MoreBankerSamla lån

Vissa saker är nästintill omöjliga att förutse, och plötsliga utgifter är ett av dessa ting. Ibland räcker inte sparpengarna hela vägen, och då finns det inget annat man kan göra än att ta ett lån. Kanske är det kylskåpet, frysen eller någon liknande vitvara som har brakat samman, och då är det snabba pengar som behöver komma in. För ett eller annat skäl kan plötsliga utgifter som dessa leda till en mängd smålån som i slutändan sitter och tickar i ränta varje månad, men för att göra återbetalningar enklare än någonsin är det därför många som förenklar situationen för sig genom att samla lån.

Vad innebär det att samla lån?

Kort och gott refererar samlade lån till att man tar ett stort lån för att täcka många mindre lån, och det finns ett flertal skäl till varför detta är att föredra. Att ta ett litet lån betyder vanligtvis att räntorna är högre då långivarna vill att det ska vara värt besväret att låna ut ett sådant litet belopp. Många smålån kommer därför att leda till många höga räntor som staplas ovanpå varandra. För att göra detta mer hanterbart tar många ett större lån för att betala av de mindre lånen, med andra ord att ”samla lån”. Med ett stort lån kommer räntan att vara lägre, och som om detta inte vore nog blir det lättare att få en översikt över sina lån. Istället för att behöva betala av på så många olika smålån varje månad har man bara ett stort lån att hålla reda på, vilket i många fall blir enklare att hantera. Att samla lån kan därför komma att bli en perfekt lösning för de som tvingas stå ut med flera smålån varje månad.

Samla lån utan UC

Samla lån utan UC

Genom att samla dina lån hos en långivare – eller snarare med hjälp av en långivare – kan din ekonomiska situation förenklas, men man bör ha i åtanke att långivaren gör en kreditupplysning vid varje ansökan. Denne upplysning agerar som ett sätt för långivaren att få en överblick över låntagarens ekonomi. Via upplysningen kommer de exempelvis att får reda på hur ens inkomster ser ut, om man har några betalningsanmärkningar, om det ligger några skulder hos Kronofogden samt om man har några befintliga lån. Att gå igenom de här uppgifterna hjälper dem att ta ett beslut kring huruvida man ska få låna pengar eller inte för att kunna samla lån och krediter.

Det är vanligast att en kreditupplysning går via Upplysningscentralen, men om man vill samla dyra lån och krediter för att få en lägre månadskostnad kan man gynnas av att välja ett lån utan UC – med andra ord ett lån som inte går via Upplysningscentralen. Vid framtida lån genom till exempel banken kommer de att kika på alla ens upplysningar hos just Upplysningscentralen, så om ens tidigare upplysningar då har skett genom ett annat kreditbolag blir det lättare för en att få ett lån beviljat. Då kan man tryggt och enkelt samla olika lån och spara pengar då det nya lånet täcker alla de tidigare små varianterna. Som sagt har stora lån vanligtvis bättre villkor än små.

Villkor för att samla lån

Innan man ger sig av för att ansöka om ett nytt lån finns det krav som man måste se till att uppfylla för att kunna få tillgång till ett lån. I vanliga fall behöver man dock inte oroa sig, då kraven för de flesta inte är alltför svåra att leva upp till – i alla fall inte jämfört med storbankernas krav. Det vanligaste kravet som man säkerligen har hört talas om tidigare är att man måste vara minst 18 år gammal för att få skriva på ett juridiskt bindande kontrakt, vilket är precis vad ett lånekontrakt är. Någonting som man dock kanske inte vet är att vissa långivare har höjt sin åldersgräns en smula. För att få samla lån via vissa långivare måste man vara minst 20, 21, 22, 23, 24 och ibland till och med minst 25 år gammal för att få tillgång till deras lån. Anledningen är enkel att förstå, då inte alla i 20-årsåldern har en stabil ekonomi, och långivarna vill försäkra sig om att lånet betalas tillbaka.

Om man ska få samla lån vill många långivare även att man ska ha en fast inkomst för att säkert veta att man kommer att klara av att betala tillbaka lånet. Det är också av yttersta vikt att man inte sitter hos Kronofogden. Detta visar för långivaren att man tidigare har varit slarvig med en räkning och därför försatt sig i en skuld under en sådan lång tid att det har hunnit hamna hos både inkasso och Kronofogden. Detta gör långivaren skeptisk till om den personen är möjlig att lita på. Sist men inte minst måste man även kunna använda exempelvis mobilt BankID för att identifiera sig själv.

Få en lägre ränta genom att samla lån

Om det finns en stor fördel med att samla lån så är det att de olika räntorna som tidigare var mycket höga räntor plötsligt blir mycket lägre. Det gäller dock att man vänder sig till den rätta långivaren för att verkligen få en effektiv ränta med få kr/månad. Ens egen ekonomiska situation kan även påverka räntan ganska rejält, då denne vanligtvis sätts baserat på ens inkomst, betalningsmöjligheter och dylikt. Ett sätt att få en så låg ränta som möjligt när det är dags att samla lån kan vara att ta lånet tillsammans med någon annan – en medsökande. Om man själv inte klarar av att betala lånet kommer denne plikt att falla på ens medsökande, och med två personer som betalar av på lånet visar det sig vara en större säkerhet för långivare. Med en mindre risk som långivaren behöver ta när pengar lånas ut till två personer kommer även en lägre ränta.

Om man vill samla lån med en låg ränta finns det ytterligare åtgärder som man kan tillämpa för att få ner räntan, såsom att höja sin inkomst eller att sänka sina utgifter. Visst är det inte alltför enkelt att höja inkomsten bara sådär, men att få ner utgifterna kan vara en god idé. Långivaren kommer nämligen att kika på den disponibla inkomsten när de tar ett beslut kring ens låneansökan, vilket med andra ord är de pengarna som man har att röra sig med efter att alla avgifter har blivit betalda. Ju högre den disponibla inkomsten är, desto säkrare är det för långivaren att låna ut pengar till en. Sist men inte minst beror räntan även mycket på vilken långivare man vänder sig till, så det gäller att man utforskar alternativen och läser på kring de olika långivarna som finns därute för en.

Samla lån via MoreBanker

Samla lån via MoreBanker

Här hos MoreBanker kommer man att finna ett flertal långivare som kan hjälpa en på bästa sätt när det kommer till att samla lån och krediter. Vi är en oberoende jämförelsesida som jämför en mängd olika långivare, så det är enkelt att få en överblick över de allra bästa alternativen. Vid varje långivare som man ser här på sidan kommer man även att få information kring de lånebeloppen som de erbjuder, vilka tillbakabetalningsperioder som de erbjuder, vilken ränta per år som de erbjuder samt hur gammal man måste vara för att få ta ett lån hos dem. Istället för att leta runt efter varje individuell långivare får man därför några av de bästa alternativen uppradade för att lättare hitta det som passar en likt handen i handsken när man är på jakt efter att samla lån. Läs mer här hos MoreBanker.

 E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor