Så tjänar vi pengar >

Jämför kreditkort för att hitta ditt bästa och billigaste kreditkort!

Bra kreditkort med bonus

Uppdaterad 25. februari 2024
Bank Norwegian card
Bank Norwegian Visa

Max kredit

150.000 kr.

Årsavgift

0 kr.

Räntefri kredit

45 dagar
Fördelar
Detaljer
Krav
Ingen årsavgift
Räntefritt upp till 45 dagar
Upp till 150 000 kr i kredit
Tjäna CashPoints på köp
Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat

Bonus

Tjäna CashPoints 0,5% cashpoint

Försäkringar

Reseförsäkring och avbeställningsskydd inkluderat

Ränta

24,345 %

Korttype

Visa

Uttagsavgift

150.000

Valutapåslag

Ränteexempel

Ex. vid uppskjurten betaling: eff 24,35 %, 15.000 kr över 12 månader. Totalt 16.849 kr.
Inga betalningsanmärkningar
Över 23 år
Har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
Det tas alltid en kreditupplysning vid en ansökan.
Mer info
Coop Mastercard card
Coop Mastercard Mer Mastercard

Max kredit

50.000 kr.

Årsavgift

295 kr.

Räntefri kredit

55 dagar
Fördelar
Detaljer
Krav
Poäng på allt du handlar -överallt
Första året utan årsavgift
Kompletterande reseförsäkring
Köpförsäkring med förlängd garanti
55 dagar räntefri kredit

Bonus

0,5% cashpoint

Försäkringar

Reseförsäkring

Ränta

20,28

Korttype

Mastercard

Uttagsavgift

1,5 % minst 35 kr.

Valutapåslag

1,75 %

Ränteexempel

Effektivränta 20,51 % (24,25 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 043 kr (22 391 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 043 kr vid betalning med e-faktura, 2391 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.
Mer info
re:member flex card
re:member Flex Mastercard

Max kredit

120.000 kr.

Årsavgift

0 kr. kr.

Räntefri kredit

56 dagar
Fördelar
Detaljer
Krav
0 kr i årsavgift
Upp till 120 000 kr i kredit
Rabatt i över 300 webbutiker
Kompletterande reseförsäkring utan extra kostnad

Bonus

0,5% cashpoint

Försäkringar

Ränta

9,74-28,24 %

Korttype

Mastercard

Uttagsavgift

3 %, minst 35 kr

Valutapåslag

0 kr.

Ränteexempel

Effektivränta 21,55 % (e-faktura) vid utnyttjad kredit på 30 000 kr. Totalt belopp som ska betalas är 33 342 kr. Uträknat utifrån exempel där krediten är återbetald på 12 månader (snitt 2 770 kr/mån), årsräntan 24,74 % och att räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om 3 %, dock lägst 200 kr.
Minst 20 år
Du har en fast inkomst
Årsinkomst: Minst 100 000 kr
Inte har några betalningsanmärkningar
Mer info
MoreGolf MasterCard card
MoreGolf Mastercard

Max kredit

160.000 kr.

Årsavgift

0 kr.

Räntefri kredit

55 dagar
Fördelar
Detaljer
Krav
Första året utan årsavgift (därefter 295kr/år)
Bonus på allt du handlar
9000 välkomstpoäng vid godkänd ansökan
Upp till 55 dagar räntefri kredit
Kompletterande reseförsäkring utan extra kostnad
Efter godkänd ansökan kan du delbetala din årsavgift till golfklubben och andra inköp

Bonus

1 % 0,5% cashpoint

Försäkringar

Reseförsäkring

Ränta

19,64 %

Korttype

Mastercard

Uttagsavgift

Valutapåslag

Ränteexempel

Effektivränta 20,22 % (24,73 % med pappersfaktura), vid utnyttjad kredit på 20 000 kr. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 016 kr (22 436 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2016 kr vid betalning med e-faktura, 2 436 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.
Mer info
Innehållsförteckning se mere

Kreditkort - ett kort med många användningsområden

Betalkort, kreditkort och kontokort är bara några benämningar på de välkända korten som ligger där i våra plånböcker och som vi använder oss av varje dag. Men vad är egentligen skillnaden på dem och vad är det som gör att ett kort blir just ett kreditkort.

Som med allt finns det både klara fördelar och nackdelar. För en del personer är kreditkortet en guldgruva med gratis resor, bonusar, räntefria dagar och liknande. Om ett kreditkort passar dig - kan endast du själv avgöra. Läs om kortet och bilda dig din egen uppfattning.

kreditkort

Det här innebär ett kreditkort

Ett kreditkort fungerar som ett betalkort. Det vill säga att du kan använda det på samma ställen som du använder ditt vanliga kontokort, när du exempelvis betalar dina varor i en butik. Det är ofta ett praktiskt betalsätt som går snabbt och smidigt.

Skillnaden med ett kontokort är att det är kopplat till ett konto. På kontot måste du eller någon annan sätta in pengar för att det ska fungera att handla med kortet. I annat fall står det som bekant medges ej, något man kan se i betalterminalen vid köp hos exempelvis en förhandlare, när man försöker betala för sig.

Det händer i gengäld aldrig med ett kreditkort, eftersom du själv bestämmer ett kreditbelopp. Det vill säga hur mycket man ska kunna handla med kortet. När du handlar med kortet blir köpet godkänt direkt, men du betalar i själva verket först för varan senare. När månaden går mot sitt slut och du betalar räkningar, har du en räkning i brevlådan med alla dina inköp samlade. Och det är först då när du betalar fakturan, som pengarna dras från dig.

Det finns en hel del olika kreditkort såsom american express eller supreme card, som ger längre eller kortare betalningsfrist. En del kort ger upp till 12 månader per år och andra har exempelvis två månaders räntefri betalningsfrist läs mer på varje separat kreditkort om vad som gäller just för det kortet.

Att ett kort har en avgiftsfri betalningsfrist betyder alltså att du kan vänta med att betala din vara eller rättare räkningen i en kortare eller längre period för 0 kr.

Tips för att hitta det kreditkortet som passar dig

  • Jämför räntan hos olika kortutgivare
  • Jämför andra bonusprogram och försäkringar
  • Jämför antalet räntefria dagar

Spara pengar genom att använda kreditkort

Genom att välja rätt kreditkort kan du under en period att skjuta upp själva betalningen för en vara och det kan spara dig pengar. Vissa kort har en effektiv ränta, men en del kort har ingen ränta alls - något som innebär att du som konsument kan spara pengar även om du väljer att skjuta upp din betalning av räkningen eller endast betala en del av den. Med nedanstående exempel kan du se hur en typiskt situation kan se ut.

Eftersom affärer och onlinebutiker kör kampanjer över olika tider, kan dessa ibland krocka med att man inte har några pengar på sitt konto. Det kan exempelvis röra sig om att man ska köpa en ny dator. Man har sett att butiken, där man ska köpa datorn, kör en kampanj som ger alla kunder tjugo procents rabatt på köpet under två dagar. Du kollar ditt konto och några tusenlappar att köpa en dator för finns inte inom synhåll. Det betyder att du måste vänta tills att det är löning innan du kan köpa datorn. Och eftersom kampanjen är över - blir det alltså till fullpris.

Om du hade haft ett kreditkort kunde du köpt datorn under de dagar, som butiken körde kampanjen med nedsatt pris. I slutet på månaden hade du fått räkningen som du betalat, när lönen kommit in på ditt konto. Du hade då köpt datorn tjugo procent billigare, även fast du egentligen inte hade några pengar just när butiken hade kampanj.

Varför är ett kreditkort säkrare

Fördelar och bonus

På det viset kan man spara pengar med ett kreditkort, men det finns faktiskt sätt att tjäna pengar också. Det är nämligen så att många kreditkort erjuder sina kunder bonusar på lite allt möjligt.

Det är några av det bästa kreditkorten ett bra exempel på som Bank Norwegian och Ikano Bank. Det finns kreditkort som ger dig flygpoäng, något som i slutändan eventuellt leder till en gratis flygresa, hotellövernattning eller något helt tredje genom att välja rätt kort.

På grund av att kreditkortsföretagen ofta är mindre, än de stora traditionella bankerna, är dessa mycket mer beroende av sina kunder och därför gör det allt för att behålla sina kunder. Exempelvis genom att i mycket större utsträckning erbjuda bättre förmåner till sina kunder. Något som i själva verket innebär större ekonomisk rörelsefrihet för kunden.

Varför är ett kreditkort säkrare än ett vanligt kontokort?

Alla betalkort ska hanteras varsamt, vilket bland annat betyder att kortet ska användas och förvaras säkert. Säker användning innebär att inte ge ut sitt kort till främmande människor om det inte rör sig om betalning i en butik, restaurang, onlinebutik, cafe eller liknande.

Förvaring av stöldbegärliga ägodelar

Kortet ska förvaras när det inte används, exempelvis i din plånbok, kortfodral, korthållare eller liknande. Det gör att kortet ligger säkert från att repas eller avmagnetiseras som alla betalkort kan bli om de exempelvis kommer i kontakt med en magnet.

Att förvara kortet i en plånbok eller korthållare gör också att du själv har kontroll över var kortet är och då minskar givetvis risken för att du glömmer kortet eller tappar bort det.

Att bli bestulen kan hända alla och det sker ofta när man minst anar det. Med ett vanligt kontokort, som är direkt kopplat till ditt konto, får tjuven direkt möjlighet till att ta ut alla dina pengar, om ditt kort skulle bli stulet.

Men med ett kreditkort kommer inte en tjuv åt ditt personliga konto och din hårt förvärvade lön ligger då alltså säkert på kontot - något som får många att välja kreditkort framför kontokort, särskilt på en utlandsresa.

Extra säkerhet vid internethandel

Även på internet kan kreditkortet ha sina fördelar rent säkerhetsmässigt. Eftersom du med ett vanligt kontokort ger ut både konto- och clearingnummer till betalningsmottagaren utsätter du dig själv för en risk. Det behöver givetvis inte vara onlinebutikens eller e-handlesplattformens, som du shoppar på, fel eller misstag. De kan ju precis som alla andra aktörer på internet få sina databaser hackade och bestulna.

Om du använder ditt vanliga kontokort lämnar du ut dina personuppgifter, som vid en läcka, kan hamna i orätta händer. Något som i slutända kan innebära ett tomt lönekonto. Det är förstås värsta tänkbara scenario, men tyvärr inte en omöjlighet.

Men med ett kreditkort ger du endast ifrån dig kreditkortsnummer och de informationer som är kopplade till ditt kreditkort. På så vis blandar du inte in ditt eget privata konto - något som skapar trygghet för många som handlar över nätet.

Pinkod

Det finns olika kreditkort på marknaden, men gemensamt för de flesta av dessa är att de precis som ett kontokort erbjuder en pinkod. Koden är en säkerhetsaspekt som har tillkommit för att göra köpet säkrare.

När du handlar över ett visst belopp kommer betalningsterminalen be dig om att slå din pinkod. Det gör att obehöriga inte kan använda ditt kort om det skulle blir stulet eller liknande.

Användningsområden med kreditkort

Alla kreditkort är olika och erbjuder olika typer av fördelar för sina kunder. Det är därför endast du själv som kan avgöra vilket kreditkort som passar dig bäst. Många kreditkort finns idag för 000 kr. och är alltså helt kostnadsfria så länge man håller dig inom den avgiftsfria betalningsfrist som korten erbjuder.

Kreditkort och konto

En vanlig fråga är vad skillnaden på ett lån och ett kreditkort är, och det är en fråga som inte bara har ett svar. Eftersom det finns så oändligt många kreditkort och lån att välja mellan idag, kan de vara svårt att ge ett definitivt svar. När man ansöker om ett lån handlar det i många avseenden om ett större belopp som man vill låna, vilket självfallet ställer högre krav på låntagaren, alltså den person som lånar pengarna.

Med ett kreditkort rör det sig ofta om mindre belopp, vilket ofta sänker kraven vid ansökan och därmed göra det enklare att bli godkänd. Gemensamt för kreditkorten är att de alla är kort, som du använder på samma sätt som ditt nuvarande konto- och betalkort, vilket är knutet till ditt bankkonto.

Kreditkorten å andra sidan är vanligtvis inte knutet till ditt konto, utan är helt separat. De köp du gör med ditt kreditkort kommer på en faktura som oftast betalas nästkommande månad eller senare utan att det kostar dig något, allt beroende på vilka villkor som gäller för ditt kort.

Villkoren skiljer sig lite åt mellan olika kreditkortsutgivare och de kort som passar dig bäst, hittar du enklast genom att jämföra kreditkort och sedan se vilket kort som har de villkor som lämpar sig bäst till din livsstil.

Kreditkort och konto

En vanlig fråga är vad skillnaden på ett lån och ett kreditkort är, och det är en fråga som inte bara har ett svar. Eftersom det finns så oändligt många kreditkort och lån att välja mellan idag, kan de vara svårt att ge ett definitivt svar. När man ansöker om ett lån handlar det i många avseenden om ett större belopp som man vill låna, vilket självfallet ställer högre krav på låntagaren, alltså den person som lånar pengarna.

Med ett kreditkort rör det sig ofta om mindre belopp, vilket ofta sänker kraven vid ansökan och därmed göra det enklare att bli godkänd. Gemensamt för kreditkorten är att de alla är kort, som du använder på samma sätt som ditt nuvarande konto- och betalkort, vilket är knutet till ditt bankkonto.

Kreditkorten å andra sidan är vanligtvis inte knutet till ditt konto, utan är helt separat. De köp du gör med ditt kreditkort kommer på en faktura som oftast betalas nästkommande månad eller senare utan att det kostar dig något, allt beroende på vilka villkor som gäller för ditt kort.

Villkoren skiljer sig lite åt mellan olika kreditkortsutgivare och de kort som passar dig bäst, hittar du enklast genom att jämföra kreditkort och sedan se vilket kort som har de villkor som lämpar sig bäst till din livsstil.

kreditkortsutgivare

Välja rätt kort

En del kort ger följaktligen mer poäng vid köp av exempelvis bensin eller flygresor, andra kort ger extrapoäng som räknas ut genom antal köp. En person som kör mycket bil eller reser mycket med flyg, kan därför dra nytta av ett kreditkort som ger extra poäng vid exempelvis köp av flygresor. Det kan resultera i att kunden får en gratis resa eller ett extra fint hotellrum vid en hotellbokning, såsom en suite eller liknande.

Å andra sidan skulle ett sådant kort inte passa en person som inte reser särskilt mycket och kanske mest gör mindre men många små köp. En sådan person bör istället välja ett annat kort som förslagsvis ger extra poäng på, som tidigare nämnt, antal köp.

En person som inte reser ofta får inte särskilt stor glädje av ett kreditkort som ger gratis hotellövernattningar. Men samma person skulle kanske i gengäld få stor nytta av ett kort som ger gratis bensin.

Överblicka din ekonomi och ta reda på vilket kreditkort som passar bäst till dig. På så vis får du mest ut av ditt kort och det är i slutändan det som gör att du sparar mest pengar på att använda kortet.

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot