksamhet negativt. Det är därför en säkerhet för banken att inte ge några lån till låntagare som är registrerade hos Kronofogden.

Har du en betalningsanmärkning, men behöver ta ett lån ändå?

Då är den bästa lösningen att hitta en långgivare av snabblån som beviljar lån trots att du har en betalningsanmärkning, vilket går in under lån utan UC. Var uppmärksam på att om du har en betalningsanmärkning kommer din ränta i regel att bli högre.

Här kan du jämföra lån utan UC

Fördelar och nackdelar med snabblån

Fördelar med snabblån

Den främsta fördelen med snabblån är att det går otroligt fort. När en plötslig utgift dyker upp där din lön inte räcker till samt att det tar för lång tid att ta ett vanligt privatlån, så kan ett snabblån vara en bra lösning.

Samtidigt som det går fort att få pengarna utbetalda är det också väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån. Den största fördelen är alltså att det är en enkel ansökningsprocess där du snabbt får pengarna när det uppstår en oförutsedd utgift. 

Det som gör ett snabblån speciellt är att du får använda pengarna till vad du vill. Det finns inga överenskommelser för vad du måste använda pengarna till och det finns ingen som frågar dig vad du tänkt använda pengarna på. Detta kan ge andrum till många då de annars vanligtvis blir tvungna att informera långivaren om vad det berörda beloppet ska användas till för att få lov att låna.

Långivaren av snabblån är endast intresserade av om huruvida du betalar tillbaka pengarna inom den avtalade tiden. Även om det inte är en bra idé att låna pengar till små behov är det fortfarande möjligt för dig att använda pengarna på detta. Det är ingen som lyfter pekfingret för att du använder pengarna på detta sätt för en ny tvättmaskin.

En annan fördel med att ta ett snabblån framför ett lån i de konventionella bankerna är att du kan göra det utan att uppvisa säkerhet. En normal bank kommer oftast kräva en form av säkerhet samt att du har en fast inkomst. Det kan vara säkerhet i form av fast egendom såsom ditt hus eller lägenhet, eller i andra objekt som du äger. Ett snabblån kan därför vara en möjlighet för dig som kanske ännu inte äger en egen bostad eller annat av större värde.

Nackdelar med snabblån

Även om ett snabblån kan vara bra om du behöver ett lån snabbt så finns det också nackdelar. Självklart är det skönt att det är enkelt att det är en enkel ansökningsprocess, men det betyder också att du får ett större ansvar.

Du ska både ha koll på din ekonomi och veta att du kan betala tillbaka lånet samt undersöka marknaden efter trygga långivare. Du behöver också vara med vaksam över för ytterligare räntor och avgifter som kan tillkomma. Om du inte tänker efter och handlar därefter kan ett snabblån gå från att vara en snabb lösning till en lång avbetalningsplan.

När ett snabblån är den bästa lösningen

SnabblånEtt snabblån är precis som andra lån och är inget som ska tas utan eftertanke.Ett snabblån ska övervägas lika noggrant som att ta andra lån. Fundera på om ett snabblån faktiskt är den bästa lösningen för dig.

Det är inte alltid den bästa lösningen att ta ett snabblån även om du står i en situation där du verkligen är i behov av pengarna.

Istället för att omedelbart vända sig till ett lån är det viktigt att du överväger andra möjligheter som inte kräver att du ska betala tillbaka ränta och liknande. Med lite tålamod och viljestyrka är det oftast möjligt att klara sig utan behöva ta ett lån.

Många tror ett snabblån är en lösning för dem som har ekonomiska problem och är i behov av en hjälpande hand.

Tvärtom, är det så att ett snabblån faktiskt är användbart för de som har sin ekonomi under kontroll behöver låna till oförutsedda utgifter för att sedan kunna betala snabbt tillbaka när lönen rullar in. För ofta ligger en återbetalningsperiod för ett snabblån på 30 dagar. Därför kan ett snabblån vara den bästa lösningen om du har en stabil ekonomi men under olika omständigheter är i akut behov av pengar.

Undvik att ta ett snabblån om det ska finansieras till något som kan sparas upp till istället. Då är finns det inga skäl till att gå ut att ta ett onödigt lån, där du i slutändan kan få problem.

Är ett snabblån det bästa lånet för dig?

Alla lån kostar pengar i form av räntor som är den avgift du ska betala för att låna pengarna under given period. 

Är inte ett snabblån den bästa lösningen för dig är ett alternativ att upprätta en kassakredit i sin bank. Du ska själv vara uppmärksam på hur mycket pengar du spenderar när du upprättar en kassakredit, om du inte är det så är risken att du spenderar mer pengar än planerat större.

Överväger du att spendera ett större belopp på t.ex. 100.000 kr kan det vara en bra idé att överväga ett konsumtionslån.

Likt ett snabblån ansöker du om ett konsumtionslån online genom en enkel ansökningsprocess. Det som skiljer sig mellan ansökningsprocessen från ett snabblån och konsumtionslån är att när du ansöker om ett konsumtionslån skall du kunna uppvisa en säkerhet för lånet. 

Här kan du jämföra olika konsumtionslån.}

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor