MoreBankerBlancolån

Om man är på jakt efter ett lån där man inte behöver uppvisa någon säkerhet och samtidigt få använda det lånade beloppet till vad man vill kan ett blancolån vara det bästa alternativet. En tidpunkt då många ansöker om blancolån kan exempelvis vara när det är dags att renovera ens bostad, åka på drömresan, täcka plötsliga utgifter eller köpa den där efterlängtade bilen. Bankerna håller ofta hårt på kraven kring vad man kan och inte kan använda sina lånade pengar till, så det är här som ett blancolån kommer in i bilden för att ge en fri tillåtelse att använda pengarna till det som man själv anser behövs.

Vad är ett blancolån?

I enkla termer är ett blancolån detsamma som ett lån utan säkerhet. Med detta menar man att det inte behöver uppvisas någon säkerhet i form av ett värdefullt objekt, en bostad eller ett fordon som kan tas av långivaren om olyckan skulle vara framme och man plötsligt inte kan betala tillbaka lånet. Förutom att inte ha något krav på att uppvisa säkerhet fungerar blancolån även på så vis att man själv bestämmer helt och hållet vad man ska använda sina lånade pengar till. Om man exempelvis går till banken och frågar om ett bolån blir man tvungen att använda det beloppet på just en ny bostad, men när det kommer till blancolån är det en själv som bestämmer helt och hållet vad som passar dig bäst. När man ansöker om ett blancolån på nätet kommer långivaren inte att fråga ut en gällande vad pengarna ska gå till, vilket kan kännas som en lättnad för många.

Vad är ett blancolån?

Räntor bundna till blancolån

Att ange en generell ränta som tillämpas för alla som tar ett blancolån blir inte möjligt, då räntorna sätts individuellt. Skälet till detta är att olika privatpersoner sitter i olika ekonomiska situationer och utgör olika stora risker för långivaren, så räntan sätts bland annat baserat på hushållet ekonomi, och detta resulterar i ganska varierade räntor beroende på vem man är som ansöker om ett lån. Om man är ute efter en bättre ränta än genomsnittet gäller det därför att ha ett fast jobb, en ganska hög stabil inkomst samt inga tidigare betalningsanmärkningar som ligger och tickar.

 

Vid varje ansökan om ett blancolån tar den potentiella långivaren en kreditupplysning på en via Upplysningscentralen eller några av de andra kreditbolagen. Detta ger långivaren tillgång till uppgifter om privatpersoner såsom hur deras inkomst ser ut, huruvida de har betalningsanmärkningar eller inte samt om det finns några andra pågående lån. Utifrån den hän informationen kan långivaren sedan ta ett beslut gällande hur hög eller låg räntan ska komma att bli för ens blancolån. Det gäller bara att man skickar in en ansökan och väntar på ett ganska omedelbart svar. För att veta att man tar de rätta besluten gällande vilket lån man ska acceptera kan det vara en god idé att läsa lite extra om definitioner såsom nominell ränta och effektiv ränta.

Samla lån med hjälp av ett blancolån

Ett blancolån kan ge en möjlighet att låna pengar av mycket varierande belopp. Oavsett om man är intresserad av ett lån på 1 000 kr, 100 000 kr eller kanske till och med 500 000 kr finns det därför långivare som ställer upp på att erbjuda dessa pengar. I vissa fall kanske man använder de här lånen för privatkonsumtion, men i andra fall kan det handla om att samla lån och krediter. Hur fungerar då det här?

Om man har en mängd smålån som man betalar tillbaka på varje månad är räntorna med största sannolikhet ganska höga. I dessa fall är det därför inte ovanligt att man tar ett större blancolån för att betala av alla de mindre lånen. Resultatet blir en lägre ränta samt en enklare överblick över sina lån då man plötsligt har ett istället för många smålån. Detta kan vara en god lösning för att göra vardagen lite lättare, och när återbetalningsdagen väl kommer behöver man enbart betala tillbaka på ett enda lån. Förhoppningsvis kan detta leda till färre kr/mån.

Samla lån med hjälp av ett blancolån

Blancolån online istället för lån hos storbankerna

Många är medvetna om att lån hos storbankerna resulterar i en lägre ränta, men ändå är det inte ovanligt att föredra ett blancolån på nätet. Hur kommer det sig? Ett stort skäl till varför vissa kan gynnas av den här typen av lån har att göra med uppvisandet av säkerhet. Lån genom banken resulterar för det mesta i att man tvingas uppvisa en säkerhet för lånet. Om man exempelvis vill låna pengar för att renovera en bostad använder man sitt hus eller lägenhet som en säkerhet – en ägodel som banken kan ta om man inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Det är dock inte alla privatpersoner som har någon säkerhet att uppvisa, och just därför kan man gynnas av att istället välja ett blancolån – ett lån utan säkerhet.

Ett ytterligare skäl till blancolånens popularitet är just friheten av att välja användningsområdet helt själv. Om man vill använda beloppet till ren konsumtion är det upp till en själv, och man behöver inte be om tillåtelse eller berätta för långivaren vad pengarna ska gå till. Så länge man uppfyller deras krav om en stabil ekonomi samt betalar tillbaka lånet i tid har man ingenting att oroa sig för. Det är fritt fram att använda sina pengar som man själv behagar. Om ett blancolån låter som det rätta valet för en är det fritt fram att kika på de olika långivarna som jämförs här hos MoreBanker. Läs mer om de olika lånen eller ansök om ett eget. Ens föredragna lån kanske inte är så långt borta som man tror.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor