SMS lån utan UC - Jämför smslån och låna direkt
Så tjänar vi pengar >

Smslån utan UC, jämför de bästa sms lånen och låna direkt

Letar du efter ett sms lån utan uc och betalningsanmärkning? Inga problem!

Uppdaterad 24. april 2024

Rekommenderad i april

Räkneexempel: Låna: 100.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 5.95 %. Effektiv årsränta: 6.11 %. Kostnad: 1108 kr/månad. Totalt: 132923 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-29.95%.
5
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Lendo
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Varierar mellan långivare
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Ja
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Räkneexempel: Låna: 310.000 kr. Löptid: 144 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6.94 %. Effektiv årsränta: 7.17 %. Kostnad: 3178 kr/månad. Totalt: 457643 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%-26.05%.
4,6
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Advisa
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
24 timmar
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Månadsinkomst minst 10.000 kr.
Räkneexempel: Låna: 50.000 kr. Löptid: 120 månader. Avgifter: 0 kr. Nominell ränta: 6,65 %. Effektiv årsränta: 6,86 %. Kostnad: 2 058 kr/månad. Totalt: 246 915 kr. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2.95%- 29.90%.
3,7
Morebanker rating

Tillgänglighet

Flexibilitet

Kundnöjdhet

Information om Zmarta
Utan UC
Nej
Svarer på ansökan
Få pengarna samma dag
Krav och avgifter
Direktutbetalning
Nej
Inkomstkrav
Årsinkomst på 100 000 kr
Därför kan du tryggt använda Morebanker.se

På Morebanker.se arbetar vi för att ge dig den perfekta överblicken över dina lånemöjligheter. Vi rangordnar de olika lånen efter faktorer som popularitet, lånevillkoren och vår provision. Vi kompenseras för att vi skickar kunder till partners. Läs mer

Innehållsförteckning se mere

Kanske står du i en situation dör du akut behöver pengar. Och för att helst inte påverka ditt kreditbetyg så letar du därför efter ett smslån utan UC? Då har du kommit rätt. Här på sidan visar vi endast smslån utan uc, så att du kan jämföra och hitta det som passar dig bäst. 

Vill du ta ett smslån utan UC? Då beror det förmodligen på två anledningar, dessa kommer vi till strax. Först och främst måste vi gå igenom lite saker som är bra att känna till. Du har sannolikt tänkt över om lån är ett alternativ som skulle kunna vara en möjlighet för dig. Att låna pengar hör till vanligheten för de flesta människor i världen. Det är få förunnat att kunna gå ut och köpa det man behöver och vill ha utan att behöva låna till det, i alla fall när det kommer till de större utgifterna.

I själva verket kan det vara viktigt att låna. En stor utgift kan nämligen välta hela din budget och privatekonomi. Att gå i personlig konkurs innebär många omfattande problem och är något de flesta vill undvika. Men med ett lån kan du portionera ut en eller flera kostnader på flera månader eller rent av år och därmed göra det möjligt att betala av kostnaderna, utan att behöva oroa dig för att spränga din budget och välta hela dina privatekonomi. Men överväger du att ta ett smslån utan UC är det ett par saker du bör tänka på. Här får du all information du behöver om smslån utan UC.

SMS lån utan UC

Lån är en del av livet

Behöver du ta ett smslån utan UC för att renovera badrummet? I så fall är det viktigt att tänka på att räkna in alla kostnader som kan väntas att uppstå i din beräkning. Detsamma gäller oavsett vad du ska renovera om det så är köket, vardagsrummet eller sommarstugan. Att renovera innebär en investering och ofta växer din investering med tiden – det är alltså allt som oftast lönsamt att investera.

Det betyder att du får mycket mer pengar tillbaka än du har spenderat. Så är det i alla fall om man tittar på investeringar i bostäder, lägenheter, hus och sommarstugor. Genom att lägga pengar på att investera i ett nytt kök eller badrum blir nämligen det totala värdet på bostaden högre, när den en gång i framtiden ska säljas. På samma sätt kan du investera i din cykel eller bil. Kanske köper du ny kedja, nya växlar och cykellyktor till din cykel och kan sedan sälja den för dubbelt pris, jämfört med om du inte hade fixat till den innan försäljningen.

Med andra ord kan man tjäna en hel del pengar på att investera sina pengar på olika sätt. Ett av de vanligaste sätten är renovering eller förbättring av olika slag. Men för att kunna göra en renovering eller förbättring av din bostad kan du behöva låna pengar genom ett smslån utan UC. I en situation där du saknar lite pengar kan ett smslån utan UC vara ett alternativ. Lite längre fram kommer vi in på fler situationer då ett smslån utan UC kan vara en möjlighet för dig, men först ska vi gå igenom de uttryck du behöver känna till för att kunna förstå texten.

Uttryck som är bra att känna till

Tanken har kanske redan slagit dig? Vad står “UC” för och vilken innebörd har det för dig? Det ska vi gå till botten med. För det är alltid bra att känna till de termer och uttryck som används i banker och kreditinstitut när man ska låna pengar. Det gör att du kan få en full förståelse för vad det är du skriver under på och samtidigt kan du göra ett så bra val som möjligt när det kommer till att välja lån.

Så vad är UC egentligen frågar du kanske dig? Jo, UC står för Upplysningscentralen och är ett företag som erbjuder kreditupplysningar till banker och kreditinstitut – det vill säga långivare i

Sverige. Alla som lånar ut pengar är så kallade långivare. De som upptar lån kallas låntagare, med andra ord de personer eller företag som lånar pengar. Det är, tillika UC, två begrepp som används mycket inom bankvärlden och det är viktigt att man har förståelse för båda begreppen.

I dina lånevillkor kan du allt som oftast läsa om vilka skyldigheter låntagare respektive långivare har gentemot varandra och det är viktigt att känna till när man ska ta ett lån. Om du inte vet vilka skyldigheter du har, kan dessa komma som en otrevlig överraskning när du väl sitter med lånet och en massa tusenlappar i handen. Alla låntagare och långivare har skyldigheter. Som låntagare har man exempelvis skyldighet att betala tillbaka lånet som man har tagit – det gäller alla lån i Sverige. Vi kommer in på ämnet igen lite längre fram, men nu tillbaka till UC.

Varför används begreppet UC?

Upplysningscentralen var tidigare det största kreditupplysningsföretaget i Sverige och var då ägt av staten. Idag är det ett vanlig företag och jobbar vid sidan av flera konkurrenter på marknaden. Eftersom företaget fortfarande är stort i branschen är det många som förknippar en kreditupplysning med UC. Många lån, precis som smslån utan UC, använder just begreppet “UC” när de syftar på en kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Men det är alltså viktigt att känna till att det inte betyder att det inte görs någon kreditupplysning överhuvudtaget bara för att det står “utan UC”. Det kan i själva fallet vara så att långivaren väljer att ta ett kreditupplysning från ett annat företag än just Upplysningscentralen. Och det kan faktiskt vara en fördel för vissa låntagare. Speciellt om man exempelvis har många beviljade, men eventuellt outnyttjade krediter, i förväg.

Påverka din kreditvärdighet

Kreditvärdighet är ett begrepp som används för att beskriva hur önskvärd en låntagare är. Det låter kanske krångligt, men det behöver det i själva verket inte vara. Kreditvärdigheten är alltså ett mått på hur stabil din privatekonomi är. Men det är även andra faktorer som vägs in i kreditvärdigheten och det är hur enkelt det kommer vara för låntagaren i fråga att betala tillbaka ett lån. Exempel på andra faktorer som vägs in i kreditvärdigheten är om man har tillgångar. Tillgångar kan vara bostäder, fastigheter, aktier, sparande eller kapital på annat sätt i eller utanför landet och banken.

Alla dessa olika faktorer är med och väger upp hur enkelt det anses för en låntagare att betala tillbaka exempelvis ett smslån utan UC. Ju enklare att det är för en låntagare att betala tillbaka ett lån, desto högre är kreditvärdigheten. Med andra ord betyder en hög kreditvärdighet att det är enkelt för låntagaren att betala tillbaka lånet och att man inte förväntar att det blir några problem att få tillbaka de pengar man som långivare har lånat ut genom exempelvis ett smslån utan UC med direkt utbetalning. En låntagare med hög kreditvärdighet har alltså större chans att få ett lån beviljat.

Om din kreditvärdighet är låg behöver det inte betyda att det är kört för dig att ta ett smslån utan UC. Det finns självklart faktorer som kan påverka kreditvärdigheten negativt. Det är exempelvis antal kreditupplysningar och antal redan beviljade lån eller krediter. Precis som vi nämnde i slutet på föregående stycke kan redan beviljade kredit vara ett problem för kreditvärdigheten. Många krediter anses riskabelt och därför minskar chanserna att få ett lån beviljat.

Varje kreditupplysningsföretag anger endast de krediter som är beviljade av kreditupplysningar från just det företaget. Det betyder att en kreditupplysning från ett annat kreditupplysningsföretag kan ge en helt annan bild av din ekonomiska situation och det kan vara till din fördel, men endast i vissa fall.

Precis som beskrivet i slutet på föregående stycke kan det vara en fördel om du har många outnyttjade krediter. Det är alltså krediter du har fått beviljade tidigare, men som du inte har använt eller som du har använt och sedan betalat av igen. Detta kan tyckas lite invecklat men här kommer ett förklarande exempel som gör det hela lite enklare.

Låt oss säga att du ska köpa en ny säng som kostar en del. Sannolikt behöver du ta sängen på avbetalning för att kunna ha råd att köpa den. När du gör det tar du i verkligenheten ett lån i form av en kredit. Du får sedan en räkning varje månad på ett mindre belopp och börjar därmed att betala av din säng. När sängen väl är betald står krediten i noll, det vill säga outnyttjad. Men det betyder inte att den försvinner – den finns kvar tills du avslutar den.

Om du tänker dig att du köper en säng, ett par glasögon och en bil på avbetalning kan det bli en hel del krediter tillsammans. När du sedan ska ta ett nytt lån tittar långivaren på dessa krediter. Självfallet överväger man hur många krediter som är utnyttjade, men även hur många krediter som är beviljade tillsammans och det kan slå tillbaka negativt på din ekonomi. För även om du inte har en enda utnyttjad kredit kan du ha många beviljade krediter och detta tar långivaren hänsyn till när exempelvis ditt smslån utan UC ska beviljas.

Det långivaren gör är att titta på din taxerade inkomst och jämföra den med antal beviljade krediter. Varje långivare har sedan egna bestämmelser för hur många procent beloppen får skilja sinsemellan. Även om du kanske aldrig tänker utnyttja din kredit, från den gången du köpte nya glasögon eller en säng, så tar långivare hänsyn till att möjligheten ändå finns.

Och långivaren måste då räkna på om du har råd att betala tillbaka exempelvis ett smslån utan UC, om alla dina beviljade krediter är utnyttjade. Det gör att det kan bli en hel del svårare för dig att få ditt smslån utan UC beviljat. Det för oss in på nästa stycke, som handlar om hur du kan förbättra din kreditvärdighet.

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Det är inte kört, du kan vara helt lugn. För även om du har en låg kreditvärdighet kan du själv göra en hel del för att förbättra den och öka dina chanser till att bli beviljad ett smslån med betalningsanmärkning utan UC. Vi kommer ge dig massor med bra och nyttiga tips på hur du ska gå till väga. För att du ska kunna förbättra din kreditvärdighet behöver du naturligtvis veta vilka faktorer som påverkar kreditvärdigheten. Så låt oss börja med det.

Kreditvärdigheten är alltså ett mått som inkluderar flera olika faktorer bland annat antal beviljade lån och krediter, men även din privatekonomiska situation som din budget och hur mycket du har över per månad när du har betalat dina räkningar. Detta avgöras genom att titta på din taxerade inkomst i förhållande till dina beviljade krediter, som tidigare nämnt – även om dessa inte är utnyttjade.

Med facit i handen kan du alltså förbättra din kreditvärdighet genom att:

1. Avsluta de eventuella beviljade krediter som du inte använder

Kontakta de kreditinstitut där du har beviljade krediter och be om att få avsluta krediterna. Det är ett bra sätt att förbättra din kreditvärdighet. Det kan vara svårt att komma ihåg var man har beviljade krediter eftersom det kan vara ett bra tag sedan man ansökte om dem.

Om du är osäker på vilka krediter du har fått beviljat kan du be om ett utdrag från UC. Du kan även undvika just detta moment genom att ansöka om ett smslån utan UC snabbt och enkelt. Beviljandet av ett smslån utan UC sker genom kreditupplysning från ett annat kreditupplysningsföretag än just UC, eller Upplysningscentralen, som det egentligen heter.

Så om du har många outnyttjade krediter som är beviljade genom kreditupplysning från UC, kan det vara en fördel att söka ett smslån utan UC. Men det kan samtidigt vara en nackdel om du står i en svår ekonomisk situation redan. Du kan läsa mer om detta under “Då du inte ska ta ett smslån utan UC“.

2. Lägga om dina lån

Att lägga om befintliga lån kan spara dig en hel del pengar varje månad, särskilt om du har lån med fast ränta. Ett lån med fast ränta är ett lån där du alltid betalar samma ränta. Det vill säga att räntan inte rör sig naturligt i relation till samhällsekonomin och reporäntan som Riksbanken sätter, och som är de två faktorer som påverkar räntan mest.

Det betyder följaktligen att du kan ha ett lån där räntan i själva verket ligger högre än den reella ränta som är aktuell idag. På samma sätt kan du givetvis också vara så lyckligt lottad att du har ett lån med betydligt lägre ränta än den aktuella räntan på marknaden. Detta är troligtvis inte aktuellt eftersom ränteläget har legat mycket lågt de senaste åren. Räntan förändrar sig alltså hastigt upp och ner – kontrollera därför vad den aktuella räntan är innan du lägger om dina lån på grund av att du önskar en lägre ränta.

Om du vill lägga om dina lån på grund av någon annan anledning kan du givetvis se bort från denna faktor. Men tänk på att räntan ofta är avgörande när det kommer till kostnaderna för ett lån.

3. Om du har flera små lån kan du också samla dessa till ett stort lån

Som tidigare beskrivet påverkar antalet kreditupplysningar och antalet beviljade krediter din kreditvärdighet. Du som har många små lån kan samla ihop dem till ett stort lån. Det gör att du endast har en beviljad kredit, istället för flera stycken och det kan vara en stor fördel på grund av flera anledningar.

Dels är det bättre med färre redan beviljade krediter när du ska ansöka om ett lån, dels slipper du avgiften från flera olika långivare. Varje lån för med sig utgifter i form av ränta, aviavgift, uppläggningsavgift och så vidare. Genom att samla dina lån till ett stort lån kan du undvika att betala ränta på flera lån och dessutom slipper du flera aviavgifter. Att ha ett lån gör också att det blir enklare att skapa en klar överblick över dina lån och krediter. Det gör att du får bättre koll på din privatekonomiska situation.

4. Förbättra din budget genom att dra ner på dina utgifter

Sist men inte minst är möjligheten att förbättra din kreditvärdighet genom att dra ner på dina utgifter. En stor del av kreditvärdigheten grundar sig på din ekonomi. Man tittar allt som oftast på hur mycket du går plus, eller minus, varje månad.

Du som har en svår ekonomisk situation och går minus de flesta månader kan behöva se över din budget extra noga. Strax kommer vi gå igenom hur man skapar en bra och enkel budget. Med en budget i handen kan du enkelt få överblick över dina utgifter och inkomster. Precis vad som ska vara med och vad de olika uttrycken betyder kommer vi in på i nästa stycke, så häng med och lär dig hur du gör en riktigt bra budget nu direkt.

Så gör du en budget

En budget består av flera olika saker och vi ska börja med att titta på några ord och uttryck som är bra att känna till. Till att börja med har vi inkomster och utgifter. Dessa två begrepp är de mest centrala när det kommer till en budget. Du som vill göra en budget behöver alltså veta precis vad dessa uttryck betyder och vad de täcker. Många tror till exempel att begreppet inkomster bara täcker lön, men det är inte korrekt.

Det är viktigt att sätta sig in i precis vad orden betyder så du kan göra din budget rätt. En budget med felaktiga uppgifter kan bli mycket missvisande och i slutändan leda till ekonomiska problem. Därför är det viktigt att du inkluderar alla ekonomiska uppgifter i din budget. Det gör att den blir så precis som möjligt, vilket är en fördel om du vill få en lyckad ekonomi och slippa oroa dig för ekonomiska bekymmer i framtiden.

Tänk dig själv att skapa en missvisande budget. Då kan du felaktigt gå runt och tro att du har en massa pengar över varje månad när du i själva verket går minus – något som kan leda till stora berg av skulder som kan ta år att betala av och stå dig dyrt. Det är därför viktigt att alla uppgifter du för in i din budget dubbelkollas. Så att du kan vara säker på att allt stämmer och i slutändan att du får ett resultat som du kan förlita dig på, när det kommer till din ekonomi. Så utan vidare fördröjning, vad är inkomster?

Inkomster

Inkomster är ett begrepp som täcker alla de medel som du får in per månad. Det vill säga inte bara lön, utan även bidrag, stöd och andra pengar. Exempel på inkomster är barnbidrag, bostadsbidrag, pension, förtidspension, studiebidrag, lön, a-kassa, sjukpenning med mera. Det är förstås omöjligt att lista upp alla typer av inkomster eftersom det finns så många. Tänk på att försäljning av saker också räknas som en inkomst.

Om du städar ut garderoben och håller klädloppis i garaget, räknas alltså pengarna du får in från det som en inkomst. Men tänk på att det är en så kallad engångsinkomst och du behöver därför ändra din budget för nästa månad, om du inte säljer begagnade kläder varje månad vill säga.

Utgifter

Nu ska vi titta närmare på motsatsen till inkomster, nämligen utgifter. Kontra inkomster är utgifter lite enklare eftersom det helt enkelt bara handlar om alla de saker du betalar för. Exempel på utgifter är telefonräkning, hyra, telefonabonnemang, TV-licens och liknande räkningar. Även avbetalningar på lån och räntor hör till utgifter. Det är därför viktigt att du tar med räntan på ditt lån i dina beräkningar eftersom det är en utgift som uppstår i samband med att du tar ett smslån utan UC exempelvis.

Ställ upp din budget

Nu har du koll på vad utgifter kontra inkomster är. Med den informationen i handen kan du enkelt kartlägga alla dina inkomster och utgifter och föra in dessa i din budget. Om du har svårt att komma ihåg alla dina utgifter och inkomster kan du samla ihop alla dina räkningar och eventuellt ta hjälp av din internetbank där dina uppgifter ofta är samlade.

Börja med att föra in de olika posterna, en efter en, i din budget. När du är klar med det, ska du göra en uträkning och det är just den uträkningen som du kan använda när du ska beräkna om du har råd att ta ett smslån utan UC. Du räknar helt enkelt ihop dina utgifter och dina inkomster och subtraherar summorna från varandra. Om du får ett tal som är plus går din budget bra, allt beroende på hur mycket plus du ligger varje månad. Om du å andra sidan ligger på minus är det något som inte står rätt till. Du lever helt enkelt utöver dina tillgångar.

Om du inte gör något åt din ekonomiska situation, när din budget visar minus, kommer dina skulder och ditt minus att växa månad för månad. Det är emellertid ingen anledning till bekymring. Du kan räta upp budgeten genom att ta till olika handlingar. Antingen kan du försöka öka dina inkomster eller dra ner på dina utgifter. Det sistnämnda brukar ofta vara den snabbaste lösningen, men inte alltid den bästa.

Förbättra din budget

Genom att titta närmare på dina utgifter kan du hitta alternativ och möjligheter. Om du till exempel har många onödiga småutgifter kan du försöka bli av med dessa på olika sätt. Ett exempel är om du varje dag köper med dig en kaffe när du ska på jobbet. Genom att koka en extra kopp på morgonen och ta med i en termos kan du spara in den utgiften. Kanske är fyrtiofem kronor inte mycket, men om du köper en kaffe varje dag, måndag till fredag, i en hel månad blir det nästan tusen kronor.

Lägger du till lunch på stan och ytterligare en kaffe blir det en hel del pengar. Det är pengar du skulle kunna spara in och som slutligen blir till plus i din budget. Så bara genom att ta med kaffe i en termos och laga en extra portion middag, som du kan ta med som lunch dagen efter, kan du spara mellan tre och fem tusen kronor per månad. Beloppet du kan spara står givetvis i relation till hur mycket din lunch kostar dagligen såväl som din kaffe. Om du äter dyrare luncher och köper dyrare kaffe kan du spara ännu mer pengar.

Nu har vi tittat närmare på vad en budget ska innehålla, vad inkomster och utgifter betyder och hur du gör en budget. Vi har även gått igenom uttryck om UC, långivare och låntagare så att du enkelt kan sätta dig in i de lånevillkor du ska skriva under när du väl har hittat ett smslån utan UC som du vill ansöka om. Nu ska vi titta närmare på just lånen och vad som är bra att veta när du ska jämför smslån utan UC. Så utan vidare väntan hoppar vi över till nästa stycke – häng med så kan du säkra dig ett så bra lån som möjligt. Det kommer både din ekonomi och din plånbok att tacka dig för, när du väl har fått lånet beviljat.

Vad betyder det att ta ett smslån utan UC

Att ta ett smslån utan UC betyder att du får ett smslån utan UC koll. Det vill säga att du upptar ett lån utan en kreditupplysning från UC. Men vad innebär egentligen det för dig som låntagare. Har det några fördelar eller kanske rent av nackdelar? Det påverka dig både negativt och positivt.

Vi har gått igenom vad “UC” står för och den information man bör känna till när man talar om lån utan UC. Ett smslån utan UC är alltså inte helt befriat från kreditupplysningar, det handlar istället om att långivare tar en kreditupplysning från ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Men hur det kan det vara en fördel för dig?

Vi har tidigare varit inne på ämnet men ska nu tittar närmare på för vem och i vilka situationer det kan vara en bra idé att välja ett smslån utan UC framför ett lån som använder kreditupplysningar från UC, eller Upplysningscentralen, som företaget egentligen heter. En fördel för många låntagare som vill låna pengar för att köpa en ny dator, ta en semester resa ner till södra Europa och strosa runt på stranden barfota eller kanske bara köpa en ny säng, är att ett lån utan kreditupplysning inte tar hänsyn till din tidigare ekonomiska situation.

Det betyder att du som låntagare inte behöver bekymra dig om du har en betalningsanmärkning. En privatekonomi kan förändras snabbt både på ett positivt och negativt sätt. En del långivare fokuserar på att titta bakåt i tiden. I dessa fall är ofta en betalningsanmärkning uteslutande om man vill ta ett lån. Det vill säga att man inte blir beviljad ett lån om man har en betalningsanmärkning oavsett hur länge sedan man fick den. Notera emellertid att betalningsanmärkningar endast ligger kvar i systemet i Sverige i upp till tre år. Därefter tas anmärkningen bort automatiskt och syns inte längre i en kreditupplysning.

Vad är ett smslån?

Det finns många olika lån på lånemarknaden i Sverige och det skiljer sig åt på flera olika sätt. Vi ska ta några exempel för att tydliggöra skillnaderna mellan lånen. Man kan säga att det övergripande finns två kategorier med lån. Många banker och kreditinstitut kan dela upp lånen i andra typer av grupper, beroende på vilka typer av lån de erbjuder. Denna sammanställningen ska blott ses som ett exempel på att skapa förståelse för vilka lån som finns på marknaden i Sverige och hur dessa skiljer sig åt.

Eftersom det finns ett stort antal lån är det viktigt att förstå att man kan dela upp lånen i många kategorier. Det kan bland annat vara lån med rörlig eller fast ränta. De olika faktorerna kan vara mer eller mindre viktiga för dig. Visserligen är räntan alltid viktig eftersom den är avgörande för hur dyrt, eller billigt, ditt lån blir i slutändan. Men det som kanske är ännu viktigare är att du kan göra vad du vill med de pengar som du lånar. Det är nämligen inte alltid fallet. Och därför ser indelningen ut på detta sätt:

Grupp 1

Lån där du som låntagare har valfrihet att göra vad du vill med de pengar du lånar. Det betyder med andra ord att du kan ta lånet och sedan spendera alla pengarna precis som du önskar, utan att långivaren begär information om detta. Det är inte heller specificerat i lånevillkoren, med denna typ av lån, vad pengar ska användas till. Det ger en stor frihet till låntagaren, vilket många ser som en stor fördel.

Exempel på denna typ av lån är:

● Smslån utan UC

● Snabblån

● Privatlån

● Konsumtionslån

Grupp 2

Lån där det är förbestämt vad pengarna från lånet ska användas till. Det betyder att du inte kan göra vad du vill med dina lånade pengar.

Exempel på denna typ av lån är:

● Bostadslån

● Billån

SMSlån och snabblån är en högkostnadskredit: Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning.För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Se alla smslån

Vad är ett lån utan UC?

Ett lån utan UC är ett lån där kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen, ofta nämnt som UC, inte tillhandahåller kreditupplysningen till långivaren. Ett lån utan UC är alltså ett vanligt lån, men även du som har en betalningsanmärkning, kan ansöka om lånet.

Vi har precis tittat närmare på två olika typer av lån. Och ett smslån utan UC tillhör grupp 1. Det betyder att du kan göra vad du vill med pengarna som du får från lånet. Om du behöver extra pengar för att måla om i köket eller nya vinterdäck spelar alltså ingen roll eftersom du kan använda pengarna precis som du själv vill, utan att det har inflytelse på huruvida du får lånet beviljat eller inte.

Men det är inte bara smslån som långivare erbjuder utan UC. Det finns många olika typer av lån utan UC, bland annat privatlån och konsumentlån. Så om du vill ha ett lån utan att det görs en kreditupplysning via UC ska du helt enkelt gå efter lån där det står “utan kreditupplysning” eller utan “UC”.

Se alla lån utan uc.

Jämför smslån utan UC

Om du ska ta ett smslån utan UC är det viktigt att du säkrar dig ett så bra lån som möjligt. Det betyder att du får bra lånevillkor. Lånevillkoren är den faktor som avgör hur dyrt eller billigt ditt lån blir. Därför är det viktigt att läsa igenom villkoren noggrant innan du skriver under på din låneansökan och upptar själva lånet. Men hur ska man kunna veta att man säkrar sig det bästa lånet på marknaden?

Genom att göra en del jämförelser kan du hitta det bästa lånet för dig. Det är viktigt att jämföra olika faktorer. Bland annat återbetalningstiden, räntan och inte minst avgifter. När du jämför lånen på marknaden kan du enkelt hitta den låneprodukt som bäst passar just din privatekonomiska situation och därmed får du det lånet som blir billigast just för dig.

När du har jämfört lånen och hittat den grupp av lån som passar dig bäst är det viktigt att du även tar med din specifika ekonomiska situation i beräkningen. Har du utrymme för att betala av stora summor varje månad eller vill du hellre betala en mindre summa och ha lånet över en längre period? Det är frågor du bör ställa dig när du jämför lånen på marknaden.

Ett lån med hög ränta som betalas av snabbt kan ibland vara billigare än ett lån med låg ränta som du har över en lång period. Det handlar helt enkelt om att räkna på kostnaderna och sedan välja det alternativ som är billigast. Samtidigt måste du ta hänsyn till de möjligheter du har i din ekonomi. Om du har en liten budget kanske det inte är ett alternativ för dig att betala av ett lån snabbt med hög avbetalning varje månad. Då kan du enkelt välja bort den typen av lån redan från början och därmed effektivisera din jämförelse.

Detta krävs för att få ta ett smslån utan UC

Det finns en rad grundkrav när det kommer till lån. Dessa krav är fastställda enligt lag i Sverige och därför måste alla svenska långivare följa dessa. Om du å andra sidan väljer att ta ett lån utomlands kan det finnas andra krav. Men tänk på att det också kan finnas andra regler och lagar som kontrollerar lånet. I vissa länder kan det finnas långivare som har rätt att höja din ränta oerhört mycket, något som kan stå dig dyrt.

Om du vill vara på säkra sidan bör du välja ett smslån utan UC från Sverige. Då kan du vara säker på att alla svenska lagar och regler gäller både för dig som låntagare såväl som för långivarna.

De grundläggande kraven är att:

● Man inte får har en aktiv skuld hos Kronofogden

● Vara skriven i Sverige

● Vara myndig

Då ett smslån utan UC kan vara en bra idé

Vi har tidigare varit inne och tittat lite blygsamt på när ett smslån utan UC är en bra idé och som tidigare nämnt skulle vi återkomma till ämnet senare i texten. Om du minns så inleddes hela texten även med ett påstående om att du som har kikat på ett smslån utan UC, med all säkerhet har gjort det på grund av två olika anledningar. Dessa ska vi också ta upp och titta närmare på. Det är viktigt att förstå varför och när det är en bra idé att ta ett smslån utan UC. Det är nämligen inte alltid en bra idé, men det kommer vi till i nästa stycke.

I vilka situationer bör man titta på smslån utan UC?

Om du har en betalningsanmärkning som beror på att du i en kortare period inte kunde betala en räkning, men idag har en stabil ekonomisk situation, kan ett smslån utan UC vara ett alternativ. Detsamma gäller om du tidigare har haft en generellt dålig ekonomi som på senare tid har förbättrats avsevärt, till exempel om du har fått ett nytt jobb, löneförhöjning eller mer bidrag.

Då kan också ett smslån utan UC vara ett alternativ eftersom din förändrade ekonomiska situation sannolikt först kommer att synas i din kreditupplysning långt senare. Eftersom din förbättrade ekonomiska situation först syns senare i din kreditupplysning kan det försämra dina aktuella chanser för att få beviljat ett lån.

I en sådan situation är det en fördel att istället titta närmare på långivare som fokuserar på din aktuella ekonomiska situation, snarare än din tidigare. Men varför fokuserar långivare på ens tidigare ekonomiska situation överhuvudtaget, tänker du kanske? Det beror på att det endast är historiken från din tidigare ekonomiska situation som finns tillgänglig i en kreditupplysning.

Informationen hämtas från myndigheterna

Kreditupplysningsföretagen hämtar nämligen sina uppgifter från myndigheterna. Däribland Skattemyndigheten och Kronofogden. Skattemyndigheten arbetar alltid ett år bakåt i tiden. Den deklaration du gör i år handlar helt enkelt om din ekonomiska situation föregående år. Rent logiskt kan du ju inte göra din deklaration innan året är slut, eftersom det är omöjligt att säga hur din ekonomi kommer att utvecklas.

Många långivare fokuserar alltså på din tidigare ekonomiska historik, framför din aktuella situation. Och det kan vara en nackdel för dig som, som tidigare nämnt, har fått en avsevärt förbättrad ekonomi nyligen. Det kommer nämligen först att synas i din kreditupplysning nästkommande år. Om du står i en sådan situation tänker du kanske att det inte finns något att göra än att vänta till nästa år innan du kan ta ditt lån, men där får du tänka om.

Det finns nämligen långivare som erbjuder bland andra smslån utan UC snabbt och enkelt. Dessa långivare är utmärkta val för dig. De låter nämligen dig som låntagare ange hur din nuvarande ekonomiska situation ser ut och tar sedan beslut från de upplysningarna framför din tidigare historik. Och i ett sådant läge kan det vara en stor fördel om du väljer ett privatlån, samlingslån eller smslån utan UC.

Värt att veta är att bara för att man tar ett smslån utan UC behöver det inte betyda att det inte görs någon kreditupplysning alls. Kreditupplysningen görs med all säkerhet, bara av ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen. Och i detta fallet kan det vara en fördel för dig. Det är även viktigt att veta att just en betalningsanmärkning bara är en av många upplysningar i en samlad kreditupplysning. Parallellt med information om betalningsanmärkningen hittar man taxerad inkomst, beviljade kort och en massa annan info

Det är emellertid upp till varje långivare att själv besluta vilka faktorer som ska väga tyngst när en låneansökning prövas. Därför kan det vara en fördel att använda en låneförmedlare när man ska söka lån. En låneförmedlare kan nämligen ofta ge svar från flera olika långivare på en och samma gång, med endast en kreditupplysning.

Nu har vi varit inne på vilka situationer det kan vara en fördel för dig att ta ett smslån utan UC och därför kan vi även ta upp de situationer då det inte är önskvärt att låna på detta sättet.

Då du inte ska ta ett smslån utan UC

Precis som att det finns situationer då ett smslån utan UC kan vara en fördel för dig och din privatekonomiska situation, finns det situationer då det bör undvikas. Om du vill ta ett smslån utan UC inom 90 dagar bör du helt enkelt först läsa vidare här och kontrollera att du inte befinner dig i en ekonomiska situation som kan bli värre av ett lån.

Vanliga frågor och svar om smslån utan UC

✅ Är ett lån utan UC billigare än ett lån med UC?

Man kan säga att räntan är kostnaden för lånet och lån där ingen kreditupplysning tas kan ofta ha en högre ränta. Rent generellt har dock inte kreditupplysningen någon koppling till lånets kostnad direkt, men kan alltså ha det indirekt.

✅ Kan man söka lån utan UC om man har en betalningsanmärkning?

Det korta svaret är ja. Eftersom långivaren fokuserar på din nuvarande ekonomiska situation, framför din ekonomiska historik, kan även du med betalningsanmärkning ansöka.

✅ Syns betalningsanmärkningar i en kreditupplysning?

En kreditupplysning innehåller flera olika upplysningar och en massa information och betalningsanmärkningar är en av upplysningarna.

Author

Fyll i och få din låneansökan helt utan förpliktelser

E-post*

Telefonnummer*

Fortsätt utan att ange e-post

Zum Angebot Zum Angebot