MoreBanker

GODA RÅD NÄR MAN SKA FLYTTA HEMIFRÅN

Det är fantastiskt spännande att äntligen få möjligheten att flytta hemifrån, men om man tidigare har bott hos sina föräldrar under hela sitt liv har man naturligtvis inte någon stor erfarenhet av hur det är att flytta. Det finns ett flertal förberedelser som måste fixas innan man flyttar in i sin nya lägenhet, hus eller stuga, och för att få lite hjälp på traven ska vi ge diverse tips nedan kring några av de viktiga punkterna.

Här är de lån som vi rekommenderar:

Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.5 / 10

20.000 - 500.000 kr. 12 - 144 Mån. 9.95-21.95% 1-2 Dagar
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 500.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 29 %. Kostnad: 44635 kr/månad. Totalt: 535622 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 9.95%-21.95%.
Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.6 / 10

1.000 - 25.000 kr. 3 - 15 Mån. 39% Direkt
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 3.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 395 kr. Nominell ränta: 39 %. Effektiv årsränta: 113.46 %. Kostnad: kr/månad. Totalt: 4654 kr. Om man betalar det lägsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200kr, vilket som är högst) samt avgifter och ränta varje månad i 11 månader och 865 kr sista månaden blir effektiv ränta 113.46%

Se en översikt över alla Långivare här

Budgetera för ens nya liv

När man flyttar ut på egen hand tillkommer kostnader som man tidigare inte har behövt tänka på. Dessa kostnader måste man budgetera för om man vill kunna få sin ekonomi att gå runt. Om man kommer att bo i en hyresrätt behöver man exempelvis betala hyra varje månad, och om det är tal kring en bostadsrätt finns det en månadskostnad som tickar pengar. Därtill kommer man att behöva betala en elräkning varje månad, sitt mobilabonnemang samt att det finns vissa lägenheter där det krävs att man betalar för vattnet och värmen. Man kommer dessutom att behöva en hemförsäkring samt att betala för ränta och amortering varje månad om det är så att man har tagit ett lån för att ha råd till bostaden.

Naturligtvis tillkommer det även kostnader för exempelvis mat, nya kläder, badrumsartiklar, köksredskap och möblerna som man får köpa när man väl flyttar in. Ha också i åtanke att det närsomhelst kan uppstå plötsliga utgifter – såsom att en vitvara brakar samman – och då gäller det att ha lite extra pengar över varje månad så att man kan täcka dessa plötsliga kostnader.

Skriv alltid på ett kontrakt

Om man har bestämt sig för att hyra en lägenhet måste man alltid skriva på ett hyreskontrakt. Detta är beviset på att man hyr lägenheten, och om personen eller företaget som hyr ut gärna inte vill lämna över ett kontrakt kan det vara så att någon fuffens är i görningen.

Grundlig kontroll av lägenheten vid köp

Om det är en bostadsrätt som man har riktat in sig på är det av yttersta vikt att man alltid går igenom hela lägenheten för att säkerställa att det inte finns några dolda fel. Även efter att man har köpt lägenheten, att städningsfirman har varit på plats och att man har fått sina nycklar måste man omedelbart se till så att ingenting har förändrats. Om det finns något plötsligt fel eller om städningsfirman inte har gjort ett bra jobb ska detta informeras om snarast. Man ska inte försöka städa upp lägenheten på egen hand då man i detta fall inte längre har något bevis på att städningen inte var väl genomförd.

Som en sista punkt ska man se till så att man har fått alla de nycklarna som behövs. Kanske handlar det om en nyckel till sin dörr, en nyckel till sin port, en nyckel till källaren där ens förråd finns samt en nyckel till tvättstugan. Ibland är dock dessa en och samma nyckel, så se som sagt till så att alla de behövda nycklarna är i ens förvar.
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor