MoreBanker

Lån utan uc

Hitta ett perfekt lån utan UC | Jämför lån hos MoreBanker

- -Visst finns det många skäl till att plötsligt vara i behov av ett lån. Det kan handla om en bil som plötsligt har brakat sönder, en vitvara som måste fixas, ett nytt lägenhetsinköp, resor, möbler eller bara en plötslig utgift som man inte kunde förutse. Att låna pengar för att täcka dessa plötsliga utgifter kan då vara en god idé.

Lån utan uc
 
Att ansöka om ett lån leder dock till en kreditupplysning som vanligtvis sker via Upplysningscentralen – någonting som i sig självt inte är något problem. Om man dock tidigare har tagit en mängd lån kan nya potentiella långivare få syn på ens långa historik hos Upplysningscentralen, vilket kan resultera i skepticism hos långivaren och ett möjligt nekande till lånet. För att undvika detta kan man därför vända sig till ett lån utan UC.

Vad är ett lån utan UC?

Vissa är felaktigt under intrycket att ”lån utan UC” är synonymt med ett lån utan kreditupplysning, men så är inte fallet. Varje gång man ansöker om ett lån kommer det att tas en kreditupplysning, men den stora betydelsen ligger vid vardenne upplysning tas. Upplysningscentralen är standard när man talar om kreditupplysningar, men om man har många förfrågningar hos kreditbolag som tar upplysningar via UC kan detta komma att se negativt ut för framtida potentiella långivare. Det är därför förståeligt att inte vilja ha sina lån registrerade i just Upplysningscentralens register när man vill att framtida långivare ska se på ens kreditvärdighet på ett positivt sätt. Att många lån påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt kan komma att förvärra ens ekonomiska situation, så det är just därför man naturligtvis vill hitta en lösning.
 
Att ta ett lån utan UC betyder därför helt enkelt att det tas en kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Det är vanligt att hitta lån utan UC som sträcker sig mellan 1 000 kr och 25 000 kr, men om man har tur och hittar rätt långivare kan de ge en beviljade lån på upp till 80 000 kr – ibland kanske till och med större lån. Två exempel på kreditupplysningsföretag utöver UC som ofta används av långivare är just Bisnode och Creditsafe. Om man kikar på de typerna av lån som vanligtvis tas utan UC i dagläger så är det ofta tal om bland annat SMS lån. När man senare är i behov av ett lån från exempelvis storbankerna kommer de i de flesta fallen endast att titta på huruvida man är registrerad hos UC eller inte, så om tidigare lån då har gått genom ett annat kreditupplysningsföretag är det sällan som bankerna får syn på det. Kort och gått kan lån utan UC göra det enklare att få framtida lån beviljade.

Har jag möjlighet att ta ett lån?

Att ta ett lån är juridiskt bindande och naturligtvis någonting att inte ta alltför lätt på, så det kommer antagligen inte som en överraskning att det finns vissa krav som man måste uppfylla för att långivare ska låna ut pengar till en. Hur dessa villkor ser ut kan variera från långivare till långivare, men det finns ett par exempel på villkor som gäller de flesta:
 

  • Man måste vara minst 18 år gammal för att få ta ett lån. Det är inte lagligt i Sverige att skriva på ett juridiskt bindande kontrakt om man är under 18 års ålder, så lån till yngre personer än så går inte att finna. Det är dock bra att ha i åtanke hur vissa långivare anser att även 18 år är för ungt, och har därför istället satt åldersgränsen vid 20, 23 och ibland till och med 25 år.

  • Man får inte ha försenade återbetalade lån eller dylikt som har hamnat hos Kronofogden. Det finns vissa långivare som lånar ut trots anmärkningar och Kronofogden skulder, men dessa typer av lån har vanligtvis en förbluffande hög ränta och är inget som man borde satsa på.

  • Det föredras att man har en fast inkomst. Detta är ytterligare ett krav som inte gäller för alla långivare, men återigen kommer lån utan krav för fast inkomst att komma med riktigt höga räntor. Det är nämligen inte särskilt säkert för långivare att låna ut pengar till någon med en svajande ekonomisk situation, så för att lånet ska vara värt besväret skruvar de upp räntorna något enormt.

  • Sist men inte minst ska man bekräfta vem man är. Detta kan genomföras med hjälp av exempelvis mobilt BankID som man därefter även drar nytta av när man ska skriva under själva låneavtalet.

Vad händer när det görs en kreditupplysning?

Det görs alltid en kreditupplysning efter dess att man har ansökt om ett lån, och oavsett om de använder sig av UC eller inte så fungerar processen på ett liknande vis. Vid en kreditupplysning mottas kreditinformation av långivaren som hjälper långivaren att enklare ta ett beslut gällande huruvida de bör bevilja lånet eller inte. Informationen som de mottar om den potentiella låntagaren är exempelvis deras inkomst, skulder, lån som ännu inte har betalats tillbaka, civilstånd och dylikt. Långivaren måste göra en kreditupplysning, men det gör en stor skillnad om denne går genom UC eller inte. Ett lån utan UC kommer inte att leda till att kreditvärdigheten hos UC försämras, och framtida lån kommer därför inte att nekas bara för att det ser ut som att man har rent för många upplysningar genom UC.
 
Det är dock bra att ha i åtanke hur framtid potentiella långivare kommer att kunna se lånen oberoende av vilket kreditupplysningsbolag som man har använt sig av, men de kan som sagt inte neka en på grund av just för många förfrågningar hos UC om kreditupplysningarna inte har skett där. Om man lånar pengar utan UC är det vanligt att man får sina pengar redan samma dag. Detta belopp dyker då upp genom en banköverföring och insättning på ens bankkonto. För att man ska kunna identifiera sig själv och godkänna lånet tar man exempelvis hjälp av mobilt BankID, ett mycket säkert sätt att bevisa vem man är. Därefter gäller det bara att återbetala lånet lite i taget. Att kunna ta ett lån under vardagar är en självklarhet, men numera finns det till och med långivare som kan erbjuda lån utan UC under helgerna. Oavsett när man plötsligt har fått en brådskande utgift och är i behov av extra pengar finns det därför långivare som är villiga att hjälpa en.

Vad kan man låna pengar till med lån utan UC?

Vad kan man låna pengar till med lån utan UC?

Det kommer säkerligen inte som en överraskning att vissa långivare är mer stränga än andra. Om man exempelvis besöker en av storbankerna och ber om att få ta ett lån kommer processen i de flesta fall att vara ganska lång medan villkoren är mycket stränga. Det är hårda krav på hur mycket man måste tjäna varje månad, ens inkomst ska vara stabil och man måste ha en mycket god anledning till att ta lånet. I många fall är det inte nog att säga att man vill använda pengarna till en resa eller att betala plötsliga utgifter, utan det krävs långa möten med banken för att övertyga dem om ens sak. Allt det här kan låta lite läskigt, men lyckligtvis nog finns det en mycket enklare och snabbare lösning.
 
Om man ansöker om ett lån utanför storbankerna såsom exempelvis ett SMS-lån, blancolån eller snabblån på nätet kommer villkoren inte att vara i närheten av så tuffa som hos storbankerna – och man får dessutom pengarna på kontot i en mycket fortare takt. Som om inte dessa var fördelar nog har man även möjlighet att använda pengarna till i princip vad man vill. Man behöver inte övertyga långivarna om att pengarna ska gå till just en lägenhet eller en bil, vad man använder sina pengar på är helt upp till en själv. Nya möbler, resor, en ny bostad, att täcka plötsliga utgifter, ett husdjur och mycket mer därtill. Det är till och med möjligt att låna pengar för att komma ifatt med en hyra som håller på att förfalla, men detta är inte att rekommendera.

Att komma ihåg när man funderar på ett lån

Man bör alltid se till så att man har nog med pengar för att betala sin egen hyra, mat, räkningar och förnödenheter på egen hand innan man överväger att ta ett lån för exempelvis resor eller dylikt. Visst vill man inte alltid vänta i flera månader för att ha råd med drömresan, så en lösning kan då vara att ta ett lån för att ha möjlighet att åka utomlands redan nu, så länge man är väl medveten om att man kommer att klara av tillbakabetalningen. Kanske är vissa utgifter ganska brådskande, såsom att köpa en mobil för att klara av sitt jobb eller att fixa en bil som har brakat samman för att kunna köra till arbetsplatsen. Så länge man vet att man har nog med pengar och en stabil inkomst för att kunna betala tillbaka lånet kan man ta beslutet att låna pengar utan UC.
 
Någonting som man bör undvika är att ta ett lån utan UC för att täcka nuvarande lån som man inte än har betalat tillbaka. Detta kan lätt bli en ond cirkel där man fortsätter att ta lån för att betala tidigare lån, med räntor som bara blir värre och värre. Lägg därför istället fokus på att betala tillbaka lånet som redan ligger där innan man satsar på ett nytt lån. Ha därtill i åtanke att inte bara kika på räntorna utan övriga avgifter som kan komma att följa med lånet för att få reda på vad lånet egentligen kostar. Det kan nämligen dyka upp kostnader såsom stiftelsesprovision, expeditionsavgift, anmälningsavgift, dokumentavgift och mer därtill som man lätt kan missa om man inte läser det finstilta.
 
Sist men inte minst när det gäller saker att komma ihåg är det viktigt att inte tacka ja till ofördelaktiga erbjudanden bara för att man tvunget vill ha ett lån. Om man exempelvis sitter med obetalda lån eller betalningsanmärkningar finns det vissa långivare som är redo att låna ut pengar till en, men med tanke på att ens situation är så ostabil kommer dessa lån att vara fullspäckade av räntor och andra kostnader. Trots att man hittar en variant med relativt låga räntor kommer man med största sannolikhet att istället bombarderas av andra avgifter som kan vara svåra att märka om man inte verkligen går på djupet. Kort och gått, vänta hellre med ett lån utan UC tills ens betalningsanmärkningar är borta eller till dess att man har betalat tillbaka nuvarande lån.

Ta ett lån utan UC hos MoreBanker

Ta ett lån utan UC hos MoreBanker

För att hitta ett lån utan UC kan det vara en god idé att kika på en jämförelsesida för att få en bra översikt över de mest professionella långivarna på marknaden. Det kan vara svårt att alltid hänga med i svängarna när nya långivare konstant dyker upp medan andra försvinner, och om man ska få en klar bild över varje enskild långivare gäller det att gå igenom en lång rad texter kring villkor. Det är helt enkelt ett större jobb än vad det är värt. För att förenkla hela processen för sig själv kan man därför ta en tur över till en jämförelsesida såsom denne, MoreBanker, och inom kort hitta ett lån utan UC som passar en likt handen i handsken. Vi erbjuder exempelvis en låneberäknare där man själv kan få reda på exakt hur mycket man måste betala varje månad om man väljer ett specifikt lån hos en specifik långivare. Enklare än så kan det inte bli.
 
Det slutar dock inte här, för utöver att beräkna sina lån får man tillgång till en lång lista av långivare med all den informationen som man behöver för att ta ett välgrundat beslut kring vilket lån man i slutändan vill ta. Om det exempelvis står att tillbakabetalningstiden ligger på mellan 1 och 12 månader måste man betala tillbaka lånet inom de 12 månaderna, men man kan enkelt betala tillbaka beloppet tidigare om man föredrar detta. Om man har ansökt om lån hos någon av långivarna som vi rekommenderar kan man dessutom vara säker på att det är professionalism och hög kvalitet som väntar en tillsammans med utbetalning inom kort. Redan på framsidan får man reda på hur stort lånebelopp man får ta hos varje enskild långivare, hur lång tillbakabetalningen är, ränta per år, åldersgräns samt omdömet som långivaren har fått.
 

Samla lån genom att ta ett lån utan UC

Vi nämnde tidigare att man kan ta lån för ett flertal olika skäl, såsom att resa, köpa nya möbler, ett husdjur, en ny lägenhet m.m. – men det är inte allt. Det är dessutom vissa som tar lån utan UC för att samla sina lån och krediter. Detta betyder i enkla termer att man tar ett stort lån för att täcka många mindre lån. Vi talade tidigare om hur det inte är en god idé att ta ett lån för att betala av ett nuvarande lån, men att använda ett nytt lån för att betala av många smålån kan vara en utomordentlig idé. Många små lån leder till flera höga räntor, så att ta ett stort lån för att täcka de små resulterar vanligtvis i en lägre ränta och en enklare översikt över sina lån. Ta en titt här hos MoreBanker idag och finn det perfekta lånet utan UC för ens individuella behov. E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor