Så tjänar vi pengar >

Svårt att få lån? Se lån med svag kreditvärdighet utan UC

Om du har planerat att ansöka om ett lån finns det mycket att tänka på. Det här blir extra viktigt om du har en svag kreditvärdighet. Det är inte omöjligt att få ett lån om du har en svag kreditvärdighet, men det kan bli svårare att hitta ett lämpligt lån som inte är onödigt dyrt. 

Det du framförallt vill undvika är onödigt höga kostnader för lånet. Beroende på din ekonomiska situation kan det också finnas goda skäl till att söka ett lån från en långivare som inte använder sig utav UC, Upplysningscentralen. 

En hel del långivare erbjuder idag den möjligheten och en svag kreditvärdighet behöver inte vara ett hinder för att få ett lån. 

Nedan kan du läsa om eventuella begränsningar du kan stöta på, varför du bör titta på lån utan UC och lite annat som är viktigt att tänka på. När du väl har läst färdigt är du redo för att söka ett lån som passar dig och din ekonomi. 

Bra alternativ till dig med låg kreditvärdighet: 

Ferratum

Hos Ferratum kan du ansöka om ett lång med svag kreditväridghet utan UC mellan 1.000 - 45.000 kr. 

Ferratum utför alla sina kreditupplysningar via Creditsafe och ingen information kommer att regitreras i UC. 

Läs mer och ansök hos Ferratum
OBS. Detta är en högkostnadskredit.

Lendo

Lendo förmedlar privatlån mellan 10.000 - 600.000 kr med en löptid på 1-15 år. När du ansöker hos Lendo kommer upp till 35 långivare att tillfrågas.

Lendo samarbetar med t.ec. Bluestep Bank, Nystart Finans och Marginalen Bank som alla kan bevilja lån med svag kreditvärdighet. 

Om du har betalningsanmärkningar får du låna upp till 150.000 kr. 

Läs mer och ansök hos Lendo.  

Fördelen med lån utan UC 

När du lånar utan UC innebär det att låneföretaget inte använder sig utav Upplysningscentralen för att utföra en kreditupplysning. En kreditupplysning måste däremot utföras enligt lag, det här kommer du inte att kunna undvika. Alltså, ett lån utan UC är ett lån där långivaren använder ett annat kreditupplysningscentral. 

Skillnaden är att du inte får något registrerat i din kreditupplysning om att du har ansökt om lån, när upplysningen inte görs via UC. Det är med andra ord lite mer anonymt att ansöka via ett företag som inte använder UC, även om själva upplysningen ändå utförs. 

Din långivare kommer alltså att veta om du har betalningsanmärkningar, skulder eller andra finansiella problem. Även om du inte kan undvika att företaget får reda på det, är det ofta bättre att undvika UC när man har möjligheten till det menar många. 

Samtidigt finns det situationer där du troligtvis inte kommer att kunna undvika UC. Storbanker använder sig alltid utav Upplysningscentralen och det här innebär bland annat att du för vissa typer av lån kommer att landa med en kreditupplysning genom UC. Det handlar framförallt om bolån och liknande stora lån som nästan alltid tas via större banker. 

Svag kreditvärdighet gör det inte omöjligt att få ett lån 

Man hör ofta talas om hur svårt det kan vara att få ett lån. Därför finns det också en del personer som tror att det blir omöjligt att få ett lån om man inte har en stark kreditvärdighet. Det här är långt ifrån sant, beroende lite på vad det är för lån du är ute efter. 

Att få ett väldigt stort lån kan bli svårt och även om du får ett, kommer troligtvis räntan vara för hög. Men många långivare kommer att titta på din nuvarande ekonomi och inkomst, så det kommer inte att vara omöjligt att få ett lån. 

Kreditvärdigheten kommer däremot att avgöra din ränta, det kan därför vara bra att ha det här i åtanke när du ska ansöka om ett lån. Om du kan vänta ett tag med lånet, tills att din kredit ser lite bättre ut, är det att rekommendera för att sänka dina lånekostnader. 

Eventuella begränsningar med dålig kreditvärdighet 

Även om det är möjligt att få ett lån med en svag kreditvärdighet, kan det bli svårare att få ett lån. Många långivare har krav på låntagarens inkomst och eventuella betalningsanmärkningar. Om du har en svag kreditvärdighet finns det därför en hel del långivare som troligtvis inte är aktuella.

När du väl hittat en långivare som är okej med att erbjuda dig ett lån, kan det förekomma en del begränsningar. Ju starkare din kreditvärdighet är, desto större lån får man beviljat. Om din ekonomiska situation inte är god, kan det därför hända att du inte får låna exakt den summan du först hade tänkt dig. 
Det kan även bli svårare att pressa ned räntan.

Det är därför extra viktigt att se över räntan som företaget erbjuder dig, annars finns det en viss risk att du landar med ett otroligt dyrt lån som du i längden inte har råd med. 

Du kan låna även med betalningsanmärkningar 

Det går faktiskt att ta ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Det kan däremot bli lite svårare och du får räkna med sämre villkor. Det är därför rekommenderat att undvika att göra det, men det är möjligt för den som vill. Innan du lånar bör du däremot försäkra dig om att din ekonomi tillåter det, annars riskerar du att hamna i nya skulder. 

Du kan däremot inte låna pengar om du har en aktiv skuld. Det här syns i din kreditupplysning och låneföretag får inte erbjuda lån till den som har aktiva skulder. Du måste därför göra dig av med skulderna först, sedan kan det eventuellt bli möjligt för dig att ta ett lån. 

Inte alla låneföretag är okej med anmärkningar, men det finns ganska många som är det. Du kan alltid se efter om en viss långivare är okej med det, informationen brukar finnas direkt på deras hemsida. Det kan också finnas begränsningar kring hur många anmärkningar du får ha, en del är mer generösa än andra på den här punkten. 

Man måste däremot räkna med en sämre ränta om man har aktiva betalningsanmärkningar. Det kan även tillkomma striktare krav på ens årsinkomst, något man bör ha i åtanke innan man skickar iväg sin ansökan. 

Här kan du se vart du kan låna med betalningsanmärkningar.

Se noga över lånevillkoren 

Innan du godkänner ett låneavtal är det viktigt att du läser igenom villkoren. När du ansöker om ett lån kommer företaget först att utföra en kreditupplysning. Efter att din ekonomi är kontrollerad kommer man att erbjuda dig ett lån. Detaljerna för varje lån skiljer sig beroende på din ekonomi och allmänna kreditvärdighet. 

Det kan därför finns en del saker i ditt lånerbjudande som inte stämmer överens med vad du hade tänkt dig. Det vanligaste här är att du får en högre ränta än du hade förväntat dig. Det kan även hända att du inte får låna det fulla beloppet som du ansökt om. 

Om du inte läser igenom villkoren noga kan det hända att du missa viktiga detaljer i ditt nya lån. Det kan till exempel tillkomma avgifter som du inte har tänkt på, en avbetalningsplan och mycket annat. Det tar sällan många minuter att läsa igenom ett låneavtal och det är väl värt att göra det, då slipper du onödiga överraskningar. 

Undvik höga räntor 

Oavsett om du hade tänkt låna mycket eller lite, är det alltid viktigt att få så låga kostnader som möjligt. Den huvudsakliga kostnaden är räntan på ditt lån. Det är också genom den du har möjlighet att påverka mycket, beroende på dina ekonomiska förutsättningar. 

Om du har en svag kreditvärdighet kommer du att få en högre ränta än andra som har en bättre sådan. Det är därför viktigt att fundera på om du verkligen behöver lånet just nu. Genom att förbättra din ekonomi och vänta ett tag kan du troligtvis få en mycket bättre ränta. 

Ett annat enkelt sätt att påverka din ränta är genom att undersöka flera olika låneföretag. En del låneföretag har en högre ränta och sämre villkor än andra. Genom att jämföra lån olika aktörer kan du ofta få en bättre ränta redan från första början. Det finns även jämförelsetjänster som kan hjälpa dig att ansöka om ett lån, vilket kan pressa ned räntorna i vissa fall. 

Slutsats om att låna med svag kreditvärdighet 

Att låna med svag kreditvärdighet är definitivt inte att föredra. Den högre räntan kan orsaka en hel del onödiga kostnader, vilket kan göra ett redan dyrt lån ännu dyrare. Det är därför bra att undvika den här situationen i den mån det går. 

Om du däremot behöver låna pengar är det viktigt att jämföra mellan aktörer och inte ta första bästa låneföretag du hittar. Det här kan leda till en bättre ekonomisk situation och i många fall kan du få en lägre totalkostnad.

Det är under förutsättningen att du får ett lån. Om du inte har en aktiv skuld bör det vara möjligt för dig att hitta ett lån utan UC. Det är däremot inte garanterat att du kan låna just så mycket som du hade hoppats på.

Genom att se över befintliga erbjudanden och noga kolla över marknaden kan du försäkra dig om att du får en bättre lånesituation och får så goda villkor som möjligt. Ta dig därför tiden att kontrollera olika långivare innan du godkänner något låneavtal. 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot