Så tjänar vi pengar >

Guide: Hur man lånar pengar med låg ränta enkelt online

Det kan finnas många anledningar till varför du vill låna pengar. Det är därför viktigt att du hittar det lån som passar dig och dina behov. Vi har gjort denna guide till dig för att ta dig igenom hur du lånar pengar samt hur processen går till. Det är viktigt att du förstår att det kostar pengar för dig att låna, i form av räntor. Därför vill du gärna låna pengar med låg ränta. 

Du kan vända dig direkt till en onlinebaserad långivare som du hört gott om, alternativt använda dig av oss på Morebanker för att hitta bästa möjliga snabblån för dig och din situation. Vi samarbetar nämligen med ett stort antal långivare och skickar dagligen iväg ansökningar på bland annat 10 000 kronor för att våra användare ska kunna hitta de mest konkurrenskraftiga priserna.

Steg 1: Jämför långivare hos oss

Första steget för dig som vill låna pengar är att surfa in på vår sajt: Morebanker.se. Här kan du filtrera sajten efter det som passar dig, det vill säga om du exempelvis vill låna pengar utan UC, med betalningsanmärkning eller låna ett specifikt belopp. Utefter din filtrering sammanställer vi de långivare vi tror passar dig bäst. Några av de bästa samarbetspartners vi har i skriven stund är Advisa, Lendo och FreedomFinance, men vi rekommenderar såklart att du utforskar resterande långivare också!

Steg 2: Bestäm dig för en långivare

När du jämför långivare hos oss får du en lista över ting som hur många kreditupplysningar som genomförs, om det är okej med betalningsanmärkningar, hur lång löptiden är och så vidare. När du bestämt dig för den långivare som passar bäst för dig och din ekonomiska situation klickar du helt enkelt på “ansök”. Då slussas du vidare till lånesajten och kan ansöka om lånet där. Obs på att noggrant läsa igenom villkoren på respektive långivares sajt innan du gör något annat. Vi skriver tydligt vad som kännetecknar lånen på vår sajt – men vi har inte plats med allt det finstilta.

Steg 3: Fyll i en låneansökan

När du kommit vidare till långivarens hemsida är det dags att fylla i en ansökan. Här skriver du i det belopp du vill ansöka om samt dina personupplysningar. Hos de flesta kan du legitimera dig med BankID och därmed slippa skriva allt manuellt. När du fyller i ansökan behöver du inte uppge vad lånet ska användas till. Att långivaren inte frågar vad ditt lån kommer att användas till är, som vi tidigare varit inne på, något som kännetecknar snabblån överlag. Det enda de vill veta är att du kan återbetala hela lånet inom satt löptid.

Steg 4: Signera ansökan & skicka in den

När du fyllt i all den information som långivaren behöver och kikat igenom din ansökan en extra gång kan du skicka in den. I Sverige är det vanligt att legitimera sig med en e-legitimationstjänst som BankID när man skickar iväg sin låneansökan. Detta gör processen betydligt enklare och innebär att du inte behöver spendera mer än några minuter innan en kreditupplysning görs och du får ett svar på din ansökan. Idag använder sig de flesta långivare av BankID för att kunderna snabbt och smidigt ska kunna signera ansökan och du hittar ett brett utbud av dessa aktörer via vår sajt.

Steg 5: En kreditupplysning genomförs

Vid det här laget är din ansökan ifylld och inskickad. För att kunna bevilja lånet måste långivaren försäkra sig om att du har förutsättningarna som krävs för att faktiskt kunna återbetala hela lånet i tid. För att göra detta genomförs det därmed en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen görs med ett kreditupplysningsbolag som exempelvis UC, Creditnode eller Bisnode. Om du inte vill att kreditupplysningen ska göras med UC kan du filtrera väck detta företag i första steget, det vill säga när du jämför långivare med oss på Morebanker. En kreditupplysning utan UC kan vara fördelaktigt för dig som redan har ett par snabblån registrerade på dig. Men även för dig som förväntas ta ett större banklån inom en snar framtid.

Steg 6: Du får svar på din ansökan

En kreditupplysning görs för att kunna få svar på ditt kreditvärde. Har du ett svagt kreditvärde är det mindre chans för att lånet blir beviljat, medan ett starkt kreditvärde höjer dina chanser. Utefter ditt kreditvärde kan långivaren även bestämma räntan på ditt lån. När detta är färdigställt får du svar på din ansökan. För mindre lån, kan man vanligtvis räkna med att få ett JA. Detta förutsatt att man inte är skuldsatt hos Kronofogden, är över 18 och har en fast inkomst.

Har din ansökan skickats vidare via en jämförelsesajt kommer du att få ett par offerter tillbaka efter kreditupplysningen gjorts. Då kan du i lugn och ro granska de olika erbjudanden tills du hittar det alternativ som passar dig bäst. Skulle du ångra dig när du kommit till detta steg kan du alltid hoppa av och låta bli att tacka ja till något erbjudande.

Steg 7: Få pengarna utbetalda inom få minuter

Om din låneansökan går igenom hos långivaren kan du förvänta att se pengarna på ditt konto inom bara ett par minuter. Detta då små lån som dessa trots allt måste leva upp till sina namn = snabblån. Det beror såklart på din långivares öppettider också - så stressar det bör du välja en långivare med snabb utbetalningstid. Förutom öppettider beror utbetalningstiden också på vilken betalningsmetod du registrerat. Några betalningsmetoder möjliggör det för dig att motta pengarna väldigt snabbt, andra kommer innebära att du behöver vänta någon/några dagar innan du kan se pengarna på ditt konto.

Men, vem kan låna pengar?

För att låna pengar behöver du uppfylla några krav: 

  • Ha fyllt minst 18 år
  • Ha en stadig inkomstkälla
  • Ha ett giltigt bankkonto
  • Inte ha några skulder hos Kronofogden

Observera att ovan nämnda kriterium endast är några av de som långivare ställer. Det finns givetvis långivare som stället betydligt striktare krav än så. Några långivare kräver till exempel att man är minst 20 år och andra 22 för att man ska kunna ansöka om och få ett lån beviljat. Andra kräver att man har en deklarerad inkomst på 50 000kr/år, andra 20 000 kr/år. Några långivare har nolltolerans mot betalningsanmärkningar och andra har inget emot att man har en eller två. Skulder hos Kronofogden kommer man dock aldrig undan med.

Innan du ens fyller i en ansökan på en långivares sajt är det smart att noggrant läsa igenom villkoren. Här står det vilka krav du måste uppfylla för att få ett lån beviljat. Detta spar dig inte bara tid, men även kreditupplysningar. Ju mindre kreditupplysningar desto bättre.

Det här ska du tänka på när du ska låna pengar

Se till att jämföra de olika långivarna och lånen med de bästa räntorna innan du bestämmer dig, och bedöm huruvida du faktiskt har råd eller inte med lånet. Om du redan känner på dig att du inte kommer kunna återbetala lånet inom löptiden är risken för att du hamnar i en skuldfälla stor. Utöver räntesatserna bör du kika på ting som uppläggnings- och månatliga avgifter. Vissa långivare tar även ut avgifter för missade eller sena betalningar om du inte kan betala tillbaka lånet i tid. Se till att betala tillbaka ditt lån i tid för att undvika extra avgifter. 

Viktigast av allt är att du endast vänder dig till långivare som är legitima och pålitliga. Använder du dig av oss på Morebanker kan du känna dig trygg. Vi samarbetar endast med aktörer vi själva litar på.

Detta till viss del för vår egen skull, men framförallt för våra kunders skull. Vår vision är att förse alla potentiella låntagare med bra lån från Sveriges bästa långivare. Detta gör vi genom att endast lista lån från långivare som är ärliga med sina prissättningar och har schyssta villkor.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot