Lån med Bisnode >> Jämför lån utan UC
Så tjänar vi pengar >

Lån utan UC - Bisnode

Se lån med Bisnode

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Att låna pengar med Bisnode än Upplysningscentralen (UC) tycks bli allt vanligare i landet, alltså ett lån utan uc. Fördelarna med alternativa kreditupplysningsföretag, som Bisnode, är många och det är just tack vare dessa som gör att många låntagare vänder sig till dem. Det betyder att när en kreditupplysning tas hos Bisnode så syns inte denna förfrågan hos företag som använder sig av UC. 

Låna pengar via Bisnode

Kreditupplysningar är en nödvändighet idag, så det kommer man inte undan. Däremot är det många låntagare som är rädda för att deras kreditvärdighet påverkas dåligt av en kreditkoll genom UC. Denna oro leder att allt fler vänder sig till de långivare som samarbetar med företag som just Bisnode, som är lån utan uc.

Med Bisnode slipper låntagare oroa sig över att deras låneansökan och beviljning av lån kommer att synas för framtida långivare och/eller andra institutioner som har tillgång till UC:s register. Eftersom UC registrerar alla låneansökningar i sitt register, och bevarar dessa i 12 månader, kan det försvåra det för konsumenter att få lån beviljade i längre fram. Många små lån och krediter leder nämligen till ett svagt kreditvärde vilket gör det svårare för dem att få större, framtida lån beviljade. Det kan röra sig om exempelvis huslån, eftersom majoriteten av alla svenska banker genomför kreditupplysningar med Upplysningscentralen.

Låna pengar via Bisnode

Vilka är Bisnode?

Bisnode är ett svenskbaserat affärs-, marknads- och kreditföretag som etablerades 1989 av Lars Save. Idag är Bisnode verksamma i 18 länder i Europa och klassas idag som en av Sveriges ledande aktörer inom kreditupplysning på privatpersoner och företag.

Bisnode, precis som andra kreditupplysningsbolag, genomför kreditupplysningar på privatpersoner, branscher och företag. Detta gör dem för att bedöma kreditvärdigheten hos kunder som bland annat ansöker om lån. I Bisnodes register finns samtliga svenskar som har fyllt 15 år. I deras register finns det information om dig som namn, adress, civilstånd, taxerad inkomst, skuldsaldo och betalningsanmärkningar. Dessa uppgifter hämtar Bisnode från bland annat Skatteverket, Tingsrätten och Kronofogden.

Här är 3 långivare som använder sig av Bisnode

  • Loanstep - Kreditupplysning Bisnode
  • Monetti - Kreditupplysning Bisnode
  • Mobillån - Kreditupplysning Bisnode

Kreditupplysning hos Bisnode

Är du folkbokförd i Sverige och är 15 år eller äldre har det förmodligen redan genomförts en kreditupplysning på dig. Troligtvis bland annat av Bisnode. För precis som andra kreditupplysningsföretag kan Bisnode ta kreditupplysning på dig inför exempelvis en låneansökan. Denna kreditupplysning granskar dina personuppgifter, deklarerade inkomster och eventuella betalningsanmärkningar och/eller skulder. Men det är inte bara vid lån som kreditupplysningar genomförs. Även mobiloperatörer, hyresvärdar och bostadsrättsföreningar genomför dessa upplysningar för att kunna bedöma ens betalningsförmåga. Några gånger gör även arbetsgivare kreditupplysningar på nya arbetstagare som har stort ekonomiskt ansvar.

Anledningen till att alternativa kreditupplysningsföretag, de vill säga de som inte är UC, har vuxit blivit så populära är bland annat eftersom deras genomförda kreditupplysningar inte syns hos UC, och det är därför lån utan uc har blivit så populärt. Görs en kreditupplysning med ett företag som UC slipper man bekymra sig över att ens framtida lånemöjligheter försämras. Har man ett stort antal förfrågningar hos UC kan detta innebära att man får avslag på sin framtida låneansökan. Använder man sig istället av exempelvis Bisnode är detta inte ett utbrett problem.

Låna utan UC - Lån med Bisnode

Om du inte vill påverka dina framtida lånemöjligheter kan det vara smart att vända sig till en långivare som erbjuder kreditupplysning med hjälp av lån med Bisnode. När de genomför en kreditupplysning på konsumenter syns ditt kreditvärde inte hos företag som använder sig av UC. Det vill säga att din kreditvärdighet inte påverkas hos UC, vilket det gör om det genomförs ett flertal olika kreditupplysningar på dig med hjälp av UC. Alltså, ett lån med Bisnode är ett lån utan uc.

Anledningen till att många vill låna med Bisnode istället för att låna med UC är således att de inte vill försämra sitt kreditvärde. När du lånar med ett kreditupplysningsföretag som Bisnode blir det enklare för dig att i framtiden få ett större lån beviljat allt eftersom ditt kreditvärde hos UC då inte kasst. De flesta större lån kräver nämligen, dessvärre, att kreditupplysningar genomförs via UC. När det väl är dags för dig att låna pengar med UC, det vill säga när du ansöker ett större lån via en bank, har du därmed inte en massa kreditupplysningar som ligger och stör dina chanser.

Här kan du se lån utan uc.

Du kommer inte undan en kreditupplysning

“Lån utan kreditupplysning” trendar som sökterm på många sökmotorer idag och många tror att låna pengar utan UC är utan kreditupplysning, vilket inte är rätt. Detta då ett flertal potentiella låntagare letar efter sätt att låna pengar utan att det påverkar deras kreditvärdighet dåligt. Alternativt letar de efter långivare som inte genomför kreditupplysningar då de helt enkelt har ett dåligt kreditvärde i förväg. Den bittra sanningen är dock att det är omöjligt att få ett lån beviljat utan att det genomförs en kreditupplysning på en - åtminstone om man vill låna pengar lagligt. 

Enligt svensk lag ska det genomföras en kreditupplysning i samband med en låneansökan. Vilket kreditupplysningsbolag långivarna använder sig av är dock helt och hållet upp till dem. Allt eftersom långivare ser att många potentiella låntagare helt slipper kreditupplysningar med UC har därför många valt att slopa just dem. Nu erbjuder många långivare istället kreditupplysningar som går genom företag som Bisnode!

Kreditupplysningar kommer man således inte undan. Men kreditupplysningar i sig är inget dåligt, så det är inte något man ska gå och bekymra sig i onödan. Ju färre kreditupplysningar desto bättre såklart, och ännu bättre är det om de kreditupplysningar du väl gör genom dina år görs av exempelvis Bisnode och inte UC.

Lån med Bisnode trots lågt kreditvärde

Som vi tidigare varit inne på är det många potentiella låntagare som letar efter alternativa lösningar om de vill slippa påverka sitt kreditvärde negativt. Många letar som sagt också efter långivare som beviljar lån trots att de har ett lågt kreditvärde. Då efterfrågan av lån trots lågt kreditvärde ökat bland privatpersoner och företag erbjuder relativt många långivare lån trots lågt kreditvärde idag. Allra vanligast är det att dessa beviljas genom alternativa kreditupplysningsföretag, som Bisnode. Men var uppmärksam på att det inte är Bisnode som avgör huruvida du får låna pengarna eller inte – det är långivaren som bestämmer det.

Vill du låna pengar trots att din kreditvärdighet är låg är det alltså möjligt. Många av dagens långivare samarbetar med Bisnode och därför är sannolikheten för att din kreditupplysning genomförs med Bisnode stor. Innan du lånar pengar med dålig kreditvärdighet är det dock värt att tänka en extra gång. Ett dåligt kreditvärde innebär vanligtvis en högre räntesats och några gånger även sämre allmänna villkor. Behöver du inte pengarna omedelbart är det fördelaktigt om du först arbetar på att förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om lånet. Ju bättre ditt kreditvärde är desto bättre låneerbjudande kommer du förses med. Om du inte kan vänta bör du åtminstone leta efter ett lån där Bisnode genomför en kreditupplysning eftersom du då slipper försämra ditt kreditvärde ytterligare.

Checka din kreditvärdighet innan du ansöker

Kreditupplysningsföretag som Bisnode möjliggör det för privatpersoner så väl som företag att göra en kreditupplysning på sig själva. Detta gör man helt enkelt genom att surfa in på Bisnodes sajt. Här kan du gå in på deras tjänst “Min Upplysning” och få tillgång till vilka uppgifter Bisnode har registrerat om dig. 

Denna tjänst är helt kostnadsfri och finns tillgänglig för alla med ett svenskt personnummer. Genom denna ypperliga tjänst kan du hålla koll på dina kreditupplysningar inför framtida låneansökningar. Förutom att checka din kreditvärdighet fungerar Min Upplysning också som en bevakningstjänst mot identitetsstöld och bedrägerier. Då måste du endast teckna dig för tilläggstjänsten ID-bevakning. Även företag kan checka sin kreditvärdighet och skydda sig mot ID-kapningar och bedrägeriförsök med hjälp av Bisnodes Min Upplysning.

Se Min Upplysning som det första steget att ta inför din låneansökan. Förutom att det är spännande att se vart på Bisnodes skala du faktiskt hamnar är det ett bra sätt att få bättre kontroll över sin ekonomiska situation på. När du har en överblick över ditt kreditvärde är det betydligt enklare att komma igång med att förbättra det.

Förbättra kreditvärdet

Förbättra kreditvärdet - går det?

Om du varit inne på Bisnodes tjänst Min Upplysning och lagt märke till att ditt kreditvärde inte är så högt som du hade hoppats finns det lyckligtvis sätt att förbättra värdet på. Detta är ett viktigt steg för dig som vill låna pengar. Inte bara eftersom det ökar dina chanser för att bli beviljat ett lån. Det kommer även att förse dig med bättre låneerbjudanden.

Det första steget för att förbättra din kreditvärdighet är således att göra en kreditupplysning på dig själv. Utifrån denna kan du se vart på skalan 1–10 du ligger. Ligger du långt ner kan det vara smart att förbättra de ting du kan omedelbart. Se till att betala av eventuella skulder och/eller samla dina nuvarande lån och krediter. Har du ett flertal kreditkort kan det vara smart att säga upp dessa och bestämma dig för ett.

Förutom omedelbara tillvägagångssätt för att förbättra din kreditvärdighet är det såklart också viktigt att du tänker långsiktigt. Se till att alltid betala dina fakturor i tid och att du har en budget du följer för att din ekonomiska situation ska förbli så bra som möjligt. Du vill inte stå där om något år och inte bli beviljad ett hus/billån bara för att du gjort några misstag tidigare. 

Några ting på ditt kreditvärde kan du inte riktigt förändra

Bli inte allt för besviken om ditt kreditvärde inte är så högt som du trodde trots att du alltid betalat dina räkningar i tid och inte har en enda kreditupplysning registrerat på dig. Förutom dessa punkter baseras nämligen ditt kreditvärde på en rad andra faktorer. Bland annat baseras ditt kreditvärde på din deklarerade inkomst, din arbets- och livssituation. 

De inkomster du drar in spelar stor roll på ditt kreditvärde. Det viktigaste är din lön, medan bidrag inte räknas som inkomster. Sedan beror ditt kreditvärde också på hur mycket utgifter du har i förhållande till dina inkomster, så tro inte att det inte påverkas dåligt av att du slösar alla dina pengar trots en fet inkomst! Förutom inkomst undersöks även din arbetssituation. Pendlar du mellan olika arbetsplatser kan detta påverka ditt kreditvärde negativt, medan en fast och långvarig anställning kan förbättra värdet.

Inkomsten är en viktig del av ditt kreditvärde, men även livssituation spelar roll. Det tas hänsyn till om du är gift eller inte, om du har barn eller inte och om du bor ensam eller inte. Helhetsbilden av din livssituation spelar roll för din kreditvärdighet - men oroa dig inte, singelföräldrar kan också få lån beviljade.

Granska låneerbjudanden innan du bestämmer dig

När du fått en bättre överblick över din kreditvärdighet och vet vart på skalan mellan Svag och Stark du befinner dig kan du påbörja lånejakten! Men det räcker inte med att hitta en långivare som beviljar lån med Bisnode. Visst kan det kännas lockande att välja första bästa eftersom man tenderar att tro att man inte kommer hitta annat; men försök att inte falla för dåliga erbjudanden.

Tyvärr finns det några långivare som försöker locka till sig potentiella låntagare genom att verka bra, men i själva verket innehåller deras lån oschyssta villkor, onödigt höga räntor och orimlig återbetalningstid. Som låntagare med lågt kreditvärde bör du förvänta dig att du kommer att behöva teckna ja till ett lån med en ränta som överstiger 100% (normalt i alla fall) och en löptid som normalt faller inom en tidsperiod på en månad. Men bara för att villkoren är sämre på lån för dig med lägre kreditvärdighet betyder det inte att du ska tacka ja till ett låneerbjudande med extremt kassa villkor.

Har du turen att ha en kreditvärdighet som är bättre kommer givetvis dina låneerbjudanden vara bättre. Ju bättre ditt kreditvärde är desto mer pålitlig är du i långivarens ögon och därför kommer du få lägre räntesats. Men räntesatsen beror till störst del på vilket lån och vilken summa du är i behov av. Oavsett vart på skalan ditt kreditvärde ligger är det viktigt att du jämför de olika erbjudanden innan du bestämmer dig.

Jämför lån och effektiv ränta

Vid det här laget vet du vad det är som utmärker ett bra lån gentemot ett dåligt. Men det betyder nödvändigtvis inte att du vet hur man hittar det bästa lånet. Det är ofta potentiella låntagare känner sig förtvivlade av det enorma utbud av lån och långivare som finns på marknaden idag. Som tur är finns det hjälp att få! Vårt bästa tips är att använda sig av en jämförelsetjänst - det vill säga en tjänst som vår egen!

Här på Morebanker jämför vi ett stort antal svenska aktörer som erbjuder mindre lån till sina konsumenter där kreditupplysningen genomförs med Bisnode. Med hjälp av oss kan du hitta ett lån som passar dig och din ekonomiska situation utan att kompromissa med kvaliteten på lånet. Du kan filtrera din sökning efter huruvida du har betalningsanmärkningar eller inte, om du är i akut behov av pengarna eller inte och så vidare.

Vi vet hur tufft det kan vara att hitta rätt lån bland de hundratals olika långivare som finns etablerade på marknaden. Samtidigt vet vi att lånprocessen är tuff, särskilt för dig som aldrig förr ansökt om ett lån. Extra tufft är det för dig vars kreditvärde är lågt. Det är därför vi på Morebanker finns här. Vi brinner för att hjälpa potentiella låntagare att hitta det lån som passar dem och deras ekonomiska situation bäst. Oavsett vilka förutsättningar de har och hur deras kreditvärde ser ut. För att lyckas med detta listar vi endast legitima, seriösa och rättvisa långivare på vår sajt. Vi jämför endast lån från långivare där räntesatsen, återbetalningstiden och villkoren är rättvisa. Samtidigt samarbetar vi med alternativa kreditupplysningsföretag som Bisnode för att våra kunder ska slippa påverka sitt kreditvärde hos UC negativt.

Jämför lån och effektiv ränta

Låna pengar med Bisnode via Morebanker

Om du bestämt dig för att använda dig av oss på Morebanker för att hitta det bästa lånet med Bisnode vill vi gärna hjälpa dig på vägen! Till att börja med vill vi belysa det faktum att vår jämförelsetjänst är helt kostnadsfri. Samtidigt kan du dra dig ur när som helst, så skulle du ångra dig under processen behöver du inte bekymra dig. Nog snackat - så här gör du för att låna pengar med Bisnode via Morebanker!

Tänk efter en extra gång

Det må låta tjatigt - men innan du lånar pengar måste du tänka efter en extra gång. Finns det andra sätt du kan finansiera dina utgifter på? Ett lån kan bli kostsamt, särskilt för den med lågt kreditvärde och dålig ekonomi i förvägen. Om du ska ta ett lån eller inte är det endast du själv som kan bestämma i slutändan. Kan du inte bestämma dig kan du med fördel skapa en lista över för- och nackdelar och väga dessa mot varandra tills du fattar rätt beslut!

Fyll i en ansökan

Om du bestämt dig för att låna pengar kan du gå vidare till detta steg. Då surfar du helt enkelt in på vår sajt och fyller i din låneansökan. Här fyller du i hur mycket pengar du är i behov av samt lite privata uppgifter. Vi frågar inte vad du behöver pengarna till men vill ändå ha ett hum om vem du är. Kom ihåg att det är i detta steg du ska välja att du vill låna med Bisnode eller ett annat kreditupplysningsföretag istället för UC. Innan du skickar in din ansökan ber vi dig för säkerhetsskull kika igenom dina upplysningar en extra gång för att säkerställa att allt ser bra ut. Det kan vara lätt att missa en bokstav i namnet eller en siffra i personnumret.

Kreditupplysning med Bisnode genomförs

När din ansökan är inskickad genomförs det en enda kreditupplysning på dig. Vi skickar iväg dina uppgifter till Bisnode eller annan vald kreditupplysningsfirma och de checkar ditt kreditvärde. När detta är gjort skickar vi vidare denna kreditupplysning till de långivare vi samarbetar med. Kreditupplysningen är nämligen ett krav från långivarens sida för att de ska kunna skapa sig en överblick av sina låntagares ekonomiska situationer. Åter igen – det genomförs endast en kreditupplysning per ansökan, så du behöver inte bekymra dig över att drunkna i kreditupplysningar och därmed försämra ditt kreditvärde.

Få svar inom några minuter

När kreditupplysningen är genomförd med Bisnode eller ett annat kreditupplysningsföretag och har blivit skickad vidare till långivarna tillsammans med din låneansökan kan du räkna med att få svar inom ett par minuter. Det kan variera något beroende på långivare såklart då vissa arbetar dygnet runt och andra endast under kontorstimmar. Du kommer att få ett par offerter och då kan du i lugn och ro bestämma dig för det låneerbjudande som i din mening är mest iögonfallande. Det är i detta steg du ska ta på dig dina kritiska brillor – vilken långivare erbjuder dig det bästa låneerbjudandet? Du kan med fördel använda dig av de punkter vi listade i sektionen lite längre upp som diskuterade vad det är som definierar ett bra lån.

Låna ansvarsfullt

Lånade pengar kan användas till nästan vad som helst. De flesta långivare frågar inte vad lånet ska användas till, åtminstone inte de som förmedlar mindre lån som snabblån. Det enda som de vill veta och vara säkra på är att du kan återbetala lånet i tid. Har du förutsättningarna som krävs för att återbetala lånet kan ett lån således vara en rätt smart idé. Åtminstone om du funderar på att använda det till något vettigt, som exempelvis att samla dina lån och krediter på ett större lån. På så sätt blir din ränta lägre och du slipper hålla koll på olika tidsfrister.

Men låna pengar måste man göra ansvarsfullt. Det är inte gratis pengar man får i handen hur som helst. De ska återbetalas och ovanpå den lånade summan påkommer det en ränta man också måste betala för. Tänk därför noggrant efter innan du skickar iväg en ansökan. Har du möjligheten för att låna pengar på annat håll, som exempelvis genom vänner eller familj, bör du givetvis göra detta först. Har du redan skulder i förväg du inte kan hantera bör du heller inte låna mer pengar – det kommer tyvärr inte hjälpa dig.

Vet du med dig att du kommer kunna återbetala pengarna inom den satta återbetalningstiden kan ett lån vara smart. Men fortfarande krävs det att du lånar med omsorg och inser de risker ett lån medföljer. Bestämmer du dig för att låna pengar är det smart att leta efter lån med Bisnode som kreditupplysningsföretag. Samtidigt bör du försäkra dig om att du får de bästa villkoren och räntesats på ditt lån.

Se lån utan UC med Creditsafe.

Frågor och svar om kreditupplysning Bisnode

✅Vad betyder lån utan UC?

När du lånar utan UC, så tas kreditupplysningen via ett annat kreditupplysningsföretag (i detta fall Bisnode) än Upplysningscentralen. 

✅Vad är ett lån med Bisnode?

Ett lån med Bisnode betyder att du har tagit ett lån via en låneförmedlare som använder sig av Bisnode när de ska ta sin kreditupplysning. 

✅Vart kan jag se vilka långivare som använder Bisnode?

Vi har samlat en överblick över vilka långivare som använder sig av Bisnode, för att du enkelt ska se vilka det är. 

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot