Snabblån utan inkomst > Se lån utan krav på fast anställning
Så tjänar vi pengar >

Snabblån utan inkomst

Uppdaterad 25. februari 2024

Rekommenderad i februari

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

På denna sida hittar du all information om snabblån utan inkomst. Kanske står du och ska köpa en ny dator som du behöver pengar till eller är det en semester som lockar? När vädret skiftar behöver man uppdatera garderoben med diverse nya plagg och det kan också kosta en hel del. För dig som står och fattas pengar till det som ska betalas, finns alternativ. Oavsett vad du ska ha pengarna till, så kan ett snabblån vara rätt för dig. Läs vidare här så får du svar på allt du behöver veta

Allt om snabblån utan inkomst

Först och främst är det viktigt att veta vad ett snabblån i själva verket är. Utan den informationen blir det svårt att få en klar bild av vilka eventuella kostnader som kommer att uppstå och vilka skyldigheter du som låntagare har när du tar ett snabblån. Ett lån har många olika aspekter att ta hänsyn till och vi kommer att gå igenom allt du behöver veta alldeles strax.

Men innan vi kommer in på vad ett snabblån faktiskt är, ska vi gå igenom vad mer du kan läsa om här i texten. Söker du specifik information om något kan det vara bra att läsa all text, så du får en förståelse för vilken typ av information du hittar här och vad som är viktigt för dig som överväger att ta ett snabblån utan inkomst.

Vilken information hittar du här?

Du kan läsa allt från vad man ska tänka på om man vill ta snabblån utan inkomst, till vilka grundkrav det finns för snabblån och allt däremellan. Du har med all säkerhet letat dig fram till denna sida för att du överväger att ta ett lån. Kanske har du undersökt lite olika möjligheter och hittat fram till just denna typ av lån. Här nedan i texten kan du läsa mer om vad ett snabblån är, men även vad skillnaden på olika typer av lån är. Det är bra och nyttig information till dig som överväger att låna pengar.

Man kan säga att grundregeln alltid är att läsa på om all information innan man skickar sin ansökan – och det har du möjlighet att göra här. Vi har nämligen samlat allt du behöver veta om snabblån utan inkomst på en och samma sida. Det gör att informationen blir enkel och överskådlig för dig som läsare och eventuell låntagare.

Första avsnittet handlar om huruvida du kan låna pengar eller inte. Där får du reda på allt du behöver veta om krav och möjligheter för snabblån utan inkomst. Därnäst kan du läsa om vilka krav som ställs på dig som låntagare. Det är viktigt att du sätter dig in i informationen om krav eftersom det är avgörande för om du kan ta ett snabblån utan inkomst eller inte.

Vi kommer även titta närmare på när du kan ta ett snabblån utan krav på inkomst och i vilka situationer du bör undvika att låna pengar. Längst ner i texten hittar du vanliga frågor och svar om snabblån utan inkomst. Ta gärna en titt på frågorna och svaren, de kan ge dig bra och viktig information om du överväger att låna pengar.

snabblån utan inkomst

Kan du låna pengar utan inkomst?

Svaret på frågan är både ja och nej eftersom det beror på vad man menar med inkomst. Rent generellt kan man säga att man behöver en inkomst för att kunna låna pengar, men det betyder inte att du behöver ha lön från en arbetsgivare. Det är nämligen inte bara lön som går under begreppet inkomst. Vi ska titta närmare på vad som menas med inkomst och därtill, även vad som menas med utgifter. Båda begreppen är viktiga att ha koll på när man ska låna pengar.

När du har koll på begreppen blir det enkelt för dig att göra en budget. Och det är i sin tur din budget som ger dig ett hum om du har möjlighet att ta ett lån eller inte. Låter det krångligt? Låt dig inte avskräckas av begrepp eller ord som verkar främmande. Här i texten kommer vi förklara allt du behöver veta. Det gör att du bli väl insatt i lånebranschen och i slutändan gör det att du kan välja just det lån som är bäst för dig och din privatekonomi.

Innan vi tittar närmare på om du kan låna pengar utan inkomst så ska vi dyka ner i begreppen inkomster och utgifter. Det är som sagt två begrepp du bör ha koll på, inte minst för att kunna göra en budget, men mer om vad en budget är och hur du gör din egen budget lite längre fram.

Vad räknas som inkomster?

Inkomst är ett begrepp som täcker de pengar du får in på ditt konto, men det är inte alla pengar som kommer in på ditt konto som räknas till inkomst. Om en vän har lånat pengar av dig och betalar tillbaka lånet till dig räknas det inte som en inkomst. Men i princip alla andra pengar som kommer in på ditt konto räknas till inkomster.

I ett vanligt hushåll kan det exempelvis vara bostadsbidrag, CSN-bidrag, a-kassa och/eller förtidspension. Du som är sjukskriven och får pengar från Försäkringskassan kan även räkna den posten till dina inkomster. Är du arbetslös och får arbetslösersättning räknas även det till dina inkomster. Nu ska vi titta närmare på motsatsen, vilket helt enkelt är utgifterna.

Vad räknas som utgifter?

Om du är osäker på vad som räknas som utgift kan du läsa vidare här. I texten får du information om vilka kostnader och poster på ditt konto som räknas till utgifter. I motsättning till inkomster handlar det om pengar som går ut från ditt konto. De poster som står som minus helt enkelt. Exempel på utgifter i ett vanligt hushåll är hyra, elräkning, abonnemangsavgift för telefon, TV-abonnemang och liknande.

Vad är en budget?

Vi ska gå på djupet med vad en budget är och varför det är viktigt att ha en budget när man ska låna pengar. En budget är enkelt förklarat en sammanställning av alla dina inkomster och utgifter. När du har en budget som är ifylld och färdig kan du på ett enkelt sätt får en klar bild över din privatekonomi. Det är viktig information för dig som överväger att ta ett snabblån utan inkomst.

Dessutom är det viktigt att du får med all information om din ekonomiska situation i din budget. En ofullständig budget kan nämligen vara missvisande och därför är det viktigt att du kontrollerar att du har fått med allt. Om du aldrig har gjort en budget kan du här få information om hur du ställer upp budgeten och hur du ska gå till väga. Vi har ju redan kommit in på den överordnade informationen som du behöver ha med i din budget, så låt oss titta närmare på hur du gör en budget.

Så gör du en budget

Själv budgeten består av tre eller fler kolumner och flera rader. Raderna kallas populärt för poster. Det är helt enkelt de enskilda beloppen. Kolumnerna skiljer sig åt på följande sätt: Den första kolumnen beskriver posten. Kolumn två är plus och kolumn tre är minus. Det finns såklart flera olika sätt att skapa en budget, men helt grundläggande är det dessa element som du behöver ha med för att budgeten ska bli tydlig och kunna räknas ihop på ett enkelt sätt.

När du har ställt upp budgeten börjar du att fylla i posterna en för en. Det kan vara lättare sagt än gjort att komma ihåg alla inkomster och utgifter för en hel månad. Ta därför hjälp av din internetbank eller samla ihop alla dina räkningar. Det gör att du kan vara säker på att du får med alla ekonomiska poster. Tänk på att du även ska räkna in poster som sparande och avbetalningar på eventuellt befintliga lån under utgifter.

Använd din färdiga budget

En färdig budget ger dig helt enkelt en översikt över dina inkomster och utgifter. Det sista du behöver göra är givetvis att räkna ihop alla poster. Slå ihop alla minusposter och alla plusposter.

Notera resultaten längst ner och gör en uträkning av de båda talen. Det du gör är kort sagt att hålla upp dina samlade utgifter gentemot dina samlade inkomster. Du får då en summa som är vägledande i förhållande till hur din ekonomiska situation ser ut. Om summan visar plus ligger du bra till. Visar summan sig vara negativ, alltså under noll kronor, har du fler utgifter än inkomster. Det betyder att dina levnadskostnader övergår dina inkomster.

Tänk på att detta är en helt generell vägledning och att alla privatpersoners ekonomiska situationer skiljer sig åt. Även om din sammanställning visar minus, betyder det inte alltid att din privatekonomi går back. Kanske har du varierande utgifter eller inkomster varje månad. Då kan vissa månader gå plus och andra minus. I ett sådant fall kan det vara bättre att räkna in flera månader eller hela året i din budget.

Kort sagt kan man säga att så länge dina inkomster övergår dina utgifter kan du ta ett snabblån utan inkomst. Givetvis beror det hela på hur mycket dina inkomster överstiger dina utgifter och vilka kostnader lånet medför.

Vad krävs för att ta ett snabblån utan inkomst?

Det krävs olika saker för att kunna ta ett snabblån utan inkomst. Dels behöver du säkerställa att du har råd att ta lånet. Det kan du läsa mer om under föregående rubrik, där får du information om hur du räknar ut om du har råd att betala för ett lån eller inte. Utöver att kunna betala ditt lån krävs det även att du uppfyller grundkraven för att få låna pengar i Sverige.

Grundkraven för att ta ett snabblån utan fast inkomst är fastställda i lag och gäller för alla låntagare och långivare i Sverige. Vi ska strax titta närmare på grundkraven, men först kommer här lite information om vad som krävs av dig om du vill ta ett snabblån utan inkomst.

Först och främst behöver du överväga hur mycket pengar du behöver låna, det är även bra att veta hur snabbt du vill betala av lånet. Andra aspekter som man behöver ta hänsyn till är bland annat ränta, men mer om det strax. Så för att bita tag i första frågan direkt ska vi ge lite tips på hur du kan tänka när det kommer till lånebeloppet.

Så mycket ska du låna

Om du står med en utgift som du vill låna pengar till för att betala, är det viktigt att du är klar över hur stort snabblån utan inkomst du behöver ansöka om för att kunna täcka utgiften. Ibland är det en enkel match. Till exempel om du ska köpa en ny TV. Då vet du med all säkerhet priset på produkten och det är lika med det lånebelopp du ska ansöka om. Men tänk på att även räkna in andra kostnader som installation eller montering, om det är aktuellt för dig.

I andra fall kan det vara lite svårare att veta hur mycket pengar du ska låna. Det kan bland annat handla om när man ska renovera. Låt oss säga att du är sugen på att göra om lite i köket. I en sådan situation behöver du beräkna kostnaderna och här kommer lite tips på hur du kan tänka. Om vi fortsätter med exemplet att du ska göra om lite i köket så behöver du först och främst bestämma dig för hur omfattande renovering du ska göra. Behöver du hantverkare? I så fall kan det vara en bra idé att beräkna arbetskostnaderna för de hantverkare du ska hyra.

Om du dessutom ska köpa nya vitvaror kan du även behöva hyra hantverkare för installationen av dina nya vitvaror. Om du å andra sidan bara ska måla om köksluckorna, byta gardiner och köpa nytt porslin är det övervägande fasta utgifter du ska ta med i din beräkning. Genom att jämföra priser och ta reda på kostnaderna kan du beräkna den totala utgiften och det är den summan som du sedan anger i din låneansökan.

När du väl har koll på hur mycket pengar du behöver låna kan du börja jämföra snabblån utan inkomst. Nu är du en bra bit på vägen, men det är några saker kvar som är bra att ha i åtanke när du ska ta ett lån och dessa ska vi titta närmare på nu.

Hitta bästa lånet för dig

Givetvis vill du ha ett så billigt lån som möjligt och nyckeln till att hitta det bästa och billigaste lånet är att jämföra de alternativ som finns på marknaden. Men det handlar inte bara om att titta på vad månadskostnaden på lånet i fråga är, du behöver även ta med andra faktorer i jämförelsen. Vid första anblick kan ett lån nämligen se billigt ut på grund av en låg ränta och månadsavgift, men om lånets återbetalningsperiod är lång kan det blir dyrare än ett lån med högre ränta som betalas av på kortare tid. Vi går på djupet med denna fråga i nästa avsnitt.

Hur snabbt vill du betala tillbaka lånet?

Återbetalningsperioden handlar om hur snabbt du vill betala tillbaka ditt snabblån utan inkomst. Det är enkelt förklarat med de antal månader eller år som det tar för dig att återbetala lånet. Och det är en viktig aspekt när det kommer till själva kostnaden för lånet totalt sett.

Som tidigare beskrivet är det inte alltid lånet med den låga månadskostnader och den låga räntan som är bäst eftersom lånet, dels kan ha dolda avgifter, dels ska betalas tillbaka över en lång period. Ibland kan alltså ett lån som betalas av snabbt, med en till dels högre ränta, vara mer fördelaktig för dig, beroende på hur din ekonomiska situation ser ut. Ha därför alltid din budget med i tankarna när du jämför olika alternativ och väljer just det snabblån utan inkomst som du vill ansöka om.

Vilket lån är billigast?

Det är svårt att ge ett entydigt svar på vilket lån som är billigast. Det handlar helt enkelt om att hitta ett lån som passar bäst för just din privatekonomi och ekonomiska situation. Viktiga aspekter att ta med i beräkningarna är bland annat återbetalningsperiod, månadskostnad och ränta. Just räntan är extra viktig att hålla koll på. Och vi ska dyka ner i begreppet ränta och vad det egentligen handlar om nu direkt.

Vad är viktigt att veta om ränta?

Enkelt förklarat kan man säga att räntan är kostnaden för ditt lån. Det finns lån med rörlig ränta och lån med fastlagd ränta. Den rörliga räntan rör sig upp och ner medan den fastlagda räntan ligger fast oberoende av hur ekonomin i samhället utvecklar sig.

Om du ska ta ett snabblån utan inkomst är det en bra idé att ta med räntan i beräkningarna för ditt lån. Det ger dig en bra uppfattning om lånets kostnad. Men tänk på att det även kan finnas andra kostnader som ett lån för med sig såsom uppläggningsavgift, aviavgift och dylikt. Men låt oss hoppa tillbaka till räntan igen.

När du ansöker om ett snabblån utan inkomst kan du se vilken ränta det är på lånet. Det är som sagt den kostnad långivaren tar för att låna ut pengar till dig. Men vad påverkar räntan egentligen, tänker du kanske? Räntan påverkas av samhällsekonomin kan man säga. Ekonomin i ett land styrs ofta genom att en Riksbank styr den så kallade reporäntan. Det är i sin tur reporäntan som påverkar långivarnas räntor.

Nu har vi gått igenom vad du som låntagare behöver ha koll på om du överväger att ta ett snabblån utan inkomst. Det är viktigt att notera att många faktorer skiljer sig åt beroende på hur just din ekonomiska situation ser ut. Det är alltid en bra idé att använda sunt förnuft när det kommer till lån och ekonomi. Genom att läsa på, kontrollera din ekonomi och jämföra olika lånealternativ kan du göra ett bra och genomtänkt val när du ska låna pengar. Nu ska vi hoppa vidare till de grundkrav som ställs på dig som låntagare.

Snabblån utan inkomst är ofta en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Grundkrav för ett snabblån utan deklarerad inkomst

Rent generellt gäller vissa grundkrav på dig som låntagare för att kunna bli beviljad ett lån. Kraven skiljer sig lite åt beroende på vilket lån du vill ansöka om, men här tittar vi närmare på lånetypen snabblån utan deklarerad inkomst. Nedan kan du se vilka grundkrav som gäller för dig som vill ansöka:

  • Du som låntagare ska vara myndig. Det betyder att du ska ha fyllt 18 år för att få lov att ansöka om lån.
  • Du som ansöker om lån online behöver ett BankID.
  • Du ska vara skriven i Sverige.
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.

Så kan en 20 åring utan inkomst ta ett snabblån?

Det korta svaret är ja. Det vill säga om alla grundkrav är uppfyllda, enligt ovan.

Tillfällen då du kan ta ett snabblån utan fast inkomst

Livet är oförutsägbart och det uppstår titt som tätt situationer som kan vara svåra att hantera rent ekonomiskt. Generellt kan man säga att ett lån kan vara en räddare i nöden både på kort och lång sikt. Om du har hamnat i en ekonomisk återvändsgränd kan du ta hjälp av ett snabblån utan inkomst. Vi ska dyka ner i situationer som kan uppstå, där ett lån kan vara en möjlighet.

Låt oss säga att du vaknar en morgon och upptäcker att din tvättmaskin har gått i sönder. Efter mycket om och men konstaterar du att du behöver köpa en ny, men det finns inga pengar på kontot. Då kan du ta hjälp av ett snabblån utan inkomst för att betala för din nya tvättmaskin. Eftersom lånet betalas av månadsvis blir summan varje månad en mindre utgift, än om du skulle gå ut och betala för hela tvättmaskinen på en gång.

En annan situation då ett snabblån utan inkomst kan vara en fördel är alltså om du ska köpa något som kostar en hel del pengar. Om du inte vill gå och vänta på att spara ihop pengarna kan du med ett lån dela upp betalningen.

Och just möjligheten för att betala av utgifter i portioner månadsvis är något som kan vara en fördel för din privatekonomi. En stor klumpsumma kan ge ett stort minus och i värsta fall välta hela din ekonomi och budget. Därför är det alltid en fördel att betala av i mindre portioner som ett snabblån ger möjlighet för.

Ta inte ett snabblån utan inkomst om du…

Det finns även situationer då det inte är ett bra alternativ att ta ett snabblån utan inkomst. Här i texten kan du läsa mer om exempel på situationer då det kan vara negativt att ta ett lån. Du bör alltid se över din ekonomiska situation och beräkna alla kostnader för ditt lån innan du skickar in din låneansökan. Det gör att du alltid kan vara säker på att du får ett lån som passar just din privatekonomi och det gör att du slipper oroa dig för om du kan betala tillbaka lånet eller inte.

Ett exempel på en situation då ett snabblån utan inkomst inte är en bra idé, är om du redan idag kämpar med att få din budget att visa plus när månaden är slut. Om du upplever att du får ett större minus på ditt konto månad efter månad, behöver du se över din ekonomiska situation. Med all säkerhet är dina utgifter högre än dina inkomster och det skapar ett negativt belopp som växer. Men det betyder inte att det inte finns hopp. Gå igenom din ekonomi. Kanske finns det utgifter du kan skära ner på och på så sätt hamna på plus när månaden är slut, istället för minus.

Ett snabblån utan inkomst är helt enkelt ett alternativ för dig som får plötsligt uppstådda utgifter som ska betalas snabbt eller till dig som vill portionera ut en utgift över flera månader, istället för att betala en stor klumpsumma.

Vanliga frågor och svar om snabblån utan inkomst

✅ Måste man vara över 18 år för att få ta ett snabblån utan inkomst?

I Sverige är det lag på att man måste vara myndig för att få låna pengar helt generellt. Det betyder att alla långivare och låntagare är skyldiga att följa det kravet. En del lån kan dessutom ha en högre åldersgräns, men när det kommer till snabblån utan inkomst gäller grundkravet på att man ska ha fyllt 18 år vid den tidpunkt då man ansöker om lånet.

✅ Hur ansöker man om ett snabblån utan inkomst?

Själva låneansökan för ett snabblån utan inkomst kan göras online med ett så kallat BankID. Men tänk på att undersöka din privatekonomi innan du ansöker om ett lån. Det är även en bra idé att göra en beräkning på hur mycket pengar du behöver låna. Det gör att du inte behöver oroa dig för om lånet kommer att räcka, samtidigt riskerar du inte att ta ett snabblån utan inkomst som är för stort. Det är dessutom viktigt att jämföra olika långivare och lån. På det viset kan du försäkra dig att du får just det snabblån utan inkomst som passar bäst till din ekonomiska situation.

✅ Vad räknas som inkomst?

Inkomst är ett brett begrepp och syftar inte bara på lön från en arbetsgivare. Det betyder att det inte bara är arbetstagare som kan ansöka om snabblån utan inkomst. Försörjningsstöd, CSN-bidrag, a-kassa och liknande bidrag räknas alla som inkomster.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot