Så tjänar vi pengar >

Hur funkar kreditkort? Morebanker förklarar!

Med ett kreditkort dras inte köp direkt från ditt bankkonto, istället får du en faktura på alla dina köp i slutet av månaden. Antalet räntefria dagar, dvs antalet dagar som ditt köp är räntefritt, varierar mellan olika kreditkort, men ligger ofta på mellan 30 och 60 dagar. Oftast kan man välja att betala hela fakturan att delbetala den, om man väljer att betala hela fakturan tillkommer vanligtvis ingen ränta. Om man väljer att delbetala är det vanligt att man behöver betala ränta. Normalt finns ett minimibelopp som du måste betala varje månad, men om du vill kan du välja att betala av mer än minimibeloppet.

De tre vanligaste typerna kreditkort i Sverige är Visa, Mastercard och American Express. Det finns idag flera olika kortutgivare att välja mellan, kortutgivaren är vanligtvis en bank eller en annan finansiell institution. 

Vissa kreditkort kommer även med andra fördelar som inte bankkort har, tex så det vanligt att en reseförsäkring, hyrbilsförsäkring kan ingå i kreditkortet. 

Ränta och andra villkor kan skilja sig mycket mellan olika kortutgivare, det är därför en god idé att jämföra kreditkort innan du väljer ett.

Ett typ av kort som har vissa likheter med ett kreditkort är ett betalkort, skillnaden är att du med ett betalkort måste betala hela fakturan för dina köp varje månad. Dvs du kan inte dela upp betalningen.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot