Så tjänar vi pengar >

5 tips på hur du kan spara pengar

Här nedan kan du läsa fem bra tips på hur du ska göra föra att spara pengar. Tänk på att det bara är tips, ibland kan man ta en bit av en sak och kombinera med en annan på det viser kan man själva bygga vidare på en modell som man tycker fungerar bra för en själv. I slutändan handlar det om hur man lever livet och vad man vill prioritera.

1. Laga mat hemifrån och ta med en matlåda spara på att inte äta lunch ute
Ett klassisk spara-pengar-tips som alltid tål att upprepas. För hur oväsentligt det än kan tyckas vara så handlar det ofta om många bäckar små. Och om du gör något varje dag, såsom att äta lunch ute, kommer det att han en stor effekt på din ekonomi. Visste du att lunch ute varje arbetsdag kostar omkring 20 000 kr. om året om man räknar med att en lunch kostar 100 kr och att man jobbar 20 dagar på en måndag.

2. Åk på semester när andra inte gör det
Ofta tar vi semester när alla andra gör det, vilket inte är det bästa idén. Åk istället under lågsäsong. Det är för och främst mycket mindre turister vilket gör att man kan få en hel stran för dig själv och dessutom betala billigare priser. Dessutom är både flygbiljetter och hotell, under lång säsong, mycket billigare än vad det är under högsäsong.

3. Sälj gamla prylar som du inte behöver
Gör en insats för dig själv, för din plånbok och inte minst för miljön. Det är inte bara din plånbok som blir glad av att du själva av gamla prylar som ändå bara ligger och skräpar och tar upp plats i garaget eller i källaren. Dessutom kan andra personer för glädje av de saker som du själv inte längre har användning för. Det gör i sin tid att de inte behöver gå ut och köpa nya saker något som är bra för miljön. 

4. Laga från grunden det vill säga strunta i halvfabrikat
Någon gång under 1900-talet började vi svenskar att köpa allt mer halvfabrikat. Det är dåligt för hälsan, plånboken och i slutändan för får planeten. Använd istället naturliga råvaror och laga maten från grunden. Det är först och främst billigare och smakar mycket bättre, dessutom är det bra för hälsan eftersom man då slipper alla otäcka konserveringsmedel som annars finns i mycket av den mat vi äter. När man lagar själv vet man åtminstone vad man stoppar i maten. 

5. Köp inte på impuls
Att spontanshoppa kan vara både roligt och avkopplande, men för din plånbok är det ingen bra idé och oftast blir det inga bra inköp. När man kommer hem och tittar på det man har handlat kan man snabbt ångra sig och känna att det v ar ett onödigt köp. Men genom att planera dina inköp kan du undgå att hamna i den situationen redan från början.

Detta är givetvis bara exempel på vad du kan göra för att spara pengar. Om du hellre vill göra på ett annat sätt kan du ta inspiration härifrån och sedan sätta ihop din egen modell.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot