Så tjänar vi pengar >

TIPS NÄR MAN SKA BOKA EN TJÄNST SÅSOM EN RESA

Det är verkligen skönt att ibland få komma bort från vardagens stress för att ge sig iväg på en trevlig resa. Alla resor kräver dock viss planering för att allt ska gå rätt till, och det finns ett par punkter som man behöver ha i åtanke innan man bokar sin resa. Beroende på vilket flygbolag man vänder sig till kan de olika villkoren även variera, så det gäller att man har hittat så mycket information som möjligt om ämnet.

Förvänta dig inte att få ångerrätt

När det kommer till att boka en flygresa eller en hotellvistelse utomlands kommer man inte att ha tillgång till ångerrätt. Om man känner till ångerrätten som finns inskriven i lagen kanske man anser att detta är udda, men det finns faktiskt vissa undantag till lagen där resor och hotellvistelser är två av dem. Man kan dock hos vissa flygbolag betala extra för att få möjlighet att avboka resan efter dess att man har köpt sin biljett, och ibland ingår detta redan utan extra kostnader. Om det värsta skulle hända och flygbolaget plötsligt går i konkurs finns det en rad kortföretag som kan hjälpa och skydda en. Läs därför mer om hur det går till för just det bankkortet som man själv använder. Det kan därtill vara bra att försäkra sig om att man betalar för sin resa på rätt sätt så att man fortfarande får ta del av försäkringen.

Vänd dig till jämförelsesidor

Det skiljer sig rejält i pris beroende på vilket flygbolag man i slutändan väljer. För att vara säker på att man väljer det bästa och billigaste alternativet ska man därför inte tveka att ge sig in på en jämförelsesida där man kommer att få de olika alternativen uppradade på ett smart och smidigt sätt. Om man bokar från en av de här sidorna kommer man dock inte alltid att kunna ta del av alla villkoren som flygbolaget har, så när man väl har hittat ett bolag som man gillar bör man kika över deras villkor på flygbolagets sida.

Hur ska jag betala?

Det finns flera olika sätt som man kan betala en resa på, men den vanligaste är antingen genom kontokort, kredit eller internetbetalning. Om man vill betala med kort bör man som sagt se till så att det finns vissa regler som tillämpas för att hjälpa en om ett flygbolag går i konkurs. Om man betalar med kredit är det kreditgivaren som står för att hjälpa en att reklamera. Om flygbolaget skulle gå i konkurs är det alltså kreditgivaren som ska se till så att pengarna betalas tillbaka till en. Ett sista smidigt sätt att betala är direkt på flygbolagets hemsida genom en internetbetalning. Då går pengarna direkt från ens bank till flygbolaget, men detta kan också betyda att man inte får tillgång till samma tjänster som ens kort hade kunnat erbjuda en. Nu gäller det bara att ta sig bort till en jämförelsesida och hitta det lånet som passar en likt handen i han

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot