Privatlån | Jämför bästa privatlån med ränta från 2,95%
Så tjänar vi pengar >

Billiga privatlån med den billigaste låneräntan

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Det kan vara riktigt svårt att veta vart man ska börja när man letar efter ett det billigaste lånet utan säkerhet. För vad är egentligen ett billigt privatlån?

Ett privatlån betalas med räntor och det är därför om du hittar ett privatlån med låg ränta som du har hittat ett billigt lån. Det är många faktorer som avgör hur du kan få den bästa räntan på ditt privatlån, och några av dem kan du läsa mer om nedanför. 

Många av de låneinstitut som vi samarbetar med, samarbetar i sin tur med flera olika banker. För dig innebär det att det oftast bara tas en enda kreditupplysning som flera banker delar på. På vår hemsida ser du enkelt deras olika villkor och vilka räntor de erbjuder, samt lägsta och högsta belopp de lånar ut, men också om det är ok att låna med betalningsanmärkningar.

Det är enkelt och smidigt att jämföra med andra ord.

Var uppmärksam på det finstilta

Vanligt är också att de ger ett exempel på lånebelopp i det finstilta, där det också framgår exakt vad lånet kommer att kosta dig i månaden, inklusive uppläggningsavgifter och andra avgifter. Detta ska man ha särskild koll på. Vissa låneinstitut bjuder ibland på uppläggningsavgiften och vissa kanske inte har någon aviavgift alls eftersom det bara finns autogiro. Det finns mycket pengar att spara genom att bara läsa den lilla texten som man annars lätt scrollar igenom.

 

Du kan låna upp till 600 000 kr med billiga privatlån

Ett privatlån, eller konsumtionslån/blancolån som det också kallas, är ett lån med låg ränta där du inte behöver någon säkerhet. Låna upp till 600 000 kronor till vad du vill. Till skillnad från billån eller bolån kommer inte banken att lägga sig i vad du ska göra med pengarna.

Ett billigt privatlån kan också hjälpa dig att samla dina andra smålån och krediter, ofta är ett större lån mycket bättre för dig än många små. Det ser också bättre ut för din framtida ekonomi och framtida kreditupplysningar.

Kom ihåg att jämföra innan du behöver låna pengar

För att ta rätt beslut för dig så är det viktigt att du jämför privatlån i lugn och ro, planerar din ansökan och att du läser det finstilta innan du ska ta ett privatlån. Försök också att se in i den närmsta framtiden - hur ser din jobbsituation ut, kommer den att vara stadig? Planerar ni en flytt inom kort eller vet du med dig att du kommer att ha mycket utgifter under en period?

Man kan inte alltid förutse hur sin ekonomi kommer att se ut och skulle något oförutsett hända har man naturligtvis ingen kontroll över det. Det man däremot kan kontrollera är att verkligen se till att man får det bästa billigast lånet som går att få utifrån ditt ekonomiska läge.

Marknaden är i ständig rörelse

På bara ett par år har lånemarknaden förändrats, det är inte längre endast traditionella banker som erbjuder de bästa lånen. Marknaden är konkurrenskraftig och i ständig rörelse. Detta ska man absolut ha i bakhuvudet innan man lånar pengar. Det bästa lånet idag kanske inte är det bästa nästa vecka.

Det är enkelt att ta ett billigt privatlån online

På Morebanker håller vi oss ständigt uppdaterade om marknadsläget så att du som kund ska känna dig säker i att vi presenterar de bästa erbjudandena. Alla banker vi samarbetar med erbjuder sina kunder att ansöka om sina billiga privatlån online.

Att kunna ansöka online innebär också att man kan bli beviljad snabbare och också få det utbetalt inom en snar period. Ibland så snabbt som samma dag. Ibland har nöden ingen lag, då är det bra att kunna genomgå en snabb process utan byråkratiskt krångel.

Bästa billiga privatlån

Att behöva låna till exempelvis körkort, ett nytt badrum eller nya fönster för att de gamla gått sönder, kan vara klokt. Många tar också lån för att bekosta studier, investera i aktier eller företag. Vet du med dig att du kommer att kunna betala tillbaka lånet, så kan det ses som en investering i din ekonomi.

Som konsument ska man dock vara medveten om att alla privatlån inte är billiga. Fundera på om du verkligen behöver lånet, är detta någonting du skulle kunna spara pengar till i stället? Om det är en resa, ett par skor eller kanske ny elektronik? Ett sparande är alltid bra att ha oavsett.

Är privatlån billigt?

Morebanker har gjort en del av jobbet åt dig genom att jämföra de banker och erbjudanden som finns via vår webbsida, men det största jobbet har du som låntagare - det är upp till var och en att ta ett väl avvägt beslut baserat på den billigaste räntan.

Är det alltid bäst att gå efter billiga privatlån med låg ränta?
Ibland lönar det sig att välja ett lån med lite högre ränta, men med kortare avbetalningstid eftersom summan minskar fortare, det är alltid bra att jämföra olika återbetalningstider och räntor för att se vilket som blir bäst utifrån din egen ekonomiska situation.

I slutändan blir det också mindre pengar att betala tillbaka till banken. Att göra en budget innan du ansöker om ett lån är bra, då vet du precis vad du har råd att betala i månaden.

Låna inte mer pengar än vad du behöver och låna inte mer än vad du kan betala tillbaka. Sköter du dina betalningar finns det större chans till bättre villkor i framtiden, räntor är vanligen förhandlingsbara. Så får du en högre ränta än vad du tänkt, finns alltid chansen att efter ett tag försöka omförhandla den.

Är du osäker på framtiden?

Många aktörer som lånar ut pengar erbjuder också ett låneskydd. Då betalar du en summa i månaden som motsvarar en försäkring.

Skulle någonting hända som gör att du inte kan betala tillbaka på ditt lån, som att du blir av med jobbet eller blir sjukskriven en längre period, så går försäkringen in och betalar. Det kan vara värt de extra kronorna i månaden och är en stor trygghet för många.

Har du lånat mycket pengar så kan det göra stor skillnad för din livssituation om du får slippa att betala tillbaka på lånet under en period. Alla försäkringar har olika villkor, se till att du även läser detta innan du lånar pengar. Skulle det värsta hända och du inte har någon försäkring, så är det alltid bättre att prata med banken som lånat ut pengar.

Kan du inte betala lika mycket en månad, eller inte alls, är det alltid bra att undersöka vilka möjligheter som finns. Ofta kan ni hitta en lösning tillsammans. Struntar du i att betala tillbaka på ditt lån, finns risken att banken skickar vidare ditt ärende till inkasso efter att ha skickat ut påminnelse.

Detta kommer att kosta flera hundra extra i månaden och halkar man efter med en enda betalning, innebär det ofta att man halkar efter med flera. Det blir en ond spiral. Hör därför alltid av dig, ibland erbjuder vissa banker en betalningsfri månad till exempel.

Att få den billigaste ränta på privatlån

Hur vet man då att man gör rätt val? Vad ska man titta efter när man väljer billiga privatlån? Det lån som kanske ser ut att vara billigast kanske inte är det. Räknar du inte med de dolda avgifter som kan finnas, eller läser det finstilta, så är risken stor att du får betala mycket mer än vad som var tänkt från början.

Det du framför allt ska titta på är den effektiva räntan. Det är den ränta du kommer att betala inklusive avgifter, först efter att man blivit erbjuden en effektiv ränta, kan man räkna på vad lånet kommer att kosta i slutändan. Detta förutsätter att man jämför lån där man ansökt om samma belopp och samma återbetalningstid.

Det är alltid räntan som avgör om ett lån är billigt eller inte. Innan du ansöker om det billigaste lånet, finns ett par saker du kan göra för att förbättra dina chanser till en billig ränta.

 • Ha en fast inkomst
 • En medsökande till lånet ökar dina chanser till en bra ränta då bankerna har två inkomster att bedöma lånet på.
 • Samla dina lån och krediter du har sedan innan.
 • Se ditt kreditbetyg på exempelvis UC
 • Säg upp de krediter du inte använder

Sveriges billigaste lån

Drömmer du om en motorbåt som klyver det glittrande vattnet i solnedgången? Med Sveriges billigaste lån kan en dröm bli sann. Men låt inte ditt drömköp bli ett nedköp.

Att låna kommer med ett stort ansvar, väljer man ett lån utan eftertanke kan det stå dig dyrt, och din motorbåt kanske förvandlas till en eka i trä.

På Morebanker har vi förenklat dina val genom att samarbeta med en rad seriösa aktörer på marknaden och sammanställa dem på en enda sida. Morebanker är en oberoende tjänst, vilket innebär att vi sammankopplar dig med olika marknadsledande aktörer, utan att bry oss om vad du ska med pengarna till.

För att bli beviljad ett lån utan säkerhet

För att bli beviljad ett billigt lån krävs ofta ett par grundregler, villkor som du som låntagare måste uppfylla.

Din ålder

Dessa innebär vanligen att du ska ha fyllt 18 eller 20 år, har en fast inkomst (från anställning, pension eller annan näringsverksamhet) och inga betalningsanmärkningar, eller har ett skuldsaldo hos kronofogden.

Tidigare lån och skulder

Skulle du ha ett skuldsaldo eller en betalningsanmärkning men vill ändå ansöka om ett lån, finns det alternativ. Då ska man ha i åtanke att räntan ofta är väldigt hög och beloppet du kan låna är ofta begränsad till en lägre summa.

Det ser också bra ut om du inte har för många lån sedan innan. Din ekonomiska situation spelar stor roll för ditt framtida lån, däremot kan vi tala om att låneinstituten tittar på olika saker i din ekonomi. För många spelar det ingen roll om du har en hög inkomst - har du ändå många lån kan det påverka dina möjligheter till ett nytt.

Din inkomst

Har du en låg inkomst men däremot inga eller få krediter, kan det öka dina chanser till ett billigt lån. Även om du skulle kunna låna upp till 600 000 kronor, är det inte säkert att banken beviljar det.

Bankerna och långivare kollar på helhetsbilden

Bankerna tar ett helhetsgrepp om din ekonomiska situation som den ser ut idag, och lånar endast ut den summa som de vet, eller tror, att låntagaren kan betala tillbaka. Dock är det så att bara för att en bank säger nej, så kommer inte alla att göra det. De kan kompensera risken de tar för att låna ut pengar till dig, genom att exempelvis höja ditt ränteerbjudande, eller sänka beloppet du ursprungligen sökt om.

Din kreditvärdighet och kreditupplysningar

En annan faktor huruvida du blir erbjuden ett lån som har en lägre eller en högre ränta av låneinstituten, är din kreditvärdighet.

Då tittar man bland annat på antal kreditupplysningar som gjorts. Ett stort antal upplysningar som gjorts under kort tid kan innebära sämre kreditmöjligheter och högre ränta. Det finns olika slags kreditupplysningsinstitut, varav många använder sig av tjänsten UC.

Har du lån eller krediter som inte använt sig av denna tjänst, så finns fortfarande chansen till ett billigare lån med lägre ränta. Vilken upplysningstjänst de olika aktörerna använder sig av, framgår på hemsidan.

På Morebanker presenteras alltid de kriterier som krävs för att få låna hos de banker vi samarbetar med, på det sättet kan du välja det lån som passar dig och din ekonomi bäst.

Alla som vill låna pengar har olika förutsättningar, vilket vi har tagit fasta på. Vi tycker att alla ska ha rätten att kunna välja ett lån utifrån sig själva och den egna situationen. Här finns något för alla.

Billiga lån med billiga räntor, lån som inte tar UC och låneinstitut som erbjuder lån för både små och stora belopp till bra villkor. Vi har sett till att erbjudanden som visas på vår sida är de absolut bästa för dig som är ute efter billiga räntor på privatlån och vi garanterar att det finns något för alla.

Förhoppningsvis har du blivit lite klokare av att läsa mer om privatlån och vad det innebär. För att sammanfatta kort det allra viktigaste så:

 • Är det alltid den effektiva räntan du ska titta på
 • Låna inte mer pengar än vad du behöver
 • Jämför alltid låneinstitut
 • Se över din ekonomi innan du gör en ansökan
 • Läs alltid det finstilta
 • Fråga dig själv om detta är någonting du kan spara pengar till i stället
 • Omförhandla räntan lite då och då - det är det värt!
 • Det kan vara värt att titta på ett låneskydd om något oförutsett skulle hända

Vanliga frågor och svar

✅ Vilket är det billigaste privatlånet?

De långivare som erbjuder en ränta på 2,95 % som; Advisa, Sambla och Lendo.

✅ Vad är en bra ränta på privatlån?

Normalt är att få en ränta mellan 3% - 18%. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot