Lån med låg ränta | Jämför billiga lån med låg ränta från 2,95%
Så tjänar vi pengar >

Jämför billiga lån med låg ränta från 2,95%

Hitta det billigaste lånet

Uppdaterad 21. juni 2024

Rekommenderad i juni

Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr

Rekommenderad

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Att hitta lån med låg ränta är en prioritet för många låntagare som söker det mest förmånliga lånet. Räntan utgör en central del vid valet av lån och det är därför viktigt att noga jämföra olika alternativ innan du ansöker. 

Oavsett om det gäller snabblån eller privatlån är det avgörande att identifiera det lån som erbjuder den mest fördelaktiga räntesatsen. För att låna pengar till en låg ränta krävs det en god insikt om lånemarknaden och kunskap om vad man bör vara uppmärksam på. 

Vi hos Morebanker vill gärna vara behjälpliga med att hjälpa dig att hitta ett lån med låg ränta.

Kartlägg lånets syfte

Ditt behov av ett lån är avgörande för vilken låneform som bäst passar dig. Om du behöver låna för att samla tidigare lån och skulder kan ett samlingslån vara det mest lämpliga alternativet. Det ger dig möjlighet att samla dina befintliga skulder och betala av dem med ett enda lån, vilket kan leda till en mer hanterbar ekonomisk situation.

Å andra sidan, om du behöver låna en mindre summa för att täcka oväntade utgifter, kan snabblån eller en kontokredit vara mer passande. Dessa låneformer erbjuder snabb tillgänglighet till pengar för kortfristiga behov och kan vara lämpliga när du står inför oväntade utgifter eller oförutsedda kostnader.

Att välja rätt låneform kräver en noggrann bedömning av ditt specifika ekonomiska behov och en förståelse för vilka lånealternativ som bäst motsvarar dessa behov. Det är viktigt att överväga räntor, villkor och återbetalningsplaner för att säkerställa att lånet passar din ekonomiska situation. 

Kartlägg lånets syfte
  1. Definiera ditt lånebehov: Fastslå föremålet med lånet, hur mycket du behöver låna och hur lång bindningstiden ska vara. 
  2. Ha koll på din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet påverkar vilka lån du kan få, samt vilken ränta du får. 
  3. Inhämta flera låneerbjudanden: Kontakta olika banker och långivare online för att inhämta olika låneerbjudanden. 
  4. Jämför räntesatser: Jämför den årliga omkostnaden i procent. I den årliga omkostnaden inkluderas räntan samt övriga lånekostnader. 
  5. Analysera villkor: Det är viktigt att du håller öga med villkor, såsom löptid och avgifter. 
  6. Lägg en budget: Använd en låneberäknare för att se om du har råd att ta ett lån. 
  7. Läs kundrecensioner: Läs recensioner från både nuvarande och tidigare kunder, för att få en förståelse över deras kundservice. 
  8. Ta tid på dig: välj inte det första bästa erbjudandet du får. Utan ge dig själv tid till att jämföra och överväga andra möjligheter.

Vad är ränta?

När du tar ett lån förväntas det att du återbetalar lånet inom en specificerad tidsram. Ränta är den avgift som du betalar till långivaren, och representerar det pris du betalar för att ha möjligheten att låna pengar.  

Hur mycket du betalar i ränta varierar beroende på din ekonomiska situation, och räntesatserna kan variera beroende på långivare och lånets specifika villkor. 

Det är viktigt att notera att vissa långivare kan erbjuda kampanjer särskilt riktade mot nya låntagare. Denna typ av kampanj syftar oftast till att locka fler kunder och ge dem en möjlighet att låna utan att betala ränta under en begränsad period. 

Vill du läsa med om ränta och avgifter rekommenderar vi dig att läsa denna artikel hos Konsumenternas.se.

Effektiv och nominell ränta  

För en noggrann jämförelse av lån är det avgörande att förstå termerna "nominell" och "effektiv ränta". Den nominella räntan representerar den ränta som långivaren tar ut för att tillhandahålla lånet, medan den effektiva räntan återspeglar den faktiska kostnaden för lånet över ett årsperiod.

Den effektiva räntan är alltid högre än den nominella på grund av eventuella avgifter som långivaren tar ut i samband med lånet. Den effektiva räntan ger således en helhetsbild av den totala kostnaden för lånet per år, inklusive eventuella avgifter. 

För mindre lån ger den totala kostnaden för lånet en mer korrekt bild av dess verkliga pris, inklusive eventuella avgifter. Därför är det klokt att rikta uppmärksamheten mot den effektiva räntan och den totala kostnaden för att få en mer precis och informativ jämförelsegrund.

Det är många långivare som skyltar med sin nominella ränta. Det är dock enligt Konsumentkreditlagen (2010:1846) ett krav att långivaren anger vad den effektiva räntan är. Om det inte framgår tydligt hos långivaren, har du som låntagare rätt till att efterfråga den informationen.

Påverka din ränta

Du har som låntagare möjlighet att påverka din ränta. Detta kan du göra genom att få kontroll på din ekonomiska situation. Ju bättre din ekonomi är, desto bättre blir din återbetalningsförmåga. Genom att göra förändringar i din ekonomi kan du aktivt påverka räntorna du erbjuds.

Långivaren granskar din inkomst i relation till dina utgifter för att bedöma din ekonomiska stabilitet. Att sänka dina utgifter kan därmed underlätta för långivaren att godkänna ett lån med låg ränta.

Om du inte har möjlighet att påverka din ekonomi, kan det hjälpa att ansöka om lånet tillsammans med en medsökare, för att öka chanserna till att få en lägre ränta. Med en medsökare ökar tryggheten för långivaren, och möjligheten att beviljas ett lån med mer fördelaktiga räntevillkor ökar. 

Lån med lägst ränta

Privatlån med säkerhet har den lägsta räntan. Ett lån med säkerhet innebär att låntagaren lämnar en tillgång, som t.ex. fastighet eller fordon, som säkerhet för lånet. Om låntagaren inte kan betala tillbaka lånet, kan långivaren sälja tillgången för att täcka förlusten. Räntan ligger på mellan 3 - 20%. 

Privatlån utan säkerhet kommer näst på tur, ett privatlån utan säkerhet är ett lån där låntagaren inte behöver lämna någon tillgång som säkerhet för att få lånet beviljat. Det är också känt som ett osäkrat lån. Denna typ av lån baseras främst på låntagarens kreditvärdighet och inkomstnivå. Räntan ligger på mellan 5 - 28%. 

Det lån med dyraste räntan är snabblån. Ett snabblån karaktäriseras med snabb utbetalning och en enkel ansökningsprocess. Räntan för ett snabblån ligger vanligtvis på mellan 22 - 43%. 

Jämför lån

Att jämföra lån är en viktig strategi för att säkerställa att du får en låg ränta och bästa möjliga villkor för din ekonomiska situation. Genom att noggrant överväga olika lånealternativ ges möjligheten att få ett lån till den lägsta möjliga räntan.

Du kan jämföra lån genom att lägga upp dem så här:

Jämför lån

Billigaste lånet med låg ränta

För att hitta det billigaste lånet med låg ränta bör du överväga flera faktorer. Dessa inkluderar din kreditvärdighet, lånebeloppets storlek och löptiden samt de specifika villkor och förutsättningar som olika långivare erbjuder.

En god kreditvärdighet kan hjälpa dig att få tillgång till lån med förmånligare räntor. Det är också viktigt att jämföra olika låneerbjudanden och se till att du förstår alla avgifter och kostnader som är förknippade med lånet, förutom räntan.

Lista över billigaste lån med låg ränta:

Leverantör Lånebelopp Ränta
Mobillån 1.000 - 30.000 kr. Från 0%
Enkelfinans 5.000 - 600.000 kr. Från 1%
Lendo 5.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
Likvidum 10.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
Freedomfinance 5.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
Axo Finans 5.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
Lendsafe 5.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
LetaLån 10.000 - 600.000 kr. Från 2,95%
Lån & Spar Bank 50.000 - 500.000 kr. Från 2,95%
Zmarta 5.000 - 600.000 kr. Från 2,99%
Sambla 5.000 - 600.000 kr. Från 3,01%
Enklare 500 - 600.000 kr. Från 3,01%
Advisa 5.000 - 600.000 kr. Från 3,06%

Uppdaterade den 10. januari 2024*

Använd Morebanker till att hitta ett lån med låg ränta

Det enklaste sättet att identifiera vilken bank som erbjuder den lägsta räntan är att använda dig av Morebanker. Vi på Morebanker agerar som en mellanhand mellan dig som låntagare och banken. Du kan enkelt se och jämföra olika erbjudande från ett flertal olika banker. 

Detta sparar inte enbart tid för dig, utan det ger dig också en överblick i vilka alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Du kan känna dig trygg i att använda vår hemsida, och vi vill gärna hjälpa dig att få ett lån med den lägst möjliga räntan. 

Frågor och svar

Vilket lån har lägst ränta?

Det mest förmånliga lånet är oftast ett lån med säkerhet från banken, där du lämnar någon form av tillgång som pant. Det kan vara fast egendom, fordon eller liknande. Banken har möjlighet att kräva tillgången om du inte kan återbetala lånet enligt avtalet.

Om du inte har tillgångar att använda som säkerhet finns det fortfarande möjligheter att hitta förmånliga lån. Privatlån utan säkerhet är en alternativ väg, där du inte behöver pantsätta något. Dessa lån baseras istället på din kreditvärdighet, och om du har en god kreditvärdighet kan du förhandla fram en låg räntesats.

Hur får jag ett lån med låg ränta?

Den ränta du erbjuds på ett lån är direkt kopplad till din individuella ekonomiska situation. Din kreditvärdighet, inkomst, skuldsättning och andra ekonomiska faktorer spelar alla en roll när det kommer till att fastställa räntan på ett lån.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot