MoreBanker

Låna 15.000 kr.
Om du står och behöver ett större belopp med pengar har du kommit till den rätta platsen. Morebanker kan hjälpa dig med att hitta de enklaste lånen på 15 000 kr idag. De lån som du hittar här på sidan är flexibla, och du behöver alltså inte ta ett lån på exakt 15 000 kr. Du kan låna snabbt och enkelt oavsett vilket belopp du behöver.

Att låna 15 000 kr är ett relativt litet lån som därför vanligtvis är kortvarigt. Det är som utgångspunkt inte möjligt att låna 15 000 kr räntefritt, men du kan låna 15 000 kr med låg ränta. Detta betyder att det inte kostar dig särskilt mycket att låna, men det betyder också att pengarna ska betalas tillbaka förhållandevis snabbt. Ett lån som detta kallas också för ett snabblån, minilån eller SMS-lån.

År 2017 infördes det nya regler gällande kortvariga lån med en löptid på under 3 månader. Det infördes en tvungen betänketid på 48 timmar från dess att låneansökan har skickats iväg. Dessa regler betyder att det inte är möjligt att få pengarna utbetalda tidigare än efter 48 timmar på grund av betänketiden. Reglerna infördes för att minska impulsköp. Dock kommer ett lån på 15 000 kr vanligtvis inte att beröras av dessa regler, då ett lån av den här storleken för det mesta kommer att ha en löptid på mer än 3 månader.

 

Är det första lånet gratis?

Vissa långivare har ett förstagångs-erbjudande där det är möjligt att låna 15 000 kr räntefritt om man inte har lånat pengar hos dem tidigare, men det är sällan att man får gratis lån. Det är inte möjligt att låna 15 000 kr utan BankID, då långivare ska använda dokumentation för att ta reda på om du kan betala tillbaka pengarna. Du kan mycket väl ta ett lån på 15 000 kr utan säkerhet, och det finns också snabblån med BankID.

Du ska som utgångspunkt ha fyllt 18 år för att låna pengar. Det är nödvändigt då man ska vara myndig och kunna ingå i ett juridiskt bindande kontrakt, vilket ett lån är. Vissa långivare lånar inte pengar till folk under 25 års ålder, men det är möjligt att låna 15 000 kr som 18-åring. Man kan mycket väl låna 15 000 kr som studerande, men urvalet är inte lika stort som för folk över 25.

 

Låna lätt med RKI

Det är inte enkelt att få ett lån trots RKI. Om du är registrerad som en dålig betalare vid RKI kommer många långivare neka att låna pengar till dig, då det finns en stor risk för dem. Vissa långivare kommer dock gärna att erbjuda RKI lån, men dessa lån har vanligtvis mycket hög ränta.

Om du vill låna 15 000 kr billigt bör du ansöka hos flera olika långivare. De räntesatserna som vi visar dig på Morebanker är som utgångspunkt vägledande, och du bör därför se till så att du mottar låneerbjudanden från flera långivare där räntorna är anpassade för dig och det beloppet som du önskar att låna. Då är det också enklare för dig att välja det billigaste lånet.E-mail:

Fortsätt utan att ange e-mail

Villkor