Så tjänar vi pengar >

Hur är det lättast att få lån med anmärkning?

Det är många människor i Sverige som lånar pengar och orsakerna till att man lånar kan vara många. Kanske har man förlorat jobbet, tvättmaskinen har gått i sönder eller något helt annat som gör att man behöver pengar.

Givetvis kan orsakerna skilja sig åt från person till person, men det de alla har gemensamt är att de behöver ett lån. Men utgångsläget för varje individ kan skilja sig mycket och det kan vara svårt att få ett lån om man har en betalningsanmärkning exempelvis. Men här kommer en förklaring och den ska vi titta lite närmare på här. 

Du kanske vill ta ett lån men har en betalningsanmärkning och vet nu inte hur du ska göra?

För att förstå hur lånemarknaden ser ut kan vi behöva dyka lite djupare ner i vad en betalningsanmärkning är och hur det går till när man ska söka ett lån.

Att du får större förståelse för hela låneprocessen gör att det blir enklare att förstå alltihop. Det låter kanske invecklat men när allt kommer omkring kan man förstå sig på det mesta. 

Varför tar man ett lån

Man kan fråga sig varför personer tar lån. Det kan finnas många olika bakomliggande orsaker till att man tar ett lån. Men ofta handlar det givetvis om en sak speciellt som får de flesta till att ta ett lån.

Om man tänker efter är det kanske inte så konstigt egentligen. Det är givetvis det oförutsedda. Det man inte vet ska komma och som man inte har planerat för. Ett sådant exempel kan vara att man biter av en tand som måste lagas direkt.

Det är en händelse som få hade kunnat förutse och därmed också planera för rent ekonomiskt. I en sådan situation kan det behövas åtgärder som blir till lösningar. Vanligtvis kanske man inte vill sälja av något som man har hemma som är värdefullt.

Det kan finnas ett ekonomiskt värde i saker och ting men även ett emotionellt värde och det får man aldrig tillbaka. Det får folk till att titta på andra alternativ som erbjuds på marknaden. 

Hur gör man när man ska ansöka om lån

Om man beslutar sig för att ta ett lån finns det några saker som man ska tänka på innan man sätter igång med processen. Vi ska gå igenom hur det fungerar när man ansöker om ett lån med betalningsanmärkning och hur ett sådant lån fungerar i praktiken.

Det är nyttig information för dig som överväger att ta ett lån och vill veta med om hur det hela går till och vad du ska tänka på men framförallt bra och viktiga tips. 

Tänk på ut hur mycket du behöver låna

Det är en bra idé att sätta sig ner och göra upp en budget över din ekonomi. En budget behöver inte vara mycket mer avancerad än att du staplar upp i två diagram allt som rör din ekonomi.

Den ena stapeln ska givetvis innehålla alla inkomster det vill säga allt som ger puls på kontot. Det kan vara lön, bidrag men också andra saker så som om du har vunnit mycket pengar i spel eller har innestående pengar på banken. 

På samma sätt listar du alla dina utgifter. Det är dagliga inköp till mat, hyra och så vidare. Glöm inte att utgifter till andra lån eller till bil och kollektivtrafik också ska med i budgeten för att den ska bli så realistisk som möjligt.

När du sedan har staplat upp alla poster slår du ihop allt och gör en uträkning där du tar inkomster minus utgifter. Nu har du ett realistiskt resultat över hur mycket du ligger under med. Det är ett tal som kan ge dig vägledning i förhållande till vad du kan tänkas behöva låna.

Det är givetvis olika för olika personer. En del kanske vill köpa en bil eller en väska och ska ta ett lån för det. Då har man en fast kostnad som man vet att man ska köpa för. Det är en annan sak jämfört med om man ska ta ett lån för att täcka ett underskott som redan finns.

Men båda lånen är en möjlighet i dagens läge, du måste bara vet hur du ska lägga upp allting, så det i slutändan blir rätt för dig och inte minst för din ekonomi. 

Hitta ett passande lån

När du väl har listat ut hur mycket du ska ta i lån kommer vi till nästa steg. Det är givetvis att hitta ett lån som passar dig och den summan som du har tänkt dig att låna.

Det finns olika typer av lån såsom snabblån och privatlån, de båda skiljer sig lite åt och det kan vara en god idé att sätta sig in i vad skillnaden är. Eftersom det kan ha en stor betydelse för dig som låntagare. Alla långivare ställer olika krav på om man kan bli godkänd för ett lån eller inte. 

Du kanske borde ta och skriva ner det positiva med ett lån och det negativa. När du sedan surfar runt på internet för att hitta ett annat typ av lån så kan du jämföra lånen med varandra.

Det är inte bara en bra idé för dig det är även bra för plånboken. Du ska givetvis välja det lån som ger mest och störst fördelar till dig som privatperson. Precis som när man ska köpa bil, kollar man på olika aspekter för att göra en bedömning om det är en bra affär eller inte. 

I nästa steg har du sannolikt valt ut en lånetyp som du önskar. Det gör man allt som oftast via webbsidor idag. Det är ofta inte nödvändigt att besöka olika kontor för att söka om lån. Väl inne på den webbsida som du har valt ska du ansöka om lånet.

Du klickar förslagsvis på ansök och blir ofta förd till en sida där du ska fylla i dina uppgifter. Det skiljer sig åt från långivare till långivare vilka uppgifter som är nödvändiga. Det kan ofta bero på om långivaren har tillgång till upplysningscentralens register över folkbokförda svenskar i Sverige. 

Uppgifter som ligger till grund för en bedömning

Det rör sig i annat fall om uppgifter såsom namn, efternamn, personnummer, adress, arbetsgivare och anställningsform samt årsinkomst. Du fyller i de uppgifter som långivare efterfrågar för att denne ska kunna göra en rättvis bedömning av dig som låntagare.

Alla dina uppgifter bidrar till att göra den bedömning som långivare måste göra innan denne kan bevilja ett lån till dig som låntagare, något som alltid sker när man ansöker om ett lån. 

När du har fyllt i alla uppgifter såsom ovanstående beskrivet ska du givetvis kontrollera och dubbelkolla att allting stämmer. Du vill absolut inte vara med om att skicka iväg felaktiga uppgifter, det skulle ju kunna ha en inverkan på det slutgiltiga resultatet av din ansökan, så det är av största vikt att du alltid dubbelkollar en extra gång innan du skickar iväg det till långivare för den slutgiltiga bedömningen.

Informera om din ekonomi

Det är också i detta steg som du ofta ska informera långivaren om du har en betalningsanmärkning eller ej. Ibland ska man notera när betalningsanmärkningen är från och hur många man har samt orsaken till den eller dessa.

Idag har många långivare möjlighet att ge lån även om man har en betalningsanmärkning eftersom man tittar i större grad på den ekonomiska situation som gör sig gällande just nu istället för den som har varit tidigare. 

Det gör att personer som tidigare inte har kunnat beviljas något lån, på grund av de har haft betalningsanmärkning registrerat hos upplysningscentralen, ofta kallat UC, nu har kunnat få det.

En del kan tycka att det ät fel och andra tycker det är bra att man utgår från en persons ekonomiska situation så som den är just nu istället för att titta ibland flera år tillbaka på vad som har skett och att det ligger en gammal betalningsanmärkning och spökar. 

Varför har du en betalningsanmärkning

Nästa steg är givetvis att skicka iväg ansökan. När alla uppgifter är ifyllda och du har dubbelkollat allt i din ansökan, ska du skicka den till långivaren. Ibland ska papper skrivas ut och det kan verka konstigt.

Men det är ofta på grund av att man behöver skriva under pappret innan dessa sedan skickas iväg. Men många gånger kan man istället legitimera sig med bankID eller andra typer av e-legitimationer. Kontakt den långivare som du ska låna av och hör vilka möjligheter som finns förhållande till e-legitimering av din ansökan.

Hur ska dina pengar utbetalas?

När du väl får ditt svar ska du ibland ange ett kontonummer, om du inte har angivit det när du gjorde din ansökan. Du skriver in ditt clearingnummer. Det är ett nummer som gör att man kan identifiera vilken bank du har. Sedan ska du ange kontonummer samt kontoinnehavare på det konto som pengar ska betalas till. 

Slutligen är det viktigt att veta att ett lån alltid ska betalas tillbaka. Det är inget fel i att låna pengar alla personer kan hamna i en sits då man behöver låna lite pengar.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot