MoreBanker

Låna 20.000 kr.

- -Ett lån på 20 000 kr är i en storleksordning där du kan hitta både kortvariga snabblån eller minilån, men du kan också kika på ett av våra konsumtionslån. De lån som vi har samlat här på sidan går upp till 400 000 kr, men om du är i behov av att låna 20 000 kr kan det även vara ett alternativ.

Från och med januari 2017 införde Parlamentet nya regler som betyder att det - på kortvariga lån med en löptid på under tre månader- kommer att införas en tvungen betänketid på 48 timmar från och med att låneansökan har skickats. Det vill säga att de inte får betala ut pengarna innan 48 timmar har passerat. De nya reglerna skapades med hänsyn till att minska impulsköp. Om du tar ett lån på 20 000 kr kommer ett lån i denne storleksordning vanligtvis att ha en löptid på mer än tre månader, vilket betyder att de nya stramare reglerna för snabblån är utan betydelse.

När du ansöker om ett lån använder du ditt BankID för att bekräfta din identitet och bevisa att du är den som du säger att du är. När du använder ditt BankID ger du samtidigt långivaren tillgång till din senaste rapporterade data till det offentliga, och därifrån kan långivaren ta en snabb och ofta automatiserad kreditkoll. Därför är det omöjligt att låna utan kreditvärdering. Du kan heller inte låna utan lön eller låna utan årsredovisning, då långivaren har tillgång till denne data via ditt BankID.

Även om du inte kan låna 20 000 kr utan dokumentation kan du mycket väl låna 20 000 kr med låg ränta. Här på sidan har du faktiskt möjlighet att sortera de olika lånen efter räntesatserna, så du kan överst få se de billigaste lånen och därmed låna 20 000 kr med låg ränta.

Som utgångspunkt är det inte möjligt att låna räntefritt, men det finns dock vissa långivare som har haft förstagångserbjudanden där de erbjuder ett räntefritt lån till personerna som inte tidigare har tagit ett lån hos dem. Dessa räntefria lån är dock oerhört sällsynta och därmed ska man inte räkna med att få låna 20 000 kr räntefritt.

För att kunna låna pengar ska du ha fyllt 18 år. Detta är en nödvändighet, då det inte är möjligt att ingå i ett juridiskt bindande kontrakt så länge du inte är myndig. Om du är mellan 18-25 år kommer du kanske att upptäcka att mängden av de tillgängliga lånen förändrar sig. Om du är 25 år kommer det att finnas 15 långivare att välja mellan, men om du däremot är 18 år förminskas möjligheterna till sex långivare. Detta beror på att färre långivare vill låna ut pengar till de som är yngre. I åldern 18-25 år finns det många som utbildar sig eller ännu inte har en stabil inkomst. Därför kommer vissa långivare inte att låna ut pengar, då det finns en större risk för att inte få pengarna tillbaka.

Om du har haft otur och hamnat i RKI kan detta förvärra dina möjligheter för att finna ett lån. Som en registrerad “dålig betalare” kommer många långivare automatiskt att neka dig ett lån, då de löper en extra stor risk. De enskilda långivarna som gärna vill erbjuda dig ett lån kommer vanligtvis att göra det till en mycket hög ränta. Därför är det Morebankers rekommendation att du som RKI registrerad inte tar ett nytt lån, utan däremot fokuserar på att betalar tillbaka de som har anmält dig till RKI. När detta är överstökat kan du bli borttagen från RKI och kommer återigen att kunna ta lån med normala villkor. Du kan se om du är registrerad i RKI här.

Om du önskar att låna 20 000 kr billigt ska du se till så att du ansöker om lån hos mer än en långivare. De räntesatserna som du ser på nätet är som utgångspunkt vägledande. Därför ska du från början fylla i en låneansökan och i retur motta ett skräddarsytt låneerbjudande där räntorna är individuellt anpassade. Om du har flera av dessa låneerbjudanden att välja mellan kan du jämföra dem och välja det mest fördelaktiga lånet.Skriv din email för att få fler billiga lånerbjudanden från oss.


Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor