Så tjänar vi pengar >

Vad är ett SMS-lån?

Ett smslån är ett litet lån utan säkerhet och med en kort återbetalningstid och ett litet belopp. Sms-lån är också känt som snabblån, mobillån, minilån och mikrolån.  

Ett SMS-lån är ett snabbt lån och har därför en kortare löptid. I gengäld är det enkelt och ganska snabbt att ta ett SMS-lån, du ansöker om det online och blir du godkänd får du ofta pengarna samma dag. 

Denna låneform är bra för dig som med kortare tidsram behöver låna pengar till plötsliga problem eller akuta skador, som du sedan vet med säkerhet att du har råd att betala tillbaka. 

Sms lån kallas också  

Lånemarknaden har i takt med samhällets digitalisering flyttat ut på internet, vilket har gjort att vissa benämningar på en del lån har föråldrats. Ett sådant exempel är så kallat sms lån, som tidigare var en typ av lån som man ansökte om via ett sms med sin mobiltelefon. Idag är ett sms lån ett helt vanligt lån som du kan ansöka om online på internet med ditt BankId. 

I samband med att sms lånet har flyttat ut på internet har flera långivare försökt att byta namn på lånet för att förtydliga att du inte behöver skicka en massa sms-meddelanden fram och tillbaka bara för att ansöka om lånet.  

En del långivare har följaktligen valt att döpa om sms lånet till något annat, vilket har skapar en del förvirring på marknaden. Bland annat kallas lånet för mikrolån, snabblån, minilån eller liknande, men summa summarum handlar det alltså om samma typ av lån. Den enda skillnaden är just namnet på lånet. 

Sms lån är en högkostnadskredit 

En högkostnadskredit karaktäriseras av en hög ränta och en kort löptid. En högkostnadskredit är en typ av lån som vänder sig till låntagare som behöver ett mindre lån, där utbetalningen kan ske samma eller nästkommande dagar.  

Denna typen av lån har ofta en kortare löptid, vilket betyder att lånet ska återbetalas under en kortare period än till exempel ett bostadslån eller billån. Dessutom ställs det inget krav på vad pengarna från lånet ska användas till, vilket ger låntagaren en stor frihet. 

Du kan helt enkelt använda ditt sms lån till att köpa kläder, åka på semester eller något helt annat eftersom det inte finns något formellt krav på vad pengarna ska användas till. 

Ränta sms lån 

Det finns självklart olika typer av långivare på marknaden som erbjuder sms lån. Och inte nog med det, de olika långivarna erbjuder dessutom olika ränta. Och därför är det viktigt att jämföra de långivare och lån som finns på marknaden om du överväger att ta ett sms lån. Det gör nämligen att du kan säkra dig ett så bra lån som möjligt. 

När du jämför sms lån på marknaden är det alltså viktigt att du tittar extra noga på räntan (speciellt den effektiva räntan, som visat nedanför), avgifter och inte minst på återbetalningsperioden. Beroende på hur din privatekonomiska situation ser ut kan du välja ett lån med en kortare, eller längre återbetalningsperiod.  

Ju längre återbetalningsperiod du väljer på ditt lån, desto lägre blir månadskostnaden. Men tänk på att du även betalar ränta varje månad och en längre återbetalningsperiod innebär att du betalar ränta flera månader - något som i slutändan kan göra att lånet blir dyrare totalt sett. Generellt kan man säga att ju längre du har ett lån, desto dyrare blir det.  

Ett lån med hög ränta som betalas av snabbt kan alltså bli billigare, än ett lån med låg ränta som har en lång löptid. Det beror givetvis på hur hög räntan är från lån till lån - men som regel fungerar lån på det sättet. 

 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot