MoreBankerMikrolån

För de som enbart behöver lite extrapengar för att göra vardagen enklare finns mikrolån till ens förfogande. Ett lån kan komma att bli nödvändigt vid många tillfällen, såsom vid oförutsebara utgifter som måste täckas när exempelvis bilen, torktumlaren eller kylskåpet går sönder. Därtill kan ett lån även fungera fint om man vill ha pengar till nya möbler, ett renoveringsprojekt, en resa utomlands eller kanske till en kommande helgdag såsom julafton. Hur man använder det lånade beloppet är helt upp till en själv så länge man satsar på långivare online, och om man kikar närmare på just mikrolån kan man därtill förvänta sig snabba utbetalningar.

Vad är ett mikrolån?

Om man inte har hört termen mikrolån tidigare kan det vara så att man har hört talas om begreppen som ofta används synonymt med mikrolån: SMS lån och snabblån. Såsom namnet antyder är ett mikrolån inte det största lånet som finns därute, och det är vanligt att beloppet endast ligger på mellan 500 kronor och 10 000 kronor. Med andra ord är det tal om mindre lån med en avbetalningstid som för det mesta ligger på alltifrån 30 dagar till 90 dagar. Anledningen till varför man ofta använder termen ”snabblån” synonymt med mikrolån är för att dessa lån betalas ut mycket fort. Vid många tillfällen kan man ha pengarna på sitt bankkonto samma dag som man ansökte om sitt mikrolån.

Mikrolån

Att välja mikrolån över lån från storbankerna

Det finns olika sätt att låna pengar på, och du väljer det som i slutändan passar dig bäst, men de allra vanligaste metoderna är antingen via banken, online eller genom att helt enkelt skicka iväg ett SMS (såsom vid sms lån) Storbankerna har utan tvekan en ganska låg ränta jämfört med flesta långivare online, men många väljer ändå just att satsa på långivare online tack vare de många fördelarna. Lån på nätet eller genom SMS bjuder exempelvis på mycket snabbare utbetalningar än vad man får om man vänder sig till banken. Vid banklån gäller det att planera in ett möte med banken för att övertyga dem om att lånet ska användas till giltiga ändamål, så hela processen kan komma att bli ganska utdragen. Mikrolån online, å andra sida, tillåter för utbetalningar av pengarna redan samma dag som låneansökan skickas in, och det enda man själv behöver göra är att ange vissa uppgifter i en ansökan.

Ett annat skäl till varför mikrolån online har blivit så populära är att när man väl har pengarna på kontot så får man använda dem till vad man vill så länge man betalar tillbaka lånet i tid. Man behöver inte informera långivaren om var pengarna kommer att ta vägen, utan valet är helt upp till en själv. Den sista stora anledningen till att så många väljer mikrolån är sedan för att det inte ställs lika hårda krav på en jämfört med hur storbankerna skulle agera. Det krävs exempelvis ofta inte att man har en lika hög inkomst som bankerna skulle kräva, och många tidigare upplysningar hos UC är någonting som långivare online inte bryr sig om lika mycket som storbankerna gör.

Krav för att få ta ett mikrolån

Innan man skickar in sin ansökan för att ansöka om ett mikrolån och därefter väntar på att få lån kan det vara bra att ha koll på villkoren och kraven som måste uppfyllas för att ansökan ska kunna beviljas. Förutom att bland annat behöva betala tillbaka lånet och den effektiva räntan inom en viss tid måste man kunna uppvisa ett par ting innan man får sitt lån. Man behöver till exempel kunna identifiera den man är genom mobilt BankID eller någon liknande form av identifikation. Det som därefter verkligen är av yttersta vikt är att man inte får ha räkningar eller lån som har förfallit och hamnat hos Kronofogden.

En punkt som många långivare föredrar – men som alla inte kräver – är att man har en fast inkomst. En stabil ekonomi visar nämligen långivaren att det inte plötsligt kommer att ta slut på pengar hos låntagaren, och att ett mikrolån inte är någon fara att låna ut. Den sista punkten på listan handlar om hur man måste vara minst 18 år för att få ta ett mikrolån, men för att säkerställa att låntagaren är en mogen person med en stabil ekonomi har vissa långivare valt att höja gränsen till allt mellan 20 och 25.

Hitta det perfekta mikrolånet hos MoreBanker

Det var genom utdelningen av Nobels fredspris år 2006 som mikrolånet fick sin stora exponering, och numera kan man snabbt ansöka om ett mikrolån genom att skicka in en ansökan på bara några minuter. Här hos MoreBanker har vi alla topp-leverantörerna av lån samlade på en och samma plats, så om man är på jakt efter ett högkvalitativt mikrolån har man definitivt kommit rätt. Med bara en snabb titt på framsidan märker man snart att flera olika leverantörer av lån står uppradade med information kring vad de har att erbjuda. Det är tal om vilket lånebelopp de kan bjuda på, hur lång återbetalningstiden är, effektiv ränta, åldersgräns för att få ta ett lån tillsammans med ett omdöme på kanten.

Det här hjälper en att finna ett passande mikrolån som man kan få genom att enbart skicka in en låneansökan. Att hitta ett lån med utomordentliga villkor genom att själv behöva leta upp varje individuell långivare kan naturligtvis vara en lång och utmattande process, så MoreBanker har som mål att förenkla processen och att göra låneletandet roligare. Läs mer här på framsidan hos MoreBanker för att se en fullständig lista av alla de bästa långivarna på marknaden. Kanske är man närmare än man tror att hitta det där perfekta mikrolånet.

Hitta det perfekta mikrolånet hos MoreBankerE-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor