Konsumtionslån i Sverige [ränta från 2,95%]
Så tjänar vi pengar >

Med konsumtionslån i Sverige kan du låna till vad du vill!

Jämför lån och få den lägsta räntan

Uppdaterad 14. juli 2024

Rekommenderad i juli

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Konsumtionslån är ett lån, precis som namnet antyder till konsumtion. Det betyder att ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet där du får använda pengarna till vad du vill. Just nu kan du låna upp till 600 000 kr utan säkerhet online. Jämför konsumtionslån nedanför för att säkra dig att väljer den långivare som kan erbjuda dig lägst ränta och bäst villkor. 

Vad är konsumtionslån? Och vad används det till?

Konsumtionslån är detsamma som blancolån, alltså ett lån utan säkerhet - precis som ett privatlån. Lånen kan användas till valfri konsumtion, banken kommer inte att fråga dig vad du ska använda pengarna till.

Konsumtionslån används till...

Ett konsumtionslån kan användas till större utgifter där ditt sparkapital kanske inte räcker till. Kanske behöver du renovera huset, köpa en ny motorcykel eller behöver låna till drömbröllopet? Då kan ett konsumtionslån vara något för dig. . 

Det är vanligt att konsumtionslån inte bara används för konsumtion, utan också för t.ex. körkort, utbildningar och investeringar i egna företag. 

Konsumtionslån kan också användas till att samla lån för att få en lägre ränta.  Du som har massa små dyra lån kan verkligen gynnas av att ta ett större konsumtionslån för att betala tillbaka alla mindre lån - på så sätt får du en lägre ränta och färre lån att hålla ordning på. 

Konsumtionslån passar dig som:

  • Vill låna pengar till konsumtion
  • Vill låna pengar utan säkerhet
  • Vill låna en större summa pengar snabbt 

MoreBanker är uteslutande en jämförelsetjänst över lån som hjälper dig med att skapa en överblick över de billigaste lånen som matchar ditt behov.

Konsumtions lån

Ansök om konsumtionslån

Det är otroligt enkelt att ansöka om ett konsumtionslån online och du får oftast svar direkt om du är beviljad lånet eller inte. Allt du behöver göra är att skriva in uppgifter om dig själv samt ange på hur lång tid du vill betala tillbaka lånet och hur mycket du önskar att låna. 

När din ansökan har skickats kommer det att göras en kreditupplysning på dig. Detta sker antingen via Upplysningscentralen eller ett annat kreditföretag såsom tex Bisnode eller Creditsafe. Långivaren tar en kreditupplysning på dig för att se hur din kreditvärdighet ser ut, och de får uppgifter om hur din ekonomiska situation ser ut. Därefter kan långivaren ta ett beslut om att låna dig pengar eller inte, samt hur din ränta kommer att se ut. 

Beviljas lånet kommer du att få ett låneerbjudande som du kan välja att skriva under med BankID om du accepterar erbjudandet. Kom ihåg att alltid läsa igenom villkoren noggrant innan du skriver under på något samt vara uppmärksam på eventuella avgifter som kommer med lånet.  

Villkor för att ta ett konsumtionslån

Själva ansökningsprocessen är oerhört enkel och genomförs online. Det finns dock några få krav som du ska uppfylla för att kunna ta ett konsumtionslån:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska kunna bekräfta din identitet med BankID
  • Du får inte vara registrerad hos Kronofogden
  • Du ska gärna ha en fast inkomst
  • Konsumtionslån med betalningsanmärkning

Det finns några långivare som accepterar betalningsanmärkningar och är därför villiga att låna ut pengar till dig ändå. Se var du kan låna pengar med betalningsanmärkning.

Hitta ditt billigaste konsumtionslån

Det kan vara svårt att få en överblick över lånemarknaden vilket gör det ännu svårare att hitta det perfekta konsumtionslånet. Men det finns några saker du kan tänka på för att hitta ditt bästa och billigaste konsumtionslån.

Jämför konsumtionslån

Jämför konsumtionslån i Sverige

Det första tipset är att jämföra lån så som Advisa och Lendo vilket du kan göra med hjälp av en låneförmedlare som är en oberoende jämförelsetjänst. Med t.ex. MoreBanker får du en enkel överblick över olika lån så att du kan hitta det som passar dig bäst. Dessutom är det helt gratis! 

3 billiga konusmtionslån

1. Sambla

2. Advisa

3. Lendo

Undersök ränta på ditt konsumtionslån

I din jämförelse av lån är det viktigt att du undersöker räntan, speciellt den som heter effektiv ränta. Den effektiva räntan är den totala räntesatsen som du ska betala tillbaka för att låna pengar. 

Lån är inte gratis att ta och betalas genom räntor som baseras på din kreditprövning. När du jämför lån så ska du alltså välja den långivare som kan erbjuda dig ett lån med lägst effektiv ränta. 

Utöver det ska du vara uppmärksam på övriga utgifter så som uppläggningsavgift och aviavgift som kan komma i samband med att du lånar pengar. Detta står såklart i det finstilta - så var säker på att du alltid läser igenom detta innan du accepterar ett låneerbjudande. Det är också där du kan se vad den totala kostnaden kommer att bli för dig när du tar lånet.

Låna pengar med konsumtionslån - är det något för dig?

Att låna pengar är alltid något du ska överväga noggrant innan du gör det. Bara för att det är enkelt och att det går snabbt betyder inte det att ta ett konsumtionslån möjligtvis är den bästa lösningen för dig. 

Är det så att du står i en situation där du saknar pengar till en större oförutsedd utgift och vet med säkerhet att du har möjlighet att betala tillbaka lånet så kan ett konsumtionslån vara en möjlig lösning på din situation. 

Men har du ofta problem med att få ekonomin att gå runt så är det ingen bra idé att ta ett lån. Då är det istället bättre att se över sin ekonomi.

Fråga dig själv:

Behöver jag låna pengar just nu, eller kan jag vänta tills jag själv har sparat upp till det jag önskar att köpa? För om du själv kan spara upp till det belopp du behöver så kommer det att vara den billigaste lösningen i slutändan.

Låna pengar med konsumtionslån

Vanliga frågor och svar om konsumtionslån

✅Vad är konsumtionslån?

Ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet som ofta används för konsumtion och kallas också för privatlån.

✅Vad används ett konsumtionslån till?

Du får använda ett konsumtionslån till precis vad du vill. 

✅Hur mycket kan jag låna?

Beroende på långivare, kan du låna från 5.000 kr till 600.000 kr. 

✅Vad är räntan på ett konsumtionslån?

Räntan sätts induviduellt, så du får räntan först när du har skickat in en ansökan. Men räntan är från 2,95%. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot