MoreBanker

När bör man ta ett konsumtions-lån?

Ett lån är aldrig ett beslut som man tar utan övervägning. Det är trevligt att kunna låna pengar, men det är också viktigt att komma ihåg att pengarna ska betalas tillbaka igen. Det är normalt sätt inte problematiskt att ta ett konsumtions-lån, men det kan bli problematiskt om man inte kan betala tillbaka lånet. Därför är det en god idé att överväga sina möjligheter noggrant innan man tar beslutet att ta ett konsumtions-lån.

Här är de lån som vi rekommenderar:

Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.5 / 10

20.000 - 500.000 kr. 12 - 144 Mån. 9.95-21.95% 1-2 Dagar
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 500.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 12.9 %. Effektiv årsränta: 29 %. Kostnad: 44635 kr/månad. Totalt: 535622 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 9.95%-21.95%.
Lånebelopp Återbetalningstid Ränta/år Svarstid

Utmärkt 9.6 / 10

1.000 - 25.000 kr. 3 - 15 Mån. 39% Direkt
ANSÖK
Räkneexempel: Låna: 3.000 kr. Löptid: 12 månader. Avgifter: 395 kr. Nominell ränta: 39 %. Effektiv årsränta: 113.46 %. Kostnad: kr/månad. Totalt: 4654 kr. Om man betalar det lägsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200kr, vilket som är högst) samt avgifter och ränta varje månad i 11 månader och 865 kr sista månaden blir effektiv ränta 113.46%

Se en översikt över alla Långivare här

Vad ska pengarna användas till?

Det kan finnas många skäl till att ta ett konsumtions-lån, men det är särskilt viktigt att man har en plan med pengarna. Om man tar ett konsumtions-lån utan noggrann planering kommer man ofta att uppleva att pengarna försvinner på småsaker, och det ger ingen tillfredsställande känsla i förhållande till lånet. Konsumtions-lån används ofta till oförutsebara utgifter där det finns ett akut behov av pengar. I dessa situationer kan det vara omöjligt att hitta andra lösningar än ett konsumtions-slån, och det kan betyda att ett konsumtions-lån är den bästa lösningen då konsekvenserna av att inte betala utgiften kommer att vara värre än räntorna. Många väljer att ta konsumtions-lån för att finansiera nöjen – exempelvis en resa eller liknande. Detta är heller inte nödvändigtvis ett problem, men du ska vara säker på att nöjena är värda lånet. Det är förargligt att ångra sig efteråt när lånet väl ska betalas tillbaka.

Hur lång tid kommer det att ta att betala tillbaka lånet?

Gällande ett konsumtions-lån är det också viktigt att överväga om du ska välja en lång tid för att betala tillbaka lånet. Det tar vanligtvis lång tid att betala tillbaka ett stort konsumtions-lån, men det är också viktigt att tänkta på att små lån också kan ta tid att betala tillbaka. Ju längre tid du tar på dig att betala tillbaka ett lån desto större är risken för att du kommer att börja förarga dig över lånet. Det kan verka frestande att göra stora amorteringar på ett lån för att snabbt komma över tillbakabetalningen. Detta kan dock också vara riskfyllt då du kan pressa din ekonomi för hårt. Det är naturligtvis viktigt att betala tillbaka ett lån, men det är också viktigt att komma ihåg att du fortfarande ska ha råd till nöjen innan lånet är tillbakabetalt. När du överväger tillbakabetalningen är det viktigt att hitta en bra balans mellan snabb tillbakabetalning och utrymme i budgeten. Det ger en bra och sund ekonomi, och lånet kommer inte att vara ett skäl till annullering.

Vad är priset för lånet?

Ett lån är en typ av tjänst, och räntorna är priset för detta lån. I praktiken betyder det att det är viktigt att undersöka priset för lånet, så du kan värdera om tjänsten är värd sitt pris. Det är också viktigt att räkna med eventuella avgifter till priset, då det är vanligt att det finns en grundavgift. Du bör dessutom alltid undersöka priset för ett lån hos flera olika långivare – annars riskerar du att få ett för dyrt lån.
Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor