Så tjänar vi pengar >

Vad är uppläggningsavgift?

En uppläggningsavgift är en engångsavgift som långivaren kan ta när ett lån tecknas. Ofta kan det tillkomma en uppläggningsavgift när något ska betalas tillbaka på delbetalning. Det beror på att det tillkommer en del kostnader för långivaren när du ansöker om ett lån och får det beviljat 

Vad är uppläggningsavgift

Vissa långivare tar uppläggningsavgift  

Alla långivare tar inte ut en uppläggningsavgift, men det är relativt vanligt att de gör det. Vanligtvis ska uppläggningsavgiften betalas vid första lånbetalningen. Storleken på uppläggningsavgifter kan variera, men för ett privatlån är den vanligtvis mellan 0 till 500 kr. Den effektiva räntan inkluderar uppläggningsavgift och andra eventuella avgifter, därför kan det vara enklare att jämföra den effektiva räntan istället för den nominella räntan för att få en uppfattning om ett låns totala kostnad. 

Ha ett öga på höga uppläggningsavgifter 

Det är viktigt att se efter om abonnemang eller lån har en uppläggningsavgift, speciellt om lånet eller abonnemanget har en låg kostnad för då kan uppläggningsavgiften bli en förhållandevis hög kostnad.  

När du ansöker om ett lån är det viktigt att kontrollera vilka kostnader som tillkommer. Ett lån med en låg ränta kan verka attraktivt men det kan istället betyda många dolda avgifter. Så kallade dolda avgifter så som uppläggningsavgift och aviavgift kan bli kostsamma för dig som låntagare. Det är avgifter som du inte direkt tänker på när du ska låna pengar, men som tillkommer som kostnader för lånet.   

Uppläggningsavgiften på lånet kan utgöra en stor del av lånets totala kostnad, särskilt om det rör sig om ett mindre lån som betalas av under kort period. Uppläggningsavgiften är viktig information för dig som ska jämföra olika lån på marknaden. Genom att inkludera uppläggningsavgiften och alla andra avgifter som tillkommer på lånet kan du göra en rättvis jämförelse av de olika lånealternativ som finns på marknaden. Därmed kan du också säkra dig ett så bra och billigt lån som möjligt.   

Det gäller att förstå att räntan inte är hela avgiften på lånet. Låt oss ta ett exempel så att det blir så tydligt som möjligt. Ett lån med en väldigt låg ränta men med höga avgifter kan i slutändan bli dyrare än ett lån med en högre ränta som har lägre avgifter.   

Uppläggningsavgiften är en engångs kostnad som tillkommer i samband med att du ansöker och får ditt lån beviljat. När du ansöker om att lån och långivare meddelar de dig om att lånet är beviljat och du godkänner lånevillkoren. Därefter skriver du under på skuldebrevet så att lånet kan läggas upp och pengarna utbetalas till dig. Det är i samband med den processen som uppläggningsavgiften tas ut. Uppläggningsavgiften betalas sedan i samband med din första inbetalning på lånet.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot