Låna pengar utan ränta - Se bästa alternativen till lån utan ränta - Morebanker.se
Så tjänar vi pengar >

Låna pengar utan ränta

Hitta det billigaste lånet

Uppdaterad 23. maj 2024

Rekommenderad i maj

Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr

Rekommenderad

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

När du ansöker om ett räntefritt lån får du en unik möjlighet att låna pengar utan att behöva betala ränta under en förutbestämd period, vanligtvis upp till 30 dagar. Om lånet inte återbetalas inom den räntefria perioden tillkommer dock ränta och eventuella avgifter enligt kreditgivarens villkor. 

Dessa räntefria lån är oftast snabblån som erbjuds till nya kunder för att locka dem till att prova tjänsten. Ibland kan även större nischbanker erbjuda räntefria lån som en del av sina kampanjerbjudanden.

Du har möjlighet att låna upp till 70 000 kr, men det är viktigt att notera att lånet måste återbetalas inom den första månaden för att undvika eventuella extra avgifter. 

Risker med att låna pengar utan ränta

Innan du funderar på att ansöka om ett lån utan ränta är det viktigt att ta en stund och reflektera över din ekonomiska situation. Fråga dig själv: Kan jag betala tillbaka hela lånet när återbetalningstiden löper ut? 

Att vara medveten om villkoren efter den räntefria perioden är avgörande för att undvika eventuella ekonomiska bekymmer längre fram. Vissa av dessa lån klassas som högkostnadskrediter, vilket innebär att den effektiva räntan, efter den räntefria perioden, kan vara högre än 30 %. 

Det är därför viktigt att vara medveten om dessa villkor och att noga överväga om ett räntefritt lån är rätt val för dig och din ekonomiska situation.

Avgifter på lån utan ränta

När du överväger att låna pengar utan ränta är det viktigt att du förstår skillnaden mellan två viktiga begrepp: nominell årsränta och effektiv ränta. Även om den nominella årsräntan är 0 % betyder det inte automatiskt att lånet är helt kostnadsfritt. Det är något du bör ha koll på innan du ansöker om ett lån.

Nominell årsränta

Den nominella årsräntan är det som bestämmer hur mycket du kommer att betala i ränta varje månad.

När kreditgivaren annonserar att de erbjuder ett räntefritt lån innebär det att den nominella årsräntan är 0 %. Det är viktigt att ha denna information i åtanke när du överväger att ta ett lån utan ränta.               

Effektiv ränta

Effektiv ränta tar hänsyn till den nominella årsräntan samt alla andra avgifter som tillkommer i samband med lånet, såsom uppläggningsavgift och aviavgift. Det är det totala beloppet du kommer att behöva betala tillbaka och bör alltid redovisas av kreditgivaren innan du signerar ditt låneavtal.

Om den effektiva räntan är 0 % innebär det att lånet inte kommer att kosta dig något utöver det belopp du har lånat, och du kommer att betala tillbaka samma belopp som du har lånat. Att ha förståelse för den effektiva räntan hjälper dig att göra en mer exakt bedömning av den totala kostnaden för lånet.

Ångerrätt vid lån utan ränta

Det är viktigt att känna till att du har en ångerrätt på 14 dagar enligt konsumentkreditlagen (2010:1846) när du tecknar ett låneavtal. Ångerrätten börjar gälla från den tidpunkt då du fått information om lånevillkoren och andra avtalsdetaljer, vilket vanligtvis sker när du ansöker om lånet eller när du signerar avtalet.

Under dessa 14 dagar har du möjlighet att meddela kreditgivaren att du ångrar dig och vill avbryta låneavtalet. Det är viktigt att notera att du kan göra detta både via telefon och skriftligt, men att det kan vara fördelaktigt att välja skriftlig kommunikation för att ha en bevisad dokumentation ifall det skulle behövas.

När du har meddelat att du ångrar låneavtalet har du sedan ytterligare 30 dagar på dig att betala tillbaka lånebeloppet samt eventuell ränta som har ackumulerats från den dagen du fick lånet utbetalt tills du återbetalat det. Att ha kännedom om denna ångerrätt kan vara till fördel om du ångrar ditt beslut och vill avbryta låneavtalet.

Lån utan ränta

Det finns ett flertal olika låneformer som erbjuder möjligheten att låna pengar utan att behöva betala ränta. Dessa lån kan vara användbara för olika ändamål, såsom oväntade utgifter, planerade inköp eller för att konsolidera skulder. 

Här är några exempel på lån utan ränta:

Snabblån

Snabblån, som är mindre lån med kortare återbetalningstider, har blivit alltmer populära. Tidigare fanns det många långivare som erbjöd räntefria sms-lån, men idag är antalet betydligt färre. Sms-lån kan ansökas om utan att det påverkar ditt kreditbetyg och även om du har betalningsanmärkningar.

Idag ligger maxbeloppet vid snabblån utan ränta på cirka 5000 kronor. 

Kontokredit

Kontokrediter skiljer sig från sms-lån genom att erbjuda en mer flexibel återbetalningsplan. 

Med en kontokredit får du tillgång till en kredit som du kan använda om och om igen, och du har också möjlighet att själv bestämma hur mycket du vill amortera varje månad. Detta gör att en kontokredit liknar ett kreditkort, vilket ger dig möjlighet att hantera din ekonomi på ett mer flexibelt sätt.

Vilka långivare erbjuder lån utan ränta?

Hos Ferratum kan du ansöka om lån på upp till 40 000 kr räntefritt den första månaden. Vid sin kreditprövning så använder de sig inte av UC. 

Loanstep är ett annat alternativ där du kan låna upp till 25 000 kr utan att betala ränta den första månaden. Precis som Ferratum gör de inte en UC-kontroll för att bedöma din kreditvärdighet.

Om du behöver ett lite större lånebelopp kan du titta på Lumify, där du kan låna upp till 70 000 kr utan ränta den första månaden och utan att behöva genomgå en UC-kontroll.

Credifi och Northmill är också bra alternativ för dig som söker lån utan ränta. Båda erbjuder möjligheten att låna upp till 50 000 kr utan att behöva betala ränta den första månaden, och de använder sig inte av UC för sin kreditprövning.

Fördelar och nackdelar med lån utan ränta

Låna pengar utan ränta

Fördelar: 

  • Ingen räntekostnad: Den mest uppenbara fördelen är att du inte behöver betala någon ränta på det lånade beloppet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du behöver låna pengar till en kortvarig utgift och inte vill lägga till räntekostnader på din skuld.

  • Kortfristig ekonomisk lättnad: Ett lån utan ränta kan ge dig den omedelbara ekonomiska lättnad du behöver för att hantera en oväntad utgift eller annan nödsituation.

  • Möjlighet att förbättra kreditvärdighet: Om du återbetalar lånet i tid och enligt avtalet kan det bidra till att förbättra din kreditvärdighet, vilket kan vara fördelaktigt för framtida låneansökningar.

Nackdelar: 

  • Kort löptid: Lån utan ränta har vanligtvis en kort löptid, vilket innebär att du måste återbetala lånet inom en snäv tidsram. Detta kan vara en utmaning om du inte har tillräckligt med pengar att betala tillbaka lånet inom den angivna tiden.

  • Begränsade lånebelopp: Många lån utan ränta erbjuder bara små lånebelopp, vilket kan begränsa din förmåga att hantera större utgifter eller skulder.

  • Dolda avgifter och villkor: Vissa långivare kan inkludera dolda avgifter eller villkor som kan göra lånet dyrare än förväntat om du inte läser avtalet noggrant.

frågor och svar

När är ett räntefritt lån en god idé?

När det kommer till lån utan ränta är det viktigt att du som låntagare noga överväger din förmåga att betala tillbaka lånet inom den angivna räntefria perioden. 

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid och väljer att dela upp återbetalningen kan det resultera i höga räntor och dyra avgifter som läggs till på lånet. Innan du väljer att ta ett sådant lån är det därför avgörande att du säkerställer att du har de ekonomiska resurserna som krävs för att betala tillbaka lånet i tid och undvika extra kostnader.

Vad är den maximala perioden jag kan låna utan att betala någon ränta?

Vanligtvis erbjuder långivare en räntefri period på antingen 14 eller 30 dagar, men detta kan variera mellan olika långivare.

Från vilken dag börjar den räntefria perioden att gälla?

Vanligtvis börjar de räntefria dagarna räknas från den dag då du signerar avtalet. Om du är osäker på exakt när den räntefria perioden börjar eller när lånet måste återbetalas för att förbli räntefritt, rekommenderas det att du kontaktar långivaren för ytterligare information. 

De kan ge dig tydlig vägledning om villkoren för lånet och när det måste återbetalas för att undvika räntekostnader.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot