MoreBanker

Billiga blancolån med låg ränta från 2,95%

Låna pengar utan säkerhet

Blancolån är ett lån utan säkerhet. Vilket betyder att du får använda pengarna till vad du vill eftersom du inte behöver visa upp någon form av säkerhet. Du kan låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Både privatlån och snabblån är blancolån eftersom du inte behöver någon form av säkerhet för att ta lånet. Här kan du jämföra blancolån för att hitta ditt billigaste lån. 

Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK

Innehållsförteckning

Blancolån - låna utan säkerhet via Morebanker

Med ett blancolån kan du låna pengar till vad du vill. Det betyder att du inte behöver uppvisa någon form av säkerhet för att kunna låna.

Ett blancolån kan därför vara ett bra alternativ när du behöver pengar för att renovera huset, ska betala ett tandläkarbesök eller en kontantinsats vid köp av bostad. 

Det är helt upp till dig vad du använder lånet till. Blancolån

Ett blancolån passar dig som:

  • Vill låna pengar utan säkerhet
  • Vill låna till någon form av konsumtion
  • Har en stabil ekonomi

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån, också känt under namnet privatlån är ett lån utan säkerhet och med säkerhet menas det att du har pantsatt något för lånet. 

När du lånar utan säkerhet betyder det att du lånar utan pantsättning och endast förväntas att betala av lånet genom räntebetalningar. 

Så hittar du det billigaste lånet utan säkerhet

Räntan på blancolån kan variera mycket mellan de olika långivarna. Det betyder att du kan få en bra ränta hos en långivare samtidigt som du kan få en sämre ränta hos en annan eftersom de bedömer dig och din ekonomiska situation olika.

Jämför blancolån

Det är därför viktigt att du börjar med att jämföra blancolån, så att du kan hitta den långivare som kan erbjuda dig lägst ränta.

Det ska uppmärksammas att vid varje ansökan om ett blancolån tar långivaren en kreditupplysning. 

När långivaren tar en kreditupplysning får de uppgifter om dig och din ekonomiska situation. Det är utifrån denna informtion långivaren tar ett besult om räntan kommer att bli låg eller hög. 

Därför är det viktigt att jämföra lån innan, eftersom vid varje ansökning så görs det en kreditupplysning - vilket också är något som långivaren kan se, som kan påverka din kreditvärdighet. 

Den räntan som du sedan erbjuds speglar den risk som långivaren anser sig att ta när de lånar ut pengar till dig och ju mindre risk desto lägre ränta kommer du att få. Var uppmärksam på att det kan skilja sig mycket mellan de olika långivarna. 

Ränta blancolån

Räntan sätts sedan  individuellt baserat på din ekonomiska situation utav långivaren bedömning av din kreditvärdighet.

Skälet till detta är att olika privatpersoner sitter i olika ekonomiska situationer och utgör olika stora risker för långivaren, så räntan sätts bland annat baserat på hushållet ekonomi, och detta resulterar i ganska varierade räntor beroende på vem man är som ansöker om ett lån. 

Det betyder också att du kan påverka din egen ränta för att få en lägre ränta.

Så får du billigare ränta

Om du vill ha en lägre ränta är det en bra idé att först ansöka om ett lån när du har ett fast jobb, en stabil inkomst samt inga betalningsanmärkningar. 

Har du inget av dessa kan du ansöka om ett lån tillsammans med en medsökare för att påverka din ränta positivt. 

Håll koll på övriga utgifter

Innan du godkänner ett låneerbjudande ska du vara noggrann med att kolla om det tillkommer övriga kostnader såsom uppläggningsavgift och avi-avgifter.

Blancolån med låg ränta

Här kan du se långivare av blancolån med lägst ränta just nu:

Ränta från 2,95 %

Ränta från 2,95 %

Ränta från 2,95 %


Är blancolån bra eller dåligt?Vad är ett blancolån?

Blancolån är ingenting som är farligt, men det beror på vilken situation du står i om ett blancolån är bra eller dåligt för dig. 

Har du en stabil ekonomi och har råd att ta ett lån så kan ett blancolån vara bra för dig. Men står du däremot i en situation där du har svårt att få din ekonomi att gå runt så är ett blancolån dåligt för dig. 

Ett lån är till för dig som vill kunna förverkliga saker som de inte har möjlighet till förrän långt in i framtiden och de som tar ansvar och planerar sin ekonomi kan klara av att ta ett blancolån. 

Kom ihåg att inte låna för mycket eller för ofta, och se alltid till att du planerar hur du ska använda lånet samt hur du ska betala tillbaka det. 

När blancolån är ett bra alternativ

Som sagt, ett blancolån är ett lån utan säkerhet vilket betyder att du inte behöver motivera syftet med lånet för långivaren. 

Ofta tas ett blancolån för olika typer av konsumtion som att finansiera en renovering eller för att kunna betala för andra dyra oväntade kostnader. 

Utöver det används också ett blancolån ibland till som en kontantinsats för att kunna köpa bostad samt för att samla lån. Där du tar ett större privatlån för att täcka alla små dyra lån. 

Alltså, har du en stabil ekonomi och vet redan nu att kommer att kunna betala tillbaka lånet så kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Men jämför lån innan du lånar, för att vara säker på att du får ett lån med de bästa villkoren.

✅Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet, som du kan använda till vad du vill.

✅Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna allt från 1.000 kr upp till 600.000 kr.

✅Hur får jag ett blancolån med låg ränta?

Räntan sätts induviduellt baserat på din ekonomiska situation. Genom att jämföra lån och ha koll på din ekonomiska situation innan du lånar så är chansen större att du får ett lån med låg ränta. }

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor