MoreBanker

Har du undersökt dina möjligheter för ett samlat lån?

Om du som låntagare har lån hos flera olika långivare kan det i många fall vara en god idé att kika på möjligheterna som du har råd till inom samlade lån. Du kommer ofta att uppleva hur det finns många fördelar i den här förbindelsen. Dock bör du alltid jämföra din nuvarande situation med de möjligheterna som du har. Som med alla andra typer av lån finns det vissa områden som du måste hålla ett extra öga på så att du undgår att hamna i en oönskad och tråkig situation.

Här är de lån som vi rekommenderar:

Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.5 / 10

20.000 - 500.000 kr. 12 - 144 Mån. 9.95-21.95% 1-2 Dagar
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 500.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 29 %. Kostnad: 44635 kr/månad. Totalt: 535622 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 9.95%-21.95%.
Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.6 / 10

1.000 - 25.000 kr. 3 - 15 Mån. 39% Direkt
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 3.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 395 kr. Nominell ränta: 39 %. Effektiv årsränta: 113.46 %. Kostnad: kr/månad. Totalt: 4654 kr. Om man betalar det lägsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200kr, vilket som är högst) samt avgifter och ränta varje månad i 11 månader och 865 kr sista månaden blir effektiv ränta 113.46%

Se en översikt över alla Långivare här

Vad är ett samlat lån?

För att bättre kunna förstå ändamålet och därmed fördelarna som du kommer att uppleva i förbindelse med ett samlat lån bör du veta vad ett samlat lån egentligen är. Helt grundläggande är ett samlat lån ett lån där du har möjlighet att betala tillbaka ett antal existerande lån som en samlad enhet. Det vill säga att om du exempelvis har tre mindre lån kan du ta ett fjärde för att betala tillbaka de existerande tre lånen med.

Oftast kommer du att ha möjlighet att få en lägre ränta när du besitter ett större och mer långsiktigt lån framför ett litet och kortsiktigt lån. Därför är räntan alltså någon som du bör överväga då det i slutändan kan komma till att spara dig ett förnuftigt belopp.

Här kommer ett samlat lån att hjälpa dig

Såsom det är vid andra former av lån är det individuellt när en bestämd låneform kommer att vara betydande för dig. Därför finns det goda skäl till att du bör undersöka när ett samlat lån kommer att vara fördelaktigt för dig.

Först och främst kommer ett samlat lån att vara särskilt betydande för dig om du upplever utmaningar med att hålla koll på de olika långivarna samt de månadsenliga betalningarna. Med ett samlat lån kommer du bara att behöva betala tillbaka till en enda långivare.

Dessutom säger det naturligtvis sig självt att ett samlat lån bara kommer att vara gynnsamt om du vill uppleva en besparing som liknar dina existerande lån. I denne förbindelse kommer en budget att vara en god idé, då du här kommer att ha möjlighet att räkna dig fram och tillbaka. Du kommer därutöver snabbt att kunna skapa en överblick över din nuvarande situation, och du kommer tydligt att kunna se hur du ska fördela ditt månadsenliga belopp så att du alltid kommer att uppleva ett överskott.

Detta bör du överväga innan du tar ett samlat lån

Innan du beslutar dig för att ta ditt samlade lån är det viktigt att du värderar vilka behov som ligger till grund för din önskan om ett samlat lån. Är grunden oförutsebara och plötsligt uppstående utgifter eller är det för att du önskar att ha ett större belopp pengar tillgängliga varje månad?

Om det är den sistnämnda kan ett alternativ vara att starta ett sparkonto där du kan spara upp till precis de upplevelserna eller materiella produkter som du önskar dig. Detta kommer på sikt också att ge dig möjligheten att betala de önskade varorna i kontant. Dessutom kommer du med en besparing också alltid att kunna betala alla, eller i varje fall delar av, plötsligt uppstående utgifter. 
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor