MoreBanker

Billån

Jämför billån och hitta en konkurrenskraftig lösning som kan finansiera din kommande bil

- - Överväger du ett billån? Läs mer här - -VÄRT ATT VETA NÄR DU SKA KÖPA NY BIL

I 2017 såldes det nästintill 380 000 passagerarbilar i Sverige. Om du är en av de som planerar att investera i en ny bil är du säkert också på jakt efter en lösning till finansieringen. Under bilköpet kan man förhandla sig till en viss ekonomisk besparing, men det kan också finnas en stor mängd pengar att hämta genom att jämföra billån. Liksom snabblån eller konsumtions-lån kan priserna variera mycket från långivare till långivare, och därför kan det vara värt att undersöka marknaden noggrant och hämta erbjudanden från olika långivare. Hos Morebanker kan du hitta billån med en löptid på upp till 15 år, men om du endast förväntar dig att bilen ska hålla i omkring 10 år betyder detta att du kommer att betala av på lånet 5 år efter dess att du har skilt dig från bilen. Därför bör lånets löptid maximalt stämma överens med hur länge du räknar med att behålla bilen.

 

VAD ÄR DINA LÅNEMÖJLIGHETER?

Det kan vara en stor skillnad på vad ett billån kostar beroende på om du tar kontakt med ett kreditinstitut, pengainstitut, en bilhandlare eller om du söker ett lån hos en långivare online. Om du har ett ägarboende kan du lägga det i pant för ett billån. Detta kommer vanligtvis att vara ett särskilt fördelaktigt lån och nästan alltid det billigaste sättet att finansiera en bil på så länge lånevärdet inte överstiger 80 % av bostadsvärdet. Du kan också ta kontakt med en bank för ett traditionellt banklån, men här kommer priserna att variera mycket beroende på ditt kundförhållande med banken, om du är med i den rätta fackföreningen eller medlemsorganisationen kan det eventuellt finnas en rabattfördel. Ett banklån hänger också på din ekonomiska situation och involverar en omfattande kreditvärdering samt en längre behandlingstid. Om du köper en bil hos en bilhandlare är det ofta möjligt att ta lån direkt därigenom. Bilhandlaren mottar en provision för att förmedla den här typen av lån och tar vanligtvis en större avgift ovanpå beloppet. En sådan finansiering kommer därför ofta att innehålla låga räntor men högre grundkostnader, men eftersom grundkostnaderna inte är avdragsberättigade kan en sådan bil-finansiering visa sig vara en dyrare lösning. En sista lösning är ett online lån som står ut genom att både vara det snabbaste och enklaste att etablera. Hos Morebanker kan du jämföra några av marknadens bästa och billigaste online billån. Det är enkelt att ansöka hos flera långivare för att därmed motta flera låneerbjudande att välja mellan.Håll fokus på ÅOP

 

HÅLL FOKUS PÅ ÅOP

När det kommer till billån och andra typer av lån finns det många andra kostnader bundna till lånet än enbart räntorna. Många stirrar sig närmast blinda på räntor och månadsenliga kostnader, men det kan också finnas stora grundkostnader och administrationsutgifter osv. Därför rekommenderar vi att du kikar på ÅOP, de Årliga Omkostnaderna i Procent som ger en samlad bild av hur dyrt det verkligen är att ta ett lån. Om räntan är låg men ÅOP är hög betyder det att grundkostnaderna är högre och medverkar till att göra lånet dyrt. Vid större belopp kommer ÅOP vanligtvis att vara lägre än vid mindre belopp. Ju lägre ÅOP är, desto billigare kommer det samlade lånet också att vara att betala tillbaka. Var uppmärksam på att räntor kan dras av från skatt, men det kan avgifter och etableringskostnader inte göra.

 

PÅ UTKIK EFTER ETT SNABBT ONLINE LÅN

När du är på jakt efter en bil kan du ha tur att stöta på drömbilen, och vid sådana tillfällen är det trevligt att kunna få bil-finansieringen på plats så fort som möjligt. Med ett online lån är det helt säkert blixtsnabb behandlingstid och snabb utbetalning som hjälper dig att realisera din bil-dröm och slå till innan andra köpare. Det kan vara svårt att ha de långsiktiga konsekvenserna i tankarna när ansökningsprocessen sker enkelt och snabbt. Morebanker har utvecklat en låneberäknare som du kan använda till att få en klar överblick över vad ditt lån kommer att kosta dig under hela löptiden. Beräknaren kan ge dig insyn i hur räntor och löptid kommer att påverka din ekonomi framöver.

 

ANSÖK HOS ÅTSKILDA LÅNGIVARE

Varje lån innehåller som utgångspunkt vägledande räntesatser. De slutliga räntorna beräknas först när du personligen har ansökt om ett lån. Våra rekommendationer är att du ansöker om lån hos flera långivare för att få olika låneerbjudanden att välja mellan. När du ansöker ger du långivaren åtkomst till dina senaste rapporterade uppgifter till det offentliga, och härifrån kommer långivaren att göra en automatisk kreditvärdering. Genom denne kan långivaren ge dig ett personligt anpassat låneerbjudande där räntesatsen är justerad efter din privatekonomi. Även om du har ansökt om ett eller flera lån är du inte förpliktigad till ett bestämt lån förrän du har accepterat det returnerade erbjudandet och gjort en digital signatur.

 

INNAN DU GENOMFÖR AFFÄREN

Om du köper en bil genom en privathandel är det viktigt att försäkra sig mot obehagliga överraskningar. Därför rekommenderar vi att du, innan du handlar, kontrollerar bilen på en nummerplåtsuppslagstjänst såsom Tjekbil.dk där du kan slå in bilens nummerplåt eller chassinummer och säkra dig mot problematiska förhållanden såsom exempelvis utestående skuld eller kilometerfusk. När du köper en begagnad bil genom en privathandel finns det naturligtvis ingen reklamationsrätt. Bilen köps som provad och tagen. Därför bör du provköra bilen och se bilen i bra ljusförhållanden, där du kan ge bilens exteriör en noggrann inspektion. 

 

BILLÅN

Ett bra billånMånga människor går med en stor dröm om att köpa en ny bil. Det kan vara att du just nu går med planer om att köpa din första bil, men det kan också vara så att du letar efter en som kan ersätta den gamla. Om du har hittat bilen som du bara måste äga finns det givetvis vissa ekonomiska aspekter som du behöver få styr på för att se om det kan gå för dig. Du ska givetvis ha koll på priser och villkor för den bilen som du önskar att investera i, men det finns alltså också andra ekonomiska aspekter som spiller in – såsom betalning före skatt och efter skatt, och om du överhuvudtaget har råd till att investera i en ny bil. Det kan ofta vara nödvändigt att ta ett lån när du ska ut för att investera i en större sak som en ny bil. Lyckligtvis nog finns det många möjligheter för att hitta ett billigt billån online, men i förbindelse med att ta ett lån finns det naturligtvis också vissa nyckelbegrepp som du behöver känna till. Det är nämligen inte säkert att du är helt bekant med vad en fast eller rörlig ränta innebär, eller vad ÅOP före skatt egentligen har för betydelse. Därför bör du läsa upp på detta innan du tar ett billån om du behöver hjälp med vad det egentligen är som är bra att veta i förhållande till att ta ett billigt billån. Om du därför är igång med att investera i en ny bil, men snabbt kan kommit på att det krävs ett billån kan det rekommenderas att du läser mer här.

 

FAST OCH RÖRLIG RÄNTA

När man tar ett lån, oavsett om det ska användas till en ny eller äldre bil, finns det ofta räntor som ska betalas. En ränta kan kort beskrivas som en procent-del av det kapital som ska betalas tillbaka vid ett lån. Det är alltså en slags avgift som ska betalas utöver det lånade beloppet. Därtill kommer du också att stöta på nyckelsiffror såsom fast och rörlig ränta. En fast ränta lever upp till sitt namn. Här fastsätts räntan nämligen från lånets början. På det sättet behöver du inte tvivla om vad du ska betala i ränta från start till slut genom lånets löptid, då en fast ränta inte ändrar sig. Här kan en rörlig ränta sägas vara det motsatta jämfört med en fast ränta. En rörlig ränta kan nämligen röra sig upp och ner genom lånets löptid, så det kan variera vad du ska betala i ränta. Det betyder att du kan råka ut för att behöva betala mindre än du först antog om räntan faller, men det kan alltså också vara så att du behöver betala mer om räntan stiger. När du ser på de olika lånen i förhållande till räntan är det viktigt att du tänker på dina egna behov när du överväger, och ser till så att du undersöker vad räntan är för det potentiella lånet. Om du exempelvis önskar att kunna få dig en klar överblick över dina samlade kreditkostnader i förhållande till lånet från början och genom hela lånets löptid är det ett lån med fast ränta som du bör gå efter. Om du däremot gärna vill ha möjligheten att räntan kan falla är det kanske mer en rörlig ränta som du ska gå efter. Räntan är därför en viktig siffra att kika på om du ska låna till en bil. Detta gäller särskilt i förhållande till att kunna betala tillbaka lånet samt att hitta det bästa billånet så att du inte hamnar i en situation där du helt enkelt inte har medlen för att betala tillbaka lånet. Det är därför viktigt att du har full koll på vad du ska betala i ränta, och om det är en fast eller rörlig ränta innan du skriver under på ett låneavtal. Genom att ha full koll på detta kommer du inte att råka ut för några obehagliga överraskningar där räntan är mycket högre än du egentligen trodde.

 

LÄGG UPP EN BUDGET

En annan sak som är bra att göra innan du går ut och tar ett lån till en ny bil är att lägga upp en budget. På så sätt kommer du att få en klar överblick över vad det kommer att kosta dig att ta ett lån genom hela lånets löptid. Det är nämligen mycket olika från person till person hur många medel man har till sitt förfogande, och det kommer alltid finnas någon som tjänar mer än andra. Det kan vara så att du studerar och ska köpa din första bil, men det kan också vara så att du är en mamma till tre barn som också ska försörjas. Det är din egna privata situation som spiller in och påverkar din budget, och därför handlar det också mycket om att se upp. Det är nämligen bara du själv som vet vad du har för inkomster och utgifter i vardagen. De flesta människor har erfarenhet av att lägga upp en budget, men annars kan en budget kort beskrivas som en översikt över alla dina inkomster och utgifter. Ett enkelt och snabbt sätt att lägga upp en budget på är helt enkelt genom att dra av sina utgifter från sina intäkter så att man på så vis får en överblick över vad man får tillbaka när man har betalat för alla sina utgifter den månaden. Det är viktigt att du kan betala tillbaka ett lån, så att du inte hamnar i en långvarig skuld. Därför är det helt essentiellt att du lägger upp en budget innan du går ut och tar ett billån, även om du själv anser att du har hittar ett mycket billigt billån. Genom att lägga upp en budget blir du nämligen inte plötsligt överraskad, och du kommer att ha en klar överblick över din egen ekonomi så att du ställer dig själv i den bästa möjliga situationen när det kommer till att ta ett billån.

 

FÖRDELAR MED ATT LÅNA PENGAR ONLINE

Det kan såsom tidigare nämnt vara nödvändigt att ta ett lån när du ska investera i en ny bil eller en äldre bil. Detta beror givetvis på bilens pris och dina egna medel. Men om du står i en situation där du är i behov av ett lån finns det många fördelar med att ta ett lån online. Om du exempelvis vill låna pengar från en svensk bank såsom exempelvis Swedbank och du ska ha ett möte med din rådgivare ska du ofta uppvisa en form av säkerhet för lånet. Om du lånar online är det i de flesta fallen inte nödvändigt att uppvisa säkerhet för lånet. Detta är ofta ett av skälen till varför online lån har blivit så populära. Det finns helt enkelt inte någon som ställer krav på att veta vad du ska använda pengarna till, och därför kan du enkelt och snabbt låna pengar online och använda lånet till precis det som du vill. Andra fördelar med att ansöka online utöver att inte behöva uppvisa någon säkerhet är också att du alltid får snabba svar. Ansökningsprocessen är snabb och enkel, och detta är skälet till varför det inte är någon större utmaning att komma igång med att ansöka hos olika långivare. Vid några tillfällen får du till och med svar inom 24 timmar, så om du har hittat precis den bilen som du önskar att investera i och inte kan vänta så kan du med ett online lån alltså förvänta dig att få snabba svar och att ha pengarna på ditt konto inom mycket kort tid. Därför finns det också riktigt många som tar ett snabbt lån online om de står och saknar pengar här och nu. Det kan därför vara värt att ta ett lån online så länge du har en överblick över din egen ekonomi så att du inte hamnar i en situation där dina samlade kreditkostnader är för höga och att du inte kan betala tillbaka lånet. Boka ett möte med din rådgivare eller hitta rådgivning via en privat bank om du önskar att ta ett lån från banken. Annars är det bara att komma igång med att titta efter dina möjligheter bland de många långivare här på sidan och njuta av fördelarna med att ta ett lån online.

Hitta det billigaste billånet

HITTA DET BILLIGASTE BILLÅNET

När du ska ut och ta ett lån är det givetvis viktigt att du riktar dig mot ett lån som är billigt och lönar sig som mest. Det finns ett helt hav av olika sorters lån, och du kan både hitta billån med eller utan utbetalning. Bil-finansiering utan utbetalning kan exempelvis vara en god idé om du inte vill använda en stor mängd pengar från dina besparingar som utbetalning. Billånet utan utbetalning kan också vara en fördel om du redan har en bil, men inte har nog med kapital i den. Därför är det också viktigt att du tänker över dina egna behov och går igenom din egen ekonomi samt medel innan du tar ett snabblån online. På det sättet kan du få svar innan du tar ett lån så att du kan göra det med ett gott samvete. ÅOP är också ett bra nyckelbegrepp att kika på när du ska jämföra lån för att hitta det billånet som kommer att vara billigast för dig. De Årliga Omkostnaderna i Procent ger nämligen såsom tidigare nämnt en bra och samlad bild av hur dyrt lånet kommer att vara för dig i längden. Därför är denne nyckelsiffra också en bra plats att börja när du ska hitta det billigaste lånet. Här ska du dock vara uppmärksam på att det bara är lagligt att upplysa om ÅOP före skatt, men du bör jämföra de olika lånen på ÅOP efter skatt, då det är dessa siffror som kommer att vara de faktiska kostnaderna för dig som tar ett lån. Om du är en smula förvirrad över de olika nyckelsiffrorna och begreppen som du kan använda dig av när du ska hitta det billigaste billånet finns det naturligtvis hjälp att hämta. Här på sidan kan du hitta en bra och enkelt billånsberäknare som alltid snabbt kan hjälpa dig med att beräkna hur mycket pengar det kommer att kosta dig att ta ett lån till en ny eller äldre bil. Beräkna ditt billån här på sidan och bli klokare på vilka möjligheter du har.

 

BERÄKNA DITT BILLÅN OCH KÖP DIN NYA BIL

Det är inte alla som ser fördelar i att ha ett MasterCard guld där man kan vänta med att betala och få räntefri kredit i upp till 45 dagar. Därför kan det vara nödvändigt för många att ta ett billån till deras nya bil. Om du är en av dem och du känner att du efterhand har fått bra koll på de olika nyckelsiffrorna och begreppen i förbindelse med att ta ett lån är du ganska redo för att kika bland de många olika långivarna som du kan hitta här på sidan. Om du specifikt är på utkik efter det billigaste lånet kan du här på sidan enkelt ge dig själv en överblick över olika långivare, och samtidigt använda dig av den smarta billånsberäknaren. Den här sidan beräknar billån åt dig, då du får snabba svar på vad du kan förvänta dig innan du tar ett lån. Därefter är det såsom tidigare nämnt en god idé att ansöka hos flera olika långivare så att dina chanser för att bli godkänd för ett lån då blir större. På det sättet försäkrar du dig om att du får möjligheten att låna pengar. Därutöver gäller det helt enkelt att använda sitt sunda förnuft och att lägga upp en budget innan du börjar låna pengar, så att du vet vad du kan förvänta dig ekonomiskt genom lånets löptid. Det handlar alltså om att undersöka alla sina möjligheter, så att du hittar det billigaste lånet oavsett om det är med eller utan utbetalning. Ansök online och bli en kund hos en av de billigaste långivarna som du kan hitta här på sidan. På så vis kan du enkelt och snabbt ta Sveriges billigaste billån och investera i din nya bil.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor