MoreBanker

Konsumtions-lån till studenter

Alla som har provat att leva på en SU vet säkert att det inte alltid är någon dans på rosor. Man kan ju ha en plats att bo, man ska ha mat på bordet, man ska ha råd till skolböcker och man vill också förna kunna ha det en smula roligt då och då. Problemet är bara att 5.000 kronor i månaden inte räcker särskilt lång om man ska täcka alla dessa utgifter. Man kan naturligtvis ta ett jobb vid sidan om studierna, men det är enklare sagt än gjort då det är brist på studiejobb och dessutom är det inte alla som kan upprätthålla en 8 timmars undervisning följt av läxor och därefter äntligen ett jobb.

Vad kan man då göra som en fattig student? Man kan överväga att ta ett konsumtions-lån som kan hjälpa en med att täcka de många utgifterna. Många studenter trots att det är en omöjlig uppgift att få ett konsumtions-lån när man lever på SU, men så är faktiskt inte fallet. Det handlar bara om att leta på den rätta platsen.

Här är de lån som vi rekommenderar:

Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.5 / 10

20.000 - 500.000 kr. 12 - 144 Mån. 9.95-21.95% 1-2 Dagar
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 500.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 29 %. Kostnad: 44635 kr/månad. Totalt: 535622 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 9.95%-21.95%.
Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.6 / 10

1.000 - 25.000 kr. 3 - 15 Mån. 39% Direkt
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 3.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 395 kr. Nominell ränta: 39 %. Effektiv årsränta: 113.46 %. Kostnad: kr/månad. Totalt: 4654 kr. Om man betalar det lägsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200kr, vilket som är högst) samt avgifter och ränta varje månad i 11 månader och 865 kr sista månaden blir effektiv ränta 113.46%

Se en översikt över alla Långivare här

Vilka lån kan en student få?

När man är en ung student har man liksom alla andra vuxna människor rätt till att skuldsätta sig. Man har fyllt 18 och har därför alla desamma rättigheterna som alla andra svenskar. Man ska dock inte räkna med att få banken med på ett lån, då det inte finns mycket av en säkerhet att kunna uppvisa som student. Banken vill gärna vara säker på att få tillbaka pengarna, och därför kräver de att man har en stor inkomst eller något som man kan uppvisa som säkerhet. Det finns få studenter som äger ett eget hus eller en bil, så det finns inte någonting för banken att hämta om man sviker avtalet.

Ett konsumtions-lån från banken ska man därför inte räkna med. Det betyder dock inte att man inte har någon utväg, då studenter har tillgång till en typ av lån som ingen annan har: nämligen SU-lånet. Detta är ett lån som man tar hos det offentliga varje månad och som kan ge lite mer utrymme i ekonomin. SU-lånet skapades så att unga människor ska kunna genomföra sina studier utan att behöva bekymra sig för ekonomin eller brist på studiejobb. Man kan dock inte låna oändliga mängder pengar, så det kan behövas lite mer då och då. Det är här som snabblånet kommer in i bilden.

Snabblån kan man ta även om man bara är en fattig student utan säkerhet. Räntorna är naturligtvis lite högre, men om man saknar de sista hundralapparna till en studiebok kan det vara en riktigt smart lösning. Det är givetvis inte roligt att behöva sätta sig i skuld vid en sådan ung ålder, men många studenter är på väg att få bra jobb med bra löner efter studierna, så det är inte så farligt ändå. Så länge man inte lånar mer än man har råd till att återbetala så är konsumtions-lån till studenter en ganska bra lösning om ekonomin under en period är stram.
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor