MoreBanker

Jämför billiga billån med låg ränta 2021

Hitta ditt bästa billån idag

Behöver du ett billån? Här kan du hitta ditt bästa alternativ för att låna till bil. För att köpa en bil är en stor bestultning och därför är det vikitgt att du väljer rätt. Se vilken finansiell lösning som passar dig bäst innan du köper bil. 


Innehållsförteckning

Billiga billånbilliga billån

Att köpa en bil är en stor investering och därför innebär det ofta att ett lån måste tecknas.  Köper du en ny bil kan du ta bilen som säkerhet för lånet, vilket kallas för avbetalningskontrakt. 

Köper du däremot en äldre bil är det vanligare att ta ett lån utan säkerhet, alltså ett privatlån eller blancolån som det också kallas. Denna typ av lån är den vanligaste finansieringsformen vid bilköp. 

Vad är ett billån?

Ett billån är precis vad det låter. Det är ett lån som är till för att finansiera ett köp av en bil. 

Tre tips till ett bra billån

  • Jämför olika långivare
  • Låna inte mer än du behöver
  • Se över amorteringstakten och värdeminskningen på bilen

Låna till bil

Det finns olika sätt att finansiera ett bilköp där att låna utan säkerhet, att leasa och ta extra på bolånet är bland de vanligaste alternativen. 

Utan säkerhet

Ett billån utan säkerhet är egentligen ett lån som du kan använda till precis vad du vill, eftersom det är detsamma som att ta ett privatlån. Med ett privatlån får du utbetalt pengar som du kan använda till att köpa en bil.

Privatleasing

Privatleasing kan förklaras som om att du hyr din bil under en längre period. Fördelen är att du inte behöver oroa dig för bilens restvärde medan nackdelen är att priset ofta är högt. 

Ta extra på bolånet 

Bolånet är det billigaste lånet man kan ta och detta är också man kan utnyttja för att få ner kostnaden för att köpa en ny bil. Var uppmärksam på att bolån har långa löptider, och troligtvis längre än livslängden på din bil. 

Billån utan säkerhet

Det finns många långivare som erbjuder “billån utan kontantinsats” eller “billån utan säkerhet”, som båda egentligen bara är ett vanligt privatlån.

Finansiera bilen med ett privatlån

Ett privatlån är som sagt ett lån utan säkerhet. Med ett privatlån får du pengar till att använda för att betala en bil, ny eller begagnad och du behöver inte lämna någon kontantinsats. När du tar ett privatlån för att finansiera bilen så behöver du inte heller lämna bilen som säkerhet. 

Det ska du tänka på när du ska låna till billån till bil

Är du en av dem som planerar att investera i en ny bil, är du säkert i jakt på att hitta en lösning till hur du ska finansiera bilköpet. 

Som vi beskrivit tidigare finns det flera olika sätt att finansiera bilköpet på och har du bestämt dig för att ta ett privatlån för att köpa bil så är det några saker du ska tänka på innan du ansöker om ett privatlån för att köpa en bil. 

När du har bestämt dig för vilken bil du vill köpa är så vet du också hur mycket du behöver låna. Med ett privatlån kan du låna helt upp till 600 000 kr, men det är en bra tumregel att aldrig låna mer än du behöver. Så se till att låna så mycket som bilen kommer att kosta dig. 

När du vet hur mycket du behöver låna är det dags att börja jämföra lån, precis som när du jämförde olika bilmodeller mot varandra. Du köper väl inte den första bästa bil du ser? Och, precis detsamma gäller när du ska ta ett lån - du tar inte första bästa lån du hittar... 

Jämför billån 2021

För att hitta bästa billån är det viktigt att alltid jämföra lån innan du lånar. På så sätt är chansen större att du kan hitta det lån som blir billigast för dig. 

Den ränta du får baseras individuellt på din kreditvärdighet. Alltså, har du en stabil ekonomi är chanserna att få en lägre ränta mycket större än om du har problem med din ekonomi. Se därför också till att du har en budget och vet att du kan betala tillbaka lånet innan du lånar till en bil. 

Vanliga frågor och svar

✅Vad är det billigaste billånet?

Det finns inget lån som alltid har det billigaste lånet, eftersom räntan sätts individuellt och baseras på din kreditprövning.

✅Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna upp till 600 000 kr om du väljer att finansiera bilen med ett privatlån.

✅Hur finansierar jag ett bilköp?

Det finns olika alternativ att finansiera bilen och tre vanliga alternativ är att ta ett privatlån, privatleasa eller att lägga till billånet på bolånet.

✅Vad är skillnaden mellan billån utan säkerhet och privatlån?

Det är ingen skillnad. Ett billån utan säkerhet är bara ett annat namn för privatlån. Du lånar en summa som du använder till precis vad du vill.}

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor