Så tjänar vi pengar >

Varfor tar vi konsumtions-lån?

Innehållsförteckning se mere

Om man kikar en bit på statistiken lånar vi svenskar pengar som aldrig förr, men det är i högre och högre grad konsumtions-lån som vi tar. Man kan fråga sig själv varför det egentligen är så. Vi har massor av pengar mellan händerna, så varför är det nödvändigt med mer? Är vi otåliga och vill inte vänta på nästa löneutbetalning eller är det för att vi plötsligt behöver pengar till oförutsebara utgifter? Det beror på individen, men faktum är att vi ta massor av lån, och vi vill gärna titta närmare på vad det är som vi lånar till.

Konsumtion och nöje

Först och främst lånar vi massor av pengar till vanlig användning. Det vill säga saker såsom dagliga varor, kläder, gymkort och mer därtill. Detta är dock inte det enda. Vi lånar i hög grad också pengar till att finansiera våra dyra vanor som vi kanske inte borde ha. Nya mobiltelefoner, stora TV-apparater, snabba datorer och mycket mer. Kläder och skor som kostar mer än vi har råd till. Vi spenderar på livet hejvilt, men tänker inte så mycket på var pengarna ska komma ifrån. Därför lånar vi. Så länge man kan betala tillbaka i tid är det inte något fel med det, men det är bara inte alla som kan hantera detta.

Oförutsebara utgifter

Vi har alla fått en och annan oförutsebar räkning som ska betalas in fort. Det kan vara svårt att hitta pengar om man inte har förväntat sig räkningen. Kanske är det slutet på månaden och kontot är tomt, och också har man haft en annan stor utgift. Oavsett vad är det vanligt att ta ett litet konsumtions-lån om man får en oväntad räkning som ska betalas snabbt. Det verkar kanske surt att låna för att betala räkningar, men om lånet är så pass litet kan utgifterna för det faktiskt vara mindre än den förseningsavgift som man får från sin kreditor vid sen betalning.

Entreprenörer

Vi svenskar är glada för att sätta igång med nya saker. Vi älskar att skapa något nytt och därför har entreprenör blivit ett begrepp som på allvar har tagit fart under de senaste åren. Det är dock något som kostar pengar då inget företag är gratis att starta upp. Det kan vara svårt att hitta investerare eller att få banken med på ens entreprenörsäventyr, så därför vänder vi oss till konsumtions-lån, antingen i form av ett lån från familjen eller ett snabblån. Normalt sätt är snabblån inte någonting som folk rekommenderar, men det är bättre än att låna av familjen. Pengar mellan vänner och familj är någonting illa, och ett snabblån kan man oftast betala tillbaka ganska fort.

Kom ihåg att betala

Det kan finnas tusentals skäl till varför man tar ett konsumtions-lån, men det som de har gemensamt är att de ska betalas tillbaka. Det kostar pengar att låna pengar, så var mycket uppmärksam på räntorna och avgifterna. Om du är det kan du lugnt ta ett konsumtions-lån så att du kan finansiera det som du önskar.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot