MoreBanker

Konsumtions-lån

Om du själv vill bestämma över pengarna så är ett konsumtions-lån något för dig

- - Överväger du ett konsumtions-lån? Läs mer här -VAD ÄR ETT KONSUMTIONS-LÅN?

Ett konsumtions-lån är en enkel typ av lån där allt pappersarbete kan göras online, och där pengarna inte är märkta för ett bestämt ändamål. Du får helt bestämma själv, men behöver inte redogöra för vad pengarna ska användas till. Ett online konsumtions-lån är mycket snabbare än ett gammeldags banklån. Du slipper den besvärliga ansökningsprocessen som kan sträcka dig över flera veckor och får pengarna utbetalda inom ett par dagar. Därför är denne typ av lån bra för att täcka plötsliga utgifter och akuta behov, så dessa kan lösas innan skadan förvärras. I andra fall kan det vara så att du önskar att låna pengar till ett bra erbjudande eller en nödvändig resa söderut. Här kan konsumtions-lån också vara en förnuftig lösning, då den ekonomiska besparingen kan överstiga utgifterna till lånet. Till skillnad från ett snabblån betalas ett konsumtions-lån tillbaka över en längre period, vilket kan ge möjlighet för att betala av med små belopp över en längre tid. Det betyder att ekonomin i vardagen inte behöver bli påverkad i så hög grad av ditt konsumtions-lån.

 

KAN JAG FÅ ETT KONSUMTIONS-LÅN?

Själva ansökningsprocessen är oerhört enkel och genomförs online. Det finns dock några få krav som du ska uppfylla för att kunna ta ett konsumtions-lån.

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska kunna bekräfta din identitet med NemID (BankID), som också används för att skriva under på låneavtalen
  • Du får inte vara registrerad hos Kronofogden
  • Du ska gärna ha en fast inkomst

vem kan få ett konsumetions-lånFör att kunna ta ett lån ska du vara myndig så att du kan binda dig juridiskt. Du ska alltså vara minst 18 år. Eftersom de flesta unga på 18-19 år studerar eller har en låg inkomst är utbudet av finansieringsföretag särskilt begränsat för denne åldersgrupp. Den strama kreditpolitiken är mindre strikt för unga mellan 20-25 år, och vid +25 finns det inte längre någon begränsad åldershänsyn. Till den digitala ansökningsprocessen ska du använda NemID (BankID) för att bekräfta din identitet och göra en digital underskrift. I gengäld kan du klara hela ansökningsprocessen online och slipper att stå i banken för att besvara omfattande frågor.

Om du tidigare har haft problem med att hålla betalningsdeadlines kan du ha registrerats i skuldregistret. Många långivare ställer krav om att du inte får vara registrerad som en dålig betalare hos Kronofogden. Det är inte särskilt roligt att vara registrerad som en dålig betalare, men om skadan är skedd kan du tas bort från registret genom att betala dem som har anmält dig som en dålig betalare. I ansökningen blir du ombedd att dokumentera din inkomst. Om du har en fast och stabil ekonomi kommer detta att förbättra dina chanser hos långivaren som beräknar huruvida du har ekonomiskt utrymme för att betala tillbaka på lånet. Om du har delad ekonomi med en make förbättras dina möjligheter och du kommer att kunna låna mer och under bättre villkor.

 

DET VIKTIGASTE ATT VETA NÄR DU VÄLJER LÅN

Det ska vanligtvis inte uppvisas någon säkerhet för att ta ett konsumtions-lån, och därför löper långivaren en större risk och räntesatsen är högre än för andra typer av lån. När du ska ta ett konsumtions-lån är den viktigaste siffran att fokusera på den så kallade ÅOP, vilket står för Årliga Omkostnader i Procent. När du undersöker konsumtions-lån här på Morebanker upplyser vi alltid ÅOP, vilket gör det möjligt att jämföra priser och hitta det bästa och billigaste lånet för ditt behov. ÅOP inkluderar ränta och sammansatta räntor, administrationskostnader samt engångskostnader bundna med att etablera lånet. Engångskostnaderna i förbindelse med ett lån kan innehålla många mindre avgifter som gör det svårt att genomskåda den faktiska utgiften:

●      Stiftelsesprovision

●      Expeditionsavgift

●      Rörlig eller fast registreringsavgift

●      Dokumentavgift

●      M.m.

Därför är ÅOP viktig att undersöka när man lånar långsiktigt. Det är ett samlat uttryck för många små kostnader, vilket gör det enkelt att jämföra olika långivares erbjudanden och genomskåda vad det verkligen kostar att ta ett lån. Även om ett konsumtions-lån erbjuds med låg ränta kan det fortfarande finnas stora kostnader bundna till att etablera lånet. Därför är det viktigt att du kikar på ÅOP och håller upp den här siffran mot längden av den avbetalningsperiod som du önskar. På det här sätter hittar du ett lån som passar väl till ditt specifika behov. När du söker efter konsumtions-lån kommer den upplysta räntan att vara en standardränta som därefter anpassas till din ålder, lånebelopp, löptid och andra omständigheter. Långivarna lägger vikt på olika saker i deras kreditvärdering, och därför kan det vara en fördel att ansöka hos flera långivare om skräddarsydda låneerbjudanden kommer att innehålla individuellt anpassade ÅOP.

 

HUR HITTAR JAG DET BÄSTA LÅNET?

HUR HITTAR JAG DET BÄSTA LÅNET?Hos Morebanker kan du jämföra priser och räntesatser på konsumtions-lån från 100 kr till 400 000 kr. Morebanker erbjuder inte själv lån, utan är uteslutande en jämförelsetjänst som hjälper dig med att skapa en överblick över de billigaste lånen som matchar ditt behov. Lånemarknaden är komplicerad, och därför kan Morebanker vara med för att skapa en överblick över dina möjligheter. Med ett konsumtions-lån blir du inte tillfrågad vad pengarna ska användas till. Det kontrollerar du själv. Om ditt behov är ett lån under en kortare period så bör du också läsa vad vi skriver om snabblån som kan vara ett intressant alternativ för dig.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor