Låna 15 000 kr med låg ränta direkt enkelt och snabbt
Så tjänar vi pengar >

Låna 15 000 kr med låg ränta

Hitta ditt nästa billiga lån på 15 000 kr

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Om du vill låna 15000 kr så finns det många långivare att välja mellan och det har aldrig varit lättare att låna online. Därför har vi skapat en överblick av de långivare som erbjuder lån på 15000 kr utan uc och med många förfrågningar.

Jämför och låna 15 000 kr med hjälp av Morebanker! 

Låna 15000 direkt

Låna 15000

Om du behöver pengar till att betala en plötslig utgift. Så finns det flera finansbolag som är villiga att låna dig 15000 utan säkerhet, vilket betyder att oavsett vad du behöver låna till så behöver du inte uppvisa någon form av säkerhet för att låna 15 000. Ett lån på 15 000 går ofta in under namnet snabblån, smslån och mikrolån. 

Att låna 15 000 kr är ett relativt litet belopp vilket kännetecknar snabblån samt att det har en kort återbetalningstid. Lånen är ofta flexibla och är enkla att ta. 

Låna 15000 snabbt

Det är enkelt och snabbt att låna 15000, för ansökan görs direkt på nätet. Efter att du har signerat din ansökan med ditt BankID kommer du att få direkt svar på om ditt lån på 15000 kr är beviljat. 

Om ditt lån har beviljats kan din snabblån betalas ut direkt, vilket innebär att du ofta kan få lånet utbetalt redan samma dag. 

Hitta ett lån på 15000 billigt

Det finns riktigt många aktörer på den svenska marknaden som erbjuder lån på 15 000 kr. Detta kan försvåra det att hitta just det lån som passar dig bäst. För att du ska hitta ett billigt lån så är det viktigt att du:

  • Jämför lån & undersök ränta

När du jämför lån ökar du chansen att du kan hitta en långivare som kan ge dig bra villkor. Det du ska undersöka är den effektiva räntan, när du jämför lån. För ju lägre effektiv ränta, desto bättre!

7 anledningar till varför folk nyttjar snabblån

Snabblån har ett blandat rykte baserat på erfarenheter av dem som använder dem. Oavsett om de ses som dåliga eller inte är det inte riktigt poängen med denna artikel – snarare huruvida de kan vara användbara eller inte.

Att känna att man är i ett extremt behov av pengar kan kännas oerhört stressande och då kan ett snabblån vara lösningen. Människor kan behöva låna pengar av alla möjliga skäl. Vi listar några av de mest vanliga faktorerna där människor vänder sig till snabblån för att täcka sina utgifter här.

1. De måste plötsligt täcka en oförutsedd utgift

Oförutsedda utgifter är de utgifter som exempelvis uppstår på grund av ett plötsligt besök hos läkaren eller tandläkaren eller en reparation av bilen. Händelserna inträffar helt enkelt utan att man är förberedd, vilket som kan medföra stora ekonomiska bördor. Vi kanske inte har ett konto tillägnat dessa nödsituationer och då kan det genast bli problematiskt.

Det är här ett snabblån kommer in. Ett snabblån är precis som namnet antyder ett lån vars ansökningsprocess går snabbt och smidigt, men även utbetalningen. Ett snabblån kan hjälpa dig att finansiera räkningarna som uppstår i samband med dessa oförutsedda händelser - så länge du kan betala tillbaka lånet i tid.

2. De kan inte få ett lån beviljat hos banken

En annan anledning till att människor vänder sig till snabblån istället för konventionella banklån är för att de helt enkelt inte kan få ett lån beviljat hos banken. Det är inte alltid det enklaste och det kan sluta med att man spenderar månader på att lånprocessen och ändå inte beviljas.

Har man i förväg en dålig kreditvärdighet och tidigare betalningsanmärkningar kan det vara nästintill omöjligt att få ett lån beviljat hos banken. Om pengarna behövs här och nu kan det enda alternativet därför vara ett snabblån, oavsett om det är ett lån på 5000 eller Lån 15000.

3. För att täcka vardagliga utgifter

Ett snabblån behöver inte endast användas för att täcka oförutsedda utgifter som ett akut besök hos läkaren eller en reparation på bilen. Faktum är att din potentiella långivare inte kommer fråga dig om vad du vill använda ditt lån till. Om du har svårigheter med att betala dina räkningar, få dina pengar att räcka till mat eller helt enkelt vill ansöka om ett mindre lån för att äntligen köpa vinterjackan du är i behov av – ja då kan ett snabblån vara den perfekta lösningen för dig. 

4. För att samla lån och krediter

Idag använder många människor faktiskt snabblån för att samla tidigare skulder som lån och krediter för att få en så låg månadskostnad som möjligt och få en bättre överblick över sina skulder. Det bästa är såklart alltid att betala av lånen direkt, men alla har inte samma möjligheter.

Är din ekonomi inte den bästa i dagsläget kan du därför använda dig av ett snabblån för att samla dina utgifter och därmed minska din ränta. Detta är inget att rekommendera om du redan har problem med att hantera dina utgifter, lån och skulder.

5. De vill slippa kreditupplysningar genom UC

Om du har en dålig kreditvärdighet är ett snabblån i allmänhet rätt enkelt att få beviljat jämfört med andra lån. Detta bland annat på grund av den höga räntan på lånen, men också för att många långivare idag inte genomför kreditupplysningar genom Upplysningscentralen (UC).

Detta innebär att du slipper oroa dig för att din kredithistorik granskas av UC och därmed registreras i deras register. Det kan vara särskilt fördelaktigt för dig som redan ansökt om massa lån och vet med dig att du i framtiden kommer behöva ett större lån, som ett huslån. Har du en massa upplysningar på dig redan när du vill göra detta kommer det bli svårare för dig att få ett lån beviljat.

6. De vill betala av en skuld eller räkning innan betalningsdatumet passerar

Ännu en anledning till att låntagare väljer att ansöka om snabblån är för att de har en räkning vars betalningsdatum tickar sig närmre och närmre sista betalningsdagen. Istället för att få ännu en räkning på en betydligt högre summa på grund av att betalningen är försenad kan ett snabblån vara en bättre lösning.

Tack vare att dessa lån utbetalas så snabbt kan man täcka utgifter med det samma, och därefter ta hand om återbetalningen av lånet när ekonomin är mer stabil. Ett snabblån bör såklart inte ansökas om för att täcka en skuld efter den andra. Det är viktigt att låna med ansvar och inte göra något som försätter en i djupa skulder.

7. Om deras ekonomi har det bra men de behöver ett tillskott

Snabblån kan i slutändan faktiskt vara ett bättre och mer kostnadseffektivt val än att göra köp på ett kreditkort beroende på dina räntor, om du kan betala tillbaka lånet omedelbart.

Det kan exempelvis vara så att din lön är på ingång men just nu är det magert om pengarna eftersom det plötsligt skulle köpas julklappar, katten skulle till veterinären och bilen skulle repareras. Vet du att du har pengar om en vecka och kan betala tillbaka lånet i tid behöver det med andra ord inte vara en dum idé.

Låna 15000 med betalningsanmärkning

Har du tidigare hamnat i en knepig ekonomisk situation vilket har lett till en betalningsanmärkning, behöver det inte vara ett hinder för dig att få ett lån på 15 000 kr. Idag finns det många långivare som är villiga att ge ett lån trots betalningsanmärkningar.

Anledningen till detta är att långivarna väljer att kolla på hur din ekonomiska situation ser ut idag än att bara kolla på din tidigare kredithistorik.

Ser din ekonomi bra ut idag och du har inget skuldsaldo hos Kronofogden så har du bra möjligheter för att då ett lån, trots att du har en betalningsanmärkning.

Låna 15000 utan UC

Vill du låna utan UC, så är det inga problem eftersom det finns många långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC. Hos de flesta långivare av snabblån kan du låna utan UC

En anledning till att du vill låna utan UC är att det inte påverkar din kreditvärdighet i samband med att du söker nya lån. Men du ska vara uppmärksam på att när du lånar utan UC inte betyder att det inte görs en kreditupplysning på dig. Alla långivare har skyldighet enlig lag att ta en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. 

Här kan du låna 15000 kr utan UC

1. Klara Lån 
2. Ferratum
3. Mobillån

Låna 15000

Det ska du veta innan du tar ett lån på 15 000

Innan du tar ett lån så är det några saker som är bra att tänka igenom. Det första är att fundera på om du verkligen behöver låna pengar, eller om det är något som du kan spara upp till. 

Vet exakt hur mycket du behöver låna och jämför lån innan du lånar, för att säkra dig att du får bäst möjliga villkor. 

Men har du hamnat i en ekonomisk knepig situation där en utgift har kommit plötsligt, och du vet att du kan betala tillbaka lånet så kan ett lån på 15 000 kr hjälpa dig ur en jobbig situation.

Att tänka på innan du ansöker om ett snabblån

Det kan vara att du efter att ha läst anledningarna listade ovan känner dig manad till att ansöka om ett snabblån. Om du känner igen dig på någon av punkterna kan det absolut vara en god idé. Men precis som vilket lån som helst medför det stora risker även med ett snabblån.

Du bör absolut inte ansöka om ett snabblån om du redan har problem med din ekonomi och vet med dig att du inte kan återbetala lånet i tid. Snabblån kommer dessutom med betydligt högre ränta en konventionella lån och detta betyder att det kan försätta dig i en extrem ekonomisk krissituation om du inte kan betala tillbaka beloppet du lånat.

Ställ dig därför frågan om du verkligen är i behov av det belopp du tänkt låna. Undersök sedan om det finns andra möjligheter och bestäm dig endast för att ansöka om ett snabblån om det verkligen inte finns någon annan utväg.

Vanliga frågor och svar

✅Kan jag låna med betalningsanmärkning?

Ja, det finns flera långivare som är villiga att låna dig pengar trots betalningsanmärkning. Se vilka långivare som kan ge dig ett lån trots betalningsanmärkning.

✅Hur snabbt kan jag få mina pengar?

Det beror på vilken långivare du väljer. Men väljer du en med direkt utbetalning så har du större chans att få dina pengar redan samma dag.

✅Vilket lån är bäst?

Vi kan inte säga vilket lån som är bäst, eftersom det beror på vilken situation du är i. Det är därför viktigt att du jämför lån att du kan hitta det som är bäst för dig.

Låna mer eller mindre: 10 000 kr20 000 kr

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot