Så tjänar vi pengar >

Vad är kreditkort?

Ett kreditkort är ett kontokort som har tillhörande kredit. Det betyder att istället för att pengarna dras från kontot direkt så skapas en månadsfaktura på alla dina köp.  

Det betyder att banken lägger ut pengarna för dig och du kan skjuta upp din betalning till senare. Du kan betala tillbaka allt på en gång eller delbetala.  

De vanligaste kreditkorten är VISA och Mastercard.

Skillnader på kreditkort 

Det finns flera olika typer av kreditkort på kreditmarknaden i Sverige. Olika kreditkortsutgivare erbjuder flera olika alternativ bland annat kan du få ett kreditkort som är ett så kallat rent kreditkort.

Ett rent kreditkort betyder att du inte har ett konto som är knutet till ditt kreditkort. Kreditkortet används i butiker för köp av produkter och tjänster och i samband med dina köp skapas en faktura som skickas till dig vid månadsskiftet. Du kan välja att betala hela fakturan direkt eller delbetala. När du väljer att delbetala tillkommer ofta ränta på de pengar som du har utnyttjat genom ditt kreditkort.  

Det finns även ett kreditkort som har två funktioner, populärt kallat betalkort. Ett betalkort eller kreditkort som har två funktioner fungerar oftast på så sätt: Du får en kredit knuten till det konto som det ditt kort är knutet till. Du kan då använda kortet för att betala med de pengar som finns på ditt konto eller genom att betala via den kredit som är knuten till ditt konto. När du gör ditt köp kan du välja konto eller kredit. 

Så fungerar ett kreditkort  

Det är svårt att ge ett entydigt svar på hur ett kreditkort fungerar eftersom det finns olika typer av kreditkort på marknaden i Sverige. Om vi tittar närmare på det vanligaste kreditkortet som är ett rent och skärt kreditkort, som inte är knutet till ett konto så fungerar det så som följer: Du som privatperson ansöker om ett kreditkort och en kredit.

Du kan ofta välja flera olika storlekar på din kredit och när du går runt och handlar och köper saker med ditt kreditkort samlas alla köpen på en faktura som skickas till dig i slutet på månaden.

Bra att veta innan du skaffar ett kreditkort 

Det finns flera olika kreditkortsutgivare som erbjuder kreditkort på marknaden. En del kreditkortsutgivare erbjuder kreditkort där det inte tillkommer någon ränta på räkningen för dina köp, dessa ska betalas inom en månad och upp till 60 dagar efter köp. 

Det är därför viktigt att du som vill ha ett kreditkort, jämför de olika kreditkort som finns på marknaden - eftersom det kan säkra dig ett så bra och billigt kreditkort som möjligt. Det är viktigt att veta att alla köp du gör med ditt kreditkort samlas på en räkning som skickas till dig vid månadsslutet. Om du väljer att skjuta upp betalningen genom att delbetala beloppet tillkommer ofta ränta.

 

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot