Få en överblick över dina konsumtions-lån
Så tjänar vi pengar >

Få en överblick över dina konsumtions-lån

Innehållsförteckning se mere

När det kommer till konsumtions-lån är det långtifrån alla som är lika stora. Vissa är små och omfattar inte mer än tusen kronor, vilket alla kan lyckas att betala tillbaka, Andra konsumtions-lån är dock ganska omfattande och kan handla om stora summor som verkligen kan ödelägga ens ekonomi helt och håller om räntorna får lov att löpa ut. Alla kan hamna i en situation där det är nödvändigt med ett av de större konsumtions-lånen, och där det inte är en möjlighet att låna i banken. Då får man ofta vända sig till snabblån, vilket heller inte är så farligt som man kan frukta. Man ska bara vara förberedd ordentligt.

Få styr på din budget

Innan man tar ett lån är det en mycket god idé att få en full överblick över sina finanser. Med andra ord ska man försäkra sig om att ens ekonomi kan klara den belastningen som det är att betala av på ett lån. Om man inte gör det kan ett konsumtions-lån snabbt bli en mycket obehaglig och dyr historia. Gör en budget där du har en fullkomlig överblick över var det varje månad är avsatt pengar för att betala av på ditt lån.

Försök att aldrig använda dessa pengar, då det kommer att kosta dig mycket att inte hålla sig till amorteringen, särskilt med de högre räntorna som finns på snabblån för konsumtion. Det betyder inte att man inte har plats för nöjen eller liknande. Det är en felaktig uppfattning av lån som svenskarna går runt med. Bara för att ekonomin är stram betyder detta inte att man ska leva på ingenting och avlägsna sig från alla nöjen. Man ska bara göra det med måtta. Man har knappast behov av den nyaste iPhonen eller en charterresa, men utöver detta kan man njuta av livet.

Håll kontakten med långivaren

När olyckan är framme och man inte har pengar för att amortera på sitt konsumtions-lån ska man absolut inte låtsas som om ingenting har skett. Detta ser vi ofta i Lyxfällan, att svenskarna bara stänger ögonen och inte tar ansvar för det som har hänt. Detta är någonting som verkligen kan ödelägga ens ekonomi fullständigt. Om du behöver ett avdrag eller någonting i den riktningen, stå upp för det och kontakta långivaren. De kommer oftast att finnas till för att prata med, även om det kanske kostar dig en påminnelse.

Genom att visa intresse för att betala av på sin skuld kommer långivaren ofta att vara mycket förstående, då de givetvis gärna vill ha sina pengar tillbaka. Ingen är intresserad av att ruinera någon. Det absolut viktigaste är att man använder sitt sunda förnuft när det kommer till att ta ett konsumtions-lån. Låt bli med att göra något ogenomtänkt som kan få stora konsekvenser för dig och din ekonomi. Läs om de olika långivarna och deras villkor, och ta vara på din ekonomi så att den kan klara belastningen. Om man gör detta är ett konsumtions-lån inte farligt eller skrämmande. Detta är endast ett av de sakerna som man ska gå igenom.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot