Så tjänar vi pengar >

Vem kan få kreditkort?

Vem som helst kan få ett kreditkort, förutsatt att du är över 18 år, har en välskött ekonomi samt har en årsinkomst som överstiger minsta möjliga godkända belopp.  

Men kraven för att skaffa ett kreditkort kan också skilja sig åt mellan de olika kreditkortsutgivare.  Om du får ett nej hos en kortleverantör kan du enkelt skicka in en ansökan hos någon annan. Om du har en ordnad ekonomi och fast inkomst utan aktiva skulder hos kronofogden är det inga problem att få din ansökan godkänd. 

Anledningar till varför du inte kan få ett kreditkort 

Det finns flera olika typer av kreditkort som kreditkortsutgivare erbjuder. Varje kreditkort har ofta olika stora krediter att välja mellan. Storleken på krediten återspeglar givetvis kraven på dig som kredittagare. Allt som oftast är det möjligt för de flesta personer att ansöka om kreditkort. Men det finns en del krav som kreditlagen föreskriver. Dessa krav måste alla kredittagare uppfylla och det är kreditgivarens ansvar att kontrollera att de uppfylls.   

Om du har ansökt om ett kreditkort men inte blivit beviljad kan det bero på flera olika omständigheter. Vi ska titta närmare på vilka punkter som kan vara avgörande för om du blir beviljad ett kreditkort eller inte.  

Det är A och O att din hushållsbudget inte visar röda siffror längst ner på linjen. Då har du sannolikt för låg inkomst i förhållande till dina utgifter. Att förändra dina inkomster är ofta svårare än att förändra dina utgifter, därför kan det vara en bra idé att du titta närmare på dina utgifter för att se om det finns något du kan skära ner på.  

Andra skäl kan vara:  

  • Du är inte är myndig
  • Du inte är folkbokförd i Sverige
  • Du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.   

Relaterade inlägg:

Vad är kreditkort?

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot