MoreBanker

Mikrolån

Jämför & ansök om ett billigt mikrolån redan idag!

Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK

Mikrolån - ett litet lån som en hjälp på vägen Mikrolån

Ett mikrolån är ett litet lån och är helt enkelt ett annat namn för smslån eller snabblån. Mikrolån passar bra att ta när det kommer en oväntad och mindre utgift som måste betalas. För att ta ett mikrolån behövs ingen säkerhet och det kan sökas enkelt online. 

Anledningen till varför man ofta använder termen ”snabblån” synonymt med mikrolån är för att dessa lån betalas ut mycket fort. Vid många tillfällen kan du ha pengarna på ditt bankkonto samma dag som du ansökte om mikrolånet! 

Vad är mikrolån?

Ett mikrolån är som sagt precis vad det låter som, ett litet lån. Mikrolån har blivit allt mer populära under senare år, vilket inte är svårt att förstå eftersom de är enkla att få och att ansöka om. 

Är mikrolån rätt lån för dig?

Det var genom utdelningen av Nobels fredspris år 2006 som mikrolånet fick sitt stora genomslag och numera kan du snabbt ansöka om ett mikrolån genom att skicka in en ansökan på bara några minuter. 

Mikrolån passar därför dig som behöver låna ett litet belopp snabbt och enkelt. Kanske har du hamnat i en situation där det har uppstått en oförutsedd utgift som måste tas hand om snabbt? Då kan detta lilla lån vara en bra lösning på ditt problem! 

En bra tumregel att gå efter är att om du vet att du kan återbetala lånet i tid så är det inga problem att ta ett lån. 

Hitta ett billigt mikrolån

När du har bestämt dig om att ett mikrolån är det rätta för dig, är det otroligt viktigt att börja med att jämföra mikrolån. Mikrolån kan nämligen komma i många former och det är därför viktigt för dig att du jämför så att du i slutändan kan hitta ett billigt mikrolån. 

Jämför mikrolån 

Det viktigaste i processen när du har valt att låna är att jämföra mikrolån, så att du är säker att du väljer den långivare som kan erbjuda dig lägst möjliga ränta. 

Mikrolån utan UCMikrolån

Ett mikrolån utan UC är precis vad det låter som, ett litet lån där kreditupplysningen inte tas hos Upplysningscentralen men istället hos alternativa kreditupplysningsföretag. Ofta är mikrolån 1000 kr snabba små lån som oftas tas utan UC. 

Mikrolån trots betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning är det inte omöjligt att då ett mikrolån. Så länge skulden är betald hos Kronofogden finns det många långivare som accepterar mikrolån trots betalningsanmärkning.

Var däremot uppmärksam på att en betalningsanmärkning kan ge dig en högre ränta än om du inte hade haft någon. 

Se vart du kan ta ett mikrolån med betalningsanmärkning

Mikrolån utan inkomst 

Det är också möjligt hos vissa långivare att få ett mikrolån utan inkomst. Självklart kommer långivaren att se över omständigheterna t.ex. om du vet att din senaste bokförda inkomst inte speglar hur din ekonomi faktiskt ser ut. Det är upp till var långivare om de är villiga att ge dig ett mikrolån eller inte utan inkomst.

Frågor & Svar

✅Vad är ett mikrolån?

Ett mikrolån är ett litet lån på ett mindre belopp som ofta har en kort återbetalningsperiod. 

✅Kan jag ta ett mikrolån med en betalningsanmärkning?

Ja, vissa långivare erbjuder att du kan ta ett mikrolån trots att du har en betalningsanmärkning.}

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor