Så tjänar vi pengar >

Så lyckas du finansiera oförutsedda utgifter

Livet är fullt av överraskningar. Ena dagen känner vi att vi har pengar så att det räcker till den efterlängtade semestern nästa år, andra dagen inser vi att vi har en visdomstand att dra ut eller så blir hunden plötsligt sjuk och måste tas med till veterinären.

Var femte svensk klarar inte oväntade utgifter

När dessa oförutsedda utgifter inträffar krävs det att vi har tillräckligt med pengar för att finansiera dessa oväntade utgifter innan vi får en betalningsanmärkning. Oförutsedda utgifter är en del av livet, men trots detta är majoriteten av oss inte beredda när de inträffar.

En undersökning via Novus visar att svenskar är generellt dåligt förberedda inför oförutsedda utgifter. Faktiskt så klarar 27 % av svenskarna inte en oförutsedda utgifter på 5 000 kr. Undersökningen visar också att för var femte svensk går smärtgränsen redan vid 3 000 kr.

Oförutsedda händelser är något som kan hända alla, men ändå är det inte många som tagit höjd för detta i sin budget. Att vara förbered för oförutsedda utgifter lämnar dig med ett lugn i magen om nu det kommer oförutsedda händelser.

Här listar vi därför några saker du kan göra för att finansera oväntade utgifter.

Börja med att skära ner på dina vardagliga utgifter för att vara förberedd för oförutsedda utgifter

Det säger sig själv att det första steget för att lyckas finansiera oförutsedda utgifter är att granska de nuvarande utgifterna och se vad du kan göra för att skära ner på dem.

Detta kan verka överväldigande, men du måste spåra dina utgifter genom att kika på kvitton och banktransaktioner för att se vad det är du spenderar dina pengar på. När du väl sammanställt dina utgifter är det dags att leta efter de kategorier som du kan skära ner på. Kanske räcker det med att börja göra en matlista för att minska impulsköp, eller samköra med en kollega till jobbet för att spara bensinpengarna. Eller något mindre som att skippa latten om morgonen.

Genom att minska dina vardagliga utgifter kommer du märka att du har en buffert som du kan använda när det kommer oväntade utgifter.

Undvik impulsköp och spara en buffert istället

Vi har förmodligen alla en tendens för att köpa mer än vad vi har behov för. Det spelar ingen roll om det så handlar om matinköp eller shopping. Vi behöver de mest nödvändiga tingen såklart, men när vi börjar köpa ting som lockar oss mer än är nödvändiga kan det ruinera våra plånböcker. För att förhindra att detta sker är det viktigt att du undviker impulsköp. Men hur gör man detta då? Det kan låta betydligt enklare än vad det är. Det viktigaste är att du gör så gott som du kan. Gör en lista på vad för livsmedel du behöver hemma i köket innan du beger dig till matbutiken. På samma sätt gör du en lista över vilka plagg du behöver när du shoppar online eller vilka prylar du behöver innan du beger dig till IKEA.

Be om hjälp från dina nära och kära

Om det plötsligt dyker upp en utgift på ett belopp som du knappast har råd att betala och inte vill ansöka om ett lån antingen för att din kreditvärdighet är dålig eller för att du avskräcks av idén, då rekommenderar vi att du frågar din kära och kära om hjälp. Tanken på detta kan kännas skrämmande för många. Det är bara mänskligt att känna sig svag när man frågar sina vänner eller familjemedlemmar om hjälp, och vi kommer alla vara i samma sits någon gång i livet. Det är bättre att fråga än att inte göra det, och därefter ångra sig.

Om någon av dina närmsta vänner, en förälder eller kanske ett syskon har en stabil ekonomi och mer än gärna vill hjälpa dig kan ni alltid göra upp en plan för ett lån. Gå med på att betala ränta! Du kommer ändå spara betydligt mer pengar genom att låna från en du känner än genom banken eller en annan långivare.

Ansök om ett snabblån i oförutsedda händelser

Om du fortfarande saknar pengar och inte har tid eller råd till att spara eller investera kan ett snabblån vara en lösning. Med ett snabblån bestämmer du själv hur mycket pengar du behöver låna och därefter ansöker du om Lån 25000 eller valfritt belopp som behövs för att finansiera nödsituation hos en långivare online. När ansökan är utfylld och inskickad kommer långivaren granska den och därefter genomföra en kreditupplysning på dig för att avgöra om du kvalificerar dig för ett snabblån eller inte, och om ja, till vilken räntesats.

Att ansöka om ett snabblån är idag oerhört enkelt och majoriteten av de som ansöker får lånet beviljat. Det är betydligt enklare att få ett snabblån beviljat än ett konventionellt banklån om du har betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet. Dessutom finns det ett stort utbud av långivare att välja och vraka mellan. Innan du godkänner ett låneerbjudande bör du såklart dock säkra dig om att du får det bästa erbjudandet och den lägsta räntan.

Grundregeln du ska tänka på om du behöver ta ett snabblån är att du ska kunna betala tillbaka lånet så fort du får lön igen. Ett snabblån kan därför vara en bra när det kommer oväntade utgifter i slutet av månaden precis innan lönen kommer.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot