MoreBanker

Lån utan UC

Låna pengar utan kreditupplysning - Få pengar på kontot redan idag

Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK
Utan UC
Direkt utbetalning
Betalningsanm. OK

Lån utan UC

lån utan UC

Lån utan UC är för dig som vill ta ett lån utan att Upplysningscentralen gör en kreditupplysning. Att låna pengar utan UC betyder inte att det inte görs enkreditupplysning, men istället att att långivaren tar en kreditupplysning via ett annat upplysningsföretag  t.ex. Bisnode och Creditsafe.

Vad är en kreditupplysning? 

En kreditupplysning är när långivare får information om din livssituation, ekonomi samt din betalningsförmåga. Det görs alltid en kreditupplysning när du har ansökt om ett lån oavsett om det är med eller utan UC.

Därför är det viktigt att påpeka att ett lån utan UC inte är ett lån utan kreditupplysning. När du tar ett lån har långivare en skyldighet att ta en kreditupplysning på dig. När man refererar till lån utan UC betyder det att det finns vissa långivare som väljer att ta sin kreditupplysning från ett annat upplysningsföretag än Upplysningscentralen, som bland annat de stora bankerna använder sig av.

Att ta ett lån utan UC betyder därför helt enkelt att det tas en kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Det är vanligt att hitta lån utan UC som sträcker sig mellan 1 000 kr och 25 000 kr, men om du har tur och hittar rätt långivare kan de bevilja lån på upp till 80 000 kr – ibland kanske till och med större lån.

Varför låna utan UC? 

Anledningen till varför många vill låna utan UC är för att den registrerade kreditupplysningen inte syns i UC:s register, eftersom ditt kreditvärde påverkas negativt till följd av många kreditförfrågningar.  Det betyder att din möjlighet att få beviljat ett billigt lån med låg ränta kan bli mindre.

Låna pengar utan UC Låna pengar utan UC

När du lånar pengar utan UC kommer kreditupplysningen som långivaren tar inte komma från Upplysningscentralen, utan istället från en annan kreditupplysning. Det betyder också att Upplysningscentralen inte registrerar kreditupplysningen eller det beviljade lånet när du ansöker hos dessa långivare. 

Det är bra att veta att potentiella långivare i framtiden kommer att kunna se lånen oberoende av vilket kreditupplysningsbolag som man har använt sig av, men de kan inte neka dig ett lån på grund av för många förfrågningar hos UC, om kreditupplysningarna inte har skett där.

Låna pengar utan UC med bankid 

När du vill låna pengar utan UC med BankID så signerar du din ansökan online och därefter görs en bedömning av din betalningsförmåga. Därefter får du besked om du får låna pengar utan UC. Blir du beviljad kommer pengarna att betalas ut direkt, att låna pengar utan UC med BankID är därför det absolut snabbaste sättet att låna pengar. 

Kan du låna utan UC?

Att ta ett lån är juridiskt bindande och det finns vissa krav som du måste uppfylla för att långivare vill låna dig pengar:

  • Du måste vara minst 18 år gammal för att få ta ett lån. Det är inte lagligt i Sverige att skriva på ett juridiskt bindande kontrakt om man är under 18 års ålder. Det är dock bra att ha i åtanke hur vissa långivare anser att även 18 år är för ungt och har därför en åldersgränsen vid 20, 23 och ibland till och med 25 år.
  • Du får inte ha betalat lån tillbaka försent eller dylikt som har hamnat hos Kronofogden. Det finns vissa långivare som lånar ut trots anmärkningar och Kronofogden skulder, men dessa typer av lån har vanligtvis en högre ränta.
  • Det föredras att du har en fast inkomst. Detta är ytterligare ett krav som inte gäller för alla långivare, men återigen kommer lån utan krav för fast inkomst att komma med riktigt höga räntor.
  • Du ska kunna bekräfta vem du är. Detta kan genomföras med hjälp av exempelvis mobilt BankID som man därefter även drar nytta av när man ska skriva under själva låneavtalet.

Låna pengar snabbt utan UC 

Står du i en situation där du behöver låna snabbt utan uc, så kanske ett sms lån utan uc eller ett snabblån utan uc är något för dig? Båda lånen har nämligen en sak gemensamt och det är att det går fort och du får pengarna direkt.

*Högst upp på sidan kan du jämför olika lån utan UC för att snabbt få en överblick över alla lån.

SMSlån utan UC 

Många väljer att ansöka om ett sms lån utan UC när de upplever att pengarna på kontot börjar ta slut. En anledning till detta är att det är enkelt att bli beviljad ett smslån, så länge att du inte råkar ha en låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar.
 

Snabblån utan UC

Behöver du låna ett större belopp snabbt samt utan UC så kan ett snabblån vara ett alternativ för dig. Snabblån utan UC har oftast lägre ränta än smslån utan UC. Dessutom är det relativt enkelt att hitta ett snabblån utan UC eftersom de flesta långivare av snabblån inte använder sig av upplysningscentralen.

Lån utan UC med betalningsanmärkning

Behöver du låna pengar samtidigt som du har en betalningsanmärkning, finns det faktiskt också alternativ för dig. Långivarna är medvetna om att det är många som har betalningsanmärkningar och har därför utvecklat låneformer där man kan låna utan uc trots att man har en betalningsanmärkning. Det du ska vara uppmärksam på är att dessa typer av lån ofta har en rätt hög ränta.

Lån utan UC med många förfrågningar 

Om du har många kreditupplysningar och förfrågningar hos UC kan det blir svårare att få beviljat ett lån. Många förfrågningar kan nämligen påverka din kreditvärdighet vilket gör det svårare att bli beviljad lån i framtiden. Idag finns det många långivare som ger lån utan UC med många förfrågningar.

Risker med att låna utan UC

Långivare som inte vänder sig till UC för kreditinformation har ofta generösa villkor för låntagare med en sämre ekonomi, vilket betyder att fler sökande kan beviljas lån. Men har du en sämre betalningsförmåga och låg kreditvärdighet och lånar utan uc kommer du sannolikt att få ett lån med hög ränta. 

Du ska därför vara säker på att du kan betala tillbaka ett lån utan uc, eftersom hög ränta ofta kan innebära ökad risk för försenad eller utebliven betalning. 

Även fast om det går att låna utan uc kontroll är det viktigt att veta att du aldrig kan undvika en kreditupplysning. Fundera därför om du verkligen behöver att ta ett lån just här och nu, eller om det är något du kan spara upp till istället utan att låna utan uc. 

Du ska också vara medveten om att kostnaden för en obetald skuld kan blir riktigt stora och växa i rasande fart. Har du redan skulder idag och känner att du måste låna för att vardagen ska hänga ihop så avråder vi dig att låna utan uc kontroll.

Vad är UC?

UC, även känt som Upplysningscentralen, ägs av; Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank. UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag och innehåller information om svenskars lån och skulder. 

När det gäller bolån och andra större lån användes UC utan undantag, men vid mindre lån blir det allt vanligare att man använder alternativa kreditupplysningsföretag. 

Genom dessa kreditupplysningsföretag kan du låna utan UC kontroll 

  • Creditsafe: Är det vanligaste alternativet för långivare som ger lån utan uc använda sig av.
  • Bisnode: Är också ett känt kreditupplysningsföretag som ger långivare möjligheten att erbjuda lån utan uc.

Här kan du läsa mer om kreditupplysningslagen samt se fler kreditupplysingsföretag.

Är ett lån utan UC det rätta lånet för dig? låna utan UC

När pengarna är slut på kontot och det är flera dagar kvar till lönen kommer igen väljer vissa att låna igenom föräldrar eller vänner medan andra inte väljer att göra det av olika anledningar. Oavsett vad, så kanske ett lån utan uc det enda alternativet för vissa.

Om du står i en situation där du saknar pengar till något du vet bara kommer att hända en gång är det en bra idé att låna pengar utan uc. Bara för att pengarna är slut just nu kan bero på många saker men det behöver inte betyda att du har en dålig betalningsförmåga senare. Därför om du tecknar ett lån utan uc kontroll blir denna händelse glömd och kommer inte att påverka dig i framtiden. 

Behöver du däremot finansiera andra lån ska du inte låna pengar utan uc, eftersom det är generellt är höga räntor. Då kan det vara en bättre idé att se över din ekonomiska situation. 

Letar du efter ett billigt lån?
Se & jämför billiga lån här.

Vanliga frågor och svar 

✅Vad är ett lån utan UC?

Ett lån utan UC är ett lån där kreditupplysningen tas vid ett annat kreditupplysningscentral än Upplysningscentralen.

✅Jag har en betalningsanmärkning, är ett lån utan UC mitt enda alternativ?

Nej, det finns lånegivare som accepterar en betalningsanmärkning samt tar sin kreditupplysning hos UC. 

✅Tas det en kreditupplysning när jag lånar utan UC?

Ja, oavsett om du lånar med eller utan UC kommer det alltid att tas en kreditupplysning på dig när du lånar pengar. }

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor