MoreBanker

Låna pengar snabbt och med låg ränta via Morebanker

Jämför de bästa långivarna

Det finns många anledningar till varför man behöver låna pengar… Kanske har det kommit en oförutsedd utgift där lönen inte räcker till eller så är det till en planerad utgift för att köpa en bostad eller en bil, eller unna sig det där du alltid drömt i förskott. Hos oss kan du därför låna pengar snabbt och billigt genom att jämföra lån så att du kan hitta ditt billigaste lån.

- - Läs mer om att låna pengar här - -
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OKInnehållsförteckning: 

Låna pengar enkelt via Morebanker

När du ska låna pengar är det bra att börja med att undersöka marknaden och jämföra lån. När du har valt vilket typ av lån du vill ha kan du börja jämföra de olika långivarna här hos Morebanker.

Se & jämför billiga lån.

Vad vill du låna pengar till?

låna till kontantinsats

låna till bil

låna till renovering

More (3).jpg

Krav för att låna pengar

Det är både enkelt och smidigt att hitta ditt nästa lån. Det enda du behöver är ett BankID samt uppfylla dessa krav: 

  • Fyllt 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ha en fast inkomst 
  • Ett svensk telefonnummer och BankID
  • Inga skulder hos Kronofogden

Att låna pengarAtt låna pengar

När du ska låna pengar finns det några tips som du ska tänka på för att få det bästa lånet. För behöver du veta vad du behöver låna till och först efter det kan du börja jämföra lån.

Välj rätt lån 

Det är viktigt att välja rätt lån beroende vilket ändamål du tänkt använda pengarna till.

Här behöver du svara på frågan, vad behöver jag låna pengarna till?  Lär dig vilka lån som finns och vilket som passar ditt behov.

Låna pengar utan säkerhet

Vi jämför bara lån utan säkerhet som har många användningsmöjligheter. 

Att låna pengar utan säkerhet betyder att du lånar utan att något är pantsatt för lånet, även kallat blancolån. Du förväntas alltså att betala av lånet genom amortering. Du har troligtvis hört talas om SMS-lån och privatlån som båda är två populära lån utan säkerhet. 

Låna pengar snabbt med snabblån

Snabblån, som också är känt som sms-lån är ett lån för privatpersoner som behöver låna mindre belopp snabbt.

Detta betyder att om det kommer en oförutsedd utgift i slutet på månaden kan du ta ett snabblån för att undgå storbankernas långa behandlingstider.

Du behöver heller inte uppge vad du ska använda pengarna till, något som de större bankerna gör.

Att ta ett snabblån passar därför bra när du behöver pengar snabbt för att täcka utgifter som inte kunnat förutses. Oftast är snabblån en mindre summa och är ofta räntan ganska hög.

Det är därför viktigt att du undersöker marknaden och jämför snabblån. Du får svar direkt på skärmen att du beviljats lånet.

Se & jämför snabblån

Låna pengar snabbt med privatlån

Privatlån är ett lån utan säkerhet och är avsett för konsumtion. Precis som smslån får du använda privatlån till vad du vill och kallas också ofta för konsumtionslån.

Skillnaden här är dock att genom ett privatlån kan du låna en större summa pengar samt att du har en längre löptid på att betala tillbaka lånet.

När du ansöker om privatlån får du ett preliminärt svar på skärmen och det slutgiltliga svaret får du efter att en kreditbedömning bar gjorts.

Det brukar ta mellan 2-5 bankdagar innan du får pengarna på kontot. Ett privatlån kan alltså användas för kontantinsats för köp av bostad samt för att låna till bil. 


Se & jämför privatlån

Låna pengar direktLåna pengar direkt

För att låna pengar direkt behöver du inte gå till banken. När du har bestämt dig för vilket typ av lån du vill ha så är ansökningsprocessen både enkel och smidig.

Ansökan gör nämligen direkt på nätet via BankID där både löptider och lånebelopp är väldigt flexibla. Nackdelen med att låna direkt via nätet är oftast att räntan är högre (även kallad effektiv ränta), vilket du ska vara uppmärksam på. 

Har du aldrig lånat pengar tidigare kan det vara svårt att veta vad man ska kolla på för att hitta det bästa och billigaste lånet. Morebanker finns här för dig för att guida dig igenom ditt nästa lån.

När du ska låna direkt är det en stor fördel att jämföra de olika lånen så att du kan få den bästa räntan.

Låna pengar online 

När du lånar pengar online är det du själv som bestämmer vad du ska använda pengarna till. Detta står i kontrast till hur det går till när man tar ett traditionellt banklån. Det finns olika typer av lån online och det är bra om du vet hur mycket pengar du behöver samt till vad de ska användas till.

När du ska ansöka om lån ska du välja en långivare som passar dig bäst. Det är här du får veta om det finns en uppläggningsavgift, aviavgift samt hur den effektiva- och den nominella räntan ser ut. 

Accepterar du lånevillkoren kommer du inom kort får svar om lånet du sökt blivit beviljat eller nekat. Om det blivit beviljat skriver du under via mobilt BankID, vilket är juridiskt bindande. Efter det dröjer det inte länge innan du har pengarna på kontot. 

Se & jämför lån

Varför ska man låna pengar utan banken?

En anledning till att inte vilja gå till sin vanliga bank för att låna pengar är för att det både kan vara krångligt och tidskrävande. 

För att få ett lån hos sin bank måste man boka in ett möte, ta sig dit och komma igenom massor av pappersarbete. Vill du därefter jämföra ditt lånerbjudande med en annan bank måste du göra om hela processen.. 

Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det också vara svårt att få beviljat ett lån via sin bank. Men många långivare online kan dock tänka sig att bevilja dig ett lån i alla fall. 

Låna pengar utan UC

Många kan känna sig oroliga över en kreditupplysning av olika anledningar. En kreditupplysning tas på alla lån du tar men det är inte alltid säkert att banken använder sig av Upplysningscentralen, UC, vilket många andra företag gör. Genom att ta ett lån utan UC kan du slippa problem som kanske hade satt hinder i din ansökan. 

Läs mer om att Låna pengar utan UC här

Låna pengar med med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning har du fortfarande möjlighet att låna pengar. Men för att det är möjligt behöver du ha en fast inkomst på minst 10 000 kr om månaden samt är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.

Visar du en bra betalningsförmåga kan långivare bortse från din tidigare betalningsanmärkning och bevilja dig ett lån, men du ska vara uppmärksam på att räntan troligtvis är högre än om du inte hade haft en betalningsanmärkning.

Mindre långivare erbjuder att låna pengar utan ränta till människor som har en betalningsanmärkning. Här ska du dock vara uppmärksam på att de dolda kostnaderna kan göra att den effektiva räntan blir otroligt hög - vilket i slutändan blir en dålig och rätt dyr affär. 

Låna inte mer pengar än vad du kan betala tillbaka

Även fast det är enkelt att låna pengar via nätet betyder det inte att du ska låna över dina tillgångar. Låna pengar ansvarsfullt och med omtanke och gör en klar och tydlig budget över hur du ska kunna betala tillbaka lånet.

Eller, så är det kanske så att du till och med inte har behov av att ta ett lån utan istället har möjlighet att spara upp till det istället. Låna aldrig mer pengar än vad du har råd till att kunna betala tillbaka.

 Använd vår låneräknare

Frågor & svar 

✅Vilket lån är bäst för mig?

För att veta vilket lån som passar dig bäst, är det bra att börja med att ta reda på vad du behöver låna till. Nästa steg är sedan att jämföra för att du ska hitta ditt bästa lån. 

✅Hur får jag den lägsta räntan?

Din ränta sätts efter din ekonomiska situation. Så om du har ordning på din ekonomi och jämför lån innan du lånar så är chanserna större att du kan få ett lån med en låg ränta. 

✅Kan jag låna pengar med betalningsanmärkning?

Ja, vissa långivare godkänner betalningsanmärkning och vill därför låna dig pengar. 
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor