Lån utan inkomst - Låna pengar utan fast anställning
Så tjänar vi pengar >

Lån utan inkomst

Låna pengar utan fast anställning

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Om du vill hitta ett lån utan inkomst, så är det ingen omöjlighet. Idag finns det långivare som kollar på hela din ekonomiska situation för att värdera om du kan ta ett lån. Här har vi samlat långivare som erbjuder lån till dig som inte har en fast inkomst eller en fast anställning. 

Låna pengar utan inkomst

Ekonomiska kriser kan ske när som helst och drabbar de flesta någon gång under livet. Är man dessutom arbetslös kan det vara extremt stressande när sådana krisande situationer inträffat. Några gånger är ett lån det enda sättet att klara sig under en sådan förtvivlande situation.

Överväger du att låna pengar för att klara dig susar det säkert många tankar genom huvudet. Ett snabblån eller privatlån kan vara en bra, tillfällig lösning för att klara dig innan din ekonomi blir stabil igen. Men, att låna pengar utan inkomst - går det ens? Ett simpelt svar på frågan är: ja! Det är inte lika enkelt för en person utan inkomst att ansöka om och få ett lån beviljat som en person med en fast jobb – men det är möjligt.

Du som inte har ett fast jobb kan faktiskt få ett lån beviljat. Du måste, precis som alla andra, uppfylla ett par andra krav som långivaren ställer. Sedan genomförs det en regelmässig kreditupplysning på dig. Här är det smart att undvika en kreditupplysning utan UC för att inte påverka din kreditvärdighet negativt. På den här sidan kommer vi att gå igenom vad det är som definierar ett lån utan inkomst, samt några ting värda att tänka på inför denna typ. Vi kommer (såklart) också att diskutera hur vi på MoreBanker kan vara behjälpliga.

Lån utan inkomst

Vad är ett lån utan inkomst?

Som du säkerligen redan förstått är det normalt inte ett huslån eller billån en person utan inkomst ansöker om. Här är kraven allmänt sett betydligt högre gentemot de som man kan få beviljat utan inkomst. Vilka lånetyper är det då vi talar om för den som vill låna pengar utan inkomst? Jo: privatlån och snabblån.

Snabblån är det mest förekommande att låntagare utan inkomst ansöker om. Snabblån, som namnet indikerar, är de på mindre belopp som brukar beviljas inom bara någon timme. Processen inför ett snabblån är väldigt simpelt och det ställs heller inte särskilt strikta krav på den potentiella låntagaren. Ansöker du om ett snabblån utan inkomst ska du vara uppmärksam på att du inte kan söka tillsammans med en medsökande. Däremot är det möjligt att ansöka om ett snabblån med en borgensman. Snabblån kallas idag också för sms-lån, telefonlån och mikrolån. De olika namnen kännetecknar dock samma lånetyp.

Privatlån utan säkerhet är det andra alternativet för lån utan inkomst. Att ta ett privatlån utan inkomst är dock varken lika vanligt eller lätt att få beviljat som ett snabblån. De allra flesta långivare av privatlån har ett krav på 100 000 kr per år som deklarerad inkomst, vilket de flesta utan inkomst och/eller med en oregelbunden inkomst inte har. Här kan man dock ofta använda sig av en medsökande för att få lånet beviljat, så har du denna möjlighet är dina chanser för att få ett privatlån utan inkomst beviljat högre.

PS. Snabblån och privatlån utan säkerhet är rätt lika, men det är några ting som skiljer dem åt. Den effektiva räntan på ett snabblån är nästan alltid högre än vad den effektiva räntan på ett privatlån utan säkerhet är. Förutom detta skiljer sig också återbetalningstiden, då snabblån oftast inte har en längre återbetalningstid än en månad, gentemot privatlån vars löptid kan uppgå till några år. Lånebeloppet är ännu något som skiljer de bägge alternativen åt, där snabblån ligger på lägre summor än vad privatlånen gör.

Låna pengar utan inkomst

Vanligast är det som sagt att låntagare som vill låna pengar utan fast inkomst vänder sig till ett snabblån eller ett privatlån utan säkerhet. Allra vanligast är dock snabblånet, eftersom det ofta endast går att få beviljade små lån om man inte har någon fast inkomst.

För att du ska kunna låna pengar utan inkomst måste långivaren utvärdera ett par olika faktorer innan de beviljar lånet. Långivaren kikar på ting som din ålder, civilstånd, livsstil och så vidare. De kikar såklart också på inkomsten; men har du ingen inkomst finns det trots detta några långivare som kan hjälpa dig ändå. Utan någon som helst inkomst kan du nämligen få ett lån beviljat med hjälp av att ansöka tillsammans med en medsökande, alternativt ansöka om ett så kallat borgenslån.

Normalt sett har de flesta människor någon sorts inkomst – om inte genom en lön så med hjälp av ett bidrag. Mest attraktivast i en långivares ögon är dock en fast och gärna relativt hög inkomst; men det finns sätt att få ett lån trots detta:

Har du ett sparkonto med ett stort kapital men ingen inkomst kan pengarna på sparkontot vara behjälpliga. Detta sparkapital får dock inte vara bundet till något som exempelvis en bostad. Obs på att det endast är vissa långivare som gör undantag för detta, så kika med dina potentiella långivare först. Sparkonto har de allra flesta – men här spelar alltså beloppet på sparkontot stor roll.

Du med en mindre deklarerad inkomst, det vill säga du som kanske jobbar ett fåtal timmar i veckan, kan uppleva svårigheter med att få ett lån beviljat. Detta eftersom det är svårt att bevisa för långivaren att du har förutsättningarna som krävs för att återbetala lånet. Det finns dock chanser för dig fortfarande, till exempel om du kan ansöka om lånet med någon eller få någon att träda in som borgensman.

Oregelbunden inkomst är det många människor idag som har. Det kan till exempel vara att man frilansar; vilket allt fler faktiskt gör idag. Trots att dessa jobb normalt är välbetalda är utbetalningarna vanligtvis oregelbundna och utan fast anställning. Detta kan ses som en aning opålitligt i långivarens ögon och därmed minimera riskerna för att man får ett lån beviljat. Dock finns det ett par långivare som kikar på den årliga inkomsten snarare än den månatliga.

Faller du in ni någon av de ovan nämnda kategorierna kan du högst sannolikt bli beviljad ett eller annat lån. Det är svårare att låna utan fast inkomst – men möjligheten finns fortfarande. Många långivare anser nämligen att låntagare ska ha en chans trots sina låga och/eller oregelbundna inkomster. Givetvis granskar de andra punkter vid dessa tillfällen, och ställer andra krav för att försäkra sig om att det är tryggt att låna ut pengar till dig.

Vad som granskas inför beviljning av ett lån varierar väldigt mycket från långivare till långivare. Det finns inte ett entydigt svar på vad som krävs för att få ett lån beviljat; snarare bör man kika på respektive långivares villkor innan man ansöker. Några gör en individuell bedömning baserat på den potentiella låntagarens kreditvärdighet och nöjer sig med denna bedömning, andra har ett annat system de utgår ifrån. 

Här är några långivare som du kan låna pengar utan inkomst:

  • Ferratum
  • Klara Lån
  • Loanstep
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
Låna pengar utan inkomst

Villkor för att låna pengar utan inkomst

Som du säkerligen redan förstått ställs det högre krav på dig som ansöker om ett lån utan fast inkomst. Även om en långivare litar på att du kommer att återbetala lånet kan de fortfarande ifrågasätta din betalningsförmåga. Som ett resultat av detta kan du behöva uppfylla specifika krav för att kompensera för risken som långivarna tar. Det vill säga att du kommer att förses med sämre lånevillkor när du ansöker om ett lån utan fast inkomst, jämfört med om du hade ansökt om ett lån med fast inkomst. 

Vad är det för “dåliga lånevillkor” vi snackar om då? Och finns det sätt att undvika dem? Nedan listar vi några av de villkor som kännetecknar lån utan inkomst, och lite längre ner kommer vi gå in på vad du kan göra för att undvika oschyssta villkor.

Höga räntor

Det som kännetecknar lån utan inkomst och lån på mindre belopp i stort är de höga räntorna. Du ska därför räkna med att betala väldigt höga räntor på det lån du får beviljat om du ansöker utan en fast inkomst. Räntesatsen beror givetvis på andra faktorer också, som din nuvarande kreditvärdighet.

Kort återbetalningstid

Ytterligare ett kännetecken för lån utan inkomst är deras korta återbetalningstid. Vanligtvis är återbetalningstiden för ett lån utan inkomst inte längre än en period på en månad, några gånger kortare och några gånger längre. Även detta skiljer sig åt från lån till lån och beror på ett par faktorer - men det är framförallt långivarens återbetalningsförmåga som spelar roll.

Högre avgifter

Förutom höga räntor och kort återbetalningstid kännetecknas lån utan fast inkomst också av höga avgifter. Det vill säga att du ska räkna med att betala en högre uppläggningsavgift samt eventuellt vara beredd på att betala för andra ting under lånprocessen. Givetvis finns det de långivare som slopar avgifter helt och några som har onödigt många.

Villkor för att låna pengar utan inkomst

Förbättra dina lånevillkor

Frågan som består är då vad man kan göra för att slippa hög ränta, höga avgifter och den korta återbetalningstiden? Till att börja med så ska du räkna med att det förblir en hög ränta, höga avgifter och kort återbetalningstid. Men det finns åtgärder du kan vidta för att försäkra dig om att du får den bästa räntan på marknaden. Det finns 2 steg att ta:

Steg 1: Förbättra din kreditvärdighet

Första steget du kan ta för att försäkra dig om att du får det bästa lånet är att förbättra din kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har desto större är nämligen dina chanser för att få ett lån beviljat. Samtidigt är det större chanser för att du får ett lån med bra villkor om din kreditvärdighet är bra.

Så vad kan man göra för att förbättra sin kreditvärdighet då? Det finns ett par ting du kan göra faktiskt. Läser du den här guiden kan du troligtvis inte förbättra din inkomst. Men det är inte bara inkomsten som spelar roll när det gäller en låneansökan. Har du betalningsanmärkningar, till exempel, påverkar detta din kreditvärdighet negativt. Se därför till att betala av eventuella skulder innan du ansöker om ditt lån, och se till att vänta tills dina betalningsanmärkningar försvunnit från ditt register om det är möjligt för du ansöker om lånet.

Förutom betalningsanmärkningar så kan du undvika att påverka din kreditvärdighet genom att undvika att låna pengar med UC. Det vill säga att du ansöker om ett lån hos en långivare som inte använder sig av Upplysningscentralen som kreditupplysningsföretag. Idag använder sig många långivare av alternativa kreditupplysningsföretag, som exempelvis Bisnode och Creditsafe, så möjligheterna finns.

Steg 2: Jämför lån utan inkomst med MoreBanker

Om du bestämt dig för att låna utan inkomst har du säkert lagt märke till hur stort utbudet faktiskt är. Allt fler långivare väljer att bevilja lån till dem som inte har en stabil inkomst. Detta är till största del positivt för dig som potentiell låntagare men det kan också komplicera lånprocessen. När utbudet är större kan det kännas svårt att hitta och välja rätt bland de många olika alternativen. Vilken tur att vi på MoreBanker finns här då!

Vårt jobb på MoreBanker är att hjälpa svenskar hitta lån med schyssta räntor. Lån de kan använda sig av för att täcka plötsliga nödutgifter eller använda sig av för att finansiera något de inte kan finansiera på annat sätt. Vi vet att lånprocessen är tuff – men vill inte att den ska vara svårare än den faktiskt behöver vara för låntagare. Just därför arbetar vi endast med långivare som är 100% transparanta med deras priser och villkor. Allt för att alla som vänder sig till oss för en hjälpande hand ska kunna känna sig trygga när de letar efter lån. 

Enligt oss spelar det ingen roll om en person lånar pengar utan en inkomst eller vänder sig till ett större lån med bra kreditvärdighet och en fast månadslön. I vårt tycke ska alla som ansöker om lån idag kunna få bra låneerbjudanden och få beviljat ett lån med schysst ränta och rimlig löptid. Att låna pengar ska vara långt ifrån roligt – men det ska vara minst lika långt ifrån ångestframkallande. Lånprocessen ska, enligt oss, vara transparant, simpel och flexibel.

Med oss på MoreBanker kan du därför låna pengar utan en massa krångel. Du anpassar helt enkelt din ansökan på vår sajt tills det passar dig och dina behov. Du kan exempelvis välja att filtrera din ansökan efter långivare som beviljar lån utan inkomst. Du kan också anpassa din ansökan efter ett specifikt belopp, lån utan UC och så vidare. Allt för att du som använder dig av vår jämförelsetjänst ska kunna jämföra lån som passar dig och dina behov bäst! Givetvis använder du dig av vår tjänst helt kostnadsfritt.

Innan du ansöker om ett lån utan inkomst

Du kommer tyvärr behöva betala mer för ett lån utan inkomst. I många fall kommer du dessutom inte vara berättigad till ett högre lånebelopp, trots att du ansöker om lånet med en medsökare. 

Innan du ansöker om ett lån utan inkomst är det viktigt att förstå att du kommer behöva kompensera för det faktum att du ses som en större risk för långivaren. Ett lån utan inkomst kan således bli väldigt dyrt för dig som inte har förutsättningar för att återbetala lånet i tid. Innan du ansöker om ett lån kan det därför vara värt att undersöka alternativa finansieringsmetoder.

Utvärdera och omprioritera din ekonomi

Innan du börjar fundera på lånealternativ rekommenderar vi alltid att du utvärderar din nuvarande ekonomi. Finns det några utgifter i ditt liv du kan skära ner på för att få pengarna att räcka till att betala dina räkningar? Många gånger tenderar människor att inte fundera kring hur de faktiskt kan omprioritera sin ekonomi innan de ansöker om ett lån. Även om du i slutändan ändå måste ansöka om ett lån har du åtminstone fått en vettig bild av din ekonomi genom att utvärdera den.

Använd pengar från ditt sparkonto

Har du pengar åsidosatta för plötsliga nödutgifter? Då är tiden inne att nyttja dem nu! Har du ett sparkonto är det värt att använda dig av dessa pengar istället för att ansöka om ett lån utan inkomst. Dina sparpengar slipper du ju trots allt betala ränta på, så därför spar du faktiskt en hel del pengar genom att använda dessa snarare än att låna ett belopp från en privat långivare/bank.

Be nära och kära om hjälp

Innan du vänder dig till ett lån utan inkomst föreslår vi att du hör med familjemedlemmar, nära släktingar och/eller vänner. Många gånger finns det en godhjärtad person i ens närhet som gärna ställer upp när det krisar sig. Troligtvis är det inte ett särskilt stort belopp du är i behov av, och därför finns det garanterat någon som kan hjälpa till med en tusenlapp eller två. Vi rekommenderar aldrig att man vare sig lånar eller lånar ut ett belopp på mer än någon tusenlapp.

ett lån utan inkomst

När ett lån är den enda utvägen...

När ett lån är den enda utvägen är det ett lån du måste ansöka om. Att låna pengar idag är väldigt stigmatiserat, vilket till viss del är positivt eftersom det leder till att mindre folk lånar pengar. Å andra sidan finns det faktiskt en del bra lån med schyssta villkor där ute som kan hjälpa människor som befinner sig i ekonomiska krissituationer. 

När ett lån är den enda utvägen rekommenderar vi därför att du vänder dig till oss på MoreBanker för hjälp. Vi vill hjälpa svenskar att hitta de bästa lånen för att de ska kunna finansiera sina eventuella nödutgifter. Vår vision är att förmedla lån som hjälper låntagare att betala av sina skulder snarare än lån som försätter dem i skulder. Detta gör vi genom att endast samarbeta med lånepartners som är 100% transparanta med sina priser. Vi vägrar förmedla lån där långivaren inte är ärliga eller pålitliga.

Genom att använda dig av vår jämförelsetjänst här på MoreBanker kan du själv anpassa din låneansökan efter dina individuella behov. Du kan se de möjligheter som finns och i lugn och ro bestämma dig för huruvida du ska ansöka om lånet eller inte. Bara för att du skickar iväg en ansökan är du inte bunden till något. Detta tycker vi är oerhört viktigt att nämna eftersom det för oss är viktigt att våra kunder känner sig trygga från start till slut.

Vanliga frågor om att låna pengar utan inkomst

✅Är det möjligt att låna pengar utan fast inkomst?

Ja, du kan låna pengar utan fast inkomst. Du kan läsa mer här om hur det fungerar. 

✅Hur mycket kan jag låna utan fast inkomst?

Det beror på hur god din förmåga att betala tillbaka är. Men du kan låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. 

✅Vad krävs det för att kunna låna utan inkomst?

Du måste kunna visa att du har en tillräckligt bra betalningsförmåga. Men du måste minst vara 18 år och inte ha en skuld hos Kronofogden. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot