MoreBanker

Lån med låg ränta

Morebanker hjälper dig att hitta det bästa och billigaste lånet för dina behov

- - Är du ute efter ett lån med låg ränta? Läs mer här - -FÖRDELAR MED ONLINE LÅN

Ett online lån är en relativt ny form av lån, men online lån har många fördelar som de traditionella bankerna har svårt att konkurrera med. Om du söker ditt nästa lån online så kommer du att uppleva en snabb och smärtfri ansökningsprocess. Detta är på grund av att långivarna av online lån inte går igenom din privatekonomi så strikt som bankerna gör. Det betyder att din låneansökning kan behandlas mycket snabbare och du kommer vanligtvis att kunna få svar inom några få minuter samt få en fortare utbetalning. En ytterligare fördel med online lån är att man som låntagare inte blir tillfrågad vad man ska använda lånet till. Detta kan vara trevligt då bankerna inte alltid är så mottagande av kundernas verkliga behov. Med ett online lån behöver du inte ljuga eller må dåligt då det inte finns någon som ställer påträngande frågor.

 

NYA REGLER FÖR VÄNTETID PÅ KORTA LÅN

Nya regler inom lånemarknaden har betytt att en lagändring från och med januari 2017 medförde en påtvingad 48 timmars betänketid på alla snabblån med en löptid på under tre månader. Anledningen till denne lagändring var för att försäkra ett bättre konsumentskydd. Inom betänkepausen är det förbjudet för långivaren att kontakta den potentiella kunden för att följa upp om låneerbjudandet. Efter en 48 timmars betänketid har passerat kommer det att vara upp till användaren att kontakta långivaren för att genomföra ett lån. Den här påtvingade betänketiden gäller såsom tidigare nämnt bara för lån med en löptid på under tre månader, och har som mål att förhindra impulsköp.

 

VILKA BEGREPP BÖR DU KÄNNA TILL?

Om du letar efter ett online lån kan det naturligtvis löna sig att veta vad du ska kika efter för att hitta det billigaste lånet. Billiga lån utan räntor kan man leta efter länge då de inte riktigt kanviktiga lånebegrepp hittas, men Morebanker kan hjälpa dig att hitta det billigaste lånet med fast ränta. När du kikar efter lån är det viktigt att man också läser det som står i det finstilta, då det här gömmer sig mycket viktig information. Ett av de absolut viktigaste begreppen att känna till är ÅOP, en förkortning för årliga kostnader i procent. Detta begrepp är en samling ord för vad ett lån kostar dig att ha per år, och ÅOP täcker en lång rad punkter såsom exempelvis:

●      Stiftelsesprovision

●      Expeditionsavgift

●      Anmälningsavgift

●      Dokumentavgift

●      Räntor

●      Samlade räntor

●      M.m.

ÅOP är ett särskilt bra begrepp att känna till, då det betyder att du inte behöver sätta dig in i lånets olika administrationsavgifter och anmälningskostnader. Långivaren kan ha en tendens att placera sina utgifter i förbindelse med ett lån under olika namn. Detta betyder att det utan ÅOP kan vara svårt att jämföra olika långivare. Men med ÅOP som ett vägledande begrepp blir det enkelt att jämföra olika låneerbjudande och hitta det som är billigast.

 

LÅN MED LÅG RÄNTA

När du undersöker lån på nätet kommer den noterade räntesatsen som utgångspunkt alltid att vara vägledande. Den slutliga räntesatsen som långivarna kan erbjuda dig blir egentligen först fastsatt när du har fått ett personligt skräddarsytt erbjudande. Detta erbjudande fastställer långivaren utifrån en snabb titt på din privatekonomi och utifrån dina tidigare rapporterade uppgifter till det offentliga. Därför är det Morebanker rekommendation att du hittar minst tre långivare när du ansöker om lån. Eftersom deras noterade räntesats bara är indikativt kan du genom att få tre individuellt anpassade låneerbjudanden försäkra dig om att du bara väljer det absolut billigaste lånet. Du är naturligtvis i din fulla rätt att avvisa ett låneerbjudande så länge du inte har skickat tillbaka ett underskrivet exemplar av låneavtalen. Om du inte har skrivit under är du inte bunden av något låneavtal.

 

BILLIGA LÅN UTAN RÄNTA

Om du medvetet letar efter Sveriges billigaste lån är det inte säkert att du hittar det genom att leta efter billiga lån utan ränta. Räntefria lån eller lån utan ränta finns, men ofta har de skruvat upp grundkostnaderna och administrationsavgifterna så att långivaren tjänar tillbaka sina pengar på det här sättet. Några långivare använder också begreppet ”gratis lån”, ett slags billigt lån utan ränta, men ofta erbjuds dessa gratislån som en förstagångstjänst. Grunden till detta är att du – nästa gång du önskar att ta ett lån – ska använda samma långivare, och på så sätt kan långivaren tjäna tillbaka sina pengar.

 

ÄR DU KVALIFICERAD FÖR ETT LÅN ONLINE?

Om du söker ett lån via en traditionell bank kommer du att uppleva hur du ska uppvisa säkerhet för lånet, du ska kunna visa upp en sund privatekonomi och banken kommer att fråga ut digÄr du kvalificerad för ett lån online om skälet till lånet. Även om allt detta sitter på sin plats måste du fortfarande godkännas av en bankrådgivare, och det kan snabbt bli en lång och omständlig process. Tvärtemot ett banklån är ett online lån mycket enkelt att kvalificera sig för. Det finns dock fortfarande en handfull krav som du måste uppfylla:

●      Du ska vara myndig, alltså ha fyllt 18 år

●      Du ska kunna bekräfta din identitet via NemID (BankID)

●      Du får inte vara registrerad hos Kronofogden

●      Det är en fördel med en fast inkomst

Kravet om myndighet är en nödvändighet för att kunna ingå i ett juridiskt bindande kontrakt. Dessutom kan det för personer i åldersgruppen 18-25 finnas ett mindre urval av lånemöjligheter. Skälet till detta är att unga personer i den här åldersgruppen ofta inte har den mest fasta och stabila inkomsten, och därför är mer riskabla att låna ut pengar till. Detta har Morebanker tagit hänsyn till genom att inkorporera en unik möjlighet för åldersfiltrering i sökresultaten. Du kan bara få billiga lån med NemID, då den här formen av identifiering är nödvändig för att långivaren ska kunna ge dig ett lån. NemID används för att försäkra att du är den du utger dig för att vara. Därmed slipper du oroa dig för att andra ska ta lån i ditt namn. Det kommer vid alla tillfällen att vara en fördel om du har en stabil inkomst. Långivaren kommer att kika på detta och beräkna att du har ett sunt ekonomiskt utrymme, och därför kommer att kunna betala tillbaka lånet i rätt tid. En delad ekonomi men en make medverkar till att förbättra dina lånemöjligheter, och därmed resultera i ett bättre låneerbjudande där räntesatsen kommer att vara lägre.

 

LÅN TROTS KRONOFOGDEN

Om du har hamnat hos Kronofogden kan det plötsligt bli svårt att låna pengar. Det kan naturligtvis finnas många orsaker till att man i förstahand har hamnat hos Kronofogden. Man kan ha varit särskilt ekonomiskt pressad under en period som bankerna ofta har svårt att förstå. Därför vänder sig många till online lån, men dessa kan också visa sig vara dyra om man inte betalar tillbaka i tid. Om du ändå skulle hamna hos Kronofogden kommer du att uppleva att många långivare inte vill låna pengar till dig. Det finns emellertid vissa enstaka som fortfarande erbjuder dig att låna pengar, men detta kommer att vara till höga räntor och utgifter som är särskilt dyra. Om du skulle vara registrerad som en dålig betalare hos Kronofogden rekommenderar Morebanker att du inte tar ytterligare lån, utan däremot fokuserar på att betala dem som har anmält dig till Kronofogden. På det sättet kan du så snabbt som möjligt bli borttagen från registret och kommer därefter att kunna ta lån med normala villkor till normala priser.

 

BILLIGT LÅN TILL STUDENTER

Lån med låg ränta

Om du studerar lever du antagligen under en stram privatekonomi såsom de flesta studenter. Om du har behov av lite ekonomisk hjälp för att få ekonomin att gå runt så är det Sveriges billigaste lån om du kan låna privat av exempelvis en av dina föräldrar. Det är dock inte alla som har den här möjligheten, men som student finns det givetvis många bra alternativ. Det billigaste lånet för studenter är ett CSN-lån, en lånemöjlighet som bara existerar för dig som är igång med en studiebidragsberättigad utbildning. CSN-lån tilldelas ett år åt gången och du kan naturligtvis själv bestämma hur mycket du önskar att få utbetalt samt under vilka månader. Det finns dock en maximal mängd på CSN-lånet som du kan se här: https://www.csn.se/. CSN-lån har ofta ganska låga räntor inom loppet av studietiden, och återbetalningen kommer att fortsätta enda tills den dagen då lånet är tillbakabetalt. Läs mer om möjligheterna för ett CSN-lån här: https://www.csn.se/ 

 

 

BILLIGA LÅN MED NEMID (BANKID)

NemID (BankID) är ett verktyg som ger dig säkerhet på nätet. Utöver att använda NemID till att logga in på din nätbank, SKATs hemsida och att fungera som din åtkomst till det offentliga så är en smart funktion med NemID också att man kan skriva under på officiella dokument. Om du använder NemID för att skriva under på officiella dokument är det faktiskt lika juridiskt bindande som en vanlig underskrift med papper och penna. Dessutom är en digital underskrift med NemID svårare att förfalska än en gammaldags underskrift, och det är därför upplagt som ett sätt att verifiera din identitet när du ansöker om lån. Det är en utbredd praxis att använda NemID i låneprocessen idag, och är bara till för att din säkerhet som användare. Om du söker efter billiga lån är det alltså förväntat att det är billiga lån med NemID verifikation.

 

ENGÅNGS-LÅN ELLER ÅTERKOMMANDE PROBLEM

Om du upplever att du varje månad saknar pengar är det inte säkert att lösningen är att låna pengar. Du kan eventuellt överväga följande råd:

●      Finns det några fasta utgifter som du kan skära ner på? Det kan exempelvis vara ett mindre TV-paket eller ett billigare mobilabonnemang. Du kan använda jämförelsesidor såsom www.tjekbredbaand.dk för att undersöka om du kan få ett billigare internetabonnemang. En liten besparing varje månad leder snabbt till mycket pengar över ett helt år.

●      Om du bor i en hyresfastighet med höga utgifter kan det vara värt att undersöka om du kan få en ekonomisk handutsträckning i form av bostadsstöd.

●      Om du ska flytta till en ny hyresrätt kan insättningen vara en stor och oöverskådlig utgift. Många kommuner erbjuder dock räntefria insättningslån till medborgare med en stram ekonomi. Dessa ka vara räntefria och avdragsfria under de första 5 åren.

●      Betalkortet är en smart uppfinning, men det kan också snabbt bli för enkelt att använda utan att man tänker på bankkonton som pengarna i slutändan blir dragna från. Därför är det förnuftigt att emellanåt kontrollera ditt förbruk för utgifter som du kanske har missat.

●      Det är också möjligt att spara pengar genom att göra upp en matplan och att samla dina matinköp. Genom att göra detta sparar du också tid under inköpsturerna, vilket i slutändan betyder färre möjligheter för onödiga impulsköp.

 

LÅNA MED OMTANKE OCH BETALA TILLBAKA I TID

Går du med tankar om att ta ett lån bör du först överväga hur stort lån du faktiskt är i behov av. Bra låneerbjudanden finns det massvis av, så du kan alltså enkelt stöta på ett bra erbjudande,Låna med omtanke och betala tillbaka i tid men även om du har möjlighet att låna 15 000 kr billigt så kommer det vanligtvis att vara bättre än 10 000 kr, så länge det är nog för att täcka ditt behov. Om du ska låna små belopp kan det också löna sig att undersöka om du har möjlighet att ta ett lån privat från en bekant. Privata lån är i regel avgiftsfria och kan enkelt kallas för Sveriges billigaste lån, men det kan också ha sina nackdelar gällande negativa spänningar som kan uppstå mellan de involverade parterna. De flesta online lån har vanligtvis gemensamt att man betalar ett lite högre pris för de fördelarna som man får. Utgifter till exempelvis räntor och grundkostnader är därför ofta högre än vid de mer traditionella banklånen. I gengäld för dessa högre avgifter kommer man att uppleva en mycket snabbare behandlingstid och möjlighet att låna pengar utan att bli förhörd om ändamålet med pengarna.

Om det är svårt att överskåda vilka förpliktelser som medföljer ett lån så har Morebanker utvecklat en låneberäknare (LÄNK TILL LÅNEBERÄKNAREN) som kan ge dig en klar bild över din amortering månad för månad. Innan du skriver under på ett låneavtal är det viktigt att du har lagt upp en budget. Detta är för att ge dig en klar överblick över hur mycket pengar du har till förfogande varje månad samt hur stort belopp du kan betala av varje månad. Om du inte kan betala tillbaka i tid kan ett online lån snabbt bli en dyr historia, och därför är det viktigt att du inte skriver under på ett lån som du vet att du inte kan betala tillbaka i tid.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor