Så tjänar vi pengar >

Allt om snabblån utan UC

Innehållsförteckning se mere

Om du är ute efter att snabbt ta ett litet lån kan det finnas möjligheter till det. Det är däremot viktigt att man endast tar lån när det faktiskt behövs, eftersom du annars riskerar att landa med onödiga utgifter på grund av ränta och startkostnader.

Ett snabblån utan UC är ett ganska vanligt alternativ i Sverige och det finns därför gott om långivare som har den här typen av lån i sitt utbud. Nedan kan du läsa mer om hur dessa lån fungerar och vad du bör tänka på när du ska ta ett sådant lån.

Vi går också igenom en del saker man bör tänka på oavsett vad det är för lån du hade tänkt söka. Du får bland annat lära dig om kraven som kommer med lån, hur kreditupplysningar fungerar och mycket annat som kan vara bra att ha i åtanke innan du bestämmer dig för att låna pengar.

Det här innebär ett snabblån utan UC

Ett snabblån utan UC innebär oftast att det handlar om ett privatlån utan säkerhet. Det vill säga, du får använda lånet till vad du vill och behöver inte heller någon säkerhet för pengarna. Det här är en väldigt fri typ av lån som är lätt att arbeta med då det inte ställs lika höga krav på dig som låntagare.

Som du hör på namnet syftar man också på att pengarna ska betalas ut snabbt. Det här kan däremot skilja sig från olika företag beroende på vilka möjligheter långivaren har. Många använder idag Swish för sina utbetalningar vilket gör det möjligt med utbetalningar även under helger och kvällar.

Att lånet är utan UC innebär kort och gott att man inte utför en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Det här är något som många försöker att undvika eftersom du annars får en registrering hos UC, vilket kan påverka dig i framtiden när du till exempel ska ta ett bolån.

En kreditupplysning görs alltid när du tar ett snabblån utan UC

Även om du tar ett snabblån utan UC innebär det inte att en kreditupplysning inte kommer att utföras. Istället för Upplysningscentralen kommer långivaren att använda sig utav en annat företag, exempelvis Creditsafe som är ett vanligt alternativ.

Låneföretag måste enligt lag utföra en kreditupplysning innan en låneansökan accepteras. Det här kommer du alltså inte att kunna undvika när du ska ta ett lån. Det här görs innan din ansökan bearbetas av långivaren.

Om du blir erbjuden ett lån helt utan en kreditupplysning bör du vara försiktig. Det är som sagt inte lagligt för företag att erbjuda det, vilket kan innebära att du har att göra med ett olagligt företag. Du bör därför inte acceptera ett lån från en sådan aktör, eftersom det kan sluta med att du förlorar dina pengar eller på något annat sätt blir lurad i samband med ditt lån. Det kan däremot vara en bra idé att undvika UC om du inte vill att storbanker ska kunna se dina tidigare ansökningar, i framtiden.

Definitionen av ett snabblån förändras hela tiden

Definitionen av ett snabblån förändras ofta, likväl kan det ibland vara svårt att avgöra exakt vad man är ute efter. Ett snabblån brukade ursprungligen syfta på en direktutbetalning som gällde ett par hundralappar, sällan över en tusenlapp. Det här har med tiden förändrats och idag går det att få ganska stora snabblån utan UC.

Idag är det möjligt att låna upp till trettiotusen, ibland ännu mer, och ändå få en utbetalning samma dag. Det här betyder däremot inte att man nödvändigtvis bör göra det. Snabblån, till skillnad från traditionella lån via en bank, kommer ofta med högre räntor och det kan ofta bli en dyr affär om man inte är försiktig.

Snabblån kan däremot vara användbara för oförutsedda utgifter och situationer. Det gäller att man överväger för- och nackdelar innan man tar ett lån. På så sätt kan du försäkra dig om att du inte råkar ut för onödiga utgifter som i längden kan orsaka ekonomiska problem.

Krav som kan finnas på snabblån utan UC

Det finns en hel del olika krav för ett snabblån utan UC, beroende på långivaren. Många av dessa krav är kopplade till olika lagar som låneföretagen måste följa. Exempelvis är det krav på att du måste vara minst 18 år för att ta ett lån. En del företag väljer att ha en högre ålder som krav, 20 eller 21 år är bra exempel.

Ett annat krav som kopplas till lagen är kravet på att ta en kreditupplysning. Det sker automatiskt, men måste göras av alla låneföretag innan ett lån godkänns. Exakt vad man kollar efter i kreditupplysningen kan däremot skilja sig åt. En del företag ställer exempelvis höga krav på ens privatekonomi och det är inte ovanligt med inkomstkrav på minst 120 000 kr per år.

Enligt lag får långivare inte låna ut pengar till den som har aktiva skulder. Det finns däremot ingenting som förhindrar företagen från att bevilja lån till den som har betalningsanmärkningar. Det finns gott om långivare som är okej med anmärkningar, det är därför värt att titta på det innan man skickar iväg en ansökan, då det finns gott om företag som accepterar några betalningsanmärkningar.

Använd endast snabblån om det behövs

Snabblån kan kännas väldigt enkla och bekväma, men det är inte helt riskfritt. Du måste till slut betala tillbaka pengarna och då tillkommer även räntan, som ofta är ganska hög på dessa lån. Vidare är det inte alltid man har pengarna som behövs för att betala tillbaka lånet, vilket kan leda till skulder.

Det är därför viktigt att man inser vikten av att ta ett lån och att man inte gör det på ren impuls. Man bör till exempel inte ta ett lån om man inte vet att man kommer kunna återbetala pengarna i tid.

Det är inte heller en bra idé att ta lån för exempelvis räkningar eller befintliga skulder. Den här typen av situationer är en lätt väg till skuldfällor där man till slut står med enorma skuldbelopp och avgifter som ska betalas.

Undvik onödigt höga räntor

Snabblån utan UC kan som sagt ha en ganska hög ränta i vissa fall. Det är därför viktigt att man gör vad man kan för att undvika dessa. Det går i många fall att få en lägre ränta genom ett par olika steg.

Till att börja med bör du försäkra dig om att du inte tar ett onödigt dyrt lån. Inte alla långivare har samma ränta och det kan faktiskt skilja sig en hel del mellan olika aktörer. Det här är ett enkelt sätt att få lägre kostnader på sitt lån redan från första början.

Din kreditvärdighet kommer också att påverka din ränta. Om du har en stabil ekonomi, få eller inga betalningsanmärkningar och en bra inkomst, kommer du också att få en lägre ränta. Lån under längre perioder kan också i många fall ha en lägre ränta.

Det är därför bra att se över sin ekonomi innan du ansöker om ett lån. Du kanske kan vänta tills att din ekonomi blivit lite bättre, till exempel. Då kan du få en lägre ränta och försäkra dig om att du inte får ett onödigt dyrt lån.

Jämför alltid långivare

Det är viktigt att man inte tar första bästa låneföretag man kommer över. Olika långivare kan ha väldigt olika villkor och erbjudanden, vilket påverkar ditt lån och dina totalkostnader. Exakt mellan hur många aktörer man bör jämföra är upp till dig, men kolla åtminstone över ett par stycken innan du tar ditt beslut.

Du kan till att börja med se över räntan. Den skiljer sig från företag till företag, ofta kan det handla om ganska stora skillnader. Räntan avgör totalkostnaden för ditt lån och är därför en väldigt viktig del av ditt lån. Genom att jämföra räntor hos olika långivare kan du spara in hundralappar, i vissa fall tusenlappar om det är ett större lån.

Se även över villkoren hos olika aktörer. Om du till exempel har betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få ett lån. Det är därför en bra idé att först se över olika långivare och hitta en som är okej med anmärkningar. Jämför sedan mellan dessa företag för att hitta ett med bra villkor och räntor.

Titta också på startavgifterna för ditt lån. Det kan ibland handla om ganska stora summor för att komma igång med ett lån, medan andra företag inte har några startkostnader alls. Försök att hitta ett låneföretag med låga eller inga kostnader för att starta lånet.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot