Så tjänar vi pengar >

När försvinner betalningsanmärkning?

Det finns inga juridiska stadgar som reglerar när en betalningsanmärkning ska tas bort ur kreditupplysningsföretagens register. Det går därför inte att ge ett enhetligt svar på när en betalningsanmärkning försvinner.

Men om man tittar rent generellt på marknaden och tittar på alla kreditupplysningsföretag i Sverige, så kan man säga att en betalningsanmärkning ofta ligger kvar i 3 år. Som exempel kan man säga att det betyder att du som har fått en betalningsanmärkning den 1 januari 2020 kommer ha kvar din betalningsanmärkning till 1 januari 2023. 

Hur länge har jag betalningsanmärkning hos UC? 

UC står för Upplysningscentralen och är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. UC var tidigare ett statsägt företag som utförde kreditupplysningar åt företag och myndigheter. I dag är det ett vanligt kreditupplysningsföretag som tillhandahåller kreditinformation till företag. Alla förfrågningar i UCs register samt betalningsanmärkningar ligger kvar i 36 månader, det vill säga i 3 år från det att betalningsanmärkningen eller förfrågningen registrerades. 

Hur länge har jag betalningsanmärkning hos Bisnode?  

Bisnode är en relativt ny aktör inom kreditupplysningar. Precis som UC är Bisnode ett kreditupplysningsföretag som utför kreditupplysningar på privatpersoner, enskilda firmor och andra typer av företag på den svenska marknaden. Alla betalningsanmärkningar ligger kvar hos Bisnode i 3 år. 

Hur länge har jag betalningsanmärkning hos Creditsafe? 

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som utför alla typer av kreditupplysningar åt företag på den svenska marknaden. Creditsafe utför alla typer av kreditupplysningar såsom så kallade maxi-upplysningar som är fullständiga kreditupplysningar såväl som mikro-upplysningar. En mikroupplysning är en kreditupplysning där det endast kontrolleras om personen i fråga har en betalningsanmärkning eller inte. Alla betalningsanmärkningar ligger kvar i Creditsafes register i 3 år.  

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot