Lån med betalningsanmärkning > Jämför och låna trots anmärkning
Så tjänar vi pengar >

Lån med betalningsanmärkning

Nedan kan du snabbt och enkelt jämföra de bästa lånen som accepterar anmärkningar

Uppdaterad 21. juni 2024

Rekommenderad i juni

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Räkneexempel: Låna: 5.500 kr. Löptid: 5 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 38.4 %. Effektiv årsränta: 1051 %. Kostnad: 1792 kr/månad. Totalt: 9339 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 15.4%-38.4%.
3,9
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Loanstep
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Direkte
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 20.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 25,95 %. Effektiv årsränta: 29,3 %. Kostnad: 1910 kr/månad. Totalt: 22 920 kr.
4,2
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Brixo
Utan UC
Ja
Svarer på ansökan
Inom 24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
12500
Räkneexempel: Låna: 10.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 39.60 %. Effektiv årsränta: 47.64 %. Kostnad: 1023 kr/månad. Totalt: 12272 kr. Långivararens variabla nominella årsränta är 39.60%.
4
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om ferratum
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Direkt
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Räkneexempel: Låna: 15.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 25.74 %. Effektiv årsränta: 28 %. Kostnad: 1431 kr/månad. Totalt: 17173 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.99%-39.5%.
4,1
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Klara Lån
Utan UC
Ja
Svarer på ansökan
15 sek
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
Min 100 000 kr/år
Räkneexempel: Låna: 5.000 kr. Löptid: 6 månader. Avgifter: 730 kr. Nominell ränta: 40,25 %. Effektiv årsränta: 129,59 %. Kostnad: 1358 kr/månad. Totalt: 7533 kr. Långivarens ränta är fast och är 39.5%.
3,8
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lumify
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Direkt
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
Individuell bedömning
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Lån med betalningsanmärkning, allt du behöver veta

Om man fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt att låna hos banken. Men om du har behov av ta ett lån med betalningsanmärkning så finns det också möjligheter för dig. 

Lån med betalningsanmärkning är för dig som har en tidigare anmärkning hos ett kreditupplysningföretag och behöver låna pengar. Det är också därför många som har en betalningsanmärkning som vill låna utan UC, eftersom kreditupplysningen tas via ett annan upplysningscentral. Precis som alla andra lån, är det viktigt att du jämför lån innan du ska låna med betalningsanmärkning. 

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som visar att du har en obetald skuld, som antingen har varit i form av försenade betalningar eller du på annat sätt misskött ekonomiska åtaganden. 

Detta visas som en så kallad prick i registret. Det är var enkel kreditupplysningsföretag som avgör vad som ska leda till en betalningsanmärkning, men beslut från Kronofogden, tingsrätten och Skatteverket kommer alltid att ge en notering i registret.

Lån med betalningsanmärkning

Vad baseras en betalningsanmärkning på?

Precis som när du tar vilket lån som helst kommer långivaren att kolla på din inkomst i förhållande till dina utgifter samt andra tillgångar såsom bostad, aktier och så vidare. 

Långivaren kollar också på din betalningsanmärkning för att se summan på den, om den är betald, vad det gällde och hur längesedan det var du fick betalningsanmärkningen. För att en långivare ska bevilja dig ett lån trots att du har en betalningsanmärkning behöver din årslön stämma överens med lånebeloppet och den löptid du önskar. 

Lån med betalningsanmärkningar

 • En god inkomst är viktigt för att kunna få lån med betalningsanmärkningar
 • Lån med betalningsänmärkningar har oftast högre ränta
 • Betalningsanmärkningar syns i 3 år

Vad innebär en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning som registrerats hos en person eller ett företag angående en obetald skuld. Denna obetalda skuld kan verka som en försenad betalning eller som andra former för en misskött ekonomi. Dessa anmärkningar registreras som en prick i ett register och leder till att det blir svårare för dig att ansöka om ett lån eller en bostad.

När en bank, online-långivare eller bostadsförening gör en kreditupplysning på dig kan de se huruvida du har betalningsanmärkningar eller inte.

En betalningsanmärkning syns i 3 år

Betalningsanmärkningen är kvar i tre år och syns på kreditupplysningen, även fast du har betalat tillbaka din skuld. Alltså, en betalningsanmärkning försvinner inte efter att man har betalat tillbaka skulden. 

Kreditupplysningsregistret är tillgängligt för alla såsom banker, kreditbolag, hyresvärdar med flera. Detta gör att det också kan bli svårt att teckna mobilabonnemang och hyra lägenhet om du har en betalningsanmärkning. 

Detta är orsaken till varför många svenska långivare väljer att göra en manuell bedömning istället för att avslå lånet direkt, eftersom det kan vara så att du är skuldfri idag och har en bra kreditvärdighet - även fast betalningsanmärkningen fortfarande syns i ditt kreditregister. 

Vad är en manuell bedömning?

Om du har en betalningsanmärkning på en tidigare skuld som är låg, du har en hög lön, din livssituation är stabil och du har inga andra smålån. Då visar din betalningsanmärkning möjligtvis inte en rättvis bild av din ekonomiska situation ser ut just nu. 

Därför väljer vissa långivare att göra en så kallad manuell kreditprövning, vilket är något som du själv ska be om. Det är bra att vara uppmärksam på att alla långivare inte är lika hårda i sina bedömningar.

Undvik betalningsanmärkningar

Innan vi går in på möjligheten med att låna trots betalningsanmärkningar så måste vi lägga vikt på att förklara att betalningsanmärkningar inte är något bra.

Trots att det går att ansöka om ett lån med en prick i registret blir det svårare och du riskerar att behöva betala högre ränta. Många banker har nolltolerans mot betalningsanmärkningar och det har även en del hyresföreningar. Se till att alltid betala dina räkningar i tid så slipper du att problemet uppstår från första början.

En betalningsanmärkning finns kvar i ditt register i hela 3 år och syns när kreditupplysningen görs. Den försvinner alltså inte bara för att skulden återbetalas. Du kan logga in på minuc.se för att se om du har en betalningsanmärkning registrerad.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Det är alltså betydligt svårare att ta ett lån med en betalningsanmärkning och utan säkerhet, men det är inte omöjligt.

För att du som låntagare har fått en betalningsanmärkning visar det att du inte haft resurser till att betala tillbaka dina skulder tidigare och därför vill inte andra långivare låna ut dig pengar. 

Nu till avsnittet du var ute efter: Lån med betalningsanmärkning. Ja, det är möjligt. Det är dock en mer komplicerad process och bör givetvis endast ses som en sista utväg.

De flesta långivare vill inte låna pengar till dig om du har en anmärkning eftersom detta är ett bevis på att du inte haft resurser till att betala tillbaka dina skulder tidigare.

Du ska inte förvänta dig att kunna få ett större lån som ett huslån eller billån beviljat med en eller flera betalningsanmärkningar. De lån som du dock kan bli beviljade är snabblån som smslån. Större lån går dock att få beviljat hos några långivare, och då är det ett privatlån du ska ansöka om. Några av de långivare som beviljar privatlån med betalningsanmärkning är Advisa och Lendo.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Låna med betalningsanmärkning, går det?

En majoritet av alla människor kommer någon gång i deras liv stå inför beslutet om att ta ett lån eller inte. Kanske handlar det om ett studielån för att täcka utgifterna för din utbildning eller ett lån för att kunna finansiera drömhuset.

I vissa fall måste vi ta ett lån för att det skett något akut i vårt liv, som en nödsituation hos läkaren eller reparation av bilen. En del tar ett mindre lån för att kunna resa iväg på semester eller för att köpa något de önskat sig under en lång tid.

Oavsett situationen är ett lån ett stort beslut. Det är ingenting som ska ansökas om för skojs skull, utan ska övervägas noggrant. Att få ett lån beviljat är inte superenkelt heller.

Speciellt inte om vi har betalningsanmärkningar sedan tidigare. För dig som är ute efter ett mindre lån och har betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det bli tufft. Men, det finns fortfarande långivare som beviljar lån till dig med dessa anmärkningar. Dessa lån och långivare diskuterar vi mer här.

Grundkrav för lån som förbiser betalningsanmärkningar

Att ta ett lån trots att du har en betalningsanmärkning är alltså ingen omöjlighet. Dock betyder det inte att din ekonomi kan se ut som helst. Kraven som ställs för att du ska bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkning varierar från långivare till långivare. Det finns dock några grundkrav som alla ställer på sina potentiella låntagare:

 • Du måste ha en minimuminkomst på omkring 110 000 kronor
 • Du måste vara över 20 år
 • Du får inte ha några obetalda skulder hos kronofogden

Låna pengar utan kreditupplysning genom UC

Det är viktigt att vi är försiktiga med vår kreditvärdighet. En dålig kreditvärdighet kan nämligen leda till att vi inte kan få lån beviljade i framtiden. Detta kan vara särskilt problematiskt för den som har stora husdrömmar eller liknande. Ett sätt som vår kreditvärdighet påverkas negativt på är kreditupplysningar genom Upplysningscentralen (UC).

När vi ansöker om ett lån där UC gör en kreditupplysning, registreras detta i UC:s register. Ju fler registreringar desto mer negativt påverkas ditt kreditvärde och ju svårare blir det för dig att få ett lån beviljat i framtiden.

Som tur är finns det dock idag andra sätt att låna pengar på. Många långivare erbjuder nämligen sina låntagare att låna pengar utan att Upplysningscentralen gör en kreditupplysning.

Men låt dig inte luras – det görs fortfarande en kreditkoll på dig. Dock via ett annat upplysningsföretag, som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. På så sätt bibehåller du en god kreditvärdighet.

De långivare som erbjuder lån utan kreditupplysning genom UC tillåter ofta också att låntagaren har en betalningsanmärkning, så länge skulden är betald hos Kronofogden.

Låna pengar med betalningsanmärkning och utan UC

Många långivare använder sig inte av UC när de ska hämta kreditinformation, men istället från alternativa kreditupplysningsbolag som Bisnode eller Creditsafe. 

Men så kommer frågan, påverkar valet av kreditupplysningsbolag chanserna att få ett lån?

Nej, inte riktigt. Valet av kreditupplysningsbolag har ingen direkt påverkan på om du bli godkänd ett lån eller inte. För betalningsanmärkningen syns fortfarande (som en prick i registret) oavsett om långivaren använder UC eller inte. 

Alltså, din betalningsanmärkning syns oavsett minst 3 år framåt oberoende vilket kreditupplysningsbolag långivaren använder.

Se lån utan UC.

Det är viktigt att du redogör för dig själv om du verkligen borde ta ett lån fast du har en betalningsanmärkning

Har du en stabil ekonomi och livssituation samt står i en situation där en oförutsedd utgift har kommit och du vet att du kan betala tillbaka lånet, så kan du ta ett lån även fast du har en betalningsanmärkning. 

Var uppmärksam på att du är aldrig garanterad att få låna pengar även om långivaren har generösa villkor för att låna med betalningsanmärkning. 

Står du däremot i en situation där du inte har möjlighet att betala av nuvarande lån samt har svårt att få din vardagliga ekonomi att gå runt, så avråder vi dig starkt från att ta ett lån med betalningsanmärkning. 

Vi rekommenderar istället att du ser över din ekonomi och om du behöver hjälp, så bör du kontakta kommunens budget- och skuldrådgivare.

Snabblån med betalningsanmärkning 

Ett snabblån är ett litet belopp med hög ränta som oftast ska betalas tillbaka inom 30 dagar efter att lånet tagits.

Det betyder att ett sms lån med betalningsanmärkning också ofta är förenat med en hög ränta, vilket kan bli väldigt dyrt om du inte betalar tillbaka lånet snabbt. 

Det är alltså möjligt att ansöka om ett sms-lån med betalningsanmärkning men var uppmärksam på den höga räntan och kostnader som kommer med det. 

Långivare som godkänner snabblån med betalningsanmärkning 

 • Slantar.nu
 • Ferratum Money
 • Vivus

Privatlån med betalningsanmärkning

Behöver du låna en större summa med betalningsanmärkning kan ett privatlån vara något för dig.

Samma som för smslån så kommer du att få en högre ränta när du ska låna med betalningsanmärkning. 


Långivare som godkänner privatlån med betalningsanmärkning

 • Advisa
 • Lendo
 • Sambla

Borde man låna trots betalningsanmärkning?

Att ha betalningsanmärkningar registrerade på sig är inget man direkt går runt och är stolt över. Dock är det något som kan ske för alla, och bara för att du fick en betalningsanmärkning för ett år sedan betyder det inte att din ekonomi ser ut på samma sätt idag. 

Att ansöka om ett lån är heller inget man gör för skojs skull. Ett lån ska användas till att täcka oförutsedda utgifter och kräver ansvarsfull behandling. Som du kunnat läsa dig till kommer en betalningsanmärkning göra det svårare för dig att ansöka om ett lån - men det är fortfarande möjligt.

Räntan kommer att bli högre, men om det är den enda utvägen är det något man måste göra. Vet du att du har råd att betala tillbaka pengarna inom den avtalade återbetalningstiden är det alltså inget farligt.

Du ska dock ALDRIG ansöka om ett lån för att råda bot på dina redan existerande betalningsanmärkningar. Då riskerar du att hamna i en ond cirkel med skulder som försätter dig i en svår ekonomisk situation.

Väg därför alltid upp fördelarna mot nackdelarna innan du gör ditt beslut. Hur ser din ekonomi ut idag och hur kommer den se ut om ett år? Du kan låna pengar trots att du har en prick i ditt kreditregister ja, men det ska göras med ansvar.

Vanliga frågor och svar

✅Hur vet man att man har fått en betalningsanmärkning?

Du kan kolla på sidan minuc.se för att se om du har en betalningsanmärkning. 

✅Hur länge syns betalningsanmärkningen?

En betalningsanmärkning syns i 3 år. 

✅Om jag betalar min skuld till Kronofogden, försvinner min betalningsanmärkning?

Nej, den försvinner först efter 3 år även fast du har betalat tillbaka skulden. 

✅Om jag har en betalningsanmärkning, måste jag då låna utan UC?

Nej, det finns vissa långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning som tar sin kreditupplysning från UC. 

Sammanfattning - att låna med betalningsanmärkning

Har du tidigare fått en betalningsanmärkning blir det svårare att ansöka om ett lån.

Men det är fortfarande möjligt att få ett lån, men du ska vara uppmärksam på att räntan kommer att bli högre för dig om du väljer att låna med en betalningsanmärkning. 

Men att ansöka om lån för att råda bot på sina betalningsanmärkningar är något som vi INTE rekommenderar. Chansen blir större att du hamnar i en ännu djupare ekonomisk kris. 

Har du däremot en bra privatekonomi som visar en bra kreditvärdighet men du har en tidigare betalningsanmärkning, så finns det inget som talar emot att du kan ta ett lån med betalningsanmärkning.

Var däremot uppmärksam på att många långivare kanske väljer att inte bevilja din ansökan, för att de bara ser din betalningsanmärkning och inte din privatekonomi. I detta tillfälle kan du be långivaren om en manuell kreditprövning. 

Du kan alltså låna pengar trots att du har en prick i kreditregistret, men det är självklart svårare än om du skulle ha haft ett prickfritt register.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot