MoreBanker

Lendo - Är det billigast och bäst för dig?

Hitta ditt nästa lån med Lendo - eller jämför andra alternativ nedanför, helt kostnadsfritt! 

- Läs mer -Lendo är en låneförmedlare som man kan vända sig till som antingen företag eller privatperson. Sedan de kom till Sverige år 2007 har de gett sina kunder möjligheten att jämföra lån och krediter samt söka lån hos 25 olika banker och långivare. Genom att fylla i ett formulär som enbart tar någon minut får man svar i form av ett flertal låneerbjudanden från diverse långivare. Härifrån kan man sedan välja det lånet som passar en allra bäst – ett skräddarsytt lån med så låg ränta som möjligt, helt enkelt.

Vilka är Lendo?

Företaget Lendo kom till Sverige år 2007 och har under senare år även startats upp i Finland, Danmark och Norge. Det fanns en tidigare plan att Lendo skulle rikta in sig på förmedlingen av bolån, men precis innan uppstarten ändrade de banor och blev istället en förmedlare av privatlån. Lendo jobbar för närvarande med 25 olika banker och långivare för att kunna ge kunder möjligheten att jämföra en lång rad olika skräddarsydda lån. Genom att använda Lendo kan man exempelvis samla lån och krediter, ta ett privatlån, ta ett billån eller även ett blancolån. Allt som behövs är att skicka in sin ansökan och jämföra de låneerbjudanden som man får tillbaka.

 

Låneprocessen hos Lendo

Att ansöka om ett Lån via Lendo är lätt som en plätt. Först av allt fyller man i en ansökan som enbart tar någon minut där man anger lånebelopp, lånetid samt huruvida man vill samla lån eller inte. Med några ytterligare uppgifter såsom personnummer, mejladress och telefonnummer är man färdig. Inom en mycket kort tid får man svar från upp till 25 olika långivare som förser en med skräddarsydda erbjudanden som passar just ens individuella behov. Därifrån jämför man de olika lånen och kan ta det som passar en. Tänk på att en kreditupplysning alltid tas när man skickar in sin ansökan.

 

Vilka lån får man ta hos Lendo?

Lånen hos Lendo har en ränta på mellan 2,95 % och 29,95 % beroende på ett flertal faktorer. Återbetalningstiden väljer man själv, och kan ligga på allt mellan 1 och 15 år. Lånebeloppen som man har möjlighet att låna genom Lendo sträcker sig från 10 000 kronor till 500 000 kronor, och några av bankerna som de jobbar med är bland annat Ikano Bank, SwedBank, SEB med mera.

 

Krav för att få ett lån hos Lendo

Huruvida man har möjlighet att ta ett lån via Lendo eller inte beror på ett par faktorer. Om ens lån överstiger 30 000 kronor måste man exempelvis vara 18+ år gammal, ha varit folkbokförd i Sverige i 1+ år, ha en fast inkomst eller pension, ha en årsinkomst på 110 000+ kronor samt vara skuldfri från Kronofogden i minst ett halvår. Om man dock vill ta ett lån som inte överstiger 30 000 kronor ser kraven ganska lika ut. Skillnaden är att man inte behöver ha en fast inkomst samt att ens årsinkomst ska ligga på minst 100 000 kronor istället för 110 000.

Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor