MoreBanker

Privatlån

Billigaste Privatlån - Jämför och hitta det bästa lånet utan säkerhet

Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK

Privatlån - Lån utan säkerhet som du kan använda till vad du villprivatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Kanske vill du köpa en ny bil, renovera huset eller starta eget där ditt sparkapital inte räcker - då kan ett privatlån kanske vara lösningen för dig.

Ett privatlån är ett lån som är avsatt till konsumtion därför är privatlån också känt under namnet konsumtionslån. Ett privatlån är ett lån där du inte behöver ha någon säkerhet för att ta samt att du får använda pengarna till vad du vill. 

Det betyder självklart inte att privatlån endast kan användas till konsumtion. Det händer att egenföretagare tar privatlån för att finansiera en investering. Privatlån används också för att bekosta utbildningar eller körkort. 

Ett privatlån används ofta till att förverkliga drömmar men kan också användas för att samla lån, för dig som önskar en lägre ränta och bli av med alla små lån. 

Ett privatlån passar dig som:

  • Vill kunna använda pengarna till vad du vill
  • Vill låna utan säkerhet
  • Önskar att ta ett större lån snabbt 

Morebanker erbjuder inga lån, utan är enbart en jämförelsetjänst som hjälper dig att få en överblick över de bästa privatlånen på marknaden.

Vanliga frågor och svar om privatlån

✅Hur mycket får jag låna med privatlån?

Du kan ansöka om ett privatlån upp till 600.000 kr. Men hur mycket du får låna beror på hur din ekonomiska situation ser ut.

✅När får jag veta att min låneansökan är beviljad?

Du får oftast svar redan samma dag som du skickat in ansökan, om ansökan gjorts en vardag.

✅Vilken ränta får jag på mitt privatlån?

Räntan på ett privatlån kan variera mycket och den ränta du får beror på ditt kreditvärde.

✅Vad är skillnaden på privatlån och blancolån?

Privatlån och blancolån är samma sak. De är båda lån utan säkerhet.

Så fungerar privatlån

När du ansöker om ett privatlån på nätet får du ofta svar omedelbart om du är beviljad lånet eller inte. Allt du behöver göra är att ange det önskade lånebeloppet, återbetalningstiden samt uppgifter om dig själv. 

Efter att ansökan har skickats in görs en kreditupplysning som antingen görs via Upplysningscentralen eller ett annat kreditbolag. Det är via kreditupplysningen långivaren får information om din ekonomiska situation. Detta ger långivaren möjlighet att få en överblick över låntagaren och därifrån kan ta ett beslut om låneansökan ska beviljas eller inte. Om lånet beviljas kommer långivaren att återkomma med ett låneerbjudande. Det är viktigt att du läser igenom villkoren noggrant innan du skriver under med BankID att du godkänner lånet. 

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett privatlån, men om din ansökan blir godkänd och du väljer att ingå i ett låneavtal så ska du vara uppmärksam på att du kanske ska betala en uppläggningsavgift för lånet. 

Återbetalningen sker månadsvis och du kan antingen betala in via en faktura eller få lånekostnaden automatiskt dragen via autogiro. 

Får du ta ett privatlån?Jämför privatlån

Precis som med alla andra lån måste du uppfylla vissa krav för att få ett lån. Villkoren kan variera beroende på långivare men till de vanligaste kraven hör:

  • Du ska vara minst 18 år för att teckna ett privatlån. Vissa långivare kräver att du fyllt 20 eller är ännu äldre. 
  • Du ska ha en fast inkomst och som fast inkomst räknas anställning, pension eller näringsverksamhet.
  • Du får inte har några betalningsanmärkningar. Dessutom får du inte ha obetalda skulder hos Kronofogden. 

Privatlån med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkningar men vill låna ändå? Det finns vissa långivare som erbjuder lån med lägre inkomstkrav. Var uppmärksam på att dessa lån oftast blir dyrare och har en högre ränta. 

Se vilka långivare som godkänner betalningsanmärkning.

Så hittar du billiga privatlån

Det kan vara riktigt svårt att veta vart man ska börja när man letar efter ett det billigaste lånet utan säkerhet. För vad är egentligen ett billigt privatlån? Ett privatlån betalas med räntor och det är därför om du hittar ett privatlån med låg ränta som du har hittat ett billigt lån. Det är många faktorer som avgör hur du kan få den bästa räntan på ditt privatlån, och några av dem kan du läsa mer om nedanför. 

Jämför privatlån och undersök ränta

Det är aldrig en bra idé att välja det första bästa lån du hittar, utan att jämför andra lån. Börja därför alltid med att jämför lån här på sidan och välj det som passar dig bäst. På så sätt förbättrar du dina möjligheter till att få en låg ränta på ditt privatlån. 

Så får du låg ränta på ditt privatlån

Det är genom räntan du betalar för att låna pengar, därför om du hittar ett privatlån med låg ränta har du hittat ett billigt lån. Hur hög eller låg ränta blir beror på hur dina förutsättningar för återbetalning ser ut. 

Men du kan påverka din ränta genom att ändra på din ekonomiska situation:

Ta ett lån först när du har en fast inkomst

När du har en fast inkomst blir din kreditvärdighet högre och därför påverkas din ränta. Därför om du kan vänta med att ta ett lån tills du har fått ett jobb så blir det billigare för dig i slutändan. 

Ansök om lån tillsammans med en medsökare

Om du ansöker tillsammans med någon annan kommer räntan också att bli lägre. Detta beror på att ni är två personer som delas på lånet och betalar därför av tillsammans. Om en av er inte kan betala en månad så kan troligtvis den andra hjälpa till. 


Genom att ändra på din ekonomiska situation kan du alltså påverka din ränta och få en lägre ränta till ditt privatlån!

Undersök andra avgifter

Utöver räntan så är det ofta andra avgifter som kommer i samband med ett lån. Det är därför viktigt att innan du skriver under på något att du läser det finstilta och är uppmärksam på avgifter och uppläggningsavgifter. Det är också i det finstilta du kan se hur mycket du ska betala tillbaka varje månad och totalkostnaden för vad lånet totalt kommer att kosta dig.

Är privatlån det bästa lånet för dig?billigaste privatlån

Ett privatlån ska tas med eftertanke, precis som vilket annat lån som helst. Men står du i en situation där du behöver en större summa pengar och du vet att du har råd att betala tillbaka lånet - så kan ett privatlån ses som en investering i dig själv eller ekonomi. Det kan handla om att du vill starta eget, behöver pengarna till en utbildning för att få jobb eller samla lån. 

Står du inför en oförutsedd större utgift, så som att taket läcker eller att kylskåpet har gått sönder så kan ett privatlån också vara ett bra alternativ för dig. 

Har du en massa små lån från tidigare så kan det vara en bra idé att ta ett större privatlån med lägre ränta för att betala av alla små lån som oftast har en mycket högre ränta. Här kan du jämföra långivare där du kan samla lån. 

Känner du att du inte har råd med vardagsutgifter, eller att du vet att du kommer att få svårt att betala tillbaka lånet är det ingen bra idé att ta ett privatlån. Då bör du istället kolla över din ekonomi först innan du tar ett lån. 


Letar du efter ett billigt lån?
Jämför billiga lån här.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor