MoreBanker

OM MAN BEHÖVER HJÄLP MED ATT ÅTERBETALA ETT LÅN

För en eller annan anledning kan det hända att man plötsligt får problem med att betala tillbaka ett lån som man tidigare har tagit. Det kan exempelvis vara så att ens ekonomisk situation har förvärrats och att man inte längre vet hur man ska få ihop det. Hur ska man då göra för att kunna betala tillbaka sitt lån, vad händer om man är sen med inbetalningen och hur slutar det om man inte betalar tillbaka lånet överhuvudtaget?

Här är de lån som vi rekommenderar:

Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.5 / 10

20.000 - 500.000 kr. 12 - 144 Mån. 9.95-21.95% 1-2 Dagar
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 500.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 29 %. Kostnad: 44635 kr/månad. Totalt: 535622 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 9.95%-21.95%.
Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.6 / 10

1.000 - 25.000 kr. 3 - 15 Mån. 39% Direkt
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 3.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 395 kr. Nominell ränta: 39 %. Effektiv årsränta: 113.46 %. Kostnad: kr/månad. Totalt: 4654 kr. Om man betalar det lägsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200kr, vilket som är högst) samt avgifter och ränta varje månad i 11 månader och 865 kr sista månaden blir effektiv ränta 113.46%

Se en översikt över alla Långivare här

Få hjälp med återbetalningen

Om man känner att det har blivit problematiskt att betala tillbaka på lånet ska man omedelbart ta kontakt med banken där man tog sitt lån. Här ska man be om att få en avbetalningsplan som man kan fråga om att få skriftligt. Bankerna är vanligtvis mycket hjälpsamma i dessa situationer med tanke på att de givetvis vill ha sina pengar tillbaka. Om man har tur kan man även få en fryst ränta för att förenkla betalningen under ett tag, men man ska definitivt inte räkna med att detta alltid är fallet. Allt som behövs sen är att följa den här planen. Dock är det viktigt att kontrollera så att avbetalningsplanen inte i slutändan kommer att leda till att lånet plötsligt blir mycket dyrare.

Om lånet inte betalas i tid

Om man inte skickar iväg sin månadsbetalning i tid får man räkna med att det dyker upp en påminnelse-avi i brevlådan. Samtidigt tar banken ofta ut en avgift för att man är sen med sin betalning, men detta är enbart möjligt om det står med i avtalet. Både en förseningsavgift och en påminnelseavgift kan tvingas på en, så naturligtvis ska man alltid se till så att man inte är sen med en betalning.

Om lånet inte betalas alls

Om det blir riktigt problematiskt och slutar med att man inte betalar tillbaka lånet kan det leda till att banken själv väljer att avsluta lånet. Från och med den dagen har man en månad på sig att skicka hela lånebeloppet till banken. Om man klarar av den här betalningen så är det ingenting som händer, men om man inte betalar kommer lånet att sägas upp. Därefter är det mycket möjligt att banken vänder sig till Kronofogden för att ansöka om ett så kallat betalningsföreläggande. Då får man räkna med ytterligare kostnader och avgifter på den skuld som man för närvarande har.

Att hamna hos Kronofogden på grund av att man har struntat i en betalning bådar inte gott och kommer att sätta käppar i hjulet för en längre fram. Det är exempelvis nästintill omöjligt att få ett lån om man sitter hos Kronofogden och det blir lika problematiskt om man försöker att köpa en ny bostad. Varje gång en kreditupplysning tas på en går det att se hur man sitter fast hos Kronofogden, och detta ser sannerligen inte bra ut för en. Man bör därför alltid betala sina skulder, räkningar och liknande plikter omedelbart och inte vänta tills i slutet av månaden då pengarna kanske inte längre räcker till.
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor