SMS lån >> Jämför smslån snabbt med ränta (fr. 6,84%)
Så tjänar vi pengar >

Smslån utan inkomst

Ta ett sms lån utan krav på fast anställning

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Är du i behov av pengar snabbt men har ingen inkomst? Vi hjälper dig med det du behöver. På MoreBanker arbetar vi för att du på ett tryggt sätt ska kunna jämföra smslån utan inkomst och ge dig all information som krävs för att göra ett klokt val.

Att ta ett sms lån utan inkomst

Behovet av lite extra pengar kan komma snabbt. Kanske går någonting sönder hemma och behöver ersättas i all hast, kanske kommer det en oförutsedd räkning, eller kanske behöver du fylla på i kyl och frys där hemma innan lönen kommer. Kanske finns det någonting du velat köpa länge och som under en begränsad period finns på rea?Behöver du låna en slant för att snabbt betala tillbaka något så finns det smslån utan inkomst och ränta som vissa företag erbjuder till dig som är förstagångskund. Detta förutsätter att du betalar tillbaka pengarna inom 14–30 dagar, och man får också vara beredd på andra tillkommande avgifter, men det kan också hända att det är helt avgiftsfritt.

Marknaden är stor för smslån, och bankerna involverade i det konkurrerar om kunderna. Alla vill kunna erbjuda det bästa smslånet, därför är det inte omöjligt att hitta smslån som erbjuder sina nya kunder både ränte- och avgiftsfritt smslån. Smartast är att alltid jämföra smslånen som finns att tillgå för att kunna se vilka som möter dina behov. Att låna pengar är högst individuellt, allas ekonomiska situationer är individuella. Det är däremot inte unikt att behöva snabba pengar utan inkomst. Detta vet bankerna och många erbjuder schysta villkor trots att du vill ta ett smslån utan taxerad inkomst. Kanske har du precis fått en anställning eller så är du mellan jobb som gör att du saknar pengar under en kort period, vilket gör att du inte har en taxerad inkomst? Vi hjälper dig med tips och råd och tillhandahåller de verktyg du behöver ha med dig för att ta ett smslån utan inkomst.

Du ansöker enkelt med hjälp av mobilen, fyller i ett par uppgifter och signerar med hjälp av ditt BankID. Har du inget BankID blir processen längre, vissa banker accepterar inte låntagare utan BankID men hos vissa kan du skicka in dokument som styrker din identitet. Denna process tar vanligen ett par dagar, så vill du ha pengarna utbetalda snabbt är det bra att ha ett BankID till hands. När din ansökan är godkänd, får du pengarna utbetalda på en gång vanligen. Har ni samma bank för betalningar så kan du ha pengarna inom en timme. På vår sida ser du vilka som arbetar med snabba utbetalningar och vilka som kan erbjuda bäst villkor. Dessa villkor som finns att jämföra med är endast en jämförelse och ingen garanti för att du kommer att få låna. Dina erbjudanden ser du först efter du gjort en ansökan, då alla ansökningar behandlas individuellt. Men genom att använda sig av en tjänst som samarbetar med flera banker, räcker det då att skicka in en enda ansökan, där endast en kreditupplysning tas för att du ska kunna få flera erbjuden. Välj den återbetalningstid och belopp som passar dig, och titta alltid efter den effektiva räntan. Det är den ränta du faktiskt kommer att betala för ditt lån, inklusive andra avgifter och kostnader som kan tillkomma.

Har man ingen inkomst alls så ska man vara försiktig med att låna pengar, särskilt om du inte vet när du får pengar nästa gång. Detta leder ofta till skuldfällor och större problem än de du hade från början. Många smslån har krav på snabb återbetalning och har höga räntor som bara blir högre om du inte betalar tillbaka i tid. Är du i akut behov av pengar kanske en bekant, släktning eller vän kan låna dig pengar tills du kan betala tillbaka. En bank som arbetar med smslån får skjuta upp din betalning och förlänga lånet en enda gång enligt lag, det kan vara bra att ha med sig. Så kan du inte betala tillbaka inom den tid som lånet står på, kan det vara läge att titta på andra lösningar. Kanske har du saker att sälja? Gå till en pantbank och se om du kan få något för dina gamla smycken, de gamla silverskedarna som skräpar i lådan eller har du en gömd designerväska någonstans? Lägg ut sportutrustning, möbler och annat som kan säljas på Blocket eller andra marknadsplatser på internet. Samla ihop försäkringar och säg upp abonnemang du inte använder för att spara in på din månadskostnad.

Skulle du inte betala i tid kommer en påminnelse att skickas ut och en påminnelseavgift kommer att läggas till. Skulle denna inte betalas kommer ärendet att skickas till inkasso, där ytterligare avgifter läggs till din skuld. Regleras inte denna kommer Kronofogden att ta över ärendet. Avgifter läggs på och skulle du inte betala din skuld inom cirka en vecka så kommer en betalningsanmärkning att stå i ditt namn. Denna kommer att stå kvar i tre år, oavsett om du betalar din skuld. Skulle du ha kvar skuldsaldo hos Kronofogden kommer du troligen inte att få ett smslån eller vanligt lån. Har du problem att betala – hör alltid av dig till dem du lånat pengar av.

sms lån utan inkomst

Smslån utan krav på inkomst

Det finns banker som är villiga att låna ut pengar till dig som inte har fast inkomst. I dagens läge är det många som inte har fast arbete, utan som i stället arbetar på timmar eller som frilansare/egenföretagare. Många av bankerna tar en förenklad kreditupplysning på dig så att de kan se att det finns eller har funnits någon form av inkomst. Ska du inte låna mycket pengar, finns heller inga orimliga krav på vad du måste tjäna för att få låna pengarna. Vissa banker har så låga krav som 20 000 kronor för en årsinkomst.

Vad är ett smslån?

Smslån är en högkostnadskredit, detta är bankerna skyldiga att berätta för dig. Det innebär högre ränta, kort återbetalningstid och en begränsning på hur mycket du får låna. Ett smslån kommer i flera former. Det finns de smslån utan inkomst med betalningsanmärkning, smslån 18 år utan inkomst (vissa banker har ålderskrav för att låna ut pengar). Det finns också smslån utan ränta och smslån utan fast anställning. Gemensamt för dem är en kort process. Det går snabbt att ansöka om pengarna och pengarna blir snabbt utbetalda. Inga onödiga frågor ställs. På dessa lån är räntan generellt högre än för vanliga konsumtionslån på grund av risken som banken tar när de lånar ut pengar till dig. De ska också betalas tillbaka så snart du kan, även om vissa låneinstitut erbjuder flexibel delbetalning.

 • Fördelen med smslån är att det går snabbt att få pengarna utbetalda när du väl är godkänd, även på helgerna. Vilka banker som kan betala ut pengar på helgen kan du se via vår jämförelsesida. Oftast gäller det att du har samma bank.
 • Du slipper låna av vänner och familj och belasta dem med dina ekonomiska bekymmer.
 • Det finns smslån som är både räntefria och avgiftsfria om du betalar tillbaka inom 14 eller 30 dagar. Gäller oftast nya kunder.
 • Du kan enkelt ansöka via mobilen och ditt mobila BankID, det går på ett par minuter.

Kan man verkligen låna pengar utan inkomst?

Vi rekommenderar inte att låna pengar om du inte har någon inkomst alls. Vet du med dig att du kommer att ha svårt att betala tillbaka så råder vi till att tänka till en extra gång. Det tas alltid en förenklad kreditupplysning, visar den att du haft någon slags inkomst så kommer lånet mest troligen att gå igenom. Smslån ställer generellt mycket lägre krav på dig som låntagare än vad ett vanligt privatlån gör. Däremot så ställer det höga krav på dig när du ska betala tillbaka pengarna.

 • Nackdelen med smslån är att eftersom det är så enkelt att ansöka och få pengar utbetalda, så finns det risk att man gör beslut man inte tänkt igenom och gör impulsköp.
 • Du kan också hamna i en ond spiral som leder till att du tar nya smslån för att betala av de gamla.
 • Du betalar en hög ränta, ofta runt 30%.

Läs mer om lån utan inkomst.

Grundkrav för ett smslån utan fast anställning

Det finns ett par grundkrav som du som låntagare måste uppfylla, dessa ser du enkelt på vår jämförelsesida, där du också kan filtrera på belopp, ålder och så vidare. Oftast gäller det att du fyllt 18 år, inte har några skulder hos Kronofogden och kan visa att du haft någon form av inkomst. Har du BankID så är det ett stort plus, många kräver detta, och de som inte gör det erbjuder oftast en process där du måste skicka in vissa dokument innan smslånet kan gå igenom. Ett smslån tar man oftast för att man vill att det ska gå fort att ansöka och snabbt att få in pengarna på kontot. Du slipper onödig byråkrati och frågor och kan använda pengarna eller krediten direkt. Utan ett BankId kan det ta onödigt lång tid. Du ska också vara skriven i Sverige och ha ett personkonto på en bank här.

Kan jag få smslån utan inkomst med betalningsanmärkning? Vi kan inte garantera att du blir godkänd, det kan aldrig bestämmas på förhand innan du gör en ansökan. Faktorer som spelar in kan vara till exempel:

 • Din inkomst. Kan du visa upp kontoutdrag eller liknande som visar att du får pengar regelbundet varje månad, från till exempel pension, deltidsanställning, eget företag eller liknande.
 • Hur många betalningsanmärkningar det rör sig om, har man flera stycken kan det bli svårt att få igenom en ansökan.
 • Om du har kvar en obetald skuld hos Kronofogden. Skuldsaldo hos kronofogden accepteras oftast inte, oavsett vilken inkomst du har.

Lön eller inkomst från annat än fast anställning

Det är mycket vanligt att man får sin inkomst från annat än en fast anställning. Kanske har du nyligen startat företag, du frilansar eller arbetar som konsult, du har CSN eller pension/sjukpension, bidrag, eller så kanske du arbetar på timmar. Denna inkomst räknas inte när du ska ta ett större lån, men för ett smslån brukar det går fint.

Vad som också spelar roll är hur stor summan är du vill låna. Vissa banker erbjuder större smslån med flexibel delbetalning. Vill du låna ett större belopp, ställs större krav på dig som låntagare. Din inkomst och återbetalningsförmåga kommer att spela större roll i fallet om du vill ta ett smslån utan taxerad inkomst. Har du inga andra lån och låga utgifter, men kan visa på en stadig inkomst kan du ändå godkännas för ett sådant smslån, även om du skulle ha betalningsanmärkningar. Alternativ är att ansöka om ett högre belopp och bli erbjuden ett mindre belopp av bankerna. För att kunna jämföra vilka du skulle bli godkänd hos och vilka du skulle få avslag ifrån, är det bra att använda sig av en tjänst där en kreditupplysning tas som flera banker får ta ställning till. Där kan du enkelt få en överblick på de banker som godkänner dig till bäst villkor. Titta efter den effektiva räntan, återbetalningstid och lägsta belopp att betala tillbaka i månaden. Låna inte mer än vad du verkligen behöver och ta inte flera smslån på samma gång, det kan sätta dig i en skuldfälla som blir svår att ta sig ur. Ju längre du drar ut på att betala tillbaka lånet, desto mer kommer du att få betala för det. Påminnelseavgifter, räntor, inkassokostnader och kanske slutligen en betalningsanmärkning. Undvik detta genom att betala i tid, och om du absolut inte kan, kontakta din långivare och förklara din situation.

Skulle du ansöka om ett mindre belopp, blir detta mer typiskt godkänt. Dessa mindre smslån utan fast inkomst ger dig större chans att betala tillbaka fort och ibland finns det också chans att betala tillbaka smslånet utan vare sig utan ränta eller avgifter. Detta gäller främst nya kunder hos vissa långivare. Vilka som erbjuder detta kan du enkelt se via vår jämförelsetjänst.

Återbetalningsförmåga och inkomst spelar naturligtvis mindre roll vid en ansökan om 1 000 kronor än vid 10 000 kronor. Ibland är det bra med mindre smslån för att lösa de mest akuta situationerna, särskilt om man skulle kunna få det räntefritt. Använd MoreBankers jämförelsetjänst där du får en bra översikt hur mycket bankerna lånar ut och till vilken ränta. När du bestämt dig för att ansöka hos en bank kan man också göra en egen företagsbesiktning på internet. Gå in på deras egna sidor och läs på om företaget, leta upp recensioner och se vad andra kunder har tyckt och har du behovet av det, kontakta bankernas kundtjänst om du har några frågor. Gör det smartaste valet för dig och din ekonomi.

Eftersom det alltid tas en kreditupplysning i samband med din ansökan som kommer att visa om du har råd att betala tillbaka lånet, tipsar vi om ett par saker som kan förbättra din kredithistorik om det är så att du behöver låna ett större belopp. Smslån använder sig sällan av de stora kreditupplysningsföretaget UC. UC delar med sig av dina uppgifter till exempelvis större banker, hyresvärdar och vissa andra företag, därför vill man helst undvika att ta lån som använder sig av UC. Till exempel Bisnode eller Creditsafe delar inte med sig av dina uppgifter och kommer inte att synas i en större kreditupplysning som tas på dig. Välj alltså om möjligt de banker som använder sig av någon av dessa mindre kreditupplysningsföretag. En kreditupplysning som tas på dig ligger kvar i cirka ett år, det kan vara bra att tänka på när du ska ansöka om lån. Ju mindre kreditupplysningar som tas, desto bättre ser din ekonomiska situation ut och chansen att få låna det belopp du vill låna är mycket större. Många kreditupplysningar tagna under en tid kan tyda på en rörig ekonomi, det kan vara bra att ha i baktanken. Vissa låneinstitut erbjuder också en medsökande på lånet. Genom att ha en medsökande ökar chansen att få sin ansökan godkänd eftersom ni är två som står på lånet. Kan inte du betala, blir din medsökande skyldig att stå för skulden.

Lista på snabbt smslån utan fast jobb

Vi samarbetar med en rad olika pålitliga aktörer på lånemarknaden som kan erbjuda smslån utan krav på inkomst. Jämför de olika lånen på vår sida, där du enkelt kan se vilka belopp de erbjuder, grundkraven på dig som låntagare, återbetalningstid, räntorna de erbjuder och andra avgifter som kan komma till. Här tipsar vi om några av de bästa bankerna att kolla in. 

Ferratum

Ferratum grundades 2005 och har hjälpt över 2 miljoner kunder. De erbjuder smslån på upp till 45 000 kronor med flexibel delbetalningstid. Du får också tillgång till flexibelt uttag som inte kostar någonting, och du slipper också uppläggningsavgift. Svar på ansökan kommer upp direkt på hemsidan och du får tillgång till pengarna på en gång eller max en bankdag beroende på vilken bank du använder.

Klara Lån

Klara Lån jämför smslån för dig och du ansöker direkt på hemsidan. Det tas endast en kreditupplysning och du får svar från flera olika banker. För lån upp till 30 000 kronor tas ingen kreditupplysning hos UC, de använder i stället Bisnode eller Creditsafe. När du fyllt i din ansökan kan du enkelt och bekvämt se vilket lån som passar dig bäst och vilken bank som ger dig det bästa erbjudandet. Det kostar ingenting att använda deras tjänst och de samarbetar endast med seriösa aktörer.

Lumify

Lumify erbjuder 0 kronor i uppläggningsavgift och 0 % ränta första månanden. Gäller för nya kunder. Erbjuder lån upp till 70 000 kronor, samt flexibel delbetalning. Enkel ansökningsprocess och när du är godkänd överförs pengarna direkt till ditt konto. Samarbetar med kreditupplysningsföretaget Creditsafe, som inte delar med sig av dina uppgifter.

Dessa är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Vanliga frågor och svar om smslån

✅ Måste jag ha fast inkomst för att få ett smslån?

Svar: Nej, det räcker att du kan visa upp någon form av inkomst. Exempel från pension/sjukpension/CSN/deltidsanställning eller timanställning eller kontoutdrag om du är egen företagare.

✅ Tas det alltid en kreditupplysning?

Svar: En kreditupplysning måste alltid tas även om det är högriskkredit, men många använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe och Bisnode, dessa delar inte med sig av din information vilket gör att de inte syns i en vanlig UC.

✅ Vilka är grundkraven för att få ta ett smslån utan inkomst?

Svar: Det skiljer sig från bank till bank men du måste vara minst 18 år, visa upp någon form av inkomst, ha ett svenskt personnummer och en svensk bank och inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Sammanfattning smslån utan inkomst

 • Ett smslån är en högkostnadskredit. Det ska betalas tillbaka med ränta och räkna alltid med en hög sådan, särskilt när du ansöker om smslån utan inkomst.
 • Typiskt för smslån är att det är en snabb ansökningsprocess och det går snabbt att få pengarna utbetalda när din ansökan blir godkänd.
 • Du ansöker enkelt via mobilen och signerar med ditt BankID.
 • Du måste ha en svensk bank som pengarna kan betalas ut till, samt ett svenskt personnummer.
 • Du behöver inte ha en fast anställning men kunna visa på någon form av inkomst så att bankerna kan se att du kan betala tillbaka det du lånat.
 • Låna inte mer pengar än vad du behöver.
 • En kreditupplysning tas i alla fall. Oftast en förenklad som bara kommer att visa det viktigaste – om du har betalningsanmärkningar och vad din inkomst har varit under året eller förrförra året.
 • Lånar du ett större belopp, är det vanligt att banken kan erbjuda flexibel betalning.
 • Lånar du en mindre summa ska den vanligen betalas tillbaka inom 30 dagar.
 • Ett smslån passar bra för att lösa akuta situationer men ska aldrig ses som en långsiktig lösning.
 • Betalningsanmärkningar är i de flesta fall okej beroende på när de uppstått och hur många de är.
Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot