Så tjänar vi pengar >

Konsumtions-lån till resan

Nu när vintern är på väg är det ganska uppenbart att börja överväga en liten vinterresa. Ner i det mer sydliga Europa för lite skidåkning, eller kanske upp i norr där norska och svenska fjäll väntar på en. Kan det bli mycket bättre än så? Problemet med en sådan skidresa är att den kostar en stor mängd pengar. Det är något som inta alla tänker på och därför slutar det med att man lånar pengar. Det låter så enkelt och frestande med de många snabblånen och konsumtions-lånen som det görs reklam för hela tiden.

Är det dock en god idé att ta ett lån för att åka på resa? Man får i och för sig inte mer råd bara för att man tar ett lån. Det betyder bara att man skjuter upp problemet. Om man inte själv har gjort det så känner man i varje fall minst en person som tar konsumtions-lån för att kunna sticka ut på en resa som de i verkligheten inte har råd till. Ursäkter är det nog av, men i slutändan är det ren varm luft då de vet att den bästa saken att göra om man vill på resa är att spara ihop pengar. Om man inte har råd till en resa så bör man tänka igenom noga om man överhuvudtaget borde åka på en resa.

Låna pengar om omständigheterna tillåter det

Det finns inga regler utan undantag, och så är det naturligtvis också med konsumtions-lån till resor. Det kan ju vara så att man har varit förnuftig och sparat ihop under en längre period. Man har planlagt det hela och pengarna finns tillgängliga på kontot, och därefter går bilen sönder. Det kan mycket enkelt resultera i åtskilda tusenlappar och det kan vara slutet på ens drömresa. Man betalar naturligtvis för reparationerna med sina sparade pengar. I en sådan situation är det utmärkt att ta ett litet konsumtions-lån för att täcka beloppet så att man kan åka på resan. Det är ju inte för att man har varit oansvarig, utan det är helt enkelt en ”force majeure” som stökat till det lite i planeringen.

Om man dock har varit ansvarsfull med sina finanser och generellt haft en förnuftig ekonomi kommer ett litet konsumtions-lån inte att förstöra någonting. Det är i grund och botten den sunda ekonomin som det hela handlar om. Om man konstant sitter med en pressad ekonomi och inte har koll på sina pengar är det knappast en god idé att ta ppå sig ytterligare skuld. Det kommer bara att göra situationen värre. Om ekonomin däremot är sund och stabil så kan ett litet konsumtions-lån här och där göra livet lite roligare då man inte alltid ska vara bunden av att vänta på att man har sparat ihop allting. Lite konsumtion och lyx ska det sannerligen finnas plats för.

Ta det rätta lånet

Om man ska låna pengar till en resa har man ett par möjligheter. Om det verkligen är bråttom kan det vara så att man bör överväga ett snabblån. Snabblån kan man söka på några få minuter och man har pengarna inom ett dygn. De ställer praktiskt taget inga krav, och man betalar mycket snabbt tillbaka. Det är en smart lösning om man bara saknar ett mindre belopp så att man kan komma igång. Om ekonomin är sund, ta äntligen ett litet konsumtions-lån och ha en bra resa.

 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot