Billiga Snabblån - Se de [10 Bästa] Snabblånen 2023
Så tjänar vi pengar >

Snabblån: för dig som behöver låna pengar snabbt

Nedan kan du enkelt jämföra de populäraste snabblånen i 2024

Uppdaterad 14. juli 2024

Rekommenderad i juli

Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.

Rekommenderad

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 150.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.4 %. Effektiv årsränta: 6.59 %. Kostnad: 1696 kr/månad. Totalt: 203472 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 39.6%.
4,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Sambla
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Inom 24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på minst 120 000 kr
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Räkneexempel: Låna: 10.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 195 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 22.82 %. Kostnad: 912 kr/månad. Totalt: 11135 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 4.9%- 19.9%.
Räkneexempel: Låna: 200.000 kr. Löptid: 108 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5,3 %. Effektiv årsränta: 5,43 %. Kostnad: 2 333 kr/månad. Totalt: 251 911 kr
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Likvidium
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Minst 10.000 kronor
Räkneexempel: Låna: 20.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 25,95 %. Effektiv årsränta: 29,3 %. Kostnad: 1910 kr/månad. Totalt: 22 920 kr.
4,2
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Brixo
Utan UC
Ja
Svarer på ansökan
Inom 24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
12500
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Vad innebär ett Snabblån?

Om du befinner dig i en situation där du behöver snabb tillgång till pengar, men inte uppfyller kriterierna för ett traditionellt personligt lån, kan ett snabblån vara den lösning du behöver.

Ett snabblån är en kortfristig finansieringsmetod, som vanligtvis omhandlar mindre belopp. Ett snabblån kännetecknas också av dess korta återbetalningstid. På grund av lånens mindre storlek, korta löptider och lägre krav på låntagaren tenderar räntorna att vara högre.

Snabblån, även kända som mikrolån eller smslån, är utformade för dem som behöver snabb ekonomisk hjälp. Namnen antyder att dessa lån är snabba att tillhandahålla. Det innebär att från det att du ansöker om lånet och det beviljas, tar det inte mer än en dag innan de lånade pengarna finns på ditt bankkonto.

Förutom att erbjuda omedelbar likviditet har snabblån vanligtvis lägre krav på låntagaren. Många individer stöter på svårigheter att få godkänt ett traditionellt lån, särskilt om de har betalningsanmärkningar eller en mindre än perfekt kreditvärdighet. 

Snabblån är generellt sett lättare att få beviljat, vilket gör dem till ett perfekt alternativ för dem som behöver pengar snabbt. Det är dock viktigt att vara medveten om att denna typ av lån har en hög ränta, samt att man enbart ska använda ett snabblån när det är högst nödvändigt.

Vad är snabblån?

Snabblån är lån som är utformade för att snabbt hjälpa människor att täcka omedelbara utgifter. Dessa lån erbjuder en snabb och smidig process, där pengarna överförs direkt till låntagarens bankkonto. Vanligtvis förväntas låntagaren återbetala det lånade beloppet tillsammans med ränta och avgifter inom några veckor från det att lånet betalades ut.

Kännetecknet för alla snabblån är att de vanligtvis innebär låga lånebelopp och korta återbetalningstider, samtidigt som de har höga räntesatser. Denna kombination kan göra lånet dyrt om det inte återbetalas i tid.

Snabblån utan UC

För att ansöka om ett lån hos en långivare i Sverige krävs en obligatorisk kreditprövning utförd av ett kreditupplysningsföretag. Syftet med dessa kreditupplysningar är att skydda låntagaren från att överskrida sina ekonomiska gränser. 

Kreditprövningen fokuserar på låntagarens kreditvärdighet, vilket är en indikation på förmågan att återbetala skulder, räkningar och hyror. Detta värde granskas av långivaren för att göra en noggrann bedömning av låntagarens betalningskapacitet inför lånet.

En god kreditvärdighet underlättar lånegodkännande, medan en svag kreditvärdighet gör det mer utmanande att få ett lån. Vid snabblån är det vanligtvis lättare att få ett lån beviljat, även om din kreditvärdighet inte är optimal. 

Det är dock viktigt att notera att att ta snabblån kan negativt påverka kreditvärdigheten, då flera kreditupplysningar syns i registret. Detta kan potentiellt påverka framtida större lån, som exempelvis ett bostadslån.

Upplysningscentralen (UC) är ett av de största kreditupplysningsföretagen i Sverige och det som används av de flesta företag. Det finns dock långivare som gör denna kreditupplysning genom andra företag. Sprider du ut dina kreditprövningar på olika företag skadas alltså inte din kreditvärdighet lika mycket.

Snabblån utan krav

Termen "snabblån utan krav" refererar egentligen till snabba och mindre lån som är lättillgängliga. Dessa lån är enkla att få eftersom de har begränsade krav, vilket är själva kärnan. Ju färre krav desto smidigare blir låneprocessen.

Det finns inga lån som är helt befriade från krav. Dock finns det långivare som ställer färre krav än andra. Varje långivare har sina unika krav på låntagare, och variationerna på marknaden kan vara betydande. 

Dessa lån, som är kända för sina låga krav, tas ofta utan att en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) behöver genomföras, eller så accepterar de betalningsanmärkningar. Inkomstkraven är också lägre jämfört med andra långivare, vilket möjliggör lån även utan fast inkomst. 

Snabblån utan inkomst

Rent generellt är en inkomst ett krav för att du ska kunna låna pengar, men det innebär inte nödvändigtvis att det måste vara en traditionell lön från en arbetsgivare. Inkomstbegreppet omfattar också bostadsbidrag, CSN-bidrag, a-kassa och/eller förtidspension. 

Att ta ett snabblån utan en fast inkomst kräver vissa överväganden. För det första är det avgörande att säkerställa att du har ekonomiska resurser att återbetala lånet. Utöver återbetalningsförmågan måste du uppfylla grundkraven för att kunna låna pengar i Sverige.

Krav för att kunna få ett snabblån

Även om snabblån generellt sett är betydligt mer tillgängliga än många andra lån, som exempelvis huslån eller billån, finns det ändå vissa krav som måste uppfyllas av låntagaren.

För det första måste låntagaren vara minst 18 år, och i vissa fall kan åldersgränsen vara högre. Dessutom krävs det att låntagaren är folkbokförd i Sverige och har en fast inkomst. Inkomstkraven varierar mellan olika långivare, men de krav som ställs för att bevilja ett snabblån är överlag inte lika höga som de skulle vara för större lån som hus- eller billån.

För att kunna ansöka om ett snabblån måste låntagaren också ha ett BankID för att legitimera sin identitet. Dessutom får det inte finnas några skulder hos Kronofogden. Vissa långivare kan acceptera betalningsanmärkningar, men det är viktigt att dessa inte har övergått till Kronofogden.

Fördelar och nackdelar med snabblån

Det råder ingen tvekan om att snabblån har blivit alltmer populära som ett alternativ för att täcka oväntade kostnader. Deras praktiska natur har gjort dem till ett attraktivt val för många. 

Trots detta är det viktigt att inse att snabblån inte enbart innebär fördelar för dig som låntagare. I detta avsnitt går igenom fördelar respektive nackdelar med snabblån. 

Fördelar och nackdelar med snabblån

Fördelar med snabblån

Snabblån har vuxit i popularitet tack vare sin snabba utbetalning och enkla ansökningsprocess. Den primära fördelen med dessa lån är att de ger snabb tillgång till pengar vid oväntade utgifter, vilket är särskilt användbart när den vanliga lönen inte räcker till och det tar för lång tid att få ett traditionellt privatlån beviljat.

Ansökningsprocessen för snabblån är både snabb och okomplicerad. Det är just den snabba tillgången till pengar vid oförutsedda utgifter som utgör den betydande fördelen. 

En betydande fördel med snabblån är även möjligheten att låna utan säkerhet. Till skillnad från traditionella banklån, som ofta kräver tillgångar som fast egendom som säkerhet, möjliggör snabblån tillgång till finansiering även för dem som inte äger sådana tillgångar.

Långivare inom snabblån fokuserar huvudsakligen på låntagarens förmåga att återbetala lånet inom den överenskomna tidsramen. Ytterligare fördelar inkluderar tillgängligheten och det stora antalet långivare, vilket ger låntagare möjlighet att jämföra och välja det bästa alternativet för sina behov..

Nackdelar med snabblån

Att överväga ett snabblån för snabb ekonomisk hjälp är fördelaktigt, men det medför också potentiella nackdelar. Trots den enkla ansökningsprocessen ökar ansvaret för låntagaren. Det är viktigt att ha kontroll över sin ekonomi och säkerställa förmågan att återbetala lånet. 

Dessutom krävs noggrannhet vid undersökning av marknaden för pålitliga långivare och medvetenhet om eventuella extra räntor och avgifter. Oförsiktighet kan omvandla ett snabblån från en snabb lösning till en utdragen och kostsam avbetalningsplan.

Precis som med alla lån finns det nackdelar med snabblån. En uppenbar risk är den potentiella höga kostnaden om återbetalning inte sker inom den angivna löptiden. Dessutom varierar löptiderna avsevärt bland olika långivare.

Regler för snabblån

När det kommer till snabblån finns där krav på långivaren som ska följas. Dessa krav kommer från Konsumentkreditlagen (2010:1846). Kraven finns för att skydda dig som konsument, och man arbetar ständigt på att förbättra lagstiftningen.

Några av de krav som finns är Långivaren är skyldig att genomföra är en kreditupplysning på låntagaren, och detta kan göras genom olika upplysningsföretag på marknaden, inte nödvändigtvis enbart via UC. 

Dessutom måste den effektiva räntan alltid klart och tydligt redovisas på hemsidan eller tjänsten för att ge konsumenten en helhetsbild av priset, inklusive alla räntor och avgifter. Ångerrätten gäller också för snabblån, vilket ger möjlighet att ångra avtalet. 

Tillämpningen av en god kreditgivningssed, som specificeras i Konsumentkreditlagen (2010:1846), är en annan viktig åtgärd som ska följas av långivaren.

Använd Morebanker för att hitta det bästa snabblånet

Vi på Morebanker erbjuder ett kostnadsfritt jämförelseverktyg där vi samlar alla långivare som erbjuder billiga snabblån på en och samma plats. Genom att använda vår jämförelsetjänst kan du hitta det bästa snabblånet för din finansiella situation, utan att din kreditvärdighet påverkas negativt. 

Genom Morebankers lånekalkyl kan du enkelt se hur mycket du har råd att låna. Du kan därefter enkelt se och jämföra låneerbjudanden med varandra, så att du kan hitta det låneerbjudande som passar dig bäst.

Använd Morebanker för att hitta det bästa snabblånet

 

  1. Definiera ditt lånebehov - Fastslå föremålet med lånet, hur mycket du behöver låna och hur lång bindningstiden ska vara. 
  2. Ha koll på din kreditvärdighet - Din kreditvärdighet påverkar vilka lån du kan få, samt vilken ränta du får.
  3. Inhämta flera låneerbjudanden - Kontakta olika banker och långivare online för att inhämta olika låneerbjudanden. 
  4. Jämför räntesatser - Jämför den årliga omkostnaden i procent. I den årliga omkostnaden inkluderas räntan samt övriga lånekostnader. 
  5. Analysera villkor - Det är viktigt att du håller öga med villkor, såsom löptid och avgifter. 
  6. Lägg en budget - Använd en låneberäknare för att se om du har råd att ta ett lån. 
  7. Läs kundrecensioner - Läs recensioner från både nuvarande och tidigare kunder, för att få en förståelse över deras kundservice. 
  8. Ta tid på dig - välj inte det första bästa erbjudandet du får. Utan ge dig själv tid till att jämföra och överväga andra möjligheter. 

Frågor och svar

Vad är snabblån?

Ett snabblån är en form av mindre lån med kort löptid och går även under olika benämningar såsom smslån, mikrolån och mobillån. Denna typ av lån kännetecknas av snabb och enkel hantering, vilket gör att det är en smidig lösning för den som behöver täcka kortsiktiga ekonomiska behov eller oväntade utgifter.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot