MoreBanker

Samla lån

Samla dina lån och krediter och spara pengar varje månad! Jämför vilket lån som passar dig bäst.


Samla lån - vägen till en lägre räntaSamla lån

När du samlar dina lån genom att låna pengar kommer du troligtvis också att spara pengar. Genom att samla lån och krediter på ett ställe, istället för en massa mindre utgifter, finns det många pengar att spara. Därför kan du spara flera tusen kronor varje månad genom att samla dina lån! 

MoreBanker är en oberoende jämförelsesida som hjälper dig att hitta vart du kan samla lån med bäst ränta! 

Vad är ett samlingslån?

Att samla lån kallas också för ett samlingslån. Ett samlingslån är precis vad det låter som - ett lån där du samlar dina mindre lån till ett större som kommer att ge dig en lägre ränta.

Samla lån och krediter

Genom att samla dina lån och krediter blir det också mycket enklare för dig, eftersom du endast ska hålla koll på ett lån. Samtidigt som du sparar pengar genom att lägga om krediter, för att ha många lån kan bli dyrt i längden.

Dels för att det kan innebära flera höga räntor, samt att du ska betala aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Därför om du samlar dina låna på ett ställe kommer du kunna spara mycket pengar i månaden. 

Dessutom får du också bättre översikt över din ekonomi eftersom det är färre lån att ha överblick över. Förhoppningsvis blir det också enklare för dig att kunna betala tillbaka lånet snabbare. 

Oavsett om du har problem ekonomiskt eller bara vill ha en mer förmånlig lånesituation är det nästan alltid en bra idé att ta ett större lån som kan täcka övriga lån. 

Samla lån utan säkerhet

Har du inte möjlighet att låna mot en säkerhet, är ett privatlån det vanligaste alternativet för att samla lån. Räntan på privatlån är generellt högre än lån med säkerhet men betydligt lägre och har bättre villkor än krediter, smslån, inkassoskulder och liknande.

Dessutom kan du använda pengarna du sparar på den sänkta räntan när du samlar lån på att betala tillbaka extra på lånet - för att få ännu lägre räntekostnader och för att bli skuldfri ännu snabbare.

Samla alla lån - hur fungerar det?Samla lån och krediter

För att samla lån och krediter krävs ett nytt lån som motsvarar totalbeloppet av de andra lånen och krediterna tillsammans. Därför ska du börja med att undersöka vilka lån och krediter du har idag samt gå igenom räntorna. Försök att få med så mycket som möjligt under det nya lånet och det kan handla om allt från små lån till avbetalningsplaner för produkter och tjänster du har köpt. 

När du vet den totala summan av dina lån kan du ta ett privatlån som täcker den totala summan. Var noggrann med att jämföra privatlån så att du är helt säker på att du får det billigaste lånet för dig i slutändan. 

När du har valt långivare skickar du in en ansökan och blir den godkänd sätts lånet in direkt på ditt kontot eller direkt hos dina befintliga långivare. Du kan alltså använda lånet till att lösa alla dina dyra lån och krediter på en och samma gång. 

Samla lån utan UC

Precis som vilken annan låneansökan, gör det en kreditupplysning på dig när du ska samla lån. Denna upplysning ger långivaren en överblick över din ekonomi och dina intäkter och utgifter. 

Det är vanligast att en kreditupplysning tas via Upplysningscentralen, men om du vill samla dyra lån och krediter för att få en lägre månadskostnad kan du gynnas av att välja ett lån utan UC i framtiden. 

Föredrar du att samla dina lån utan UC, kan du jämföra lån utan UC här. 

Samla lån med betalningsanmärkning

Hos många långivare är det möjligt att samla lån trots en betalningsanmärkning. Var däremot uppmärksam på att de flesta långivare endast godkänner betalningsanmärkningar så länge att skulden är betald hos Kronofogden. 

Alltså, du kan samla lån med betalningsanmärkning så länge du har betalat tillbaka den skulden. 

Fördelar att samla dina lånSamla lån

Det finns en rad fördelar att samla dina lån. Det första är att det blir billigare för dig eftersom du kan sänka dina räntekostnader markant. 

Utöver att det blir billigare finns det också andra fördelar att samla dina lån: 

  • Du får en bättre överblick över din ekonomi
  • Det är enkelt och smidigt
  • Du förbättrar din kreditvärdighet

Samla lån bäst ränta

Här är de långivare just nu där du kan samla lån till bäst ränta:

  1. Consector ränta från 2,90%
  2.  Advisa ränta från 2,95%
  3.  Lendo ränta från 2,95%

Vanliga frågor om att samla lån

✅Vad är ett samlingslån?

Det är ett större lån som samlar alla dina mindre lån, så att du kan få en lägre ränta. 

✅Hur samlar jag lån?

Du kan samla lån genom att ta ett större privatlån som betalar av alla dina mindre lån. Hos MoreBanker kan du jämföra privatlån. 

✅Kan jag samla lån med betalningsanmärkning?

Ja, några långivare är villiga att låna dig pengar så att du kan samla lån trots att du har en betalningsanmärkning. Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor