MoreBanker

Låna pengar

Alla lånetyper samlade på en plats - bara de bästa långivarna

- - Läs mer om att låna pengar här - -SNABBARE ÄN EN TUR TILL BANKEN

När du använder MoreBanker för att hitta ditt nästa lån kan du vara säker på att hela processen går riktigt snabbt. Vi har valt ut de bästa och billigaste lånen på marknaden och det som de alla har gemensamt är att du kan ansöka online och förvänta dig en snabb behandlingstid. En av fördelarna vid online lån är att du inte nödvändigtvis behöver visa upp någon säkerhet för att ta ett lån. Du ska inte gå igenom någon omfattande säkerhetscheck och därför är det enklare att bli godkänd. Ansökningsprocessen är helt digital och du kan skriva under med BankID från hemmets säkra vrå.

 

VAD KAN ETT ONLINE LÅN ANVÄNDAS TILL?

Vad kan ett online lån användas tilMed ett online lån är det du själv som bestämmer över vad du önskar att använda pengarna till. Detta står i kontrast till behandlingen som man får om man provar att ta ett traditionellt banklån. Här kommer den första frågan att vara kring skälet för lånet, och det kan vara svårt att få ett lån godkänt till exempelvis ren konsumtion. Det finns olika typer av online lån, och därför är det viktigt att vara säker på hur mycket pengar man behöver, och till vilket ändamål. Är det ett tillfälligt lån som exempelvis ett snabblån eller någonting mer långvarigt såsom ett konsumtions-lån. Ett online lån kan exempelvis komma väl tillhands om:

●      Man under en period har en lägre inkomst än normalt.

●      Till att köpa varor som man har ett omedelbart behov av, eller där de sparade pengarna måste kunna överstiga utgifterna.

●      Man har ett akut behov av pengar för att ta hand om skador innan dessa förvärras.

När du ansöker om ett lån via MoreBanker kommer långivaren inte att ställa några frågor om vad du ska använda pengarna till. Det är fritt fram för dig att använda pengarna precis som du vill. Denna form av ekonomisk frihet hittar man inte genom ett traditionellt banklån där du ska förklara, argumentera och ha godkänt skälet till ditt lån.

 

BETALA TILLBAKA I TID

När du har tagit ett online lån ska du vara uppmärksam på att räntan kan vara högre än vid ett traditionellt banklån. Det betyder att du som låntagare ska betala ett förhållandevis stort belopp för att få de fördelarna som följer med ett online lån. Därför ska du vara uppmärksam på att välja ett lån som du kan betala tillbaka inom rätt tidpunkt och bara ingå i ett avtal som du kan hålla. Var uppmärksam på lånets kostnader, ÅOP, etableringskostnader, låneränta och de månadsenliga avgifterna. Ju snabbare du betalar tillbaka ett lån, desto lägre kommer lånets ÅOP att vara.

 

NÄR DU SKA ANSÖKA OM ETT LÅN

Kan du få ett lånMarknaden för online lån innehåller många nyare långivare, och namnen kanske inte väcker så stor igenkänning som de stora bankerna. Det finns dock ingen anledning till att vara bekymrad då alla finansiella verksamheter i Sverige är under uppsyn av en statlig myndighet. Det är deras uppgift att försäkra sig om att det inte förekommer fusk via finansiella företag, och därför kan du tryggt ta ett lån hos det företag som ger dig det bästa erbjudandet, även om du kanske inte känner till dem i förväg. I sökmotorn på MoreBanker kan du frånsortera de långivare som inte är intressanta för dig i din konkreta situation. När du har hittat det rätta lånet för dig är nästa steg att välja minst tre långivare och därefter skicka ansökningarna dit. Skälet till detta är att informationen här på sidan inte är helt och hållet skräddarsydd till ditt specifika behov. Du kommer därför att motta olika erbjudanden från olika långivare, och kan tryggt välja det som har de lägsta kostnaderna.

 

KAN DU FÅ ETT LÅN?

Det finns några få krav som man ska uppfylla för att kunna ta ett online lån:

●      Du ska ha fyllt 18 år

●      Du ska kunna bekräfta din identitet med BankID som också används för att skriva under på låneavtalet

●      Du får inte vara registrerad hos Kronofogden

●      Du ska gärna ha en fast inkomst

För att kunna ta ett lån ska du vara myndig för att kunna binda dig juridiskt. Du ska alltså vara minst 18 år gammal. Eftersom de flesta unga på 18-19 år utbildar sig eller har en låg inkomst är utbudet av finansieringsföretag särskilt begränsat för denna åldersgrupp. Den strama kreditpolitiken mjukas upp för unga mellan 20-25 år, och vid +25 år finns det inte längre några begränsade åldersförhållanden. Till den digitala ansökningsprocessen ska du använda BankID för att bekräfta din identitet och ange en digital underskrift. I gengäld kan du klara av hela ansökningsprocessen online och slipper att åka till banken för att svara på omfattande frågor. Om du tidigare har haft problem med att upprätthålla betalningar kan du vara registrerad i skuldregistret.

Många långivare ställer krav om att man inte får vara registrerad som en dålig betalare hos Kronofogden. Det är inte särskilt trevligt att vara registrerad som en dålig betalare, men om skadan är skedd kan du bli fri från registret genom att betala dem som har gjort dig till en dålig betalare. I ansökningen blir du ombedd att dokumentera din inkomst. Om du har en fast och stabil ekonomi kommer detta att förbättra dina chanser hos långivare som uppskattar om du har ekonomisk flexibilitet för att betala tillbaka lånet. Om du har delad ekonomi tillsammans med din partner förbättras dina möjligheter och du kommer att kunna låna mer och under bättre villkor.
E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor