MoreBanker

Låna 1.000 kr.
Står du och behöver ett mindre belopp kan du här hos Morebanker hitta Sveriges bästa och billigaste lån. Ett lån på 1 000 kr är i den lilla storleksordningen och faller under vad man också kallar för snabblån eller minilån, vilket även är känt som exempelvis SMS-lån. Vissa långivare är inte så intresserade av att låna pengar till den yngre åldersgruppen, och därför finns det ett begränsat urval för dig mellan 18-25 år. Av hänsyn till detta har Morebanker skapat en ålders-filtrering på den vänstra sidan där du kan berätta hur gammal du är, och sökresultaten kommer att justera sig utefter detta. Om du eftersöker ett lån på 1 000 kr när du är 18 år gammal kan detta vara problematiskt. I detta fall finns det ingen långivare som lever upp till Morebankers krav, men du kan definitivt låna 1 000 kr om du är 21 år gammal. Det kommer också att vara omöjligt att låna 500 kr genom Morebanker om du är 18 år gammal.

Parlamentet gjorde år 2016 en rad lagändringar som bland annat resulterade i införandet av en 48 timmars tvungen betänketid på kortvariga lån med en löptid på under tre månader. Därför finns det inte många långivare som kan erbjuda små lån på minuten. Du kan heller inte låna 1 000 kr utan BankID, eftersom BankID är nödvändigt för att skriva under på ett juridiskt bindande lånekontrakt. Även om det finns vissa undantag är det som utgångspunkt inte möjligt att låna 1 000 kr räntefritt. När du lånar pengar är det viktigt att du tänker dig för och inte lånar mer än du behöver.

Om du behöver låna 1 000 kr kanske du inte ska låna 10 000 kr även om du har tillgång till det. Ett större lån kommer bara att sätta dig i en större skuld. Om du har blivit registrerad i RKI som en dålig betalare kommer du att uppleva att ditt urval av lånerbjudanden blir väsentligt mindre. Du kan se om du är registrerad i RKI här. Hos Morebanker är det inte möjligt att låna 1 000 kr trots RKI. Många långivare vill inte erbjuda lån till registrerade betalningsskyldiga eftersom de värderar att det finns en stor risk för att de inte kan få sina pengar tillbaka. Det finns dock vissa långivare som låter RKI-registrerade låna 1 000 kr trots RKI. Morebanker uppmanar dock att man håller sig borta från den här typen av lån, då räntan är mycket hög och det gör det svårt att betala av sin skuld.

 Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor