Hur vet jag om jag har en betalningsanmärkning? Gör såhär >>
Så tjänar vi pengar >

Hur vet jag om jag har en betalningsanmärkning?

Är du osäker på om du har en betalningsanmärkning eller inte, kan du enkelt ta reda på det genom att kontakta de olika kreditupplysningsföretagen på den svenska marknaden.

Det finns emellertid inget samlat register som samlar uppgifter från alla kreditupplysningsföretag i Sverige i en och samma databas. Du hittar en fullständig förteckning över alla kreditupplysningsföretag i Sverige hos Integritetsskyddsmyndigheten. 

Ta reda på vilket kreditupplysningsföretag   

Om du vill veta om du har en betalningsanmärkning eller inte behöver du ta reda på vilket kreditupplysningsföretag som har gjort kreditupplysningar på dig. Ett sätt att ta reda på det är att ta reda på vilket kreditupplysningsföretag som de långivare, där du har ansökt om lån eller krediter, har använt sig av. 

Kolla din kreditupplysning hos Min UC 

Kreditupplysningsföretaget UC erbjuder en tjänst som kallas Min Upplysning där kan du se om du har några betalningsanmärkningar hos UC. Du kan även kontrollera vilka kreditupplysningar som finns registrerade om dig.  

Kolla din kreditvärdighet på kreditkollen 

Kreditkollen är en tjänst i Sverige för privatpersoner. Tjänsten går ut på att låta privatpersoner få information om vilken kreditvärdighet man har. Kreditvärdigheten är ett mått på din privatekonomiska situation och används av långivare för att analysera hur stor sannolikhet det är att du kan återbetala ett lån eller en kredit i tid och är en vägvisare för om du blir beviljad ett lån eller en kredit. 

Kan jag kolla betalningsanmärkningar gratis? 

Du kan enkelt kontrollera om du har några betalningsanmärkningar gratis genom att ta kontakt med de olika kreditupplysningsföretag som finns på den svenska marknaden. Genom att kontrollera vilket kreditupplysningsföretag som har använts av de långivare och kreditinstitut, där du har ansökt om lån eller krediter, kan du enkelt ta reda på vilka kreditupplysningsföretag du ska kontakta.  

Ta reda på vilket kreditupplysningsföretag

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot