MoreBankerMobillån

Oväntade utgifter är aldrig särskilt välkomnade, men på ett eller annat vis måste de betalas. Om ens bil plötsligt behöver fixas, ett kylskåp går sönder eller ett plötsligt tandläkarbesök dyker upp måste man snabbt hitta pengar för att lösa dessa kostnader. Om sparpengarna inte räcker till och lönen är några dagar bort kan man därför satsa på att ta ett mobillån. Tvärtemot lånen hos storbankerna kan ett mobillån tillåta en att få pengarna på kontot redan samma dag som ansökan skedde, så om det är snabba och enkla lån som eftersöks finns mobillånen där för en.

Vad är ett mobillån?

Om man tidigare har hört talas om sms lån kommer man att vara medveten om vad ett mobillån är. Dessa är nämligen samma typer av lån, ett lån som man tar via telefon. I vanliga fall är det mycket snabbt och enkelt att ta ett mobillån, och det är just detta som har gjort dem så populära bland låntagare runtom i vårt avlånga land. I de flesta fallen är det mindre belopp som man får satsa på om man tar ett mobillån, då långivare som erbjuder dessa typer av lån oftast tillåter mellan 1000 kr och 10 000 kr. På senaste tiden har det dock möjliggjorts att låna lite större eller mindre summor än så.

Med tanke på att mobillån ligger på ganska små belopp kan man förvänta sig att återbetalningstiden många gånger är ganska kort. Det är inte sällan som man har omkring en månad på sig att betala tillbaks pengarna, men om man har tur kan man finna lån som sträcker sig till hela 12 månader.

De lånade pengarna kan lyckligtvis nog användas till vad man än vill. Kanske är man van att ansöka om ett lån hos banken istället för via internet – såsom Nordea eller Handelsbanken – och då mötas av ganska strikta krav gällande vad man får använda sitt lånade belopp till. Så fungerar det inte när man tar ett mobillån, utan med detta är det helt upp till en själv att välja vad man vill spendera pengarna på, utan att behöva informera långivaren. Lån hos långivare på nätet kan därför gynna den som helst håller spenderandet till sig själv.

Vad är ett mobillån?

Får jag ta ett mobillån?

Kan vem som helst ta ett mobillån? Nja, det finns ett par krav som man måste uppfylla, men det är dock inte tal om alltför hårda krav. Man måste exempelvis vara folkbokförd i Sverige med ett svenskt telefonnummer och personnummer. Därtill måste man vanligtvis ha en fast inkomst, men det är inte alla långivare som tar särskilt hårt på det här kravet. Någonting som dock är av yttersta vikt är att vara minst 18 år gammal. Vissa långivare anser att 18-åringar fortfarande har en ganska ostabil ekonomi, och därför kan det hända att åldersgränsen för dessa specifika lån höjs upp till 25 år.

Ytterligare ett krav som man inte kan undkomma är att man inte får ha några betalningsanmärkningar. En anmärkning betyder nämligen att man tidigare har struntat i att betala en räkning eller ett lån, vilket då gör att långivaren inte känner att det är säkert att låna ut pengar till en. Vid mycket ovanliga tillfällen kan man finna mobillån trots betalningsanmärkningar, men dessa ska man undvika fullständigt. Räntorna och avgifterna kommer nämligen att vara skyhöga, så det är bättre att lägga fokus på att bli av med betalningsanmärkningen än att ta nya lån när man redan sitter i klistret.

Mobillån utan UC

För de som vill ha det lite enklare vid framtida lån kan det underlätta att ta ett mobillån utan UC. Dessa initialer står för ”Upplysningscentralen”, och syftar på ett kreditbolag som används av alla storbankerna när en privatperson ansöker om ett lån. När ansökan väl har nått långivaren tas en kreditupplysning på personen för att motta uppgifter kring deras inkomst, skulder hos Kronofogden, betalningsanmärkningar och pågående lån – vilket genomförs samt registreras hos Upplysningscentralen. När man sedan i framtiden ska ta lån hos exempelvis banken kommer de att kunna se alla de tidigare upplysningarna hos Upplysningscentralen, och ju fler man har desto sämre ser ens lånechanser ut.

Just därför kan man välja att ta ett mobillån där kreditupplysningen genomförs via ett annat kreditbolag än Upplysningscentralen så att man inte om och om igen registreras hos UC. Detta kan komma att göra framtida lån mycket enklare för en.

Hur ansöker man om ett mobillån?

Ett mobillån är med största sannolikhet en av de enklaste typerna av lån som man kan ta. Man kan ansöka om detta lån alla dagar i veckan genom att endast skicka iväg ett par sms på sin telefon. Med andra ord skickar man in en låneansökan via mobilen och får sedan ett låneerbjudande tillbaka via antingen sms eller e post. Det som man dock behöver ha i åtanke är att ha mobilt BankID redo för när man ska skriva under på låneavtalet. Mobilt BankID används som ett bevis på att man är den som man utger sig för att vara. Tänk på att alltid titta noga på vad de olika långivarna erbjuder innan man tar sitt slutgiltiga val om man är ute efter en låg ränta. Avgifter och räntor kan variera ganska stort från långivare till långivare, så det gäller att hitta ett mobillån som verkligen imponerar.

Hur ansöker man om ett mobillån?

Samla lån med ett mobillån

Mobillån må redan vara rätt så små till att börja med, men om det skulle vara så att man har en mängd ännu mindre lån som ligger och tickar varje månad kan det vara en lösning att ta ett mobillån för att samla lånen. Många mycket små lån kan resultera i höga räntor och svårigheter gällande att hålla reda på alla de olika lånen som man måste betala tillbaka på. Hos mobillån kan räntorna komma att vara relativt höga, men om man tar ett lite större mobillån för att samla smålånen kan man i slutändan spara pengar. Ett större lån kommer nämligen att ha en lägre ränta än många små lån, och som om detta inte vore nog blir det även mycket enklare att hålla reda på sina lån när det endast är ett som man måste betala tillbaka på varje månad.

Förbättra chanserna att få ett mobillån

Det finns ett par saker som man kan tillämpa om man vill förbättra sina chanser att få ett mobillån beviljat, och särskilt för att få ta ut pengar med en lägre ränta än vanligt. Ett första tips är att inte låna pengar själv. Om man finner en medsökande som är villig att ta ett lån tillsammans med en kommer detta att ses som en större säkerhet för långivarna. Just därför är de mer villiga att erbjuda ett mobillån när två personer betalar av på lånet tillsammans, och detta till en lägre ränta än man hade fått om man vore själv.

Ett ytterligare tips är att inte ta ett lån så länge man har en låg eller mycket ostabil inkomst. När räntorna sätts görs detta baserat på ens ekonomiska situation, och därför kan en högre inkomst hjälpa till att minska räntan. Ett annat sätt är helt enkelt att minska ens utgifter för en större disponibel inkomst. Med dessa tips och trick dröjer det inte länge tills man har hittat ett mobillån som faller en i smaken.

Hitta det perfekta mobillånet hos MoreBanker

Om man har kikat runt lite på MoreBanker är man nog medveten om att vi listar en lång rad olika långivare som verkligen vet var skåpet ska stå när det kommer till att erbjuda billiga lån. Istället för att själv behöva jämföra varje långivare i vårt avlånga land kan man därför helt enkelt läsa mer genom att ta en titt på listan och därifrån ta ett väl grundat beslut kring vilken långivare man vill satsa på. I listan finner man flera långivare som erbjuder just mobillån till låga räntor oh avgifter, så varför inte kika på lånen redan idag. Använd dessutom låneberäknaren för att se ungefär hur dyrt ett visst lån kommer att bli baserat på vilken långivare man väljer. Då kommer det inte att dröja länge tills man har hittat rätt.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor