Så tjänar vi pengar >

3 steg för att spara pengar

Om du vill spara pengar kanske du har tänkt mycket på hur du ska börja och vad du ska ta bort som du idag har men som du inte kan ha längre för att det är för dyrt

3 steg för att spara pengar

Men vad ska man välja och vad ska man välja bort? Det kan vara lite klurigt att ta desa besult men vi har satt samman tre enkla saker som är en bra början för dig som vill börja spara. Kanske passar sakerna inte 100 % till din livsstil så kanske du kan modifiera dem lite, kanske ta lite från en sak och något från en annan. Huvudsaken är att du blir inspirerar till att börja spara pengar. 

1. Hyr ut ett rum
Att hyra ut ett rum kan kännas märkligt, men det kan vara ett riktig bra val om du vill få in pengar snabbt. Dessutom kan du själv välja vem du ska hyra ut rummet till och på det viset får du kanske en person som du trivs med. Det blir kanske rent ut av din vän efter en tid. Oavsett vad så kan det vara en bra idé att överväga tanken om att hyra ut ett rum. Dels råder det bostadsbrist i näst intill hela Sverige och dels kan du tjäna ett par tusenlappar i månaden. 

2. Köp begagnat
Att köpa begagnat är inte bara bra för dig och din plånbok det är också ett grönt val. Det är nämligen så att för varje produkt som du köper begagnad istället för splitterny från en fabrik sparar du naturens resurser. Och dessutom blir det mindre utsläpp från fabriker. Många gånger gör man en dubbelt bra sak eftersom många av butikerna som säljer begagnade saker verkar för ett syfte så som för hemlösa eller röda korset och så vidare. På grund av detta gör du en bra sak när du köper begagnade saker iställer för nya. 

3. Rensa ut gamla grejer och sälj av
Men på samma sätt som du köper begagnat kan du även bidra till att förstärka den branschen genom att rensa ut där hemma hos dig själv. Saker som du inte behöver längre kan du själva av och det saker som inte har något nämnvärt värde kan du skänka bort om du vill. Om du till exempel har en gammal fön hemma i byrålådan eller varför inte ett par gamla skor som du inte längre använder kan dessa rensas bort ut ur din garderob.

Det är ett bra sätt att bidra till den gröna utvecklingen av vårt samhälle något som blir allt viktigare efter att forskarna kommer med nya rapporter om hur dåligt planeten mår. 

Ofta går det inte många dagar mellan rapporterna från forskarna som berättar om avskogningen av amazonas regnskogar och om hur mycket utsläpp fabrikerna förorsakar oss människor. På grund av detta behöver vi människor hjälpas åt för att skydda naturen och den miljön och kan man spara några slantar på vägen så är det ju ingen fel med det. Det är nämlige många gånger billigare att leva på ett klimatsmart sätt än att bara köpa nya saker hela tiden.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot