MoreBanker

Vad är amorteringsfria lån?

Ett amorteringsfritt lån är såsom namnet antyder ett lån där du inte ska betala tillbaka på ditt lån, utan bara räntor. Amorteringsfriheten gäller oftast bara under en begränsad period, och därefter ska man återigen betala amortering.

Som låntagare kan det vara en fördel att ha möjligheten att ta en period med amorteringsfrihet, då du på det sättet har möjlighet att disponera dina pengar till den andra sidan.

Här på MoreBanker visar vi också lån där det är möjligt att ta en eller flera månader med amorteringsfrihet. Om du önskar att hitta de lånen där det finns en möjlighet för en amorteringsfri period har vi angivit detta tydligt som en av de tre fördelarna med lånet. Räntor och avgifter kommer dock fortfarande att bli tillagda. Vanligtvis finns det också en begränsning på hur lång tid man tillåts att ha lånet amorteringsfritt.

När du tar en kortare amorteringsfri period kommer löptiden på lånet inte att ändras. Det betyder att lånet fortfarande ska betalas tillbaka inom samma period. När den amorteringsfria perioden är över kommer man därför att uppleva hur tillbakabetalningen är större än tidigare.

En amorteringsfri period är en god idé om du med säkerhet vet att din ekonomi kommer att ändra sig positivt inom den kommande framtiden. Det kan exempelvis vara om du har en kortare och tillfällig period utan intäkter eller med en ganska låg inkomst.

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor