Så tjänar vi pengar >

Allt om att låna pengar utan UC och betalningsanmärkning

Det finns många olika låneaktörer idag och det påverkar ens chanser om att få ett lån. Med mer konkurrens måste de olika företagen kämpa om de kunder somfinns, vilket gör att vissa företag idag låter dig låna med lite bättre villkor än vad man är van vid från förr.

Ett exempel på det är att låna utan UC, det vill säga, att man inte använder Upplysningscentralen för att utföra en kreditupplysning. Det här är något som många låntagare vill undvika av olika anledningar.

Det är också möjligt idag att låna trots att man har en betalningsanmärkning eller två. Vanligtvis är det svårt att få ett lån men fler aktörer har dykt upp som accepterar ett visst antal anmärkningar.

Det finns däremot mycket man bör tänka på innan man skickar in en ansökan till någon av dessa aktörer. Nedan går vi igenom vad du ska tänka på och hur det fungerar.

 

Så påverkar UC dina lånemöjligheter

När du ansöker om ett lån, oavsett storlek och form, kommer en kreditupplysning att utföras. När denna utförs kommer man bland annat att se över din nuvarande ekonomi, men även din historik. Det här måste utföras enligt lag och det går inte att undvika kreditupplysningen.

Nackdelen enligt många är att när denna utförs via UC får du ett register. Det vill säga, andra långivare kommer i framtiden se att du har ansökt om ett lån och att du blev kontrollerad via UC. Det här kan då påverka dina framtida chanser att beviljas ett lån, av flera anledningar.

Till att börja med kan det se dåligt ut om du har ansökt om ett kreditlån eller någon annan form av snabblån.

Många stora banker uppskattar inte dessa lån och du får alltså svårare att få ett bolån eller banklån beviljat om du har det i din historik.

Något som också kan påverka dig negativt är antalet kontroller som har utförts via UC. Varje kreditupplysning som utförs via Upplysningscentralen kommer att registreras och har man många utav dessa, kan det påverka dig negativt.

Det finns därför två alternativ för den här typen av situationer. Antingen använder man sig av långivare som inte använder UC utan ett annat kreditupplysningsföretag, eller så kan man använda sig utav företag som utför flera låneansökningar men med en UC.

Dessa företag kontaktar låneföretag åt dig och endast en enda upplysning via UC utförs. På så vis finns endast en enskild registrering i deras register, istället för exempelvis ett dussin.

Allt om att låna pengar utan UC och betalningsanmärkning

Går att hitta lånförmedlare som inte använder UC

Det finns en hel del långivare som idag inte använder sig av UC. Det betyder däremot inte att du kan undvika kreditupplysningen, den blir utförd ändå. Man använder sig istället av privata aktörer som Creditsafe eller Bisnode. Det finns en del fördelar med att lånförmedlare använder dessa istället för UC.

När en kreditupplysning utförs via dessa mindre aktörer kommer du inte att få en registrering hos UC. Det här leder till att stora banker inte kan se att du har ansökt om smålån tidigare.

Du kan alltid kontrollera om en långivare använder sig utav UC eller inte. Det finns alltid information om det här under deras villkor och allt som oftast anger man det innan du skickar in en låneansökan.

En kontroll utförs ändå

En kontroll kommer som sagt alltid att utföras inför ett lån. Det kan eventuellt finnas sidor som påstår att du får ansöka utan att en kreditupplysning utförs, men det innebär att långivaren bryter mot lagen. Det här ska du alltså undvika, eftersom en aktör som inte följer lagarna är otroligt riskfylld att använda.

I värsta fall kan du bli av med dina pengar, eller eventuellt landa med otroligt höga räntor. Riskerna är många och det är därför bäst att undvika dessa företag. Det finns gott om förmånliga långivare som erbjuder dig lån utan UC, det finns därför ingen anledning till att använda sig av aktörer som inte följer grundläggande lagar.

Det du kan välja mellan är alltså huruvida en kreditupplysning ska utföras genom UC eller genom en annan aktör. Om du inte vill att din låneansökan ska registreras bör du välja ett företag som använder ett annat företag för din kreditupplysning.

Om du däremot ska ta ett stort lån, exempelvis ett bolån, kommer du troligtvis inte kunna undvika UC.

Att tänka på inför ett lån utan UC

Något du bör tänka på när det kommer till att låna utan UC är att räntan kan vara lite högre. Det här är inte alltid fallet, men ofta har långivare som använder andra aktörer för upplysningen lite högre ränta. Det här går däremot att undvika genom att du till exempel noga granskar dina alternativ.

Räntan skiljer sig en hel del mellan olika lånförmedlare. Ta därför inte första bästa erbjudande om du är ute efter att sänka dina lånekostnader.

Det du också kan göra är att använda dig av en tjänst som ansöker om ett lån åt dig via en mängd olika låneföretag. På så sätt kan du pressa ned räntan en aning.

Du får alltid chansen att kontrollera lånen och villkoren som gäller. Bara för att du har skickat in en ansökan har du alltså inte godkänt något.

Du kan därför fritt välja det lån som passar dig bäst och som du känner är bäst för dig och dina ekonomiska förutsättningar.

Lån med betalningsanmärkning är möjligt

Det är faktiskt inte olagligt att låna ut pengar till någon som har betalningsanmärkningar. Det är alltså fullt möjligt att få ett lån med betalningsanmärkning men det finns en del kriterier och det är inte alltid en bra idé att ta ett lån.

Om du fortfarande har ekonomiska bekymmer kan ett lån leda till utgifter som du inte klarar av. Det här kan i längden orsaka ekonomiska bekymmer som leder till en så kallad skuldfälla.

Det du också bör tänka på är att långivare som är okej med betalningsanmärkningar allt som oftast har ganska höga krav. Tanken är att anmärkningen är från en tid då du hade en sämre ekonomi. Det finns alltså krav på en relativt hög inkomst och att man idag har en bra och stabil ekonomi.

Ofta förekommer det också krav på hur många anmärkningar man får ha. De flesta långivare är okej med upp till sex anmärkningar, men det kan variera från ett företag till ett annat.

Något som också är viktigt att tänka på är att en betalningsanmärkning ofta leder till högre räntor. Du kommer alltså inte få samma goda möjligheter till ett lån som den med en bra ekonomi utan anmärkningar kommer att få. Det kan därför vara en bra idé att inte ta ett lån och istället vänta tills att dina anmärkningar är borta.

Tänk också på att det är en stor skillnad mellan en betalningsanmärkning och en aktiv skuld. Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden kan du enligt lag inte få ett lån. Det är inte lagligt för långivare att erbjuda den här möjligheten heller.

Undvik höga räntor

Allt om att låna pengar utan UC och betalningsanmärkning

Oavsett om du ska låna utan UC, trots en betalningsanmärkning eller liknande situation är det viktigt att noga se över eventuella avtal. Du får alltid läsa igenom lånevillkor innan du skriver på någonting, även om du väljer att söka lånet direkt över Internet.

Det är därför viktigt att du läser igenom alla uppgifter, annars riskerar du att landa med otroligt höga kostnader.

Det första du bör kolla på är räntan du får på ditt lån. Idag erbjuds alltid räkneexempel hos företag som erbjuder lån, använd dessa till din fördel. Med hjälp av dessa kan du räkna ut hur dyrt det blir att starta igång ditt lån, och på ett ungefär hur dyrt ditt lån kommer att bli under dess löptid.

Du bör dessutom också kolla över ditt eget avtal när du ska ta ett lån. Du kan eventuellt få andra lånevillkor och det är sällan företag erbjuder samma ränta till alla. Det är viktigt att du inte fastnar med en onödigt hög ränta.

Det här är också anledningen till att många kollar på olika företag innan de tar ett beslut. Alla låneföretag har inte samma ränta, beroende dels på företaget dels på vad det är för typ av lån du ska ta.

Det här är också en anledning till att man ska fundera på om man behöver lånet eller inte, eftersom du alltid ska betala tillbaka pengarna plus räntor och avgifter.

Viktigt att jämföra mellan olika företag

Det bästa sättet att försäkra sig om att man får en låg ränta och ett bra lån är genom att jämföra mellan olika företag. Genom att göra det kan du försäkra dig om att du får en bra ränta, bra villkor och låga startkostnader.

Med det stora antal låneföretag på marknaden är det inte heller svårt att hitta alternativ. Du kan jämföra mellan olika räntor, se vilka lånebelopp som erbjuds och även om huruvida man använder sig utav UC eller inte.

Om du har betalningsanmärkningar men ändå känner att du klarar av ett lån finns det också möjlighet att hitta det.

Tänk dessutom på att du inte kommer få ett lika förmånligt lån och det kan vara bättre att vänta tills att din anmärkning är borta, då kommer du att få en bättre ränta och får även låna mer.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot